Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Endzu, ja Cie podziwiam zs masz ochotę na coś kreatywnego 😂
Ja mam od wczoraj bol pośladka, tak okropny, że w pewnym momencie płakałam jak mialam wstać.. mam gk cały czas od prawie początku ciąży, ale co jakiś czas się nasila. To chyba rwą kulszowa. Masakra 😭
Odebaam wyniki, wszystko ok
https://naforum.zapodaj.net/cfbbae02cb2b.jpg.htmlEndzi, Monika87, Baśka 89, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość
-
Dzień doberek Ja dzisiaj jestem pełna energii i wzięłam się za porządki w domu bo zarośliśmy kurzem
Niestety remont drugiego pokoju zaczniemy dopiero w marcu.. No ale coś niech staremu będzie
Adu super że wyniki wyszły dobre cieszę się bardzo że jest okej. Teraz to już wszystko musi być dobrze!
Ja swoje usg prenatalne za równy tydzień mam Ale wierze że będzie już ok.
Zaczęłam się powoli rozglądać za butelkami i takimi małymi pierdółkami żeby sobie powoli robić jakieś małe zakupy aby rozłożyć wydatkiBaśka 89, kredka, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Adu super że badania wyszły dobrze ! Takie pierwsze ufff za Tobą ❤️
Ale tego bólu Ci współczuję 🥺 nigdy nie miałam rwy ale słyszałam że potrafi boleć i uprzykrzyć życie co tu w takiej sytuacji pomaga ?
Endzi to za niedługo Ty też ciut spokojniejsza będziesz
Ja jeszcze muszę poczekać do 28.01😱
Ile wcześniej przed USG prenatalnym robiłyscie ten test PAPPA ? I w jakich godzinach ? Mój lekarz mówił żebym 2-3 dni przed USG sobie zrobiła. Tylko nie wiem czy nie będzie za późno bo nie wiem ile czeka się na wynik.
Ja dziś się dobrze czuje - byłyśmy z przyjaciółką na kijach. Jak jest pieknie z tym śniegiem i mrozem ❤️❤️
Miłego wieczoru dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2021, 16:12
-
adu wrote:Endzu, ja Cie podziwiam zs masz ochotę na coś kreatywnego 😂
Ja mam od wczoraj bol pośladka, tak okropny, że w pewnym momencie płakałam jak mialam wstać.. mam gk cały czas od prawie początku ciąży, ale co jakiś czas się nasila. To chyba rwą kulszowa. Masakra 😭
Odebaam wyniki, wszystko ok
https://naforum.zapodaj.net/cfbbae02cb2b.jpg.html
Mam to samo 😭😭😭 prawy mnie boli a lewa nogą drętwieje aż jeczalam wczoraj jak mnie zabolało 😭 nie umiałam się ruszyć no nic nie mogłam zrobić 😭 straszne 😭
Mój brzuszek też jakiś miększy się zrobił[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Rwa kulszowa niestety nie należy do przyjemnych mnie dość często przed ciążą łapała niestety.
Dostawałam od neurolog witaminy z gr B na tą dolegliwość no i leki przeciwzapalne wtedy. No ale teraz wiadomo że nie można ale witaminkami można się wspomoc 😏 Ja jak na razie mam w miarę spokój z tym czasem tylko złapie ale nie na długo.
Zaczęłam oglądać łóżeczka i mam na razie jedno na oku ale coś mi babeczka nie odpisuje. Jest tyle łóżeczek na olx i marketplace na Facebooku że można coś znaleźć na spokojnie w dobrej cenie.
Wiadomo że materac się kupi nowy ale jak łóżeczko nie jest zniszczone to można dać mu drugie życie 😉😁💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Monika87 ja test pappa robiłam w dniu kiedy miałam robione usg prenatalne. Tak mi zalecili w klinice w której robiłam (dzwoniłam wcześniej żeby dopytać bo też miałam dylemat kiedy to zrobić).To było koło 10 rano (ogólnie chyba bez znaczenia bo nie trzeba być na czczo). Na usg lekarz mówił że dostanie wyniki pappy i opisze wszystko w połączeniu z usg i wyślę wynik. Niestety nadal czekam ale mówili w klinice że tak trzy tyg trzeba będzie poczekać na wynik z opisem.
Monika87 lubi tę wiadomość
-
Kredka dzięki. Zadzwonię w poniedziałek do tej mojej przychodni i zapytam co i jak. Tak żeby się odpowiednio umówić.
Endzi też tak nieśmiało podpatrywałam na łóżeczka/kosze Mojżesza musimy tak planować aby nie zagracic małego mieszkania i żeby wszytsko było takie bardziej funkcjonalne i zabierało jak najmniej miejsca. -
Monika87 kosz Mojżesza jest super ale sprawdza się na bardzo krótko. Miałam przy synu i używaliśmy do 4 miesiąca i to w sumie tylko jak drzemał w salonie a w sypialni mieliśmy normalne łóżeczko.
Teraz też na pewno będziemy mieć łóżeczko ( nie chcę żadnych dostawek do łóżka itp) i jakąś kołyskę czy coś żeby przenieść małego w inne miejscu domu w razie potrzeby. 🙂 -
Ja na pewno chce dostawkę, bo na początku będzie u nas, a potem pójdzie do swojego łóżeczka w pokoju.
Ja już czekam na kupno wózka, łóżeczka.. to będzie najbardziej super 🤣Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Cześć i czołem 😘
A ja od kilku dni sprzątam w szafach, segreguję, układam, planuję gdzie co poprzestawiać... Chyba jakiś przedwczesny syndrom wicia gniazda mi się załączył 😁.
Zimno, oj zimno ale za to jak pięknie! Moja córa pierwszy raz w życiu korzysta z uroków zimy, poprzedniej przecież nie pamięta. Śnieg bardzo jej się podoba, nawet dziś mimo dużego mrozu wyszłam z nią na chwilę - rundka na sankach wokół domu i powrót. Śmieszne robi skoki i podkoki, za każdym razem klap! W zaspe. Ale nie wiadomo kiedy znów będzie śnieg to niech szaleje ile wlezie.
Jak Wasze samopoczucie? Oby lepiej, bo odnoszę wrażenie, że co wejdę na forum to którejś coś dolega a potem działa siła sugestii i wydaje mi się zaraz że i mnie coś boli 😁.
Mam trochę zaległości na wąteczku bo i o remontach było i o urządzaniu pokojów... Ale jakoś wieczorami już nie miałam weny twórczej więc nie pisałam. Ale czytam na bieżąco 😊.
Miłego wieczoru dziewczyny. Nigdzie już nie wychodźcie i grzejcie tyłeczki 😘😘😘.Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
adu wrote:Ja już czekam na kupno wózka, łóżeczka.. to będzie najbardziej super 🤣
Owszem, pamiętam jak kupiłam pierwsze kilka sztuk takich maluteńkich ubranek... Ręce z emocji mi się trzęsły i ze wzruszenia chyba 😏. Zaczęłam kompletować po kryjomu różne drobiazgi około 4 miesiąca. Dlaczego po kryjomu? W domu babcia i te jej cudowne rady i przesądy - nie kupuj bo nie donosisz, nie rób tego, nie rób tamtego... Ale radość z zakupów przeogromna ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 17:02
Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny😊
Ja w zabobony nie wierzę i wiem że jak ma się coś stać to i tak się stanie nie ważne czy na początku czy na końcu ciąży.
My dzisiaj kupiliśmy łóżeczko co prawda do odmalowania ale w dobrym stanie. W poniedziałek też koleżanka ma mi odebrać kokon😁
Co do przemycania rzeczy i kupowaniu po cichu to byłam pewna że u nas babcia też skomentuje ze gdzie tak wczescie i wgl. Ale tylko się zapytała czy łóżko kupiliśmy to mówiłam że tak i na strych na razie pójdzie. Także się zdziwilam ale zobaczymy czy nic nie będzie na dniach gadać.💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Hejo 💋
Ja ostatnio przeglądałam Olx i było piękne białe łóżeczko z rzeźbionymi gwiazdkami i księżycem 🌟⭐🌜 za paczkę pampersów że już chciałam kupić i brać 🙈🙈🙈 ale stwierdziłam że za wcześnie kurcze 🙈😁😢 Już się nie potrafię doczekać kiedy będę już w 6-7msc i będę mogła kupić łóżeczko i wózek 😁😁😁😍😍😍Oglądam zestawy minky,pościele,kołderki i z powrotem wracam do rysowania 🙈 żeby rozruszać rękę żebym mogła narysować piękny obraz na ścianie dzidziulka.Endzi lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Hej
Też korzystamy ze śniegu. Sanki w ciągłym ruchu, mały ma zaciesz.
My mamy drewnianą dostawkę po synku. Niemal do 9 miesiąca była w użyciu. Chyba najlepszy zakup ever.
Dużo rzeczy właśnie mam, więc na zakupach nie poszaleję. Póki co zaczełam na olx polować na jakiś podwójny sensowny wózek. Jak nie znajdę nic odpowiedniego to odpuszczę.
-
A naszło mnie takie pytanie😊
Planujecie sesje brzuszkową??
Ja bym chciała mieć i mąż powiedział że może mi porobić jakieś zdjęcia ale on nie chce fotografa wynajmować. Kiedyś robił zdjęcia siostrze i w sumie fajnie mu to wyszło. Trochę amatorsko się fotografią zajmuje.
Lubie takie pamiątki ❤️Baśka 89 lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi wrote:A naszło mnie takie pytanie😊
Planujecie sesje brzuszkową??
Ja bym chciała mieć i mąż powiedział że może mi porobić jakieś zdjęcia ale on nie chce fotografa wynajmować. Kiedyś robił zdjęcia siostrze i w sumie fajnie mu to wyszło. Trochę amatorsko się fotografią zajmuje.
Lubie takie pamiątki ❤️
Jeszcze nie wiem. Z pierwszej ciąży mam tylko "domowe" fotki za to tyyyyyyle, że niemały album można stworzyć. Mąż szalał. Ale wiadomo, profesjonalna sesja to co innego. Może? Na przykład w połączeniu z sesją córki, na wiosnę?Baśka 89, Endzi lubią tę wiadomość
-
Ja robie sama zdjęcia, ale sesja to musi have. Najchętniej dwie, jedna studyjno plenerowa, a druga lifestyle w domu. 😊 i tak najpóźniej w połowie maja bym chciała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 19:56
Endzi, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość
-
sandrina22 wrote:Hej
Też korzystamy ze śniegu. Sanki w ciągłym ruchu, mały ma zaciesz.
My mamy drewnianą dostawkę po synku. Niemal do 9 miesiąca była w użyciu. Chyba najlepszy zakup ever.
Dużo rzeczy właśnie mam, więc na zakupach nie poszaleję. Póki co zaczełam na olx polować na jakiś podwójny sensowny wózek. Jak nie znajdę nic odpowiedniego to odpuszczę.
Ja też mam praktycznie wszystko, co akurat mnie wcale nie martwi. Za to tematu spacerów nadal jakoś nie ogarniam... Mam jeszcze czas, pomyślę. W wózek chyba nie będę inwestować, córka ogólnie nie wózkowa - od urodzenia nie lubi żadnych kolysek, leżaczkow, fotelików i wozka też nie kocha 😁. Ma, bo w czymś musi jeździć od czasu do czasu ale zdecydowanie woli na nogach. Ale na dłuższy spacer nie da tak rady... -
Jagodowa no nasz jeszcze nie chodzi a zanim ogarnie sprawnie temat to jeszcze dużo czasu.
Także czuję presję w temacie wózka i pewnie nie raz tu jeszcze ten temat będę przeżywać 😂
Sesji ciążowej nie planuję. Przyznam, że nie przepadam za stanem ciąży i jakoś nie wracam do zdjęć z poprzedniej. A jak już spojrzę, to tylko mam skojarzenia jak bardzo byłam wtedy spuchnięta albo co mnie bolało 🙈🙈🙈
Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Basia, ja myślę, że spokojnie możesz już kupować jakieś drobiazgi na dobry początek. 12 ukończonych tygodni to już nie jest bardzo wczesna ciąża. Zresztą - dokładnie tak jak mówi Endzi i chyba jak my wszystkie tu myślimy - jak ma się coś stać, to na pewno nie dlatego, że kupiłaś coś dla dziecka 😊.
Kochana, rysuj, rysuj. Niech dzidziuś ma piękny pokój. Ja też kocham rysować i malować i nieskromnie powiem, że mam od zawsze do tego dryg, chociaż już baaardzo dawno nic nie rysowałam i po prostu wyszłam z wprawy. Pracuję w przedszkolu i takie zdolności po prostu bardzo się przydają 😁.
Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość