ocet jabłkowy
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, próbuje któraś? Na anglojęzycznych stronach dużo piszą o cudownych właściwościach octu jakbłkowego jeśli chodzi o płodność i zdrowie ogólnie. Ja staram się za pomocą diety uregulowac sobie organizm, odkwasić. Od tygodnia sobie popijam ten ocet, a gdzieś na forum rzuciło mi się w oczy, ze już któraś z Was o tym pisała. Niestety nie mogę znaleźć wątku.
Wiecie coś w tym temacie? -
nick nieaktualnyOgolnie picie okolo 1,5-2 l wody dziennie zwieksza ilosc sluzu. Odpowiednio nawadnia organizm wiec lepiej on pracuje. A ocet jablkowy poprawia jakosc ph wody chyba i odkwasza chyba organizn ale z tym pewna nie jstem. Ja pilam troche w tamtym cyklu i fakt slu byl lepszy w tym cyklu tez musze zaczac
Najlepiej jakby Weronika sie wypowiedziala w tym temacie bo ona najlepiej zorientowana -
nick nieaktualny
-
Kiedyś brałam na odchudzanie w tabletkach i pomagał ale teraz chyba nie chodzi nam zrzucenie kilogramów, a wręcz przeciwnie
To bardzo ciekawy temat! Jak macie jakieś materiały podzielcie się Jakieś linki do artykułów medycznych, stron, itp? Ile go pijecie dziennie? -
nick nieaktualny
-
wg zalecen powinnno sie pic 2 lyzeczki octu jablkowego na szklanke wody przed duzym posilkiem - 3 razy dziennie...ale niestety bardzo duzo osob nie daje rady ze smakiem...ja ( tak samo polecilam kilku dziewczynom) wlewam do litra wody ocet i popijam w ciagu dnia. faktycznie poprawia ph organizmu, a jestesmy zbudowani w 70% z wody...ocet jablkowy obniza testosteron i insuline czyli jest super alternatywa metforminy np w przypadku pcos..ja na izoflawonach sojowych, occie i diecie schudlam 20kg w 4 miesiace, juz nie chce mi sie slodyczy, czuje sie super...niby powinno sie robic po 3 tygodniach terappi octowej - 1 tydzien przerwy ale jak przestalam go pic to juz 5ego dnia po odstawieniu zaczely sie zaparcia, problemy z trawieniem i oczywiscie wzdecia, az nie moglam sie ruszyc...dla mnie ocet jablkowy to wybawienie...pijac przed obiadem, zmiejszamy ilosc zjadanego posilku...jedzac np kanapke z bialego pieczywa ktory zakwasza maksymalnie nasze cialo...wypitym uprzednio octem normalizujemy to...niestety tak jak napisalas na anglojezycznych stronach jest duzo wiecej ciekawych suplementow niz w Polsce, do nas dochodzi to pozniej...jak znalazlam watek o inozytolu ponad 1,5 roku temu to dopiero od kilku tygodni ginekolodzy przepisuja ten specyfik na masowa skale zamiast edykuwac dziewczyny aby spozywaly go w jedzeniu...znow kasiora dla gigantow farmaceutycznych! izoflawony sojowe rowniez znalazlam kochana na angielskich stronach...jakby nie one to bym nie miala owulacji wogole...powiem ci ze ocet jablkowy to cud natury, skora robi sie delikatniejsza, mlodsza, wlosy lsniace, sylwetka wyszczupla sie szybko i czuje sie lekka a zawsze nawet nie jedzac caly dzien czulam sie jakbym polknela nosorozca :)rowniez odradzam jedzenie gotowych witamin, multiwitamin bo one rowniez zakwaszaja i a niezdrowe..zwiazki ktore farmaceuci uwazaja za witaminy sa sztuczne i nasz organizm nie rozpoznaje tego jak witamine...na szczescie ocet jablkowy to bomba witaminowa.
tu jest kilka linkow:
http://www.vismaya-maitreya.pl/naturalne_leczenie_ocet_jablkowy.html
i tu link ( leczy duzo objawow pcos: nadwaga czy otylosc, za wysoki testosteron, obniza insuline czyli jajniczki beda czystsze...obnizajac testosteron zmniejsza dolegliowsci od hirsutyzmu...i napewno poprawia samopoczuce...pisalam juz o occie wlasnie tak jak juz laseczka wspomniala w watku o izoflawonach.Czarnula87, Niuta, Saramago, Manieczka86, apaczka, kiti, Macierzanka:), iwcia77, gosiunia, kizia90, mrulinka, Zelma, shooa, Aganeska lubią tę wiadomość
-
An wrote:Kiedyś brałam na odchudzanie w tabletkach i pomagał ale teraz chyba nie chodzi nam zrzucenie kilogramów, a wręcz przeciwnie
To bardzo ciekawy temat! Jak macie jakieś materiały podzielcie się Jakieś linki do artykułów medycznych, stron, itp? Ile go pijecie dziennie? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykochanie pierwszy raz będę robić mam nadzieje ze sie uda musi nie ma wyjścia wiec obierać jabłka i pokroić wrzucić do dużego słoja zalać wodą na każde 250 ml wody dodajemy 1 łyżkę cukru albo miodu ja dodam cukru zakryć gazą i odstawić na 4 tygodnie codziennie mieszać i jabłka musza byc zalane wodą bo pleśń sie wytworzy podaje stronke ciekawe tam sa wskazówki http://wkuchennymoknie.blox.pl/2012/11/JAK-ZROBIC-SMACZNY-DOMOWY-OCET-JABLKOWY.html
weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
o ludzie, ludzie...spróbowałam....tylko nie 2 łyżeczki wzięłam, a 2 łyzki....na szklankę wody...(pomyliłam się)
pierwszy łyk....oj..oj..fuj, fuj lubię kwaśnie rzeczy ale bez przesady...
kolejne łyki wchodzą coraz gorzej...ale myślę sobie: czego nie robi się dla zdrowia..przechyliłam szklane i wypiłam do dna...a fuj!
następnym razem się na pewno nie pomylęweronika86, Czarnula87, ewelina27, Manieczka86, Anhe, gosiunia, pasia27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny