Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady_Dior wrote:Mi się strasznie siku chciało, więc nie czekałam do rana. To koniec nadzieji w zdrową ciążę. 23dpo i testy blade. W Poniedziałek chyba pójdę do lekarza, choć pewnie nic nie zrobi tylko każe czekać 😐 ileż ku.... można czekać
Buuuu nie lubimy tego! Przykro, ale nowy cykl to nowe nadzieje[/url]
ja 33, on 33 - starania od maja 2020, główne od października 2020
NAPROTECHNOLOGIA-start paź 2021
|| 15.01. 2022 (9dpo) 20cs !!!
17.01. bHCG 96,84, prog 62,50 (11dpo)
19.01. bHCG 285,35 prog 63,50 (13 dpo)
21.01. bHCG 672,42 (15 dpo)
26.01. 4t+6 pęcherzyk ciążowy 5mm z pęcherzykiem zółtkowym
16.02. 8t+2 z usg, dziecko z serduszkiem, 1,84 cm
16.03. 12t+2 - 5,84 cm dziecka prenatalne ok, niskie ryzyko wad genetycznych
13.04. 16t+2 - 10,1 cm, to chłopiec !
13.05. 20t+4 - 352 g, połówkowe ok
08.06. 24t+2 - Cezary ma 709 g !
07.07. 28t+2 - III prenatalne ok, 1209 g
10.08. 33t+2 - Czarek waży 2500g -
Lady_Dior wrote:Mi się strasznie siku chciało, więc nie czekałam do rana. To koniec nadzieji w zdrową ciążę. 23dpo i testy blade. W Poniedziałek chyba pójdę do lekarza, choć pewnie nic nie zrobi tylko każe czekać 😐 ileż ku.... można czekać
A co w takiej sytuacji?Jeśli faktycznie nic z tego to co możesz zrobić?Czekać?A co jeśli to ciąża pozamaciczna? -
Cześć laseczki. Dzisiaj moja tempka poszła mocno w dół, z 37,06 na 36,72 dziś 9dpo. Czy to może oznaczać implantację? Ktoś tak miał?
Mam nadzieje, ze dziś ktoś testuje i pochwali się tłustymi krechami ✊🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2020, 07:14
8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
Hej dziewczynki. Miałam koszmarną noc, budziłam się to zamarznięta, to cała spocona. Do tego ból brzucha tak okropny, ze musiałam brać przeciwbólowe (na 1dc miałam analogicznie, maz mnie wiózł do lekarza na cito bo prawie z bólu straciłam przytomność). Teraz już nauczona wzięłam od razu tabletkę i przynajmniej trochę udało mi się pospać. Nie ma wiec co robić testu, okres tuż tuż. Tylko tempka wciąż w górze.25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Niebieska Gwiazda wrote:A co w takiej sytuacji?Jeśli faktycznie nic z tego to co możesz zrobić?Czekać?A co jeśli to ciąża pozamaciczna?
Mi to już od początku po głowie chodziło😒 przy biochemie miałam po prostu parę dni słabe kreski, niską betę i okres przyszedł a tu takie cyrki.
Wnioskuję, że skoro tu nie chcą robić krwi na betę i progesteron a pierwsza wizyta odbywa się około 8tc, to te kobiety, które mają cp trafiają już z krwotokiem do szpitala 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️ Chore podejście. Na razie tym się nie martwię, bo kreski są słabe,żeby cp było niebezpieczne. Przy cp hcg może wzrastać właściwie i wtedy jest niebezpiecznie a u mnie od początku jest niski poziom. Pójdę do lekarza, to nie będę prosić tylko zażądam badań.Juliet, Niebieska Gwiazda, Otter, paula876 lubią tę wiadomość
-
Lady_Dior wrote:Mi to już od początku po głowie chodziło😒 przy biochemie miałam po prostu parę dni słabe kreski, niską betę i okres przyszedł a tu takie cyrki.
Wnioskuję, że skoro tu nie chcą robić krwi na betę i progesteron a pierwsza wizyta odbywa się około 8tc, to te kobiety, które mają cp trafiają już z krwotokiem do szpitala 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️ Chore podejście. Na razie tym się nie martwię, bo kreski są słabe,żeby cp było niebezpieczne. Przy cp hcg może wzrastać właściwie i wtedy jest niebezpiecznie a u mnie od początku jest niski poziom. Pójdę do lekarza, to nie będę prosić tylko zażądam badań.
Gdzie ty mieszkasz jeśli mogę zapytać ? Co z chory kraj ,zeby kobiecie uniemożliwiac zepboc badanie krwi. -
Martyna33 wrote:Hej dziewczynki. Miałam koszmarną noc, budziłam się to zamarznięta, to cała spocona. Do tego ból brzucha tak okropny, ze musiałam brać przeciwbólowe (na 1dc miałam analogicznie, maz mnie wiózł do lekarza na cito bo prawie z bólu straciłam przytomność). Teraz już nauczona wzięłam od razu tabletkę i przynajmniej trochę udało mi się pospać. Nie ma wiec co robić testu, okres tuż tuż. Tylko tempka wciąż w górze.
Odstawilas luteinę? Czasem kobiety mają silne bole brzucha i okazuje sięzesa w ciąży ja bym robila test jeśli okres jest blisko -
Gosia33 wrote:Odstawilas luteinę? Czasem kobiety mają silne bole brzucha i okazuje sięzesa w ciąży ja bym robila test jeśli okres jest blisko
Ostatnią tabletkę luteiny wzięłam 24h temu.
Wiesz Gosiu, miałam taki sam ból w 1dc chociaż był on bez luteiny. Wiec taka moja natura ze te miesiączki po odstawieniu hormonów są bardzo bolesne narazie.
@ jeszcze nie przyszła. Dziękuje za sugestie, jeśli do jutra rano nie przyjdzie to oczywiście zrobię test. Ale marne szanse że nie przyjdzie
Ciekawi mnie jak silne są te bóle brzucha podobne do menstruacyjnych jak się jest w ciąży? Może któraś mamusia się wypowie ? Są tak samo silne, czy bardziej czy mniej?
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Gosia33 w Nl mieszkam ale tak jest wszędzie na zachodzie. Mojej koleżance w UK nawet usg nie zrobili jak poroniła w 10tc,nic zero pomocy. Wysłali do domu. Po prostu trzeba być jedną nogą w grobie, żeby się pacjentem zajęli...
Nunakala ja miałam spadki w zaciążonych cyklach ale nie takie wielkie. Max 1kreska -
Martyna33, mnie raczej lekko bolal brzuch, miesiączkowe, ale to lekki bol. Tylko, że ja tez nigdy nie miałam bardzo bolesnych miesiączek, proszki na bol brzucha brałam max 10-15 razy w życiu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2020, 09:11
Martyna33 lubi tę wiadomość
-
adu wrote:Martyna33, mnie raczej lekko bolal brzuch, miesiączkowe, ale to lekki bol. Tylko, że ja tez nigdy nie miałam bardzo bolesnych miesiączek, proszki na bol brzucha brałam max 10-15 razy w życiu.
Endzi, jak u Ciebie ? Robiłaś test?
Martyna33 wrote:Dzięki za odpowiedz! Jak się w ogóle czujesz ?)
Endzi, jak u Ciebie ? Robiłaś test?
Zrobiłam i nie wieże w to co zobaczyłam. Zrobiłam dwa testy płytkowe jeden bobo test 25 a drugi pink 20. I na tym bobo mąż nawet zobaczył cień a na pinku tylko mój mózg ją widział 😂
Jest cień cienia i idę na bete na 10:30.
Zjadlam śniadanie i najchętniej bym je oddała spowrotem 🤷♀️ od wczoraj mnie mdli. Przy tamtej ciąży nie miałam mdłości ale miałam bóle brzucha jak na @ i czasami były na prawdę silne. Lekarz kazał brać magnez wtedy że niby to miało pomoc.
Trzymajcie kciuki za bete. Jest radość na przemian ze strachem.Nunakala, Otter, Niebieska Gwiazda, mgielka, paula876, Domistr, KasiaLukasia, Monika87 lubią tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi No to kciuki za betę ☺️
Endzi lubi tę wiadomość
-
Endzi wrote:Zrobiłam i nie wieże w to co zobaczyłam. Zrobiłam dwa testy płytkowe jeden bobo test 25 a drugi pink 20. I na tym bobo mąż nawet zobaczył cień a na pinku tylko mój mózg ją widział 😂
Zjadlam śniadanie i najchętniej bym je oddała spowrotem 🤷♀️ od wczoraj mnie mdli. Przy tamtej ciąży nie miałam mdłości ale miałam bóle brzucha jak na @ i czasami były na prawdę silne. Lekarz kazał brać magnez wtedy że niby to miało pomoc.
Trzymajcie kciuki za bete. Jest radość na przemian ze strachem.
Ojej ekstra! Trzymam kciuki
Endzi lubi tę wiadomość
8.2019 👦
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
-
Endzi wrote:Zrobiłam i nie wieże w to co zobaczyłam. Zrobiłam dwa testy płytkowe jeden bobo test 25 a drugi pink 20. I na tym bobo mąż nawet zobaczył cień a na pinku tylko mój mózg ją widział 😂
Trzymajcie kciuki za bete. Jest radość na przemian ze strachem.
Kciuki!!!
Endzi lubi tę wiadomość
Nunakala wrote:Cześć laseczki. Dzisiaj moja tempka poszła mocno w dół, z 37,06 na 36,72 dziś 9dpo. Czy to może oznaczać implantację? Ktoś tak miał?
Mam nadzieje, ze dziś ktoś testuje i pochwali się tłustymi krechami ✊🥰
Nanulka z tego co pamiętam to kredka też miała taki spadek 9dpo i u mnie też tak było. Zerknij sobie na wykres.Nunakala lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi wrote:Nanulka z tego co pamiętam to kredka też miała taki spadek 9dpo i u mnie też tak było. Zerknij sobie na wykres.
Endzi lubi tę wiadomość
8.2019 👦
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
-
Hej dziewczyny!
Nunakala ja miałam spadek temperatury w obu ciążach. Po 2 dniach mocny wzrost i już się utrzymywał. Trzymam kciuki!
Endzi, gratulacje! Daj znać jak wynik
Lady_Dior, współczuje i przytulam ❤️
Martyna33, ja w ogóle nie mam już boli miesiączkowych 😉 po 2 porodach i latach przyjmowanej antykoncepcji. W ciąży bolał mnie brzuch tylko na początku, ale nie były to mocne bóle. W pierwszej brałam na to magnez.
Słuchajcie, jestem 3dpo i oczywiście już sobie wkręcam 😂 mam bóle brzucha i ogólnie czuje się jakoś choro, słabo, zimno mi. Szukam jak debilka wczesnych objawów ciąży 🤦♀️ powinnam testować 30.11 ale pewnie zrobię wcześniej
Nunakala, Lady_Dior, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
Mama 35 l, 2 urwisów czeka na 3 😉
2014 córka 41 tc 3750 gr SN
2016 syn 38 tc 3210 gr SN
💔 ciąża biochemiczna 02.02.2021
3 ciąża rozpoczęta OM 11.06 długie cykle przewidywana owu 24 dc
30.07 zarodek 3 mm z widocznym ❤️
11.08 7 tc zarodek 1,13 cm 😍
26.08 10 tc 2,76 cm człowieka 🥰