X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    Co do przemycania rzeczy i kupowaniu po cichu to byłam pewna że u nas babcia też skomentuje ze gdzie tak wczescie i wgl. Ale tylko się zapytała czy łóżko kupiliśmy to mówiłam że tak i na strych na razie pójdzie. Także się zdziwilam ale zobaczymy czy nic nie będzie na dniach gadać.

Endzi, poczekaj, poczekaj, daj babci szansę 🤣😂

Endzi lubi tę wiadomość

Wysłany: 17 stycznia 2021, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:
    Jagodowa no nasz jeszcze nie chodzi a zanim ogarnie sprawnie temat to jeszcze dużo czasu.
    Także czuję presję w temacie wózka i pewnie nie raz tu jeszcze ten temat będę przeżywać 😂

Sesji ciążowej nie planuję. Przyznam, że nie przepadam za stanem ciąży i jakoś nie wracam do zdjęć z poprzedniej. A jak już spojrzę, to tylko mam skojarzenia jak bardzo byłam wtedy spuchnięta albo co mnie bolało 🙈🙈🙈

He he, No a z kim masz przeżywać temat wózka jak nie z nami 😁. Wałkujemy do skutku 😘. A zanim urodzisz to zobaczysz jak Was synuś będzie zasuwał, jak ruszy to go nie dogonisz.

Fakt - ciąża potrafi dać w kość, do tego stopnia, ze kobieta nie decyduje się na ten wyczyn po raz drugi. Mam taki przypadek w rodzinie, doskonale rozumiem.

sandrina22 lubi tę wiadomość

• Endzi Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa ja tak myślę że jeszcze złote rady niedługo nastąpią 😅 Ale trzeba będzie z tym żyć 😂

Dzisiaj się śmiałam z męża bo mówi do mnie ze jak on sobie poradzi beze nie jak pójdę do szpitala rodzic na te 3 dni 🙈😂

Jagodowa Mama lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png

Wysłany: 17 stycznia 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    Jagodowa ja tak myślę że jeszcze złote rady niedługo nastąpią 😅 Ale trzeba będzie z tym żyć 😂

Dzisiaj się śmiałam z męża bo mówi do mnie ze jak on sobie poradzi beze nie jak pójdę do szpitala rodzic na te 3 dni 🙈😂

Bidulek 😂. I oby na 3 dniach stanęło, ja byłam równy tydzień. Lepiej niech będzie przygotowany 😁.

Endzi lubi tę wiadomość

• kredka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tylko macie ochotę to śmiało kupujcie! 😉 Ja tam nie wierzę w takie gadanie, zabobony, czerwone kokardki itp. Na każdym etapie może się coś stać, taka niestety jest prawda i zakupy nie mają nic do tego.
    Ja na razie nic nie kupiłam bo czekam na info o płci z uwagi na to, że mam mnóstwo rzeczy po synku, które będę musiała przejrzeć. Przeglądałam co prawda otulacze bambusowe (swojego mój młody powiedział że dzidziusiowi nie odda 😂) i takie szmatki do przytulania bo mały chce kupić dla dzidziusia (boi się żeby dzidzi mu nie zabrało jego przytulaka którego ma od urodzenia 😂).
    Rozglądam się też za wózkiem wstępnie z nadzieją, że drugie będzie tak samo wózkowe jak pierwsze. 😅

Aaaa i muszę się pochwalić! Wjechał drugi trymestr- już drugi poranek bez wymiotów! Zaczynam znów czuć, że żyję! Oby to nie był tylko chwilowy zryw.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 08:59

Endzi, Jagodowa Mama, Baśka 89 lubią tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa to prawda różnie może być z tym szpitalem. Ale aby to się skończyło tylko na pobycie przy porodzie. On sobie dobrze radzi beze mnie tylko tak sobie jęczy.
    Kiedyś jak jeździłam na weekendy na kurs na paznokcie do Warszawy to jak wracałam było posprzątane i ugotowane także jak chce to potrafi 😅

Kredka ja też jestem tego zdania że powoli coś już można kupować. Przy okazji ograniczy się wydatki. Gratuluję 2 trymestru i braku pawiów. Niech już tylko tak zostanie.

Basiu a ten rysunek to będziesz pierwsze robiła jakiś szkic na kartce czy od razu na ścianie?

Baśka 89 lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png

Wysłany: 18 stycznia 2021, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka, no oby wymioty już Cię na dobre opuściły. Odżyjesz 😊.
    Rany, jakiego dużego już masz mężczyznę w domu, ciekawe jakim będzie starszym bratem 😁. U nas różnica wieku malutka więc, córa nieświadoma co się święci. Jak jej pokazujemy mój brzuch - zresztą sama go chętnie ogląda- i mówimy że tam mieszka dzidziuś to tylko wtyka mi paluszek w pępek i wydaje dźwięk pt " serio?"😁.

Też czekam na płeć ale bez spiny. Córka do końca była niespodzianką więc mam całkiem sporo rzeczy zupełnie neutralnych.

Endzi, ja myślę że każdy facet jak chce to potrafi 😁. Do mojego tylko sprzątanie jakoś nie przemawia, wg jego standardów zawsze jest czysto i "Nie trzeba". Resztę ogarnia bez problemu, włącznie z upieczeniem ciasta. Też nie narzekam ale od czasu do czasu dokręcić śrubkę muszę 😉.

Basia jaki wzór będziesz malować?

• Endzi Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa oni potrafią ale im się nie chce. Mój stroi wymówki pod tytułem że on inne rzeczy robi typu koszenie trawy. To ja mu powtarzam zawsze że ja też kosilam trawę i że korona mu z głowy nie spadnie. 😅👑

Teraz większość śniadań spadła mu na głowę jak rano jesteśmy razem w domu i on musi robić bo jak mnie zaczyna rwać to już sam mi wszystko zabiera i robi 😁 A duży plus jest taki że on potrafi zrobić w domu wszystko. I zaoszczędziliśmy masę pieniędzy na ekipie remontowej. Tyle że to wiadomo że czasowo się schodzi no ale coś za coś.

Ja musze rozebrać dzisiaj jeszcze choinkę bo już się sypie skubana jak nie wiem co. Ale weny do niej brak.

Baśka 89, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzór albo jungla albo las.
    Marzy mi się pokój w neutralnych beżowych i zielonych kolorach z dodatkiem drewna.

Mam w planach zrobienie filcowej karuzeli też na Pinterest są poprostu się zakochałam 😍🥰😍

Ale jak będę wiedzieć płeć to wtedy zdecyduje które wzory ☺️

Najpierw zrobię w bloku szkice jak chce to rozplanować na ścianie a później zacznę szkicować na ścianie.Musze farby kupić.Poczytwm jakie najlepsze ale chyba akrylowe zobaczy się.Poczytam i się dowiem.

Endzi, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]

Wysłany: 18 stycznia 2021, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, u mnie przed narodzinami córki też był bardzo duży remont (łazienka - remont kapitalny, podział pokoju na dwa plus wybijanie okna) i też wszystko robił mąż. Zeszło się bardzo długo ale rzeczywiście na kasie duża oszczędność. Oj, ile ja się wtedy nasprzątałam tego kurzu poremontowego..... Mimo dużego brzuchola 😁. Ale jest nowiutka łazienka i pokoik dla córki,w którym teraz trzeba będzie zmieścić dwójkę. Ja WIEM że jak chcą to potrafią. Dało się. Tylko czemu jak ładnych parę lat wcześniej chciałam w identyczny sposób podzielić przestrzeń, żebyśmy mieli sypialnię to słyszałam NIE DA SIĘ? 😁 No. Wszystko jasne 😁.

Endzi lubi tę wiadomość

Wysłany: 18 stycznia 2021, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, ja jestem zdecydowanie za lasem - po pierwsze modne są teraz wzory naturalne szczególnie skandynawskie. Las, niedźwiedź albo jeleń, zwierzęta leśne, chatka z drewna. Takie klimaty. No i bardzo pasuje do kolorów o których mówisz.

Ale wiesz? Każdy dziecięcy pokój z czasem przestaje być minimalistyczny i nie pstrokaty a to z prostego powodu - zabawki, książeczki, kocyki, podusie... Tego przybywa w tempie zastraszającym i to wszystko jest zwykle bardzo kolorowe. Nawet najbardziej stonowany pokój z czasem i tak zaczyna być feerią barw 😊. Ale to nie minus! Ja też nie lubię pstrokacizny ale pokój dziecięcy rządzi się swoimi prawami i już 😉.

Poczekaj parę lat a zobaczysz jakie Ci dzieciątko piękne dżungle i lasy na ścianie wymaluje 😂🤣.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 16:38

Baśka 89, Endzi lubią tę wiadomość

• Endzi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Ci Basiu takiego talentu. Ja mam dwie lewe ręce do rysowania. Za to moja mama ładnie rysuje ale nic z tym nie robi.
    Kiedy chcesz już zacząć na ścianach malować?

Jagodowa oni zawsze tak mówią abyśmy dały im spokój. A tak na prawdę jak ich coś przycisnie to dopiero ruszają z robotą. 😅

A dziewczyny miewacie czasem takie kłócie w piersiach jakby ktoś Wam szpilki wbijał? Mnie czasem tak łapie. Nie jest to za przyjemne niestety ale do przeżycia.

Drugie pytanie do tych co już rodziły. Do szpitala najlepiej mieć koszule nocną czy może być też zwykła piżama 2 częściowa? Tak się zastanawiam właśnie z ciekawości bo w karcie ciąży mam wpisane 2 koszule z funkcją karmienia dla mamy.

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi do porodu i po- to koszule. I lepiej mieć więcej niż 2.

Endzi, Baśka 89, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety te dwa dni spokoju to jeszcze nie zapowiedź łaskawego drugiego trymestru. Dziś z rana przeciorało mnie z nawiązką. Czuje się fatalnie!

Endzi, dokładnie jak pisze Sandrina - koszule są najlepsze chociaż ja ich nienawidzę i w domu w nich nie sypiam. 😅 ja miałam jedną do porodu (poszła do śmieci bo nawet nie miałam zamiaru jej prac) i dwie dodatkowe a byłam dwie doby po porodzie więc akurat idealnie.

Co do kłucia w piersiach to nie mam nic takiego. Za to jak pochodzę to czuje że spina się i twardnieje mi macica. W poprzedniej ciąży też tak było ale nie na tak wczesnym etapie. Za tydzień mam lekarza, zapytam go czy to normalne żeby już się zaczęło takie spinanie.

A reszta jak się trzyma? ☺️

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi mój talent długo był nie używany 😅 ale nie będzie źle.Rozruszam rękę i będzie dobrze.
    Myślę tak w maju zacznę pokój ogarniać.Przemalowac,i później zacznę szkice 😉 Trochę potrwa nim wyjdzie idealnie 😁 Ale wierze w swoje chęci i możliwości.

A dzisiaj jedziemy po łóżeczko 🙈🙈🙈 Na Olx znalazłam piękne białe łóżeczko za darmo ale zrobiłam paczkę dla nich za łóżeczko bo głupio tak za darmo.Wiem że szybko ale stać będzie zapakowane więc nic mu nie będzie,a Nam przeszkadzać też nie będzie.

Jutro mam prenatalne 😍😱ale to zleciało niedawno miałam miesiąc czekania a teraz to już jutro 😍😍😍
    Mój bierze wolne w pracy żeby ze mna jechać chociaż wie że nie wejdzie ale mam kawałek i nie chce żebym tłukła się dwoma autobusami.
    Iiii biorę sobie nagranie z prenatalnego ☺️ i tylko 30zl będę płacić za pendrive z nagraniem żeby mój w końcu zobaczył jak dzidzia teraz wygląda i jego tata.No i pamiątka będzie ☺️

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]

Wysłany: 19 stycznia 2021, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, kciuki za jutro 🤞. Łóżeczko jest, będzie spokojnie czekać na maluszka 😊. Bardzo fajnie Wam się trafiło.

Endzi, mnie nic nie kłuje ale ogólnie w tej ciąży nic z piersiami mi się nie dzieje, w poprzedniej owszem - były wielkie, gorące, twarde, z wrażliwymi sutkami a po bokach bolały lub właśnie kłuły. Chyba nie ma reguły. Co do koszul dziewczyny napisały wszystko w temacie, nic dodać nic ująć..

Kredka, szkoda że na dłużej nie miałaś spokoju z tymi wymiotami. Oj dają Ci w kość te ciąże...

Wysłany: 19 stycznia 2021, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredka wrote:
    A reszta jak się trzyma? ☺️

Właśnie. Adu, Monika co dobrego?

Wysłany: 19 stycznia 2021, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak nas niewiele tutaj, ale kojarzę z pierwszej strony, że chyba więcej było dziewczyn z || kreseczkami? Nie śledzę od początku to nie wiem, gdzie podziała się reszta?

A my dziś z mężem może wreszcie spędzimy trochę czasu razem. Nie wiem na ile romantycznie uda się przy małej ale może wreszcie zaznam tego legendarnego boskiego seksu w ciąży 😂🤣. Tym razem pytałam gina to powiedział, że delikatnie bez szaleństw można, żeby mąż z wprawy nie wyszedł. Kurde a ja?!😂 Nie tylko on stratny 😉. Wielkich nadziei nie mam ale będziemy próbować zadbać o tą stronę relacji. To też ważne.

Wam także życzę udanych wieczorów 🤗.

Endzi lubi tę wiadomość

• Endzi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu my też mamy już łóżeczko niby wcześnie ale jeść nie woła :D Stoi u babci w pokoju na razie bo stwierdziła że szkoda je na strych wynosić ? :D Fajnie że już jutro prenatalne masz :) Zazdroszczę :D Niby moje w sobotę ale taka jakaś odległa ta sobota.

Co do koszul to właśnie byłam ciekawa jak to bo ja w domu też śpię w 2 częściowej piżamie. No ale wiadomo coś się zakupi do szpitala.

Mi się marzy już wiosna <3 Aby zaczęło się już zielenić i nie trzeba było chodzić w tych warstwach :D

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa Mama wrote:
    Tak nas niewiele tutaj, ale kojarzę z pierwszej strony, że chyba więcej było dziewczyn z || kreseczkami? Nie śledzę od początku to nie wiem, gdzie podziała się reszta?

A my dziś z mężem może wreszcie spędzimy trochę czasu razem. Nie wiem na ile romantycznie uda się przy małej ale może wreszcie zaznam tego legendarnego boskiego seksu w ciąży 😂🤣. Tym razem pytałam gina to powiedział, że delikatnie bez szaleństw można, żeby mąż z wprawy nie wyszedł. Kurde a ja?!😂 Nie tylko on stratny 😉. Wielkich nadziei nie mam ale będziemy próbować zadbać o tą stronę relacji. To też ważne.

Wam także życzę udanych wieczorów 🤗.

Część dziewczyn pewnie jest na belly :) Ja tam byłam na początku ale jakoś nie przepadam za tym forum.
    Na pewno nasza Monia tam była i z tego co pamiętam EveB :) Ja pozostałam tutaj :)

Co do sexów to ja już miałam dwa sny erotyczne w których budziłam się z orgazmem 😂 Po za ciążą to nie miewałam takich ekscesów :D Ja teraz też na prenatalnych dowiem się czy można będzie i u nas :D Ostatnio na wizycie powiedziała mi że po usg prenatalnym mi powie jak obejrzy wszystko dokładnie czy już nie ma krwiaka i jakie jest endometrium. Co prawda moje libido nie jest za wysokie ale czasem lepiej by było na żywo niż w snach :D

Jagodowa Mama lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ