X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! ☕️

Sandrina, jeśli to migreny to może długo trzymać, zresztą jeśli je miewasz to sama to wiesz. Nic nie pomaga? Kawa, spacer, więcej płynów? Już w ostateczności Apap... Ale wiadomo, jeśli możesz to unikaj. Może to tylko niskie ciśnienie... Mi przy migrenach trochę pomaga masaż skroni, kolistymi ruchami.

Kredka, oby to nie były nerki ani korzonki.... Jejku, jak nie urok to...

Endzi a u Ciebie już po przeziębieniu? Masz rację, takie siedzenie samemu w domu źle robi na głowę, zawsze warto wyjść do ludzi 😊 👍.

• Monika87 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a ja już schizuje 😭 weźcie mnie walnijcie czy coś .. ja sobie już dziwne rzeczy tworzę w głowie.
    Od dwóch dni brak jakichś większych mdłości, mój brzuszek zaczyna być miękki i tak jakby nie rósł .. jakiś taki płaski ... Nie wiem ..
    No i zaczynam panikować że może coś się tam.zlego dzieje.. i w ogóle jakaś tragedia . Czy to normalne czy powinnam się zacząć martwić ..
    Głupieje chyba.... A wizyta dopiero za 2 tygodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2021, 11:47

thgfyx8dsqgcpg35.png

Wysłany: 14 stycznia 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, pocieszę Cię, że ja też raz na jakiś czas mam objaw znikajacego brzuszka i nic złego się nie dzieje. A czym bliżej 12 tygodnia tym przykre objawy bardziej ustępują, choć nie jest to regułą. Niektóre dziewczyny męczą się dużo dłużej.

Monia, zgodnie z życzeniem mówię Ci, ogarnij się 😃. Za głupie myśli będzie lanie 😘.

Monika87, Baśka 89 lubią tę wiadomość

• Monika87 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Jagodowa ... Bo chyba ja to już nie myślę trzeźwo mimo, że nic nie pije ;) odbija mi.... I płaczę, że może coś tam jest nie tak...

Kredka oby nic się tam złego nie działo i żeby nie było żadnej infekcji.

thgfyx8dsqgcpg35.png

Wysłany: 14 stycznia 2021, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weź dobrą książkę, obejrzyj coś, idź na spacer, zjedz coś dobrego 😊. Może się z kimś spotkaj, poplotkujcie, kup sobie jakiś drobiazg... Jest mnóstwo sposób żeby głowa nie wymyślała głupot 😘. Naprawdę, nie denerwuj się bo stres owszem może zaszkodzić. I uwierz, NIC złego się nie dzieje. A jeśli coś Cię niepokoi a masz taką możliwość to skontaktuj się ze swoim lekarzem. Ale uważam że to po prostu klasyczna SCHIZA ciążowa 😃.

Miłego dnia 😊.

• Monika87 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro i poniedziałek mam urlop. Dni tylko dla siebie. Mam nadzieję że fest popada śniegu. Pójdę na kije. :) Biegać nie mogę to akurat długi, zimowy spacer mi dobrze zrobi. Mam nadzieję... 😘

Baśka 89 lubi tę wiadomość

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:
    Dziewczyny znowu boli mnie głowa 😭
    Zaczynam się zastanawiać czy to czasem nie covid 🤔,bo to już za długo trwa.
    Mówią że to częsta dolegliwość kobiet w ciąży ... Niestety. Ale może właśnie spacer lub częste wietrzenie mieszkania coś pomoże ? No i nawadnianie. Mnie raz tak.mocno bolała - coś okropnego , więc współczuję.

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka kciuki za wyniki.

Monika mój brzuch też jest miękki a dzidzia ma się dobrze ;) także bez paniki. Ciesz się ciążą 😘

Endzi ile ja bym dała za samotne siedzenie w domu 😂 ech jeszcze jakieś 18 lat do wyprowadzki potomstwa 😅

Dzięki za rady. U mnie wietrzenie i spacery to podstawa, z roczniakiem nie usiedzi się w domu.
    Rano odpaliłam nebulizator i zrobiłam inhalację z soli fizjo. Może to od zatok i mi pomoże.
    Paracetamolu już wzięłam więcej niż przez całą poprzednią ciążę. Nigdy tak długo mnie nie trzymało.
    Dzisiaj idę do diabetologa, może coś mi w tej kwestii doradzi.

Baśka 89, kredka lubią tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo.

Dzisiaj jestem nie do życia...głową mnie boli 😢
    Chyba w łóżku cały dzień przeleże bo oczodoły mnie bolą,gałki oczne,i w ogóle cała głowa...eh

Trzymam kciuki za dobre wyniki.

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • kredka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoooo dziewczyny chyba od Was też przejęłam ból głowy! 😅

Mam wyniki, wyszły mi w moczu kryształy szczawianu wapnia, bardzo liczne nabłonku płaskie i okrągłe i obniżony hematokryt. 🤷🏻‍♀️
    Miałyście kiedyś do czynienia z takim czymś? Zastanawiam się czy uderzać do lekarza rodzinnego z wynikiem czy walić od razu do nefrologa bo niestety nerki nawalają i to coraz bardziej.

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka kurde przykro mi, że masz takie bóle nerek 😐 Niestety nie pomogę, bo się kompletnie na tym nie znam. Idź jak najszybciej z wynikami do lekarza i jeśli masz opcję do nefrologa to myślę, że warto. Ja dziś miałam pierwsze usg i wszystko jest dobrze na ten moment. Niestety bardzo źle się czuję - mdłości, bóle głowy i to kompletnie odbiera mi radość z ciąży.
    Dziewczyny dużo zdrowia każdej z Was życzę, niech dzidziusie rosną dalej zdrowo. Wszystko będzie dobrze

Jagodowa Mama, Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • kredka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Dior bardzo się cieszę, że na usg wszystko dobrze. Oby te wszystkie ciążowe dolegliwości w miarę szybko minęły bo mając jeszcze takie malucha jak Ty w domu to dopiero musi być ciężko. 😒

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka idź do kogo będziesz miała szybszy termin.

Lady dobrze, że USG ok. Jak to pocieszał mnie mój gin w poprzedniej ciąży - "fantastycznie, że są mdłości, znaczy dzidzia się rozwija". A tak na serio, to współczuję, bo człowiek zdycha a w domu jeszcze maluchem trzeba się zająć.

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Kredka tez mi się wydaje że leć do tego który ma najkrótszy termin. Zobaczymy co Ci powie a do swojego gina możesz napisać albo się skontaktować co on na to ?
    Ja też nigdy nie miałam z.czyms takim do czynienia więc nie pomogę za bardzo :(
    A miałaś już wcześniej z tym problem ? Przed ciążą?

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka, koniecznie do lekarza to sprawdzić. Man nadzieje, ze uda Ci się znaleźć szybki termin.

Ja musze powtórzyć za tydzień morfologię i mocz, ale nadal mam katar i tak w sumie mam od początku ciąży, więc raczej znowu wyjdą krwinki biale wyższe w morfo..

Sqndrina, współczuję tych bólów:(

Nie zauważyłam, że kończy mi się meta, napisałam do doktorka na czacie medicover i wystawił e receptę. Ale to jest wygodne!

Przeczolgal mnie ten tydzień w pracy. Ale na szczęście jeszcze 2 godziny i koniec :D potem ma przyjechac do mnie koleżanka z dzieckiem na herbatkę, więc dzis bez drzemki. :P

A i lekarz skomentował mi wyniki pappy, jako prawidłowe. Ja ich nie widzę, jutro odbiorę je z centrum bo tylko osobiście można zobaczyć, ale lekarz ma do nich zdalny dostęp.

Baśka 89, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    preg.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na teleporadę u rodzinnego - oczywiście musiałam się wykłócić o to żeby mnie w ogóle zapisali bo łaska wielka. 🤦🏻‍♀️ Do nefrologa udało mi się zapisać prywatnie na 25 stycznia czyli za 1,5 tyg ale wolę dopytać rodzinnego co z tym dalej i czy ewentualnie jakieś inne badania jeszcze zrobić. Mnie czasem pobolewały nerki (np w wakacje jak łaziłam brzegiem Bałtyku - nie nadaje się na morsa😅) ale nigdy aż tak... wątpię żeby mnie przewiało bo chodzę w gaciach ciążowych po same cycki, zawsze sweter, długi płaszcz i ciepłe zimowe buty. No zobaczymy co powie. Boje się żeby się z tego nie rozwinęło jakieś zapalenie kłębuszków czy inne gówno.

Adu do kiedy masz brać metę? W ogóle masz ją odstawiać? Pytam bo mnie endo kazała do 12 tyg odstawić i tak też zrobiłam.
    Super że pappa wyszła ok, ja na swoją nadal czekam.

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka, spytać zawsze warto raz za dużo niż za mało, także dobrze zrobiłaś. Xo do mojej mety, to lekarz kazal do końca 1 trymestru, a jak o tym rozmawialiśmy na ostatniej wizycie to powiedział, że mogę zdecydować xo dalej, ale on jest za tym, żeby kontynuowała, bo mialam wysoka insuline, ale nie naciskal. Ja zdecydowałam, że będę dalej brac. Nie wiem jak później, czy będziemy rezygnować przed porodem czy nie, jeszcze tak daleko nie rozmawialiśmy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 13:02

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    preg.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu No właśnie moja endo mówiła, że w wielu krajach Europy w ciąży normalnie bierze się metę a u nas lekarze podchodzą do tego dość sceptycznie (przynajmniej jakaś część z nich).

Gadałam z lekarzem, mówi że takie odchylenia to nie jest jakaś mega patologia ale żeby mieć rękę na pulsie bo ból nerek może być spowodowany jakimś uciskiem neurologicznym wynikającym z tego, że macica się tam rozpycha a może coś się rozkręcać. Dostałam skierowanie na dodatkowe badania moczu i krwi pod kątem zapalnym ale zrobić dopiero za jakieś 2 tyg i zobaczymy co się będzie działo dalej.
    Może faktycznie to jakiś ucisk bo kość ogonowa mnie też trochę pobolewa. 🤷🏻‍♀️ Jak żyć w tej ciąży, jak żyć. 😅

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka ja miewałam problemy z nerkami jak mnie bolą to lekarz kazał brać witaminę C nawet 3xdziennie po dwie tabletki i urosept.Ale jesteśmy w ciąży więc niewiem jak to wygląda w ciąży.Lezec na pół siedząco i grzać nerki.Zawsze przechodziło.

Byłam w szpitalu na nerki i sikalam krwią.Wiec naprawdę wiem co to ból nerek.Mialam mieć robiona biopsję ale na szczęście nie musiałam.Mi się w ciąży nie odzywają nerki 🙏🙏🙏

Dzisiaj nie chce mi się jeść jakoś nie weszło mi śniadanie 🙄 a na obiad czekam i miałam torsje jak byłam na spacerze z psem...głodna już jestem,ale czekam aż mój wróci z pracy i razem zjemy bo zaraz powinien byc

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny😊 Miłego dnia wszystkim życzę 😉

Basia współczuję torsji ale co począć tak już musi być. Trzeba przecierpieć ten czas. Też bym coś zjadła jakby ktoś mi zrobił 😅

Kredka dbaj tam o siebie i odpoczywaj. Może faktycznie już się tak macica rozrasta że wszystko się tam przesuwa i znaczyna uściskać.

Ja dzisiaj znowu sama popołudniu i tak się zastanawiam co tu kreatywnego porobić? :)
    Przydałoby się trochę posprzątać ale tym się zajmę jutro. A dziś znowu dzień lenia 😁

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ