Noworoczne postanowienie wybrane - we wrześniu mamuśką zostanę ! 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Buburuza wrote:Aplikacja ovu mi oszalała i pokazuje mi dziś owulację 🫠 a mam ją za conajmniej 7-8 dni
To mi sama stwierdziła, że miałam 3 dni temu xD jeszcze tak nie było odkąd używam tej aplikacji.
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 11.12💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, Witamina C, Cynk, Melatonina, Berberyna, Selen, Jod -
Mika1992 wrote:To mi sama stwierdziła, że miałam 3 dni temu xD jeszcze tak nie było odkąd używam tej aplikacji.

A kiedy ci wypada według Twoich obliczeń?👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
Regularne cykle, ale często bez owulki👎
Wyniki w porządku 😌 nawet dużo lepsze niż przed pierwszym bobasem. -
Ja mam, w ogóle mój okres trwa zawsze 5 dni - pierwszy dzień krwawienie jest łagodne, ale boli, drugi krwawienie się rozkręca, pojawiają się skrzepy i boli, ale już trochę mniej, trzeci dzień krwawienie ze skrzepami, a dwa ostatnie dni stopniowo wyhamowuje. Zawsze wygląda tak samo, pierwsze dni wiążą się jeszcze z biegunką 🙈 ale rozmawiałam o tym z ginekolog i nie widziała w badaniu nic złego, zawsze tak miałamMilunia wrote:Dziewczyny, ja mam pytanie takie trochę może „niesmaczne” ale zaczęła mnie zastanawiać jedna rzecz.
Jak u Was wygląda miesiączka? Macie skrzepy? W jakiej ilości? U mnie zawsze one były (choć nie wiem na ile to skrzepy a na ile tkanki) w chyba sporej ilości przez pierwsze 2 dni. Duży tampon zmieniam co ok 3 godziny i zawsze wtedy wyleci mniej lub więcej takich skrzepów. Zastanawiam się na ile to jest normalne. Może wydaje mi się tylko że jest tego sporo bo zbiera się i dopiero przy wyjęciu tampona wypływa wszytko na raz. Do podpasek nie umiem się przekonać. Nie mam żadnych większych bóli itp. Na wizytach kontrolnych lekarz nie zauważył nic niepokojącego. Może powinnam zwrócić na coś uwagę, coś sprawdzić, zbadać? Jakie macie doświadczenia w tym temacie?
Sorry za taki niesmaczny opis, ale nie mam z kim o tym pogadać i zastanawiam się co jest normalne a co nie.🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Ecommerce, marleting, renowacja mebliBuburuza wrote:Znam całą masę 😌
Na co potrzebujesz?👩🏻🦰40🧔🏻38
👦🏻2015
👱🏻♀2020
Starania od czerwca 2025 (6cs po usunięciu jajowodu)
CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025
Usunięcie lewego jajowodu
AMH (4dc) 1,83 ng/ml
Glukoza 98 mg/ml
Insulina 8,70 µIU/ml
TSH 1,47 µIU/ml
FT4 0,94 ng/dl
FSH (4dc) 4,67 mIU/ml
LH (4dc) 2,21 mIU/ml
Estradiol (4dc) 43,00 pg/ml
Prolaktyna (4dc) 6,87 ng/ml
Progesteron (8dpo) 32,27 ng/ml
Wymazy MUCHa negatywne -
Hej, maz powtarzal badania nasienia i wyniki sie poprawily po wprowadzonych zmianach. Ruch nadal jest kiepski, ale jak wczesniej lekarze nie dawali nam szans na naturalna ciaze to wydaje mi sie, ze zaczynamy miec minmalne szanse. Jesli ktoras z Was sie zna, prosze o pomoc i ocene tych wynikow

Koncentacja 6,8 mln/ml ➡️ 28,7 mln/ml
Liczba plemnikow: 20,5 mln ➡️ 66 mln
Ruch postepowy: 7,0% ➡️ 15,5%
Morfologia 0% ➡️ 2%
Fragmentacja 10%, test hba - 68%
Remedios, Buburuza, Claire 👩👦, Monia•, Angel93, Lady A., KAaareii, Mamacita, Luna11, Karina123, Seabird, Mika1992, askowe, Esbe, Nutka15, Anka96, .aś., siesiepy lubią tę wiadomość
👩❤️👨 33&34
🍀 poważne starania od 04.2025, wcześniej ponad rok bez zabezpieczenia
👦 Walka o popraww nasienia
Morfologia 0% ➡️ 2%
🔜 wizyta w klince
Suple 💊
prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D -
stokroteczka25 wrote:Hej, maz powtarzal badania nasienia i wyniki sie poprawily po wprowadzonych zmianach. Ruch nadal jest kiepski, ale jak wczesniej lekarze nie dawali nam szans na naturalna ciaze to wydaje mi sie, ze zaczynamy miec minmalne szanse. Jesli ktoras z Was sie zna, prosze o pomoc i ocene tych wynikow

Morfologia 0% ➡️ 2%
Stokrotko jakie piękne wyniki🥰🥰🥰🥰 dajesz nadzieję, cieszę się bardzo. Mam nadzieję że u nas za miesiąc też zobaczymy taką poprawę. Ta koncentracja, wow! Co stosowaliście?
Może poprzednie badanie było po jakiejs infekcji i dlatego był taki dołek?🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Inozytol, magnez, C, E, D, zioła Ojca Sroki nr 3
🤷🏻♂️35 lat
Obniżone wyniki badania nasienia
10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
Clostilbegyt + suple
10 cs o pierwszą 🤰 -
Dziewczyny wracam do Was 🥰
Przez te kilka dni mieliśmy rodzinny czas offline, ja mogłabym w każdej wolnej nanosekundzie spać, więc brakło mi czasu na forum🙈
Ale już Was nadrabiam 😀
Buburuza, KAaareii, sirengirl92, Mika1992, .aś., Reja13 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
06.2025- PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
24.12 - ⏸️🥹
29.12- beta: 439 prog. 17,60
31.12- beta: 841 -
Poza renowacją mebli polecam tą stronkęOunai wrote:Ecommerce, marleting, renowacja mebli
https://studia-online.pl/oferta
Mają fajną ofertę studiów podyplomowych jeśli chodzi o marketing, zarządzanie, IT itp, ale niestety w tych obszarach kojarzę tylko to.
Chyba że bardziej kierunkowe Po angielsku też wchodzą w grę? To mogę małża podpytać.👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
Wow! Mega poprawa! Byliście już z nowymi wynikami u lekarza? Wygląda naprawdę dobrze.stokroteczka25 wrote:Hej, maz powtarzal badania nasienia i wyniki sie poprawily po wprowadzonych zmianach. Ruch nadal jest kiepski, ale jak wczesniej lekarze nie dawali nam szans na naturalna ciaze to wydaje mi sie, ze zaczynamy miec minmalne szanse. Jesli ktoras z Was sie zna, prosze o pomoc i ocene tych wynikow

Morfologia 0% ➡️ 2%
Jakie zmiany wprowadziliście?
U nas też był problem i ostatnio wróciłam do wyników męża to zaszłam w naturalna ciąże z koncentracją 10 mln a całkowita ilością jakieś 43 mln ( i to był najlepszy wynik)
Teraz wyniki są kiepskie znowu, morfologia i ruch super, chyba dzięki suplom ale ilość marna. Czekam na wizytę żeby lekarz znowu dał na to zastrzyki10.2024 💙 synek -
Remedios wrote:Stokrotko jakie piękne wyniki🥰🥰🥰🥰 dajesz nadzieję, cieszę się bardzo. Mam nadzieję że u nas za miesiąc też zobaczymy taką poprawę. Ta koncentracja, wow! Co stosowaliście?
Może poprzednie badanie było po jakiejs infekcji i dlatego był taki dołek?
Niby nie bylo infekcji, maz zrobil poprzednie badania bo nie udawalo nam sie, mialam tez stymulowane cykle i nic, wiec zasugerowano czynnik meski.
Byla zmiana diety - codziennje szklanka soku pomidorowego i lyzeczka oleju z czarnuszki, garsc orzechow.
W diecie ryby, chude mieso, jajka, nabiał, warzywa, ciemne pieczywo. Maz staral sie unikac cukru i przetworzonego jedzenia. W swieta sobie pozwolil na odstepstwa, ale tak to sie pilnowal.
Chlodne prysznice i luzne gatki.
Z suplementow bral proxeed plus, omege i witamine D. Bral tez dostinex na obnizenie prolaktyny
Mam nadzieje ze u was tez bedzie poprawa. Ja w to nie wierzylam i jestsm szoku. Mocno trzymam kciuki 🍀🤞👩❤️👨 33&34
Morfologia 0% ➡️ 2%
🔜 wizyta w klince
Suple 💊
Claire 👩👦 wrote:Wow! Mega poprawa! Byliście już z nowymi wynikami u lekarza? Wygląda naprawdę dobrze.
Jakie zmiany wprowadziliście?
U nas też był problem i ostatnio wróciłam do wyników męża to zaszłam w naturalna ciąże z koncentracją 10 mln a całkowita ilością jakieś 43 mln ( i to był najlepszy wynik)
Teraz wyniki są kiepskie znowu, morfologia i ruch super, chyba dzięki suplom ale ilość marna. Czekam na wizytę żeby lekarz znowu dał na to zastrzyki
Wizyte mamy w poniedzialek. Po poprzednich wynikach lekarz kazal sie nastawic na ivf i zrobic kariotypy plus te rozszerzone badania nasienia...
Jesli chodzi o zmiany to dieta, luzne gatki i suple, opisalam dokladniej w wiadomosci powyzej
Claire 👩👦 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 33&34
Morfologia 0% ➡️ 2%
🔜 wizyta w klince
Suple 💊
Studia odpadaja, ale dziękiBuburuza wrote:Poza renowacją mebli polecam tą stronkę
https://studia-online.pl/oferta
Mają fajną ofertę studiów podyplomowych jeśli chodzi o marketing, zarządzanie, IT itp, ale niestety w tych obszarach kojarzę tylko to.
Chyba że bardziej kierunkowe Po angielsku też wchodzą w grę? To mogę małża podpytać.
Angielski jak najbardziejWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 21:30
👩🏻🦰40🧔🏻38
👦🏻2015
👱🏻♀2020
Starania od czerwca 2025 (6cs po usunięciu jajowodu)
CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025
Usunięcie lewego jajowodu
AMH (4dc) 1,83 ng/ml
Glukoza 98 mg/ml
Insulina 8,70 µIU/ml
TSH 1,47 µIU/ml
FT4 0,94 ng/dl
FSH (4dc) 4,67 mIU/ml
LH (4dc) 2,21 mIU/ml
Estradiol (4dc) 43,00 pg/ml
Prolaktyna (4dc) 6,87 ng/ml
Progesteron (8dpo) 32,27 ng/ml
Wymazy MUCHa negatywne -
Hej dziewczyny, przeczytałam cały wątek od deski do deski i w końcu chciałabym się przywitać. Jestem trochę już Moza powiedzieć weteranka. Miałam dwa razy wycinaną przegrodę macicy, jestem po dwóch poronieniach, schudłam obecnie 18 kg. Z klinika jak i szpitalem na NFZ nie mam dobrych doświadczeń. Mąż jak bierze suplementy to wyniki ma ok, chociaż zdarzyła się też morfologia 0%. Moj mąż pracuje w Niemczech 16 dni i 14 dni w domu i ciężko na trafić w ten dobry czas. Ostatnio był w domu miesiąc czasu i w poniedziałek była owulacja więc ładnie działaliśmy, ale też nie obeszło się bez niespodzianek bo 11dc miałam jednodniową gorączkę i owulacja przesunęła się na 20dc. Owulacja potwierdzona testem owulacyjnym o bólem. Obecnie temperatura skoczyła na 37.1 stopnia więc mam nadzieję że to dobry znak. Od wczoraj jestem totalnie zmęczona i senna a dzisiaj gryzłam bo taki spadek nastroju był. Na szczęście mąż przetrwał😂 Mówi że chyba się okres zbliża bo bez kija lepiej nie podchodzić 🙈Testowanie planuje na sobotę w następnym tygodniu. Wielkich nadzieji nie ma bo jeśli chodzi o nasze starania to ciągle wiatr w oczy. Trzymam za Was wszystkie tutaj kciuki że w tym roku w końcu się wydarzy ten najbardziej wyczekany i też poniekąd wypracowany cud 🦠🦠🦠
Buburuza, Kompotlinka, KAaareii, Monia•, Angel93, Forza lubią tę wiadomość
-
Nie dam rady was nadrobić , mam urlop i zjazd rodzinny także dzieje się :p
Stokroteczka no jest Progress ! Mąż może być z siebie dumny 💪 nic tylko czekać aż coś z tego będzie 😜
Moj mąż bierze Fertistim, w lutym minie 3 miesiące i wtedy się zbada ponownie. Licze również na poprawę 🥹 bo ten cykl skreślam- tyle ile jadłam niedobrych rzeczy, ile kieliszków wina wypiłam ( dont judge me) to tam nawet najmniejszej szansy nie ma na bobo
Jeśli chodzi o skrzepy itp- u mnie ich zwiększona ilość wynikała z polipa. Po usunięciu nie mam skrzepów ( dopiero dwie miesiączki po histerio, ale tak jak wcześniej były gluty ogromne tak teraz spokój ) mnie okres boli bardzo, całą tablicę Mendelejewa muszę zjeść żeby dobrze się czuć podcza misiaczki 🫣 dochodzi ból pleców. Całe szczęście już nie mam mdłości, bo jak byłam nastolatka to bardzo mi doskwierały.👩🏼
➡️ PCOS, zrosty, mięśniak, usunięty polip endometrialny
suple: fertistim, dha, cynk, nac, q10, wit.d
👦🏻
➡️ obniżone parametry nasienia
suple: fertistim
👩🏼❤️👨🏻🐶🐶 -
Buburuza wrote:A kiedy ci wypada według Twoich obliczeń?
Spora różnica, bo raczej jutro lub w sobotę. Mam przeważnie owulację między 19 a 21 dniem cyklu. I początkowo ovufriend wpisało mi właśnie na dziś a wczoraj nagle że miałam 3 dni temu. Nawet test owulacyjny wpisałam wtedy na negatywny. Jakiś błąd według mnie.👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 11.12💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, Witamina C, Cynk, Melatonina, Berberyna, Selen, Jod -
Ja miałam kiedyś dużo więcej skrzepów i ciemniejszą krew podczas okresu, ale po łyżeczkowaniu stała się jasna i pojawiają się tylko małe skrzepiki w małej ilości. Słyszałam, że dużo skrzepów i mocne krwawienia mogą być powiązane z endometriozą.
Mój mąż też jest spokojniejszy ode mnie w kwestii ciąży, on, mam wrażenie, że uwierzy może jak zobaczy dziecko na USG. Sam test dla niego niewiele znaczy 🤷👩 93' 🧑 93'
Starania od 02.2025 z przerwami
06.07 - ⏸️
08.07 - beta 143
10.07 - beta 278
10.07 - progesteron 78
24.07 - puste jajo płodowe 💔 -
Hej dziewczyny. Dziś jest moj 7dpt.
Od kilku dni robie testy. Cos tam wychodzi.
Dziś zrobiłam 2 różne testy. Pink dzis wybarwil sie słabiej niz wczoraj

Bete dla kliniki musze zrobic w poniedziałek. Mialam jechac w sobotę juz raz zbadać. Ale po tym dzisiejszym pinku waham sie czy dzis nie jechac. Mąż twierdzi ze to bez sensu zebym do jutra zaczekała..
Po ostatnim transferze tez wychodziły mi cienie. A beta utwierdziła mnie tylko w tym ze to cb.
No i z jednej strony bym dzis pojechała a z drugiej sie boje jechac .
Buburuza, Mika1992 lubią tę wiadomość
👩32 👨🏼34 👧9 & 🐈🐈⬛
👼02.2015 (10tc) & 👼06.2016 (6tc)
👶💜 33tc - 19.12.2017
Starania od 2024 (PCOS, problemy genetyczne)
04.2025r - początek cykli stymulowanych (bardzo duże dawki leków a i tak brak owulacji)
08.2025r - stymulacja IVF - czas start
15.08 - punkcja (pobrano 18 kompleksów COC)
16.08 - udało zapłodnić się 8 komórek
20.08 - transfer zarodka 4AB 🍀
Rośnij w siłę Kropku 🍀
27.08 - ⏸️ (bladzioszek)
28.08 - 6.5 mIU/ml 🩸
30.08 - 3,3 mIU/mL 🩸 💔
09.2025 - przygotowanie do II transferu
10.2025 - torbiel. Wstrzymanie starań dopóki torbiel się nie wchłonie.
01.12.2025 - kontrol u gina - torbiel się wchłoneła
02.01.2026 - transfer Zarodka 5BB ❄️🩵
07.01 - 5dpt ⏸️
09.01 - 7dpt beta 86,4 ❄️
Na pokładzie jeszcze 3❄️❄️❄️
W moim sercu jest miejsce, które czeka – pełne miłości, wiary i cichej modlitwy o jeszcze jedno małe życie. -
Mika1992 wrote:Spora różnica, bo raczej jutro lub w sobotę. Mam przeważnie owulację między 19 a 21 dniem cyklu. I początkowo ovufriend wpisało mi właśnie na dziś a wczoraj nagle że miałam 3 dni temu. Nawet test owulacyjny wpisałam wtedy na negatywny. Jakiś błąd według mnie.
Myślę że po objawach wskakują te błędy. Bo wklepałam wczoraj ból menstruacyjny (mam od dwóch dni uczucie jak na miesiaczke) i pewnie apka uznała że mylę z owulacyjnym.
Ostatni cykl miałam okropny i ten równie okropnie się zaczął <- chciałam go już skreślić i się skupić na kolejnym, ale poszłam na kontrolę do doktora GPT.
Powiedział mi że skoro poprzedni cykl był bezowulacyjny to ten może byc z opóźniona owulacja ((jeśli zabrakło progesteronu)tak miałam w moim zwycięskim cyklu)) i/lub w wyższym towarzystwie estrogenów -> i stąd mogą się wziąć moje aktualne objawy. Zapisałam sobie w notatniku żeby wziąć pod lupę hormony.
Swoją drogą jak juz przy hormonach to robię owulaki od 6dc (postanowiłam poobserwować LH) i pierwszy raz od dawna testowa jest biała. W bezowulacyjnych mam cały cykl średni/wysoki poziom LH bez widocznego wzrostu i bez Piku. Więc może ta zmiana dobrze wróży? ❤️❤️
Myślałam też nad tym, że nas tak mało testuje w styczniu lub odpuszcza. Myślę, że to rezygnacja po świętach i natłok obowiązków. Z jednej strony szkoda, ale z drugiej cieszę się, że staraczkowe głowy znalazły odskocznię od analizy wszystkiego. Jestem pewna, że przyszły wątek będzie pękał w szwach jak grudniowy ❤️
Mika1992 lubi tę wiadomość
👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
Paula. wrote:Hej dziewczyny. Dziś jest moj 7dpt.
Od kilku dni robie testy. Cos tam wychodzi.
Dziś zrobiłam 2 różne testy. Pink dzis wybarwil sie słabiej niz wczoraj

Bete dla kliniki musze zrobic w poniedziałek. Mialam jechac w sobotę juz raz zbadać. Ale po tym dzisiejszym pinku waham sie czy dzis nie jechac. Mąż twierdzi ze to bez sensu zebym do jutra zaczekała..
Po ostatnim transferze tez wychodziły mi cienie. A beta utwierdziła mnie tylko w tym ze to cb.
No i z jednej strony bym dzis pojechała a z drugiej sie boje jechac .
Nie wiem jak jest zalecane. Mogę się odnieść tylko do własnych doświadczeń. Ja bym pojechała dziś. Wiem że w niedzielę nie ma jak zrobić to tym bardziej znając mnie (możecie uznać za nadgorliwa wariatke 🫠) pojechałabym i dziś i jutro.
Wiem że nie ma co się kłuć, ale ja bym nie wysiedziała z wątpliwościami.👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
Zalecenia sa takie ze mam skierowanie wystawione na poniedziałek. 10 dni po transferzeBuburuza wrote:Nie wiem jak jest zalecane. Mogę się odnieść tylko do własnych doświadczeń. Ja bym pojechała dziś. Wiem że w niedzielę nie ma jak zrobić to tym bardziej znając mnie (możecie uznać za nadgorliwa wariatke 🫠) pojechałabym i dziś i jutro.
Wiem że nie ma co się kłuć, ale ja bym nie wysiedziała z wątpliwościami.
Z doświadczenia ostatnio pojechałam 8 dpt i wiedzialam ze juz raczej nadziei nie ma. Dziś jest 7 dzień ale jesli cos sie kluje to juz powinno wyjsc .
Buburuza lubi tę wiadomość
👩32 👨🏼34 👧9 & 🐈🐈⬛
👼02.2015 (10tc) & 👼06.2016 (6tc)
👶💜 33tc - 19.12.2017
Starania od 2024 (PCOS, problemy genetyczne)
04.2025r - początek cykli stymulowanych (bardzo duże dawki leków a i tak brak owulacji)
08.2025r - stymulacja IVF - czas start
15.08 - punkcja (pobrano 18 kompleksów COC)
16.08 - udało zapłodnić się 8 komórek
20.08 - transfer zarodka 4AB 🍀
Rośnij w siłę Kropku 🍀
27.08 - ⏸️ (bladzioszek)
28.08 - 6.5 mIU/ml 🩸
30.08 - 3,3 mIU/mL 🩸 💔
09.2025 - przygotowanie do II transferu
10.2025 - torbiel. Wstrzymanie starań dopóki torbiel się nie wchłonie.
01.12.2025 - kontrol u gina - torbiel się wchłoneła
02.01.2026 - transfer Zarodka 5BB ❄️🩵
07.01 - 5dpt ⏸️
09.01 - 7dpt beta 86,4 ❄️
Na pokładzie jeszcze 3❄️❄️❄️
W moim sercu jest miejsce, które czeka – pełne miłości, wiary i cichej modlitwy o jeszcze jedno małe życie.
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH