Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne ocet jabłkowy
Odpowiedz

ocet jabłkowy

Oceń ten wątek:
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kiedyś piłam ocet przy diecie odchudzającej i nawet mi smakował :) A skoro mówicie, że pomaga na poprawę śluzu to zaczynam go dodawać do wody :)

weronika86, ewelina27 lubią tę wiadomość

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam ocet z rossmana, taki organiczny enerbio czy jakoś tak. I też sie walnęłam i brałam 2 łyżki, aż mi łzy leciały :P uff, 2 łyżeczki będą znośniejsze. Rozpuszczam w szklance wody z miodem. Teraz, jak przejdę na 2 łyżeczki to będę 2 razy dziennie pić.
    Panom też polecają, ale ja mojego małżonka nie zdołałam przekonać.

Pisellini, mycha28 lubią tę wiadomość

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiec to sa 2 łyżeczki hmm a ja piłam 2 łychy stołowe na szklankę dobra jestem :D dlatego to takie niedobre było ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 13:14

gosiunia lubi tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moim occcie jest napisane 2-3 ŁYŻKI na szklankę wody. Rzeźnia ;) Ale w necie napotkałam jednak zalecenie '2tsp' - czyli teaspoon. Myślałam że tsp=tbs (czyli tablespoon). Mój super angielski :)
    Mam dokładnie taki http://www.rossnet.pl/Produkt/enerBio-ocet-jablkowy-750-ml,118917,4537

Wyszukane:
    Apple Cider Vinegar– Organic, unpasteurized apple cider vinegar can work to balance the pH and therefore improve fertility. You can take 2 teaspoons in a glass of water, sweetened with honey. Drink a glass twice a day. This should be used by both men and women.

Read more: http://www.justmommies.com/forums/f29-trying-to-conceive/2481432-interesting-list-ttc-super-foods.html#ixzz2sGFb763W

Apple Cider Vinegar Remedy for Infertility

Home Remedy Ingredients

Apple Cider Vinegar - 2 Teaspoons
    Water - 16 Oz
    The body's pH balance is a critical thing, and an imbalance in pH levels in any part of the body could be a barrier to pregnancy. Drinking a daily ACV (apple cider vinegar) tonic can help restore your natural pH balance. Mix 2 teaspoons of apple cider vinegar in 16 ounces of water and sip this mixture throughout the day. You will be keeping your pH in a constant, alkalized state by sipping this diluted dosage. Usually 1-2 tall glasses of the tonic are sufficient to keep you balanced each day.

- See more at: http://earthclinic.com/CURES/infertility.html#sthash.3EyNamEm.dpuf

W necie jest tego mnóstwoooo.
    Nie wiem tylko jak bezpieczeństwo stosowania we wczesnej ciąży. Czy to ma alkohol? Tak trochę smakuje cieńkim wytrawnym winkiem. I dodatkowo jest to jakoś fermentowane - drożdźami, bakeriami...? Weronika, wiesz coś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 13:30

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mozna spokojnie we wczesniej ciazy a i dalej rowniez...te ktore maja dodawany alkohol nie sa dobre...jesli tylko smakuje jak winko to ok, ale nie powinien miec dodanego alkoholu, moze dlatego tak piecze bo ma alkohol? 2 maluskie lyzeczki na szklanke wody sa ok...ja jak mi sie przypomni to tak pije,ale zazwyczaj daje 2 lyzeczki na 1.5l butelke wody i popijam tak w ciagu dnia.

ewelina27 lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mija 2 tyg. odkąd popijam ocet i musze powiedzieć, że czuję się świetnie. Nie wiem, czy to placebo ale:
    - poprawiła mi się cera (odwieczny problem z trądzikiem, leczony wiele lat ale nie doleczony do końca)
    - nie mam wzdeć, zaparć - no słowem wyregulowało się trawienie
    - mam więcej energii
    Ciekawe, czy wpłynie to na cykl jakoś. Oczywiście, może to być wynik picia wody bo razem z tym octem wypijam conajmniej litr... :)
    Ocet mam oczywiście bez dodatku alkoholu, ale nie wiem czy on sam z siebie nie zawiera alkoholu?
    Quote:
    Ocet jest wodnym roztworem kwasu octowego, który powstaje w procesie fermentacji octowej alkoholu.
    http://www.ocetjablkowy.com.pl/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 12:46

weronika86 lubi tę wiadomość

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis wypilam pierwszy raz i nie bylo tak zle :),ale wciaz mam watpliwosci czy w ciazy moznaby go pic

• Ita Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bleh! Podjęłam pierwszą próbę i mam wrażenie, że to nie dla mnie. Ale czego się nie robi dla dzidziusia :D

atdck6nlmznf5qze.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    Właśnie mija 2 tyg. odkąd popijam ocet i musze powiedzieć, że czuję się świetnie. Nie wiem, czy to placebo ale:
    - poprawiła mi się cera (odwieczny problem z trądzikiem, leczony wiele lat ale nie doleczony do końca)
    - nie mam wzdeć, zaparć - no słowem wyregulowało się trawienie
    - mam więcej energii
    Ciekawe, czy wpłynie to na cykl jakoś. Oczywiście, może to być wynik picia wody bo razem z tym octem wypijam conajmniej litr... :)
    Ocet mam oczywiście bez dodatku alkoholu, ale nie wiem czy on sam z siebie nie zawiera alkoholu?
    Quote:
    Ocet jest wodnym roztworem kwasu octowego, który powstaje w procesie fermentacji octowej alkoholu.
    http://www.ocetjablkowy.com.pl/
    Ja mam identycznie: ladniejsza cera, zero wzdec, czuje sie lekko i amm wiecej energii wiec raczej nie placebo.

lithe123 lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeżeli poprawi mi też cerę to będzie super :)

lithe123 lubi tę wiadomość

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanessa wrote:
    No jeżeli poprawi mi też cerę to będzie super :)
    U mnie w zasadzie pierwsze co zauważyłam to lepsza cera, wyraźnie się wygładziła i wygoiły mi się takie ogniska trądziku na brodzie i skroniach. Nie jest idealnie, ale poprawę widać.
    Jeśli chodzi o trawienie, to na początku po wypiciu octu miałam uczucie jakby lekkiej zgagi, po kilka dniach przeszło... I zaczęłam sie czuć - Weronika dobrze to ujęła - jakoś tak lekko :)
    No, i namówiłam szanownego małżonka, żeby spróbował - muszę co prawda sama mu zrobić z miodkiem, ale na razie dzielniej wypija.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 08:50

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten ocet nie wykaże promili u kierowcy? Bo tak się zastanawiam bo ktoś wspomniał że ma smak winka :D Bo co powiem w razie czego gliniarzom że sobie chce cerę i śluz poprawić hehe :D

Landryneczka, Bikini31, iwcia77, gosiunia lubią tę wiadomość

201701271765.png

• Ita Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy odważę się na druga próbę bo wczoraj mnie mordowała właśnie taka zgaga.
    lithe123 zgaga sama Ci przeszła czy miałaś na to jakiś sposób?

atdck6nlmznf5qze.png
  • aniulkab86 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe jak taki ocet wpływa na nasz organizm. Chyba zaraz podskocze do rossmana to sobie kupię.

bfars8fw0g28yjry.png

b3c1882628645acb65def862c735147f.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja popijam ocet:) kiedy mi się przypomni:) ale minimum 2 łyżeczki dziennie:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanessa - męczył mnie ten alkohol, ale chyba niepotrzebnie. Poszukałam trochę i znalazłam np:
    http://ocet-jablkowy.pl/czym-jest-ocet-jablkowy/
    Quote:
    Pod względem chemicznym, ocet jabłkowy stanowi wodny roztwór kwasu octowego. Kwas octowy natomiast to nic innego, jak po prostu sfermentowany alkohol.

Pierwsza faza powstawania octu jabłkowego wiąże się z rozkładem cukrów zawartych w owocach na alkohol etylowy. Reakcja zachodzi pod wpływem drożdży. W drugiej fazie fermentacja odbywa się już z udziałem zawartych w powietrzu bakterii azotowych. W ten sposób ocet jabłkowy nie jest typowym alkoholem, a jego zawartość zmniejsza się do wartości ok. 0,2 %.
    A dla porówania, soki owocowe czy np kefir zawierają podobne stężenie alkoholu.

Ita - zgaga mijała sama jak coś zjadłam, a teraz już nie mam jej wcale... Albo dlatego, że zmniejszyłam dawkę - a przypominam, zaczęłam od 2 łyżek stołowych :) albo dlatego, że pilnuję, żeby od razu coś zjeść.

vanessa lubi tę wiadomość

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • aniulkab86 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a można ten ocet popijać wieczorkiem? czy lepiej się wchłania jak od rana się aplikuje

bfars8fw0g28yjry.png

b3c1882628645acb65def862c735147f.png
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie kupiłam ocet i biorę się za degustację :) Dam znać potem jakie wrażenia :)

201701271765.png

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    można pić kiedy się chce:)
    Vanessa daj znać po degustacji:D:D
    ja wypijam szklaneczkę duszkiem:D:D

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś również kupiłam i na sporą szklankę 2 łyżeczki octu. fuj - ale da się wypić.

p19u3e3kzv3sw8vu.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ