Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć, pisałam już na innych wątkach i wciąż szukam swojego miejsca na tym forum 😊
Ja w tym roku 31 lat, mąż 35 lat, nasz trzeci cykl starań, wczoraj (chyba 9 dpo) dwie kreseczki, druga bardzo słaba (ale nie z porannego moczu).
Dzisiaj (chyba 10 dpo) też dwie kreseczki, druga już wyraźniejsza (z pierwszego porannego moczu), beta HCG badana koło godziny 11:00 wyniosła 19,6 mIU/ml.
Będę powtarzać betę za 2-3 dni i strasznie się stresuję 😶Zaczarowan, Dropsik, Berry123, Cerva, Pati2804, Ewka9090, Truśka, Olaura, sernik_z_rodzynkami, Sarka94, ultramaryna_, KamiKami90, alauda, AnitaK, Olalee, Majuna, Prezesoowa, Malamia lubią tę wiadomość
-
Właśnie dostałam wyniki i ni ma ciąży (
Lecimy z kolejnym cyklem, jest mi przykro, ale czuję też ulgę, bo wiem, że rzeczywiście nic nie poszło.
Dziękuję dziewczynki za trzymanie kciukasow, teraz ja przejmuje te kciuki na kolejne testujące 🥰
Pod koniec lutego mamy wizytę w klinice niepłodności, ma któraś z was doświadczenie? Chce się podzielić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 19:26
-
farfalla92 wrote:Dzisiejsza beta 808 U/l (przyrost 72%). Niby w normie, ale w poprzednich ciążach miałam powyżej 100%,także nie wiem czy to dobrze rokuje.
kochana przyrost w normie - nie ma się co martwić! wszystko jest i będzie dobrze 😍farfalla92 lubi tę wiadomość
👩🦰 26 / 7 cs ✨
💊 Omega 3, wit B6 i B12, C, D, E, kwas foliowy, inozytol, olej z wiesiołka, magnez, cynk, jod
🙎♂️ 30 -
Zaczarowan wrote:Właśnie dostałam wyniki i ni ma ciąży (
Lecimy z kolejnym cyklem, jest mi przykro, ale czuję też ulgę, bo wiem, że rzeczywiście nic nie poszło.
Dziękuję dziewczynki za trzymanie kciukasow, teraz ja przejmuje te kciuki na kolejne testujące 🥰
Pod koniec lutego mamy wizytę w klinice niepłodności, ma któraś z was doświadczenie? Chce się podzielić?
@zaczarowan przytulam 🫂
Zaczarowan lubi tę wiadomość
👩🦰 26 / 7 cs ✨
💊 Omega 3, wit B6 i B12, C, D, E, kwas foliowy, inozytol, olej z wiesiołka, magnez, cynk, jod
🙎♂️ 30 -
Pod koniec lutego mamy wizytę w klinice niepłodności, ma któraś z was doświadczenie? Chce się podzielić?
🫂🫂Zaczarowan lubi tę wiadomość
👩🏻 👨🏻🦱 32
👰🤵2019
👶2021
05.2022-07.2023 bezowocne starania
08.2023 usunięcie tarczycy
12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
06.09.24 Chemioterapia
💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,
🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
Acard 150 od ⏸️
Heparyna od ❤️ -
A co chciałabyś wiedzieć o klinice? Masz upatrzoną? Może akurat ktoś w tej konkretnej był.
Ja byłam w Invicta Gdańsk akurat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 19:42
Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
Teddy93 wrote:Cześć, pisałam już na innych wątkach i wciąż szukam swojego miejsca na tym forum 😊
Ja w tym roku 31 lat, mąż 35 lat, nasz trzeci cykl starań, wczoraj (chyba 9 dpo) dwie kreseczki, druga bardzo słaba (ale nie z porannego moczu).
Dzisiaj (chyba 10 dpo) też dwie kreseczki, druga już wyraźniejsza (z pierwszego porannego moczu), beta HCG badana koło godziny 11:00 wyniosła 19,6 mIU/ml.
Będę powtarzać betę za 2-3 dni i strasznie się stresuję 😶 -
Teddy93 wrote:Cześć, pisałam już na innych wątkach i wciąż szukam swojego miejsca na tym forum 😊
Będę powtarzać betę za 2-3 dni i strasznie się stresuję 😶 -
Melduję że moja królewna małpiszon wjechała na dobre, zatem @MartiMarti testujesz sama 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 19:47
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Jeju... 😔 Przykro mi, naprawdę...
Co do kliniki, to ja nie byłam, ale mam znajomą, która ma za sobą kilka wizyt i mówiła, że najważniejsze jest zabranie wszystkich badań ze sobą. Podstawowej morfologii obojga partnerów, poprzednich USG, hormonów, badania nasienia, jeśli już było robione itp. Jeśli były jakieś zabiegi lub pobytu w szpitalu, to też dobrze mieć ze sobą dokumentację i wypis. Mówiła, że warto spisać suplementy i leki, które się bierze. Jej też pomogło zapisanie pytań, które ją nurtowały, bo w gabinecie jest tyle informacji do przyswojenia, że część rzeczy, o których chce się porozmawiać, może po prostu wyparować.Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
Dropsik wrote:To już jest dość wysoka beta, więc te przyrosty mogą być takie moim zdaniem. Przy takiej becie 20/30 to też byłabym spokojniejsza przy podwojeniu wartości, ale przy 800 to chyba nie ma co drążyć. Może ktoś ma inne doświadczenia to się podzieli.
Wiesz co kochana, w pierwszej ciąży pamietam, ze z 442 skoczylo po dwóch dniach na 1026. A teraz z 481 na 808, więc chyba nie ma reguly. Przyrost jest w normie i taki i taki, jak to twierdzi mój lekarz (bo już do niego napisalam). Zobaczymy. Troszke sie martwie, bo jednak mialam to krwawienie na początku stycznia kiedy myslalam, ze to okres. Gdyby nie to, to bym inaczej podchodzila do tematu, a tak ciagle stres jest gdzies z tylu glowy.Dropsik, Prezesoowa lubią tę wiadomość
08.2021
07.2023
Starania o 3 dzieciątko
12.2023 - 1cs
06.1.2024 - II kreski!
08.1.2024 - Beta HCG: 481 U/l
10.1.2024 - Beta HCG: 808 U/l
11.1.2024 - Pęcherzyk ciążowy 5mm!
19.1.2024 - Dzidziuś 3,6mm z serduszkiem!
08.2.2024 - Wizyta
07,3.2024 - Niskie ryzyka, dziewczynka -
kasia97 wrote:kochana przyrost w normie - nie ma się co martwić! wszystko jest i będzie dobrze 😍08.2021
07.2023
Starania o 3 dzieciątko
12.2023 - 1cs
06.1.2024 - II kreski!
08.1.2024 - Beta HCG: 481 U/l
10.1.2024 - Beta HCG: 808 U/l
11.1.2024 - Pęcherzyk ciążowy 5mm!
19.1.2024 - Dzidziuś 3,6mm z serduszkiem!
08.2.2024 - Wizyta
07,3.2024 - Niskie ryzyka, dziewczynka -
Leczylam się w klince. Dużo zależy od tego, do jakiego lekarza się zapiszesz. Ostatnie pół roku mieliśmy maraton diagnostyczny, zastrzyki, drożność, IUI, badania nasienia, USG jąder, diabetolog i włączenie metforminy dla nas obojga...no było sporo. Bez powodzenia. Ale przynajmniej wiem z czym problem. Teraz jestem na etapie wyluzowania po nieudanej IUI coś we mnie pękło i już tak nie prę do przodu ze staraniami, chyba powoli odpuszczam i zaczynam myśleć o tym, jak będzie wyglądać nasze życie bez dzieci. Podróże, te sprawy. Obserwuję cykl, mierzę temperaturę. Grudzień dałam na luz, popuscilam też dietę niestety (jem odreagowujac stres ), ale powoli wracam do rytmu, na spokojnie. Biorę suplementy. Lekarz powiedziała, że jeszcze rok, max półtora możemy się starać naturalnie, trzymać dietę itd. Ale nie odpuszczać. Jak się nie uda, albo będziemy chcieli przyspieszyć to mamy się zgłosić ponownie. W międzyczasie porobię badania - KIR (czekam na wyniki właśnie, gin polecała by zrobic), może później trombofilia. Rozłożę to w czasie bo to jednak koszty.Zaczarowan lubi tę wiadomość
♀️32
PCOS
Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
Zespół androgenny
Stan przedcukrzycowy
Metformax 2x500
Letrox 25mg
Start: 06.22
Ovitrelle:
09.09.23❌
09.10.23❌
06.11.23❌
IUI 30.11.23 ❌...
⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
13.01.2024 beta-HCG 120.13
17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
29.01 👩⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
🤰02.09 indukcja -
Alysa wrote:Melduję że moja królewna małpiszon wjechała na dobre, zatem @MartiMarti testujesz sama 😉
Ej ej, jeszcze ja jutro testuję o ile @ nie przyjdzie pierwszaZaczarowan, Dropsik, Prezesoowa lubią tę wiadomość
♀️32
PCOS
Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
Zespół androgenny
Stan przedcukrzycowy
Metformax 2x500
Letrox 25mg
Start: 06.22
Ovitrelle:
09.09.23❌
09.10.23❌
06.11.23❌
IUI 30.11.23 ❌...
⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
13.01.2024 beta-HCG 120.13
17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
29.01 👩⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
🤰02.09 indukcja -
Hej!
Czytam forum od jakiegoś czasu po cichutku, i uznałam że w końcu się przedstawię i powiem coś o sobie.
Mam 24 lata, narzeczony 26 (prawie małż😉 Ślub zaplanowany na lipiec)
Zaczęliśmy starać się w kwietniu 23r, i niestety bez powodzenia. Jestem po podstawowych badaniach, wszystko w normie, jedynie staram sie pilnować glukozy bo mogłaby być niższa.
W listopadzie cb, a mieliśmy już wesele przekładać, bo mogłabym urodzić na parkiecie 😉
W tym cyklu miałam chyba wszystkie możliwe objawy, miałam dziwne przeczucie że się udało i dałabym sobie rękę uciąć że zobaczę te dwie kreski, a tu jednak @ i humor popsuty 😔
Z jednej strony nie ma pośpiechu, może to i lepiej, bo weselicho w planach a ja nie wiem jak bym sie czuła, a z drugiej strony boje sie odwlekać w czasie starania, które już tyle czasu nam nie wychodzą…
ultramaryna_, KamiKami90, alauda lubią tę wiadomość
-
Dziękuje dziewczyny za podzielenie się wiedzą, zapisałam już kilka rzeczy. Większość badań mamy, ale te drożność muszę zrobić 😂
Dropsik wrote:Bardzo mi przykro. Miałam nadzieję na pozytywną betę
A co chciałabyś wiedzieć o klinice? Masz upatrzoną? Może akurat ktoś w tej konkretnej był.
Ja byłam w Invicta Gdańsk akurat.
O w Gdańsku, miło słyszeć. Mieszkamy w Gdańsku, ale zdecydowaliśmy zapisać się do Invimed (Gdynia). Mam pakiet medicover i zawsze coś tam mniej zapłacimy.
Invicta to tam na Rajskiej? Jak wrażenia ogólne? Czuliście się zaopiekowani? -
alauda wrote:Jakbym czytała swoją autobiografię. W dzień ochota jest - nie ma jak. Wieczorami jest czas - ochoty i sił brak😅 Do tego brak seksu w ciąży ....
Ech nikt nie mówił, że będzie łatwo 😆
Królikkicek wrote:Też miałam zakaz współżycia 🤣 8msc bez seksu 🤣 do 4 i tak nie miałam ochoty przez wymioty, później ochota była ale był pessar więc zero. Mężowi wynagradzalam ale ja byłam pokrzywdzona 🤣🤣🤣🤣
U nas pod koniec już lekarz pozwolił, ale to było mega dziwne haha 🤣 Liczyłam na to, że przyspieszymy poród, ale nic z tego, młody trzymał się twardo. A miałam podwyższone ryzyko porodu przedwczesnego 💁🏼♀️
Dropsik wrote:U mnie libido podskoczyło jak skończyłam kp, ale zaraz potem była decyzja, że się staramy i znowu umarło 🙃 Ja najbardziej lubię rano, mój mąż wieczorem. Przy dziecku tylko wieczory zostają niestety
No właśnie, ten totalny brak spontaniczności trochę zabija to wszystko. U mnie kp chyba nie ma aż takiego znaczenia, nigdy nie miałam jakiegoś wielkiego libido 🙈 No chyba, że już nie pamiętam jak to było przed pierwszymi staraniami 😆
-
Alysa wrote:Melduję że moja królewna małpiszon wjechała na dobre, zatem @MartiMarti testujesz sama 😉👩🏻 👨🏻🦱 32
👰🤵2019
👶2021
05.2022-07.2023 bezowocne starania
08.2023 usunięcie tarczycy
12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
06.09.24 Chemioterapia
💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,
🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
Acard 150 od ⏸️
Heparyna od ❤️