Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki za odpowiedzi 🙂 U nas w tym miesiącu to raczej taka staraniowa rozgrzewka, bo teoretycznie celowaliśmy w dni owulacji, ale nie jestem przekonana, czy na pewno takowa była, dlatego poczekam, aż 🐒 będzie się spóźniać. Chociaż wiecie, teraz tak mówię, bo zostało mi 7 dni do terminu, więc łatwo tak sobie pisać o cierpliwym czekaniu 🤭 Zobaczymy, czy wytrzymam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 13:46
-
Kasiajasia90 wrote:Dziewczyny robiłam przerażona chwila test....
https://ibb.co/jGt5sFq
Kreska jak malowana! Gratulacje!08.2021
07.2023
Starania o 3 dzieciątko
12.2023 - 1cs
06.1.2024 - II kreski!
08.1.2024 - Beta HCG: 481 U/l
10.1.2024 - Beta HCG: 808 U/l
11.1.2024 - Pęcherzyk ciążowy 5mm!
19.1.2024 - Dzidziuś 3,6mm z serduszkiem!
08.2.2024 - Wizyta
07,3.2024 - Niskie ryzyka, dziewczynka -
nick nieaktualnyWitam wszystkie panie 🤗
Czytając wcześniejsze wątki
Postanowiłam dołączyć 😀W końcu łączy nas jedno 👶
Więc trochę o sobie
Jest do drugi cykl w którym staramy się o dzidziusia z mężem 😃
Aktualnie jestem w 12dpo dziś robiłam test
Oczywiście negatywny
Ale niepokoją mnie inne objawy
Wymiotuje od samego rana dziś, mam od tygodnia strasznie bolące piersi a do tego jakby objawy grypy
Dreszcze i stan podgorączkowy
Myślicie że jeszcze coś z tego może wyjść w tym miesiącu?
Pozdrawiam serdecznie 🤩Prezesoowa, Dropsik, Olaura, Rosalia_, ultramaryna_, AnitaK lubią tę wiadomość
-
drewkowa94 wrote:Witam wszystkie panie 🤗
Więc trochę o sobie
Oczywiście negatywny
Wymiotuje od samego rana dziś, mam od tygodnia strasznie bolące piersi a do tego jakby objawy grypy
Pozdrawiam serdecznie 🤩
Czytając Twoja wiadomość to zgadzają się u mnie te rzeczy 🙂 - też mam 12dpo, test również negatywny, mam tylko mdłości ale to tylko rano i wieczorem, piersi nie bolą czasem kłują, dreszcze również ale obstawiam że u mnie winna pogoda za oknem bo jak widzę śnieg to od razu zamarzam 😅😅😅
Także no wiele nas łączy 😅
A tak serio to dopóki nie masz 🐒 to nadzieja jest , no chyba że jesteś pesymistką jak ja 😅
Z tego co słyszałam przeziębienie nawet pomaga w zapłodnieniu 👍👍👍 trzymam kciuki 🤞🤞🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 14:16
👩🏻 👨🏻🦱 32
👰🤵2019
👶2021
05.2022-07.2023 bezowocne starania
08.2023 usunięcie tarczycy
12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
06.09.24 Chemioterapia
💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,
🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
Acard 150 od ⏸️
Heparyna od ❤️ -
Więc trochę o sobie
Oczywiście negatywny
Pozdrawiam serdecznie 🤩
Dopóki nie ma 🐒 to zawsze jest nadzieja 😉
Ból piersi i wymioty pasują 😉 reszcza objawów niekoniecznie. Ja test zrobiłam 14/15dpo i była bardzo jasna kreseczka, myślę, że w 12dpo pewnie nie byłoby jej widać 🙂 także trzymam 🤞🤞🥰🧑 33 l. 🧔33 l.
👩❤️👨 09.2020r. 💒 06.2022r.
Starania od 01.2023r.
05.01 ⏸️ 13cs
05.01 beta 147mlU/ml próg 23,1ng/ml
08.01 beta 902mlU/ml
10.01 4+5 pęcherzyk 3.8 😍
26.01 7+0 Mamy ❤️ 1,67cm Szczęścia
01.03 kolejna wizyta i USG płodu -
Więc trochę o sobie
Oczywiście negatywny
Pozdrawiam serdecznie 🤩
Witaj!
Mnie od kilku miesięcy piersi bolą już od owulacji więc ten objaw jako przepowiednia ciąży u mnie o niczym nie świadczy, ale u każdej z nas wygląda to inaczej.
Tak, jak napisała Królikkicek - mówią, że choroba może nawet pomóc. Organizm skupia się na zwalczeniu infekcji i daje spokój zarodkowi. Ja zawsze jak zachodziłam w ciążę, to byłam chora, więc moze coś w tym jest
Trzymam kciuki za dwie kreski 🤞83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
02.24➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
-> cienkie endo, brak możliwości transferu -
nick nieaktualnyEwka9090 wrote:Cześć 😍 witamy!
Dopóki nie ma 🐒 to zawsze jest nadzieja 😉
Ból piersi i wymioty pasują 😉 reszcza objawów niekoniecznie. Ja test zrobiłam 14/15dpo i była bardzo jasna kreseczka, myślę, że w 12dpo pewnie nie byłoby jej widać 🙂 także trzymam 🤞🤞🥰
Dziękuję 😍
W takim razie czekam na🐒 -
Kurczę dziewczyny, u nas też te starania psują atmosferę w sypialni (tylko przysłowiowej, bo odkąd mamy dziecko, to ani razu nie było 🩷 w sypialni 🤣 ale mniejsza z tym 😅). Oboje chcemy drugiego bobo, ale czujemy spinę żeby się wstrzelić. Nie mamy jakiegoś ogromnego libido, poza tym przy maluchu często nie ma już sił wieczorami, a tylko wtedy jest możliwość. W sumie najfajniej było od narodzin młodego (po połogu, wiadomo) do momentu rozpoczęcia kolejnych starań 🥴 Także mam nadzieję, że pójdzie dość sprawnie... I że w kolejnej ciąży nie będzie zakazu współżycia jak w poprzedniej 🫠
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 14:42
-
alauda wrote:Witaj!
Mnie od kilku miesięcy piersi bolą już od owulacji więc ten objaw jako przepowiednia ciąży u mnie o niczym nie świadczy, ale u każdej z nas wygląda to inaczej.
Tak, jak napisała Królikkicek - mówią, że choroba może nawet pomóc. Organizm skupia się na zwalczeniu infekcji i daje spokój zarodkowi. Ja zawsze jak zachodziłam w ciążę, to byłam chora, więc moze coś w tym jest
Trzymam kciuki za dwie kreski 🤞alauda lubi tę wiadomość
-
alauda wrote:Witaj!
Trzymam kciuki za dwie kreski 🤞
U mnie z bólem piersi po owulacji było identycznie, dosłownie budziłam się rano, siadałam i jak poczułam ból, to już wiedziałam, że po owu. Teraz znowu tego nie mam, co także wskazywałoby na to, że pierwszy cykl po tabletkach antykoncepcyjnych zaliczę bez owulacji 🤔 -
Więc trochę o sobie
Oczywiście negatywny
Pozdrawiam serdecznie 🤩
Cześć 🙂
Te wymioty są zastanawiające, szczególnie jeśli 🐒 nadal nie przyszła. Objawy grypopodobne też czasem zalicza się do pierwszych objawów, także kto wie... Życzę cierpliwości 🥰 i trzymam kciuki ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 14:48
-
MummyYummy wrote:U mnie z bólem piersi po owulacji było identycznie, dosłownie budziłam się rano, siadałam i jak poczułam ból, to już wiedziałam, że po owu. Teraz znowu tego nie mam, co także wskazywałoby na to, że pierwszy cykl po tabletkach antykoncepcyjnych zaliczę bez owulacji 🤔
Nieeee, to wcale nie musi tak być. To się może zmienić z cyklu na cykl.
Ja kiedyś W OGÓLE nie miałam bólu piersi. Cycki miałam jak dętki i przed i po owu. Jak zaszłam w drugą ciążę, to właśnie ból piersi skłonił mnie do zrobienia testu. Niestety poroniłam i wszystko wróciło "do normy".
A od jakiś trzech, czterech cykli cycki po owu bolą mnie niemiłosiernie....
Kobieta zmienną jest, więc możemy się same nieźle zaskoczyćWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 14:55
83; AMH 0,73
02.24➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
Ja wychodzę z covida i mam gdzieś tam z tyłu głowy, że może dzięki chorobie uda mi sie wysikać za dwa tygodnie dwie kreski.
Tonący brzywty się chwytaDropsik, Berry123, Butterfly23 lubią tę wiadomość
83; AMH 0,73
02.24➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
Sparky wrote:Kurczę dziewczyny, u nas też te starania psują atmosferę w sypialni (tylko przysłowiowej, bo odkąd mamy dziecko, to ani razu nie było 🩷 w sypialni 🤣 ale mniejsza z tym 😅). Oboje chcemy drugiego bobo, ale czujemy spinę żeby się wstrzelić. Nie mamy jakiegoś ogromnego libido, poza tym przy maluchu często nie ma już sił wieczorami, a tylko wtedy jest możliwość. W sumie najfajniej było od narodzin młodego (po połogu, wiadomo) do momentu rozpoczęcia kolejnych starań 🥴 Także mam nadzieję, że pójdzie dość sprawnie... I że w kolejnej ciąży nie będzie zakazu współżycia jak w poprzedniej 🫠
Jakbym czytała swoją autobiografię. W dzień ochota jest - nie ma jak. Wieczorami jest czas - ochoty i sił brak😅 Do tego brak seksu w ciąży ....Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 15:07
83; AMH 0,73
02.24➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
Sparky wrote:Kurczę dziewczyny, u nas też te starania psują atmosferę w sypialni (tylko przysłowiowej, bo odkąd mamy dziecko, to ani razu nie było 🩷 w sypialni 🤣 ale mniejsza z tym 😅). Oboje chcemy drugiego bobo, ale czujemy spinę żeby się wstrzelić. Nie mamy jakiegoś ogromnego libido, poza tym przy maluchu często nie ma już sił wieczorami, a tylko wtedy jest możliwość. W sumie najfajniej było od narodzin młodego (po połogu, wiadomo) do momentu rozpoczęcia kolejnych starań 🥴 Także mam nadzieję, że pójdzie dość sprawnie... I że w kolejnej ciąży nie będzie zakazu współżycia jak w poprzedniej 🫠
alauda, Butterfly23 lubią tę wiadomość
👩🏻 👨🏻🦱 32
👰🤵2019
👶2021
05.2022-07.2023 bezowocne starania
08.2023 usunięcie tarczycy
12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
06.09.24 Chemioterapia
💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,
🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
Acard 150 od ⏸️
Heparyna od ❤️ -
mimi_m wrote:alauda - trzymam kciuki !!!
Dziękuję A Tobie gratuluję dwóch kresek❤️ Gdzieś mi się przewinęło, że w końcu się udało!
Trzymam bardzo mocno za Was kciuki🤞83; AMH 0,73
02.24➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
-> cienkie endo, brak możliwości transferu