Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak ja bym już chciała sobie powoli zacząć coś kompletować 😍 ale nie mam gdzie tego trzymać nawet 😔 jak już będę wiedziała kto tam siedzi to może będzie łatwiej. To będę mogła szwagierke maltretować i rzeczy od niej odkupić. Chociaż i tak pewnie nam odda za darmo ale wolałabym im coś zapłacić też.
Chciałabym żebyśmy zaczęli remont pokoju drugiego już niedługo. Bo tam pewnie się mężowi z tym zejdzie dłuższy czas. Jak dobrze ze on jest taki że wszystko sam zrobi ❤️ Ale z drugiej strony to wtedy dłużej trwa ale za to jaka satysfakcja że samemu się to zrobiło 😁
Baśka 89 lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Jagodowa Mama wrote:Tak, pojedynczy tylko jeszcze nie wiem jak ogarnę spacery z dwójką naraz... Coś wymyślę. Może chusta lub nosidełko dla młodszego, w końcu będzie ciepło. Sama jeszcze nie wiem 🤔
A może dostawka do wózka dla małej taka oczywiście na której może sobie usiąść 😉Jagodowa Mama, Baśka 89 lubią tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi, ja też zaluje, że olec nie potwierdzona, coś bym już kupila 😂 chociaz mam już jedne body i skarpetki 😂 my remont pokoju zaczniemy od marca kwietnia, ale tam tylko trzeba będzie w sumie pomalować, ewentualnie zrobić jakieś gniazdko dodatkowe. Ale to też maz sam, albo ja sama sobie pomaluje 😂 gorzej jak maz stwierdzi, że jednak na korytarzu będzie wymieniał panele na płytki, tk będzie pierdolnik jak się patrzy 🤦♀️😂 5 lata tu mieszkamy, jak się wprowadzaliśmy to nie mieliśmy kasy żeby tak zrobić po swojemu wiec w korytarz mamy panele, a lepiej by były jednak płytki i tak się waha czy to zmieniać czy nie.
Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Jagodowa Mama wrote:Tak, pojedynczy tylko jeszcze nie wiem jak ogarnę spacery z dwójką naraz... Coś wymyślę. Może chusta lub nosidełko dla młodszego, w końcu będzie ciepło. Sama jeszcze nie wiem 🤔
My pokoiku dla małej nie szykujemy. Będzie spała ze mną, a potem pomyślimy czy dać ją do brata czy do osobnego pokoju.Baśka 89, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość
-
No to my będziemy mieć większy rozpierdolnik bo ten pokój co mamy remontować tam teraz babcia śpi. I mąż chce całe tynki pruć i od nowa robić razem z elektryką tam. Ja bym chciała jakoś w lutym zacząć remont.
No my musimy to zrobić bo teraz mieszkamy w jednym pokoju i mamy tu też kuchnie i łóżko wstawione. Także łóżeczko za Chiny nam się tu nie zmieści. A babcia mówiła w poprzedniej poronionej ciąży że ten pokój nam odda. Ona w sumie tam tylko śpi w nocy a cały dzień siedzi z dziadkiem w drugim pokoju.
Adu co do płytek to wszystko zależy od powierzchni korytarza jaki macie. Tak jakoś mi się płytki z zimną podłogą kojarzą. My mamy płytki w łazience, części kuchennej i w ganku. Ale mieszkamy w domu jednorodzinnym no i na korytarzu mamy panele. Ale to też wszystko zależy jaki rozkład mieszkania i czy dom czy mieszkanie w bloku ☺️Baśka 89 lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Dzień dobry
Jak się czujecie dziewczyny ? Ja o dziwo dziś nie wylądowałam przy muszli to plus
Ale leżałabym w łóżku cały dzień 😁 teraz z kompem leżę w sypialni i pracuje - nie chce mi się starsznie ... Ale muszę
Teraz dostrzegam dostrzegam plusy pracy zdalnej
Widzę, że już mówicie trochę o wyprawkach.
My na razie tak nieśmiało rozkminiamy jak zmieścić łóżeczko w sypialni i w ogóle jak wszystko inne tutaj porozmieszczać. Mamy dwupokojowe mieszkanie - myśleliśmy, że zdążymy kupić jakieś większe ale się na razie nie udało a na łapu-capu też nie ma co się porywać. Chcielismy od początku żeby dzidzia miała swój pokój i tam spała w łóżeczku. Boje się że jak przyzwyczaimy dzidzie spać przy naszym łóżku to potem już się nie odzwyczai. I będzie płacz i zgrzytanie zębami że nie chce spać u siebie tylko z nami
W ogóle mam czasu wrażenie że ten mój brzuszek nie rośnie a odwrotnie zmniejsza się 🤣 dziś taki płaski i mięciutki ... Ale ja mam trochę oponki więc może to normalne
Co do tej poduchy co piszecie to chyba sobie też taką zakupie , mojego męża przyjaciela żona ma taką a rodzi za 2 tygidnie i poleca bardzo.
Ktora z Was teraz wizytuje ? Może przez to że nie śledzę Was na bieżąco coś pominęłam ? Jeśli tak to przepraszam 😘
Jagodowa miałam identyczne objawy ciążowe co Ty okropny ból brzucha że spać nie mogłam i też bezsenność. Ja myślałam że to @ się zbliża a to zupełnie co innego
W dodatku tak jak pisałam na którymś z watkow - myslalam, że cykl spisany na starty bo nie widziałam a nie nie czułam śladów owu. 🤣🤣 Jak to czasem potrafi coś człowieka zaskoczyć 😁😁
Baśka 89, Jagodowa Mama, Endzi lubią tę wiadomość
-
Hejka ☺️
Ale śniegu pięknie nasypało 🥰
Kocham Zimę 😍 ale taka zimę ze śniegiem i lekkim minusem żeby śnieg się utrzymał ☺️
My mamy dwu pokojowe mieszkanie 50metrow.Dwa psy jeden 14kg a drugi 43kg.Spimy w dużym a w małym nie zdążyliśmy zrobić sypialni przez rok 🤣
W małym za to gdzieś w kwietniu w maju chce zacząć robić pokój dzidzia ☺️ oglądam na Pinterest różne malowane ręcznie na ścianach postacie z bajek i się zakochałam i postanowiłam że sama maleństwu namaluje ☺️ zawsze miałam talent i zawsze chciałam więc tak zrobię.Smialam się że mój to może jedynie ściany pomalować na jakiś kolor a ja resztę 🤣 będzie pięknie 😍 pokaże Wam oczywiście efekty na koniec ☺️ myślę o neutralnych kolorach pokoju zieleń,drewno,naturalne dodatki...żeby nie było pstrokato.I dziecko odpoczywało w pokoju a nie na odwrót.
W pokojach mam panele a w kuchni,łazience i przedpokoju kafelki.
Monika87, Endzi lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Ja ostatnio sobie robiłam projekt jak bym chciała żeby pokój wyglądał. To będzie nasz wspólny pokój z dzieckiem. Jak nam się uda załatwić papiery to chcemy podnieść dom i górę zrobić. Także tam już będziemy mieli osobne pokoje ale za nim do tego dojdzie to na razie remont tego jednego pokoju.
Ciekawe co u mnie na prenatalnych powie w sprawie płci czy coś już będzie widać 🤔
Wczoraj teściowa mi opowiadała ze przyjechała moja chrześnica do niej i mówi. "Babciu a wiesz ze ciocia ma dzidziusia w brzuchu?" ona się jej pyta a co byś Gabrysiu chciała żeby tam było chłopczyk czy dziewczynka? "Chciałabym dziewczynkę ja nie chce chłopaków" 😅
Ostatnio jak po wizycie byłam u nich to zadawała milion pytań odnośnie dzidziusia w brzuchu 😁 Ona ma siostrę i jest między nimi 2 lata różnicy. Ale są obie cudowne. Gabrysia dba o Alicje i bawią się razem ładnie.
Ciekawe czy i nam z mężem się uda mniej więcej z taką różnicą drugie stworzyć 😍Baśka 89, Monika87 lubią tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi, o to macie dużo roboty faktycznie. My mamy mieszkanie w bloku i właśnie wchodzi się prosto na ten korytarz.. Ale nie wiem czy chce tego całego bałaganu, chyba zniosę to zmywanie 😂
Monika, oj tak praca zdalna to teraz wygoda my w sypialni będziemy mieć dostawkę, a potem maluch pójdzie do siebie. Chciałabym tez, żeby w ciągu dnia spało u siebie.
Baśka, super, ze masz taki talent 🤩 ja yez tylko na pinterest oglądam hahahah 😁 ale ja dwie lewe ręce ja mam całe mieszkanie w szaeoscisch i ju rzygam tym kolorem, wiec pokój będzie jasno beżowy, ciepła biel, dodatki białego i drewna. 😊 Kupilisny rok temu szafę do tamtego pokoju, więc tylko wstawić łóżeczko, komode i fotel 😊 i dodatki 😊
Matko mialam dzis tyyyle pracy, że jakiś dramat, nawet obiadu jeszcze nie jadłam. Ale jeszcze 15 minut i kończę.Baśka 89, Monika87 lubią tę wiadomość
-
Endzi tak, tydzień temu powiedziałam wszystko ok, zadowolona, gratulowała. Jak zaczęłam mówić, że nie chciałam przez telefon to miala oczy jak 5 zł, chyba myślała, że się chce zwolnić 😅 a tak wszystko ok
Endzi lubi tę wiadomość
-
Adu to dobrze że rozmowa poszla bardzie dobrze Zazdroszczę że już masz z głowy. Nie pytała Cię kiedy idziesz na zwolnienie ?
U nas cała firma nie pracuje stacjonarnie więc ciężko będzie powiedzieć osobiście szefowej. Zostaje mi tylko telefon.
Mam zamiar powiedzieć po prenatalnych. -
Monika, właśnie nie spytała, ja tylko powiedziałam, że narazis się nie wybieram. Piwuedzualam, że mam termin na lipiec i jestem w 12 tygodniu. Myślę, że w lutym zacznę to uświadamiać, że do końca marca chce pracować.
Ja nawet mogłabym dłużej pracować, ale moj kręgosłup nie zniwsie siedzenia przy stole na zwyklym krześle.
My też nie pracujemy stacjonarnie i to była szansa jedna na kilka miesięcy, bo jesteśmy obie w komisji inwentaeyzacyjnej, wiec chciałam wykorzystać 😊Monika87 lubi tę wiadomość
-
No to fajnie czyli miło zareagowała i tak jak powinna
Ciekawe co będzie u mnie... Stres milion
Adu u mnie to samo lekarz spytał czy nie potrzebuje zwolnienia a ja powiedziałam, że na razie nie potrzebuje bo się w miarę dobrze czuje u mnie też nie będzie chyba z tym problemu jeśli sam proponował ostatnio -
Sandrina to nie dobrze, że Cię ta głowa tak męczy. Moja mama ostatnio była u lekarza właśnie z powodów ciągłych bólów głowy i lekarka mówiła że teraz jest tego pełno bo często po przejściu covida boli. 🤷🏻♀️
Ja się dziś zebrałam wreszcie na morfologię i mocz bo nerki mi dają popalić i boję się że może jakieś gówno się napatoczyło. 🤦🏻♀️ -
Sandrina a może spróbuj częściej wychodzić na dwór, wietrzyć mieszkanie. Może to coś pomoże?
Tylko ciepło się ubieraj żeby nie przeziębić się 😊
Kredka mam nadzieję że badania wyjdą dobrze i nic tam się nie napatoczy ✊🙏
Ja postanowiłam że pojadę dzisiaj do mamy i będę siedzieć tam pół dnia a później pojadę po męża do pracy bo jak siedzę sama w domu to mnie jakaś depresja łapie i płakać mi się chce 🤔😭🤷♀️
Także przynajmniej nie będę sama 😊💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud