Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
Olo323 wrote:Jeśli chodzi o Fertistim ja mam dobre wspomnienia i widzę różnicę po stosowaniu 😊
Teraz też nam włączyłam jak przypoprzednich staraniach 😀
farfalla92, Ewka9090 - Dziewczyny, gratulacje! Piękne te Wasze bety ❤️
Ja dziś mam ogrom nerwów, bo mój Maluch ma jutro debiut w żłobku 😱
Ryczę, z nerwów wszystko mnie boli i tak jak MummyYummy zajadam stres, więc tylko chodzę kuchnia-salon 🙈🥺
Ojeju, przytulam! Pierwszy dzień w żłobku to stresujące doświadczenie, ale zdecydowanie bardziej dla rodziców. Trzymam za Was kciuki i daj znać, jak było ✊ Zaczynacie okresem adaptacyjnym czy od razu na cały dzień?
Jeśli Cię to pocieszy, to moja starsza córka nie chodziła do żłobka, od razu poszła do przedszkola, że to młodsza miała rok i 8 miesięcy jak ruszyła i jest spora różnica w rozwoju na takim etapie. I to nie tak, ze starszą źle się rozwijała, po prostu ten aspekt społeczny żłobka bardzo dużo daje. Starsza już miała emocje na tak zaawansowanym poziomie, że dla niej nawet poznanie rówieśników było sporym przeżyciem. Młodsza weszła do żłobka jak do siebie i tak już zostało do dzisiaj - gdzie się nie pojawi, tam z buta wjeżdża 😅 Z drugiej strony moja Starsza jest też dzieckiem wysoko wrażliwym, więc dopiero odkąd poszła do szkoły, to tak w 100% zaaklimatyzowała się do warunków placówki edukacyjnej 🙂 -
Królikkicek wrote:Prenacaps ovi. Pierwszy raz będę stosować. Dziewczyny polecały właśnie ten 🙂
Dzięki za odpowiedź! Był na mojej liście do rozpatrzenia. Chyba tez się zdecyduję, bo dodatkowo też ma dawkę N-acetylocysteiny.Królikkicek lubi tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
MummyYummy wrote:O, dziękuję Ci za informację! Właśnie tego potrzebowałam, bo wcześniej dokładnie znałam swój cykl i wiedziałam, co i jak, a teraz to jak dziecko we mgle 🙈 Wcześniej po tabletkach cykl wracał do normy, a tutaj jakoś tak dziwnie... Akurat wtedy, jak wszystko powinno hulać z uwagi na starania 😅 A Ty też zaczęłaś działać w pierwszym cyklu po odstawieniu czy trochę później?
Czyli obie nadrabiamy zaległości w kwestii inozytolu 🤭 A fryzjer fajna sprawa, od razu człowiek czuje się jakiś taki odświeżony i lżejszy 😊
Tule za biel jednak dopóki nie ma @ wszystko jest możliwe i pamiętajmy o pozytywnym nastawieniu ! 🌞🍀
Ja zaczęłam starania od razu po odstawieniu tabletek, jednak w pierwszych 2 cyklach wiem że nie było owulacji bo robiłam testy regularnie i druga kreska nigdy nie była tak samo ciemna jak testowa 🙂 a w trzecim cyklu jak zobaczyłam na testach owu 2 ciemne kreski to wiedziałam że owulacja wróciła no i doszedł całkiem inny śluz i było go więcej 😊 i w tym cyklu się udało wtedy.
Teraz może być trudniej ze względu na poronienie i zabieg ale nie tracę nadziei 😊 wierzę że każda z nas będzie niedługo mamą 🍀
Majuna, AnitaK lubią tę wiadomość
-
Rosalia_ wrote:@Nowanna ja Cię pamiętam i bardzo Ci gratuluję! 💞
Ja byłam dziś na monitoringu w Medicoverze i powiem Wam, że to już drugi gin który mówi, że po co ja w ogóle przychodzę, po co badania nasienia itp. jak staramy się dopiero od sierpnia? Że mam przyjść po roku. Wkurza mnie to strasznie, bo skoro można coś sprawdzić wcześniej to czemu nie?
A ja tylko chce sprawdzić czy wszystko jest ok z owu
Mnie też na maxa drażnią tacy lekarze! Rok to kawał czasu i nie wierzę, że ktoś przez 12 cykli nie trafia w owulację. Tym bardziej, że czasem wystarczy na przykład zbić TSH albo prolaktynę, a może z progesteronem coś zrobić i już się udaje. I po co czekać aż rok?Prezesoowa, Rosalia_ lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Witam się z pracy - bez chęci
@Pati2804 ja też zawsze chwilę leżę odkąd podjęliśmy decyzję o staraniach to oprócz leżenia mąż umyślił sobie, żeby robić mi masaż pośladków jak leżę na plecach, bo twierdzi, że wtedy jego żołnierzyki dostają turbo speed hahaha
A co do wizyty - na pewno czegoś się dowiesz, albo że jesteś przed owulacją i są szanse w tym cyklu, albo będziesz mieć info czy owu była i to też jest bardzo dobra informacja!
Dzięki! Nie pomyślałam o tym że nawet jeśli będę po owu to będę chociaż miała info czy owu była 🙈 ale to faktycznie będzie dobry czas na wizytę 🙂 zawsze trzeba wyciągnąć jakieś plusy z każdej sytuacji 🌞
Wy to wiecie jak pocieszyć! ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 09:45
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Berry123 wrote:Ja sobie wpisałam do kalkulatora terminu porodu, że jak zajdę w tym cyklu (teraz 18 dzień a mam 27 dniowe cykle) to urodziłabym w drugiej połowie września. Czasem z nudów sobie wpisuje i liczę jakby to było 😁.
Jeju, ja miałam to samo i ten cykl też mam już wyliczony, choć nawet się na niego nie nastawiam 😂 Mamy akurat wesele pod koniec sierpnia i tak chciałam sprawdzić, czy jeszcze uda się nam na nim być, bo to bliska rodzina 🤭 To pocieszające, że nie jestem sama 😁 -
Pati2804 wrote:Cześć dziewczyny 😊 dobrego dnia wszystkim !
Tule za biel jednak dopóki nie ma @ wszystko jest możliwe i pamiętajmy o pozytywnym nastawieniu ! 🌞🍀
Ja zaczęłam starania od razu po odstawieniu tabletek, jednak w pierwszych 2 cyklach wiem że nie było owulacji bo robiłam testy regularnie i druga kreska nigdy nie była tak samo ciemna jak testowa 🙂 a w trzecim cyklu jak zobaczyłam na testach owu 2 ciemne kreski to wiedziałam że owulacja wróciła no i doszedł całkiem inny śluz i było go więcej 😊 i w tym cyklu się udało wtedy.
Teraz może być trudniej ze względu na poronienie i zabieg ale nie tracę nadziei 😊 wierzę że każda z nas będzie niedługo mamą 🍀
Twoja pierwsza historia jest bardzo pocieszająca 😊 Trzeci cykl to bardzo dobry wynik.
Bardzo współczuję Ci straty 😔 To trudne doświadczenie.
Ja także trzymam kciuki za nas wszystkie ✊ W swoim otoczeniu mam wiele kobiet, które starały się o dziecko i tyle samo historii, bo każda przeszła coś innego. Ostatecznie każda skończyła się happy endem ♥️Pati2804, Majuna, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny
Tulę za wszystkie biele i mocno kibicuję dalej! Każda z Was na pewno zobaczy dwie kreseczki
Ja dzisiaj rano oddałam krew na powtórkę bety...stwierdziłam, że zafunduję sobie kolejny raz dawkę adrenaliny...To czekanie czy przyrost jest prawidłowy jest znacznie gorsze niż czekanie na pierwszą betęDropsik, Malamia lubią tę wiadomość
08.2021
07.2023
Starania o 3 dzieciątko
12.2023 - 1cs
06.1.2024 - II kreski!
08.1.2024 - Beta HCG: 481 U/l
10.1.2024 - Beta HCG: 808 U/l
11.1.2024 - Pęcherzyk ciążowy 5mm!
19.1.2024 - Dzidziuś 3,6mm z serduszkiem!
08.2.2024 - Wizyta
07,3.2024 - Niskie ryzyka, dziewczynka -
MummyYummy wrote:Twoja pierwsza historia jest bardzo pocieszająca 😊 Trzeci cykl to bardzo dobry wynik.
Bardzo współczuję Ci straty 😔 To trudne doświadczenie.
Ja także trzymam kciuki za nas wszystkie ✊ W swoim otoczeniu mam wiele kobiet, które starały się o dziecko i tyle samo historii, bo każda przeszła coś innego. Ostatecznie każda skończyła się happy endem ♥️ -
farfalla92 wrote:Hej Dziewczyny
Tulę za wszystkie biele i mocno kibicuję dalej! Każda z Was na pewno zobaczy dwie kreseczki
Ja dzisiaj rano oddałam krew na powtórkę bety...stwierdziłam, że zafunduję sobie kolejny raz dawkę adrenaliny...To czekanie czy przyrost jest prawidłowy jest znacznie gorsze niż czekanie na pierwszą betęfarfalla92 lubi tę wiadomość
-
U mnie raczej lipa, chyba nie będzie mi dane jednak w piątek zatestować Wydaje mi się że zaczynam plamić tak jak przed @ wiec chyba jutro przylezie. Ovu sie nie pomyliła. Zatem nowy cykl, nowa ja23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Dziewczyny, nadrobię was później, ale mam pytanie o ból owulacyjny. Zawsze odczuwam właśnie ból jajnika przed owulacją, tylko jest to raczej delikatne ćmienie. Natomiast wczoraj ból był o wiele mocniejszy, nawet zastanawiałam się czy czegoś przeciwbólowego nie wziąć. I teraz zastanawiam się, czy możliwe, że stał się bardziej odczuwalny przez suplementację witamin? Któraś z was też tak może miała?
-
Majuna wrote:Życzę Ci takiego prezentu! Ja bym chciała ⏸ na moje urodzinki w lutym 🙈 ktoś wie, gdzie takie prezenty się zamawia? 🤣
Jaki inozytol zakupiłaś, bo też bym chciała wprowadzić u siebie?
Jak ktoś wie to i ja poproszę instrukcję, bo będę testować w urodziny Małża 😁🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 10:19
Prezesoowa, KejtKa, Dropsik lubią tę wiadomość
Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
MummyYummy wrote:Jeju, ja miałam to samo i ten cykl też mam już wyliczony, choć nawet się na niego nie nastawiam 😂 Mamy akurat wesele pod koniec sierpnia i tak chciałam sprawdzić, czy jeszcze uda się nam na nim być, bo to bliska rodzina 🤭 To pocieszające, że nie jestem sama 😁
-
@Alysa, mogłabym prosić o zapisanie mnie na testowanie 25.01?
Przez infekcję musiałam przerwać stymulację i myślałam, że namiesza mi to w cyklu, ale czuję, że jakieś jajo jednak wypuszczę✊Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
02.24➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
-> cienkie endo, brak możliwości transferu -
Pati2804 wrote:Dziekuje ❤ gdyby nie mój mąż to nie wiem... jak bym skończyła.. był ze mną w każdej chwili w szpitalu od rana do wieczora, jak wyłam z bólu (po tabletkach na poronienie) to też on trzymal mnie za rękę .. To on dal mi siłę i to dla niego się podniosłam tak szybko po stracie ❤
Pati2804 lubi tę wiadomość
-
sernik_z_rodzynkami wrote:Dziewczyny, nadrobię was później, ale mam pytanie o ból owulacyjny. Zawsze odczuwam właśnie ból jajnika przed owulacją, tylko jest to raczej delikatne ćmienie. Natomiast wczoraj ból był o wiele mocniejszy, nawet zastanawiałam się czy czegoś przeciwbólowego nie wziąć. I teraz zastanawiam się, czy możliwe, że stał się bardziej odczuwalny przez suplementację witamin? Któraś z was też tak może miała?
Ja zawsze odczuwałam bardziej owulację, kiedy brałam Miovelię Nac w pierwszych dniach cyklu, mimo, że i tak mam bardzo bolesne owulację.
Myślę, że to zależy od cyklu i może już w następnym wszystko wróci do normy. Chociaż trzymam kciuki aby @ jednak nie przyszła ✊sernik_z_rodzynkami lubi tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
02.24➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
-> cienkie endo, brak możliwości transferu -
Alysa wrote:U mnie raczej lipa, chyba nie będzie mi dane jednak w piątek zatestować Wydaje mi się że zaczynam plamić tak jak przed @ wiec chyba jutro przylezie. Ovu sie nie pomyliła. Zatem nowy cykl, nowa ja
Taką postawę pozytywną to ja rozumiem ! 😎 luty będzie Twój 😊 -
Berry123 wrote:U nas też wesele najlepszego przyjaciela męża w połowie września a przewidywany termin bym miała na koniec września 😅. Ale jakoś nie czuję żeby się udało w tym miesiącu, chyba, że moja intuicja mi źle podpowiada 😁.
MummyYummy, Berry123 lubią tę wiadomość