Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Martyna33 wrote:Kochana, rozumiem Cię bo mi lekarz tez już sugeruje stymulację, chociaż mam owulacje tylko późną. Nie chce tego robić narazie. Wiem ze mam zaburzone LH i FSH, znam przyczynę. Wole to wyleczyć i zajść w ciąże naturalnie.
Mam nadzieje ze się uda.
Jasne!!! Jeszcze poczekaj ja znów boję się że u mnie moje podwyższone FSH sugeruje niską rezerwę jajnikową stosunek FSH: LH jest idealne, ale przy górnej granicy...[/url]
ja 33, on 33 - starania od maja 2020, główne od października 2020
NAPROTECHNOLOGIA-start paź 2021
|| 15.01. 2022 (9dpo) 20cs !!!
17.01. bHCG 96,84, prog 62,50 (11dpo)
19.01. bHCG 285,35 prog 63,50 (13 dpo)
21.01. bHCG 672,42 (15 dpo)
26.01. 4t+6 pęcherzyk ciążowy 5mm z pęcherzykiem zółtkowym
16.02. 8t+2 z usg, dziecko z serduszkiem, 1,84 cm
16.03. 12t+2 - 5,84 cm dziecka prenatalne ok, niskie ryzyko wad genetycznych
13.04. 16t+2 - 10,1 cm, to chłopiec !
13.05. 20t+4 - 352 g, połówkowe ok
08.06. 24t+2 - Cezary ma 709 g !
07.07. 28t+2 - III prenatalne ok, 1209 g
10.08. 33t+2 - Czarek waży 2500g -
CestLaVie wrote:Jasne!!! Jeszcze poczekaj ja znów boję się że u mnie moje podwyższone FSH sugeruje niską rezerwę jajnikową stosunek FSH: LH jest idealne, ale przy górnej granicy...
Może warto zrobić AMH?kredka, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
CestLaVie wrote:Dziewczyny ratunku!!! Po pół roku starań dostałam już Clostillbegyt.... ale przecież ja owuluję!!! (Potwierdzone monitoringiem, temp, testami)... lekarz odpowiadał niemal "w locie"... na co ma mi niby to pomóc???? Skoro owu jest. Czekam na wyniki męża... mam taki mętlik w głowie stosowała któraś???
Ja też się długo zastanawiałam czy brać, właśnie przez wysokie FSH i skłonność do torbieli, ale za bardzo nie miałam już wyjścia.
Jeżeli masz ovu i ładne pękające pęcherzyki to ja bym się jeszcze wstrzymała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2020, 17:41
-
Juliet wrote:Okej! Umówiłam M w porozumieniu z nim na 3.12. Postanowił, że odda próbkę na miejscu. Pojedziemy razem. Opcja z dowozem też jest, ale mnie nie przekonuje- max 40 min od wytrysku próbka ma być w klinice i trzeba dbać o odpowiednią temperaturę. A skoro i tak mamy jeździć, to niech odda na miejscu 😊 no i system jest taki, że w tym magicznym pokoiku jest okienko, w którym zostawia się próbkę i w momencie zostawienia jej włącza się czujnik i przychodzi obsługa i zabiera pojemnik. Jedno drugiego nie widzi i M wychodzi bez tego krępującego kubeczka z pokoju 😛 fajnie wymyślone. Zobaczymy jak w praktyce sobie poradzi 😅 no i cena 190. Chyba normalnie 🤷♀️
W klinice w której mój M się badał było tak samo. Było specjalne miejsce na odłożenie, więc nie musiał nikomu wręczać kubeczka. Wynik był bardzo szybko, coś około godziny, już nie pamiętam dokładnie. I cena też nie najgorszą bo 120 zł. Miał małe opory początkowo, ale szybko zmienił zdanie, jak moja lekarka zleciła mu to, jako konieczne. Parę minut stresu, ale warto się zdecydować i wykluczyć kolejny możliwy czynnik niepowodzeń.Endzi, Juliet lubią tę wiadomość
33l. ♀ ➥PCOS -
Kochane poradzicie. Przez monitoringiem owulacji doktor podczas USG stwierdził że mam małe jajniki i przez to mogę mieć mało rezerwę jajnikowa. Jak myślicie warto zrobić AMH? Czy badanie wykonuje się w konkretnym dniu owulacji czy można je zrobić w każdej chwili?
-
OlaK wrote:Kochane poradzicie. Przez monitoringiem owulacji doktor podczas USG stwierdził że mam małe jajniki i przez to mogę mieć mało rezerwę jajnikowa. Jak myślicie warto zrobić AMH? Czy badanie wykonuje się w konkretnym dniu owulacji czy można je zrobić w każdej chwili?
AMH można zrobić w dowolnym dniu. Jeśli wynik sprawi, że będziesz spokojniejsza to warto zrobić. Może okaże się, że lekarza nie miał racji i wszystko jest okiEndzi lubi tę wiadomość
33l. ♀ ➥PCOS -
OlaK wrote:Kochane poradzicie. Przez monitoringiem owulacji doktor podczas USG stwierdził że mam małe jajniki i przez to mogę mieć mało rezerwę jajnikowa. Jak myślicie warto zrobić AMH? Czy badanie wykonuje się w konkretnym dniu owulacji czy można je zrobić w każdej chwili?
Mi pierwsze badania jakie ginekolog zlecił to było: AMH, prolaktyna w dowolnym dniu cyklu, Estradiol, LH i fsh 2-5 dc
21-22 dc progesteron (ogólnie 7 dni po owulacji powinno się go zrobić)
No i monitoring owulacji między 11 a 14dc a i tak wyszło na to że owulacje miałam 18dc także przychodziłam jeszcze w późniejszych dniach.💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Hej dziewczyny.10 lipca straciłam ciążę w 8tc.Nasz okruszek przestał się rozwijać w 6tc.Mialam łyżeczkowanie.W niedzielę miała być miesiączka nie przyszła.W poniedziałek zrobiłam test druga słaba wyszła krecha.Wczoraj robiłam badanie Beta Hcg i wynik 147,8 co odpowiada 4tc.Strasznie się cieszę ale również boje.Czekam na wizytę u ginekologa.Oby wszystko było ok.
Endzi, Otter, Morgana, Ślimak, Monika87, sandrina22, mgielka, kredka, Niebieska Gwiazda, .A., Blanka1988, adu, Annamaria, Lolipop lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Baśka 89 wrote:Hej dziewczyny.10 lipca straciłam ciążę w 8tc.Nasz okruszek przestał się rozwijać w 6tc.Mialam łyżeczkowanie.W niedzielę miała być miesiączka nie przyszła.W poniedziałek zrobiłam test druga słaba wyszła krecha.Wczoraj robiłam badanie Beta Hcg i wynik 147,8 co odpowiada 4tc.Strasznie się cieszę ale również boje.Czekam na wizytę u ginekologa.Oby wszystko było ok.
Trzymam mocno kciuki abyście zdrowo rośli z fasolką❤️✊💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Baśka 89 wrote:Hej dziewczyny.10 lipca straciłam ciążę w 8tc.Nasz okruszek przestał się rozwijać w 6tc.Mialam łyżeczkowanie.W niedzielę miała być miesiączka nie przyszła.W poniedziałek zrobiłam test druga słaba wyszła krecha.Wczoraj robiłam badanie Beta Hcg i wynik 147,8 co odpowiada 4tc.Strasznie się cieszę ale również boje.Czekam na wizytę u ginekologa.Oby wszystko było ok.8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
Baśka 89 wrote:Hej dziewczyny.10 lipca straciłam ciążę w 8tc.Nasz okruszek przestał się rozwijać w 6tc.Mialam łyżeczkowanie.W niedzielę miała być miesiączka nie przyszła.W poniedziałek zrobiłam test druga słaba wyszła krecha.Wczoraj robiłam badanie Beta Hcg i wynik 147,8 co odpowiada 4tc.Strasznie się cieszę ale również boje.Czekam na wizytę u ginekologa.Oby wszystko było ok.
Gratuluję i niech wszystko idzie dobrze33l. ♀ ➥PCOS -
Znam ginekologów którzy nigdy nie każą robić AMH gdyż to badanie nic pozytywnego nie wnosi. Złego wyniku wyleczyć się nie da, wiec lepiej go nie badać, może on tylko człowieka załamać. (przestanie walczyć, a przecież nawet z małym amh zawsze jest szansa jak jest pozytywne nastawienie).
Aczkolwiek ja kiedy jeszcze nie ogarnialam tych wszystkich badań to miałam sprawdzane AMH. Moje było ok i nie wniosło kompletnie nic do dalszego leczenia. Drugi raz mnie na to nie naciągnąWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2020, 19:20
Lolipop lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Dziewczyny dziś mój 4dc. Zrobiłam badanie prolaktyny. Wyszło 39 (norma do 26). Ginekolog przepisała Dostinex - 1 tabletka co 10 dni, powiedziała, że jest bezpieczny w ciąży. Czy któraś z was stosowała?starania od 08.2020
👩🏻 30
👦🏻 34
Czynnik męski MAR 95%
1 transfer FET 4AA 16.12.2023 r.
Beta 🤗
5 dpt - 26,
7 dpt 101,
11 dpt 433,
13 dpt 780,
17 dpt 3748
20 dpt USG pęcherzyk 10 mm
25 dpt CRL 0,51 cm i ❤️
9+1 2,5 cm ❤️
11+6 5,66 cm ❤️
12+1 6,28 cm, USG prenatalne ok 🍀 ryzyka niskie ✊🏻
15+0 110 g 🥰
18+1 210 g 🌸
20+6 połówkowe ✊🏻 391 g dziewczynki 🌸
22+0 467g
26+0 910 g
29+0 1210 g
32+3 1974 g
37+6 3070 g
39+3 poród SN Zuzanna 3600 g, 54 cm 🥰 -
Hej dziewczyny, przepraszam ze sie nie odzywalam , ale wpadlam w wir pracy a potem spalam dziewczyny dzis zawiodlam sie na mojej Pani Ginekolog, otoz jestem po poronieniu we wrzesniu i dla wlasnego spokoju zrobilam badania genetyczne wyszly mutacje MTHFR 1298 i PAI 1, wysłałam jej smsa z wynikiem a ona do mnie ze w ogole po co te badania robilam i ze strata pieniedzy... ze po pierwszym poronieniu sie nie robi ich....... 😤😤 jutro umowilam sie do innego wczoraj beta wyszla 69,7 czyli wzrosla o 360%🙈🙈
-
Nelkaaa wrote:Hej dziewczyny, przepraszam ze sie nie odzywalam , ale wpadlam w wir pracy a potem spalam dziewczyny dzis zawiodlam sie na mojej Pani Ginekolog, otoz jestem po poronieniu we wrzesniu i dla wlasnego spokoju zrobilam badania genetyczne wyszly mutacje MTHFR 1298 i PAI 1, wysłałam jej smsa z wynikiem a ona do mnie ze w ogole po co te badania robilam i ze strata pieniedzy... ze po pierwszym poronieniu sie nie robi ich....... 😤😤 jutro umowilam sie do innego wczoraj beta wyszla 69,7 czyli wzrosla o 360%🙈🙈
Kochana ja przy samych MTHFR mam brać acard 150mg od pozytywnego testu i foliany. Broń Cię Panie Boże brać zwykłego kwasu foliowego 🙈
PS. Piękny wzrost ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2020, 19:48
Nelkaaa lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi wrote:Może warto zrobić AMH?
Amh nie jest do końca wiarygodnym badaniem.Zaszłam w ciąże I urodziłam z amh 0.27.In vitro z takimwynikiem jest maľo prawdopodobne.Zaszłam naturalnie,no prawie bo stymulacja była potrzebna.,mnóstwo badań I odpowiedni lekarz.Dziecko zdrowe.Rezerwa to jedno,potrzebna jest zdrowa komórka jajowa.Zawsze coś to badanie pokaże.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2020, 20:38
Endzi lubi tę wiadomość
-
Niebieska Gwiazda wrote:Amh nie jest do końca wiarygodnym badaniem.Zaszłam w ciąże I urodziłam z amh 0.27.In vitro z takimwynikiem jest maľo prawdopodobne.Zaszłam naturalnie,no prawie bo stymulacja była potrzebna.,mnóstwo badań I odpowiedni lekarz.Dziecko zdrowe.Rezerwa to jedno,potrzebna jest zdrowa komórka jajowa.Zawsze coś to badanie pokaże.
Wiadomo tak samo u nas jest potrzebna zdrowa komórka jajowa tak jak i u partnera musi być przynajmniej ten jeden plemnik.
Nie mówię że jest konieczne ale może dać jakiś obraz w przypadku np Pcos lub właśnie gdy jest niskie i potrzeba coś na pobudzenie pracy jajeczek 😊💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud