Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczęta
Ja dziś wróciłam po urlopie do pracy 😭 zanim się odgrebałam z maili to minęła godzina a to tylko dwa dni 🤣
Mężowi mówiłam, że do końca pracy będę ohaczac krzyżyki jak w więzieniu 🤣
Widzę że u Was piękne zakupy 😍 super my jeszcze nie podejmujemy się choć bardzo nie mogę się doczekać aż coś kupię dla naszej didzi
Jakie polecacie wózki ? Ja nie wiem kompletnie na co patrzeć .
Co do łóżeczek to może faktycznie macie racje ten kosz Mojżesza to na krótko.. może jakaś dostawka - musimy patrzeć też aby sypialni nie zagracic i żeby było jak przejść bo nie należy ona największych.
Ja przez trzy dni nie rzygałam aż do dziś 🤣ale chyba dolegliwości ustępują tak wyczytałam w necie więc jestem pełna nadziei na przyszłe dni i tygodnie
Co do belly na początku coś się tak wypowiadałam ale jakoś potem nie wchodziłam i teraz też jakoś nie. Wolę z Wami tworzymy taka mała fajną grupkę lubię z Wami pisać
Swoją drogą widziałyscie? W Biedrze od wczoraj były te poduchy dla kobiet w ciąży do spania coś w stylu poofi. Ale nie wiem czy to się opłaca ? Czy po praniu by się nie rozwaliła i czy lepiej nie dopłacić i kupić tą oryginalna poofi.
Basiu to trzymam kciuki za jutrzejsze badania ! Oby wszystko było dobrze ❤️
Co do mojego libido to powiem Wam, że po akcji 3 tygodnie temu jakoś spadło strasznie 😭Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2021, 17:19
-
Monika wózki to mój ulubiony temat😂
Wszystko zależy czy mieszkasz w domu, czy w bloku, czy jest winda, czy będziesz jeździć po łatwym terenie czy lesie, czy później chcesz kupić osobną spacerówkę? No i za ile 😅
Moim faworytem jest cybex melio. Gdyby nie to, że nie było go na rynku gdy kupowałam dla starszaka, to na pewno bym go wybrała.Jagodowa Mama, Monika87 lubią tę wiadomość
-
Blok z windą, a co do podłoża to różnie i takie i takie i wolałabym takie 2 lub 3 w jednym - co do budżetu wiem że rozpiętość jest ogromna w wózkach. No ale żeby nie przegiąć to max chyba do 3 tysi. Dziadkowie peoezieli że się dołożą 😁 więc może lekko ponad trójkę. Nasi znajomi wzięli jakiś do 3 tysięcy 2w1 z możliwością wpięcia fotelika
Zerkne sobie na ten który Ty bierzesz -
Taaaa... I po amorach. Mała wyczuła pismo nosem i dała nam jasno do zrozumienia, że ona to dziś spać nie zamierza 😁😂.
W dodatku odmówiła kolacji więc zapewne obudzi się jeszcze na mleko. Tyle w temacie. Mi za to oczy już się kleją...
I chyba pomyślę o jakimś łóżeczku z opuszczanym bokiem bo już brzuch uciekam lekko, jak ją odkladam w nocy np po zmianie pieluszki... A że niziutka ze mnie kobieta to jest mi podwójnie niewygodnie...Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Monika jak masz windę, to nie musisz aż tak zwracać uwagi na wagę wózka.
Ja mieszkam na 4 bez windy, więc...
No i z perspektywy czasu stwierdzam, że wbrew powszechnym opiniom na forach, można kupić wózek 2w1, który spełni wszystkie oczekiwania.
Szkoda, że poprzednio mi tej mądrości zabrakło 🤷
Jagodowa ja bym mojemu chętnie bok łóżeczka zdemontowała, ale wtedy mi uciekał będzie. Też mi już niewygodne 😂
Btw pisałyście coś o libido...ja w ciąży to nie wiem co to jest🙈 Czy to przez hormony, czy co, ale zero ochoty. Stary niepocieszony 😅
Jagodowa Mama lubi tę wiadomość
-
sandrina22 wrote:Monika jak masz windę, to nie musisz aż tak zwracać uwagi na wagę wózka.
Ja mieszkam na 4 bez windy, więc...
No i z perspektywy czasu stwierdzam, że wbrew powszechnym opiniom na forach, można kupić wózek 2w1, który spełni wszystkie oczekiwania.
Szkoda, że poprzednio mi tej mądrości zabrakło 🤷
Jagodowa ja bym mojemu chętnie bok łóżeczka zdemontowała, ale wtedy mi uciekał będzie. Też mi już niewygodne 😂
Btw pisałyście coś o libido...ja w ciąży to nie wiem co to jest🙈 Czy to przez hormony, czy co, ale zero ochoty. Stary niepocieszony 😅
No popatrz, w poprzedniej ciąży też nam nie szły amory, teraz trudno stwierdzić 😁.
Widziałam, że są łóżeczka turystyczne z opuszczanym do połowy bokiem, chyba zacznę zagłębiać się w temat bo coś trzeba pomyśleć i to szybko. -
Czytalam was, ale qczoraj byla jakas dramat na wątkach miesięcznych i nic tylko popcornu brakowało 😂 masakra 😂
U mnie ok, doskwiera mi trochę ta rwą czy czy Ci jest. Ale nie boli na tyle i ciągle, żebym mogła więcej określić, więc na razie nigdzie się nie zapisałam.
Fajnie, że już kupujecie różne rzeczy! Ja bardzi nie to czekam, ale najpierw ten pokój trzeba zrobić, bo obecnie to graciarnia 100% 😂
My też nie mamy windy, ale mieszkamy na 1 piętrze w 2 piętrowym budynku:D No ale o tak będę zwracać uwagę na wagę wózka. Mam trochę typów, ale trzeba się będzie do nich dosiąść, pomacać itp. Cybexy mi się podobały, ale Balios S, a on q dotykaniu to taki latający jest, strasznie tandetnie wykonany, że ma się wrażenie, że się rozsypie. Ale zobaczymy co tam wybierzemy.
Ja się wczoraj z mężem pokłóciłam, więc nie zamierzam się do niego odzywać przez najbliższy czas.
-
Co do wózka to ja odkupuje od siostry męża wózek nawet nie wiem jaki to model ale jest 2w1. My mieszkamy na wsi w domu i tereny są różne ale jak oni do nas przyjeżdżali to okej się go prowadziło. Na razie jest u nich bo ja i tak nie mam gdzie go trzymac. Oni mieszkają też na 4 piętrze bez windy ale wózek to trzymali w piwnicy żeby nie targać tyle pięter.
Jagodowa to w takim razie jak mała wyczuła temat to trzeba bardziej na spontanie. Ona idzie spać grzecznie a Wy wtedy baraszkujecie 😁 Bez planów tylko na żywioł 😉
Adu możesz łykać b12 może trochę będzie lepiej. Ja kiedyś dostawałam zastrzyki z b12 na tą rwę. Chociaż mi to niekoniecznie pomogło. No i ostatnio też zaczęło mnie łapać trochę ale do przeżycia.
Heh to mówisz że jak się pokłócisz to się nie odzywacie ze sobą? Ja się nie potrafię tak nie odzywać kilka dni. Za to mój mąż tak potrafi ale na szczęście nie zdarza mu się to często.
Aż mi się przypomniały słowa na naukach przedmałżeński księdza. "Nie kończcie dnia nie odzywając się do sobie" A człowiek tyle razy się dupą odkręcił i szedł spać 😂
Mój mąż jak jest obrażony na mnie to nawet w śnie się do mnie nie przytuli taki zawzięty 😅 Jak to skorpion😁Jagodowa Mama lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi, o super, ze macie temat wózka z głowy:) Ja lykam b12 cały czas, bo lekarz kazal mi przy mecie. Niestety Gucio to daje albo coś daje bo nie odstawiałam to nie wiem jak bez 😂
Ja tam mogę się dlugo nie odzywać, maz ma z tym większy problem, on zaraz zagaduje. A ja póki mnie nie przeprosi i nie zobacze, że coś zrozumiał mogę nie gadać. o w życiu, tez się nie przytulę, śpimy po dwóch stronach łóżka! ale my się nigdy nie przytulamy do spania, za gorąco. -
Dzień dobry dziewczyny 😊
Endzi, bzyki na spontanie owszem, najlepsze ale coraz trudniej o to niestety. Córa Skorpion właśnie... I fakt. Taka mała a już swoje zdanie ma i nie popuści 😁. Nooooo nasłuchałam się w ciąży jaki to charakterny znak i jacy to indywidualiści.
Z naszej dwójki to niestety ja jestem bardziej ta nie odzywająca się ale widzę, że mężu szybko się uczy i coraz częściej to on potrafi się zaciąć na amen.
-
Dzień doberek
Ja jak Adu podczytuje wątki miesięczne i tak się zastanowiłam, że ja też powinnam taki opierdziel zebrać w listopadzie bo nie zapisywałam się na testowanie
w listopadzie tylko na w grudniu, a udzielałam się bardziej w wątku dziewczyn 87' ale że nigdy nie miałam pozytywnego testu to nie wiedziałam czy ten test co zrobiłam nie był jakis trefny 🤣 ale długie zdanie mi wyszło 😁
My z mężem raz wytrzymaliśmy bez gadania jedna noc i jeden dzień ale to glupie było ... Czlowiek kłóci się k takie bzdety że ojej... A potem się śmiejemy z tych głupot 🤣 tak jakby większych problemów człowiek nie miał
Nigdy potem tak długo się nie odzywaliśmy raptem z godzine max 2 🤣 -
Adu widziałam kawałek awantury bo czasem zaglądam na wątki miesięczne z ciekawości co u znajomych dziewczyn. wyszło okropne szambo niestety.
Cybexy też są super! moje typy na ten moment to joolz day 3 albo bugaboo cameleon 3plus ale muszę podjechać do sklepu i jeszcze się rozejrzeć dokładnie, i pomacać 😅 ogólnie to rozglądam się za wózkiem z kubełkową spacerówką.
Endzi No niby fajnie się pogodzić zgodnie ze słowami księdza na koniec dnia ale czasem jak człowieka małż podk****wi to nie ma opcji. 😅 Seksów na zgodę też nie uznaje. Dopiero jak się sytuacja wyprostuje. 😅
W ogóle seksy... ja już nawet nie pamietam co to jest. 🤷🏻♀️😂 może na następnej wizycie dr pozwoli wreszcie bo krwiak się uspokoił ale z drugiej strony czuje się tak gówniano, że chyba już mi nawet nie zależy. 😒 -
Adu ja mieszkam tak samo jak ty w dwu piętrowym bloku na pierwszym piętrze drzwi pierwsze przy schodach po lewej 😁
Ja przy wózkach patrzę na kółka dla mnie są najważniejsze,muszą być duże z przodu i musi się dobrze prowadzić wózek.Takze jak co to będziemy oglądać wózki w sklepie a i 2w1 bo fotelik wolę mieć bezpieczniejszy a wózek 3w1 ponizej 2000zl to fotelik jest bez atestów BHP a nie rozglądam się za wózkami za 3tys.Tylko wolę tańszy 2w1 i zainwestować w fotelik z bysafe.
Nam niema kto pomoc się dołożyć,więc nie patrzę na takie wysokie ceny wózków.Tylko takie które nam odpowiadają.Endzi lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Co do kłótni to faktycznie człowiek kłóci się o takie bzdety że szkoda słów. Kiedyś się ze 3 dni nie odzywał do mnie i w pracy się śmiałam że jak tak można tyle się nie odzywać i o głupoty się kłócić. Aż w końcu kolega z pracy z nim porozmawiał i sam później do mnie przyszedł i stwierdził że nie warto się kłócić i chce się pogodzić 😅😁
Ja się nie potrafię długo gniewać po za tym ja jestem bardziej oazą spokoju a on jest nerwusem. Chyba właśnie coś w tych znakach zodiaku musi być aczkolwiek w horoskopy średnio wierzę no ale..
Co do wątków to ja zbytnio nie czytam wczoraj tylko widziałam że powstał drugi lutowy i weszłam z ciekawości żeby zobaczyć o co chodzi 😅
Ale na Facebooku jest to samo. Gownoburze o nic także zawsze się ktoś znajdzie gdzie coś nie będzie pasować. Dlatego cieszę się że nasz wątek jest taki jaki jest. Ja też tu dołączyłam jakoś późno i zbytnio nie byłam w temacie ale później trochę nadrobiłam. Ogólnie starałam się usunąć z wszystkich grup poronnych i ciążowych bo to źle działało na moją psychikę
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Baśka to prawda, foteliki z zestawów 3w1 są dość słabe ale tak jak mówisz każdy ma inne potrzeby, możliwości i budżet. Ceny wózków to tak naprawdę rozstrzał od tysiąca nawet i do kilkunastu tys więc każdy na pewno znajdzie coś dla siebie. ☺️
Ogólnie ogarniając wyprawkę dla dziecka można wydać mało kasy ale można się rozbujać i wydać fortunę. Jest mnóstwo rzeczy i gadżetów które dla jednych będą niezbędne a dla innych będą tylko fanaberią.Endzi, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość
-
My nie mamy cichych dni ze starym nigdy. Ja się poawanturuję, on dosadnie powie co myśli. Zresztą zawsze jest jakaś sprawa do obgadania, więc szkoda czasu na milczenie.
Innych wątków też nie śledzę, nie mam czasu. Aczkolwiek zdaży mi się wejść na pierwsze strony, bo jest kilka dziewczyn, którym po cichu bardzo kibicuję.
Miłego dnia wszystkim, idę spać bo noc była dzisiaj koszmarna. Mały się awanturował i skończył u mnie w łóżku. Kręcił się jak owsik i oka nie zmrużyłam 🥴Jagodowa Mama, Endzi lubią tę wiadomość