ocet jabłkowy
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też mam ocet z rossmana, taki organiczny enerbio czy jakoś tak. I też sie walnęłam i brałam 2 łyżki, aż mi łzy leciały uff, 2 łyżeczki będą znośniejsze. Rozpuszczam w szklance wody z miodem. Teraz, jak przejdę na 2 łyżeczki to będę 2 razy dziennie pić.
Panom też polecają, ale ja mojego małżonka nie zdołałam przekonać.
Pisellini, mycha28 lubią tę wiadomość
-
Na moim occcie jest napisane 2-3 ŁYŻKI na szklankę wody. Rzeźnia Ale w necie napotkałam jednak zalecenie '2tsp' - czyli teaspoon. Myślałam że tsp=tbs (czyli tablespoon). Mój super angielski
Mam dokładnie taki http://www.rossnet.pl/Produkt/enerBio-ocet-jablkowy-750-ml,118917,4537
Wyszukane:
Apple Cider Vinegar– Organic, unpasteurized apple cider vinegar can work to balance the pH and therefore improve fertility. You can take 2 teaspoons in a glass of water, sweetened with honey. Drink a glass twice a day. This should be used by both men and women.
Read more: http://www.justmommies.com/forums/f29-trying-to-conceive/2481432-interesting-list-ttc-super-foods.html#ixzz2sGFb763W
Apple Cider Vinegar Remedy for Infertility
Home Remedy Ingredients
Apple Cider Vinegar - 2 Teaspoons
Water - 16 Oz
The body's pH balance is a critical thing, and an imbalance in pH levels in any part of the body could be a barrier to pregnancy. Drinking a daily ACV (apple cider vinegar) tonic can help restore your natural pH balance. Mix 2 teaspoons of apple cider vinegar in 16 ounces of water and sip this mixture throughout the day. You will be keeping your pH in a constant, alkalized state by sipping this diluted dosage. Usually 1-2 tall glasses of the tonic are sufficient to keep you balanced each day.
- See more at: http://earthclinic.com/CURES/infertility.html#sthash.3EyNamEm.dpuf
W necie jest tego mnóstwoooo.
Nie wiem tylko jak bezpieczeństwo stosowania we wczesnej ciąży. Czy to ma alkohol? Tak trochę smakuje cieńkim wytrawnym winkiem. I dodatkowo jest to jakoś fermentowane - drożdźami, bakeriami...? Weronika, wiesz coś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 13:30
-
mozna spokojnie we wczesniej ciazy a i dalej rowniez...te ktore maja dodawany alkohol nie sa dobre...jesli tylko smakuje jak winko to ok, ale nie powinien miec dodanego alkoholu, moze dlatego tak piecze bo ma alkohol? 2 maluskie lyzeczki na szklanke wody sa ok...ja jak mi sie przypomni to tak pije,ale zazwyczaj daje 2 lyzeczki na 1.5l butelke wody i popijam tak w ciagu dnia.
ewelina27 lubi tę wiadomość
-
Właśnie mija 2 tyg. odkąd popijam ocet i musze powiedzieć, że czuję się świetnie. Nie wiem, czy to placebo ale:
- poprawiła mi się cera (odwieczny problem z trądzikiem, leczony wiele lat ale nie doleczony do końca)
- nie mam wzdeć, zaparć - no słowem wyregulowało się trawienie
- mam więcej energii
Ciekawe, czy wpłynie to na cykl jakoś. Oczywiście, może to być wynik picia wody bo razem z tym octem wypijam conajmniej litr...
Ocet mam oczywiście bez dodatku alkoholu, ale nie wiem czy on sam z siebie nie zawiera alkoholu?Quote:Ocet jest wodnym roztworem kwasu octowego, który powstaje w procesie fermentacji octowej alkoholu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 12:46
weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
lithe123 wrote:Właśnie mija 2 tyg. odkąd popijam ocet i musze powiedzieć, że czuję się świetnie. Nie wiem, czy to placebo ale:
- poprawiła mi się cera (odwieczny problem z trądzikiem, leczony wiele lat ale nie doleczony do końca)
- nie mam wzdeć, zaparć - no słowem wyregulowało się trawienie
- mam więcej energii
Ciekawe, czy wpłynie to na cykl jakoś. Oczywiście, może to być wynik picia wody bo razem z tym octem wypijam conajmniej litr...
Ocet mam oczywiście bez dodatku alkoholu, ale nie wiem czy on sam z siebie nie zawiera alkoholu?Quote:Ocet jest wodnym roztworem kwasu octowego, który powstaje w procesie fermentacji octowej alkoholu.lithe123 lubi tę wiadomość
-
vanessa wrote:No jeżeli poprawi mi też cerę to będzie super
Jeśli chodzi o trawienie, to na początku po wypiciu octu miałam uczucie jakby lekkiej zgagi, po kilka dniach przeszło... I zaczęłam sie czuć - Weronika dobrze to ujęła - jakoś tak lekko
No, i namówiłam szanownego małżonka, żeby spróbował - muszę co prawda sama mu zrobić z miodkiem, ale na razie dzielniej wypija.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 08:50
-
A ten ocet nie wykaże promili u kierowcy? Bo tak się zastanawiam bo ktoś wspomniał że ma smak winka Bo co powiem w razie czego gliniarzom że sobie chce cerę i śluz poprawić hehe
Landryneczka, Bikini31, iwcia77, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Vanessa - męczył mnie ten alkohol, ale chyba niepotrzebnie. Poszukałam trochę i znalazłam np:
http://ocet-jablkowy.pl/czym-jest-ocet-jablkowy/Quote:Pod względem chemicznym, ocet jabłkowy stanowi wodny roztwór kwasu octowego. Kwas octowy natomiast to nic innego, jak po prostu sfermentowany alkohol.
Pierwsza faza powstawania octu jabłkowego wiąże się z rozkładem cukrów zawartych w owocach na alkohol etylowy. Reakcja zachodzi pod wpływem drożdży. W drugiej fazie fermentacja odbywa się już z udziałem zawartych w powietrzu bakterii azotowych. W ten sposób ocet jabłkowy nie jest typowym alkoholem, a jego zawartość zmniejsza się do wartości ok. 0,2 %.
Ita - zgaga mijała sama jak coś zjadłam, a teraz już nie mam jej wcale... Albo dlatego, że zmniejszyłam dawkę - a przypominam, zaczęłam od 2 łyżek stołowych albo dlatego, że pilnuję, żeby od razu coś zjeść.vanessa lubi tę wiadomość