X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • kredka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka 89 wrote:
    A wizytę mam o 14:50 a że mogą być korki wyjeżdżamy już koło 13:30 wolę mieć trochę zapasu niż się spoznic 😁

Kciuki!!!! 🤞🏼 Daj znać jak tam po wszystkim. ☺️

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina, może taki dzień a raczej noc bo u mnie mała to samo. Noc w połowie nieprzespana a na dodatek tak się wiercila że posiusiała się nogawką 😂. Pampers wszędzie ale nie na tyłku. Wszystko mokre.

Wysłany: 20 stycznia 2021, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A biegać po różnych wątkach - proszę bardzo, przecież można 😊. Tylko tak jak mówicie - prędzej czy później wyjdzie jakaś awantura o nic.

Wysłany: 20 stycznia 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    Dlatego cieszę się że nasz wątek jest taki jaki jest.

Tak, tak i jeszcze raz tak. Ja kibicuję jeszcze dziewczynom z wątku o długich staraniach, bo sama doskonale wiem, jak to jest jak lata mijają a ciąży brak. A tak to od czasu do czasu zobaczę jakiś nowy wątek z ciekawości natomiast mi dobrze tu i tu zostaję 😊.

• Endzi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa Mama wrote:
    Tak, tak i jeszcze raz tak. Ja kibicuję jeszcze dziewczynom z wątku o długich staraniach, bo sama doskonale wiem, jak to jest jak lata mijają a ciąży brak. A tak to od czasu do czasu zobaczę jakiś nowy wątek z ciekawości natomiast mi dobrze tu i tu zostaję 😊.

Ja też sprawdzam często pierwsze strony i kibicuje dziewczynom. Oraz trzymam za nie mocno kciuki.
    My może niedługo bo od 19 roku się zaczęliśmy starać ale każdy miesiąc rozczarowania jest tak samo bolesny i ta bezsilność. Najważniejsze to dobry lekarz który Cię dobrze poprowadzi.
    Ja się cieszę że stać mnie na wizyty prywatne bo jak bym miała polegać dalej na samym NFZ to pewnie do tej pory by nic z tego nie było.

Jagodowa Mama lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po 😁 maleństwo ma już 73gramy i całe 7,5cm długości ❤️ według USG termin na 24.07.
    Według USG dzisiaj 13w+4d.
    Iiii najprawdopodobniej chłopak 😍😍😍

Jagodowa Mama, sandrina22, Monika87, kredka lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]

Wysłany: 20 stycznia 2021, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, super!❤️❤️❤️ Już spokojna?

Chłopczyk... Mojemu się marzy synuś teraz a mi wszystko jedno.

Baśka 89, Endzi lubią tę wiadomość

• Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chłopak ostatni urodził się 29lat temu ale moja siostra w październiku urodziła syna i aż dziwne że ja pierwszego chłopca będę mieć ❤️i nas same cipki 🙈🤣🤣🤣 Zaś u mojego w rodzinie ostatnia dziewczyna urodziła się 41lat temu

Jagodowa Mama, Monika87 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]

Wysłany: 20 stycznia 2021, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredka wrote:
    Adu widziałam kawałek awantury bo czasem zaglądam na wątki miesięczne z ciekawości co u znajomych dziewczyn. ;) wyszło okropne szambo niestety.

Zerknęłam przed chwilą i ja. Smutne to i niedojrzałe. Nie mój poziom dyskusji. Szkoda.

Przypomniało mi się jak kiedyś na BabyBoom jakaś mama miała kłopot z dzieckiem w wieku przedszkolnym. Szukala rady. Pomyślałam, że z racji zawodu - pomogę, podrzucę parę pomysłów, może któryś okaże się skuteczny. Z braku czasu nie napisałam od razu tylko weszłam na forum następnego dnia. Matko, co tam się działo! Poczytałam i stwierdziłam, że nie odezwę się ani słowem, choć szkoda mi było dziecka ale poziom agresji z jakim się tam zetkęłam - po prostu szok. Ja tego NIE ROZUMIEM. Przecież można się różnić pięknie.

A tak z innej bajki - jutro Dzień Babci a potem Dzień Dziadka. Jak zwykle mam problem z prezentami... A pomysły w internecie są po prostu byle jakie - kapcie, fartuszki, ręczniki, kocyki, herbatki, słodycze, ramki na zdjęcia, karafki... W kółko to samo. 🙁 Już w tym roku za późno na kreatywność ale może macie jakieś pomysły to chociaż w przyszłości się przydadzą. Ja po prostu upiekę domowe ciasto jakieś i kupimy kwiaty. Już wolę to niż enty raz to samo 😒.

• Endzi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka 89 wrote:
    Już po 😁 maleństwo ma już 73gramy i całe 7,5cm długości ❤️ według USG termin na 24.07.

Basiu duże te Twoje maleństwo już ❤️ Super że wszystko jest dobrze. Teraz już można odsapnąć i cieszyć się na spokojnie ciążą. W dobrym momencie poszłaś na usg bo jeszcze trochę i dzidziulek byłby za duży na sprawdzenie.

Aż się nie mogę doczekać soboty🙈 Tyle czasu jeszcze 😱

Jagodowa co do 💩⛈️ to tak jest często. Jak jest dużo ludzi na forach i każdy ma odmienne zdanie to powstają takie niepotrzebne awantury...

Baśka 89 lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu super że dzidziuś ma się dobrze a raczej to już duży chłopak !!! ❤️
    Już możesz być trochę spokojniejsza ;)

U moich sióstr pierwsze dziewczyny były , potem siostra jescze zdecydowała się na kolejne i na świat przyszedł chłopak :)
    U mojego męża dopiero się okażeza tydzień jak siostra jego powoe jaka płeć dziecka 😁
    Endzi Ty już za chwilę. Na pewno też będzie dobrze ❤️ a z Was chyba ostatnia lecę na prenatalne :)
    Dziś dzowonilam do swojej przychodni i 3 max 4 dni czeka się na wynik PAPPa więc jak w poniedziałek pójdę to będzie ok bo wizyta 28.01.

Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka 89 wrote:

Cuuuudownie! ❤️
    Kawał chłopaka! 😍

Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wczoraj weszłam na wątek Bożenki i akurat jedna z dziewczyn napisała że zaczęła plamić dość mocno (widziałam w suwaczku 8 tydzień ciąży) no i napisała że nie wie co robić. Ja nie zastanawiając się napisałam żeby leciała do szpitala bo tylko tam mogą stwierdzić co jest nie tak i o ile jest.
    Część dziewczyn napisała żeby wziąć jakieś leki + nospe i umówić się do swoje gina.
    Ogólnie nigdy bym nie polecała jakichś leków przy takich sytuacjach a i napisałam, że nospy nie proponuje brać bo ktoś tu kiedyś mówił że nie jest wskazana w ciąży.
    Jedna z dziewczyn napisała że nospa jest bezpieczna tak jak paracetamol..
    Wg mnie każdy lek powinie byc brany tylko w wyjątkowych sytuacjach a nie jak powiedzmy paluszek zaboli... No nie wiem .. już się tam nie wypowiadałam bo poczułam się conajmniej niedouczona ;)
    Koniec końców dziewczyna była w szpitalu i nic nie zagraża jej dziecku :)
    Także tak się kończy podpowiadanie komuś , w dobrej wierze ;)
    Ja nie jestem skora do ogromnych dyskusji oraz jakichś kłótni .. w takich sytuacjach po prostu się wyłączam :)

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika87 No właśnie... czasem się chce pomóc a można tylko zaszkodzić wchodząc w buty lekarza. Ogólnie z krwawieniami w ciąży nie ma żartów. Sama przez to przechodziłam i w jednej i drugiej. U mnie na szczęście skończyło się dobrze ale nie u każdej dziewczyny tak się kończy więc po co takie rady?! 🤷🏻‍♀️
    Poza tym nic nie uspokoi tak jak słowa lekarza po sprawdzeniu że jest ok i można jechać do domu a tak to można na głowę dostać.

Ja dziś od 3:30 walczyłam ze sobą a właściwie z moim pęcherzem żeby wytrzymać z sikaniem do rana bo właśnie czekam na badania. Niestety po 4 poległam bo aż mnie skręcało z bólu. Odstawiłam siuśki do lodówki i tyle. Tego się nie da powstrzymać! 😅

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chodzę po wątkach bo lubię poczytać jak tam idzie dziewczynom 😊 a takie dramy to sam śmiech, no mowie, mi brakowało popcornu 😂

Baśka, gratulacje! Jaki duzy dziec!

Kurcze, czy tylko moje dziecko na usg było później niż na poprzednim. Niby rowniusko z owulacja (z OM nie patrze, bo ja mialam owu w 21 dc), ale jednak 2 dni później niż na serduszkowyn usg..

Ktoras pisala o wózku joolz labo bugaboo. Oba Oba się podobają! Ale są za drogie dla mnie myślę.

Ja tak realnie to mam takie na liscie (kolejność przypadkowa):
    ABC design salsa 4 air
    Jedo Tamel
    Espiro Only
    Baby design smooth
    Baby design husky
    Anex l Type

Je będę chciała zobaczyć, pomacać, pojeździć. Pomiędzy mną a mężem jest 35 xm wzrostu, więc musimy patrzeć.

Monika, ja uważam, że też nie ma co przeginać z lekami, ale też qiem, że nospa jest w wielu miejscach polecana i mimo, że są jakieś tam badania to robi też dużo dobrego i może pomóc. :) sle tak jak nie biorę apapu od razu jak mnie boli głowa (poza ciąża tez nie używam raczej przeciwbólowych na brzuch czy głowę, chyba, że już znacznie boli) tak samo nie nadużywalabym innych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2021, 09:09

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    preg.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka ja mam w poniedziałek badania i też będę musiała z siuskami jak najdlużej się da wytrzymać 😭 a wstaje 2 a czasem 3 razy do łazienki i tak jak dziś jestem nie do życia 🥴
    Nie mogę się doczekać w sumie kiedy powiem szefowej o ciąży .. może będą łaskawszym okiem na mnie patrzeć 😁
    Adu może i faktycznie nospa nie jest taka zła jak się o niej pisze ale jak kobieta nie musi to nie powinna tego tak brać w szczególności z polecenia forum/koleżanek czy kogoś innego a bardziej już z polecenia przez lekarza :)

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie nospy to jest jakiś inny lek o zbliżonym do niej działaniu a bez skutków ubocznych dla dziecka. No ale to lekarz musi zalecić.
    Ja prędzej wezmę paracetamol niż nospe. Za dużo się od neurologa i fizjoterapeutów nasłuchałam o skutkach ubocznych. Wiadomo jedna tabletka nie zaszkodzi, ale jak czasami czytam na belly jak dziewczyny łykają duże ilosci bez konsultacji z dr, to mi słabo.
    No ale ja uświadamiać nikogo nie będę, żeby gownoburzy nie robić.

Monika87, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, no prwnie, że tak! Ja lubię kedicover, bo w łazience momencie można wejść na czat z położna albo lekarzem i da znać co można a co nie. :)

Np zorientowałam się, że nie mam już mety, to napisalam do lekarza i w 5 minut wystawił mi receptę. Super za teraz te e recepty:) Zwlaszcza, że jak to mój mąż dobrze zauwazyl, internista pewnie by mi nie wystawił albo endo, jakby zobaczyl, że mam zaznaczone, że ciaza. :D a tu pyk i po sprawie. :)

Monika87 lubi tę wiadomość

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    preg.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu ja miałam baby design dotty i naprawdę polecam ten wózek! Gdyby nie fakt, że sprzedałam go dopiero rok temu to pewnie zostałby też dla drugiego dziecka. 😁 a tak to znów czegoś szukam.

Jagodowa Mama lubi tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam wszystkie Wasze rekomendacje dotyczące wózków a teraz może wiecie na jaki fotelik zwrócić.uwage ?
    Nasi znajomi w ogóle kupili wózek Muuvo Slick 2w1 ale jest możliwość wpięcia fotelika.. najpierw patrzyli na fotelik a potem na wózki i dopasowywali.
    Ich fotelik to JOIE.

Na razie zbieram opinie potem będziemy patrzeć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2021, 10:59

thgfyx8dsqgcpg35.png
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ