Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Kredka, chwala wlasnje te baby design i dodatkowo one się składają na płasko, a to tez super.
Monika, co do fotelika to na pewno polecany jest Avionaut Pixel a z budżetowych bardziej maxi cosi cabriofix. Równie lekki jak Pixel jest Maxi cosi coral. Cybex aton chhba tez jest ok.Monika87 lubi tę wiadomość
-
Monika87 wrote:Zapisałam wszystkie Wasze rekomendacje dotyczące wózków a teraz może wiecie na jaki fotelik zwrócić.uwage ?
Nasi znajomi w ogóle kupili wózek Muuvo Slick 2w1 ale jest możliwość wpięcia fotelika.. najpierw patrzyli na fotelik a potem na wózki i dopasowywali.
Ich fotelik to JOIE.
Na razie zbieram opinie potem będziemy patrzeć
Oczywiście fotelik musi być łupiną 0-13kg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2021, 11:44
Jagodowa Mama lubi tę wiadomość
M&M -
Dzień dobry.
U mnie dziś słońce i śnieg, chociaż już topnieje ale saneczki na pewno będą dziś znowu w użyciu ☀️😊.
Ja po znajomych mam dwa wózki Baby Design model Lupo - jeden dwa w jednym a drugi 3 w 1, z fotelikiem, który dzięki adapterom wpina się do stelaża wózka. Stabilny, porządnie wykonany wózek. Łatwo się prowadzi no i właśnie składa na płasko. Myk i do bagażnika. Jestem bardzo zadowolona ale nie mam porównania z innymi. Każdy musi sam jak to mówicie pomacać i się przejechać.
kredka lubi tę wiadomość
-
Co do babydesign to mogę jeszcze powiedzieć, że mając 1,5 miesięczne dziecko w nosidle na brzuchu potrafiłam go sama ogarnąć na lotnisku przy odprawie i pod samolotem. Także pikuś. 😅 Minusem tego wózka była dla mnie waga (trochę jednak kg ma- jak większość wózków 2w1) i nie do końca małemu odpowiadało siedzisko spacerówki bo mi ciagle z niego zjeżdżał. Dlatego teraz myśle nam czymś ze spacerówką kubełkową.
W ogóle to myśle że warto też wziąć pod uwagę, że nasze dzieciaki w miesiącach grudzień- luty będą miały 5-7 miesięcy więc będą całkiem duże, do tego jak będzie zimno to jakieś kombinezony czy śpiwory wiec dobrze jakby gondola była jakichś sensownych rozmiarów. Niby zawsze można spacerówę rozłożyć na płasko ale w gondoli jednak trochę cieplej i bezpieczniej dla malucha. -
My fotelik mamy maxi Cosi z bazą eazyfix ( czy jakoś tak). Byliśmy zadowoleni i dla małej nie będziemy kupować nowego.
Generalnie jak już coś upatrzycie to polecam jechać do sklepu przymierzyć, bo może się okazać że np pas w samochodzie za krótki lub ISOFIX jest za głęboko i się fotelika nie zamontuje.
W dobrym sklepie też zmierzą kąt nachylenia fotelika, bo to też jest ważne - A kanapy mają w samochodach różne spady.
I polecam też fotelik z bazą ( bazy na pas lub na ISOFIX są montowane). Wtedy dosłownie moment zajmuje wpięcie i wypięcie fotelika.
Ja osobiście nie wyobrażam sobie szamotać się z pasem jak dziecko śpi albo akurat ma histerię 😂
Chyba w baby safe są bazy pod fotelik 0-13 i kolejny, też fajna opcja.
Jagodowa Mama, kredka lubią tę wiadomość
-
Sandrina, u nas baza będzie na pewno, to wymóg mojego męża. mamy okazję dostać bazę pod cabrio fix, bo mały mojego brata juz prwnie wyrosnie do lipca z fotelika (będzie miał 9 miesięcy wiec raczej na pewno) .
-
Dzięki wielkie za Wasze porady - kompletnie zielona jestem a moje siostry to już dawno dzieci powychowywały... (19 lat i 12 lat) Więc też już wypadły z obiegu niemowlaków 😁
Siostra mojego męża nie dzieli się wiedzą bo podobno już wózek wybrali ... No o tak jakieś chłodne relacje nas łączą 😁 ale ona nigdy jakoś ze mną większej relacji nie chciała nawiązać więc .. ja się nie pcham tam gdzie mnie nie chcą moja wiedza jesteście Wy i nasi przyjaciele którzy rodzą w tym miesiącu -
Monika87 wrote:Dzięki wielkie za Wasze porady - kompletnie zielona jestem a moje siostry to już dawno dzieci powychowywały... (19 lat i 12 lat) Więc też już wypadły z obiegu niemowlaków 😁
Siostra mojego męża nie dzieli się wiedzą bo podobno już wózek wybrali ... No o tak jakieś chłodne relacje nas łączą 😁 ale ona nigdy jakoś ze mną większej relacji nie chciała nawiązać więc .. ja się nie pcham tam gdzie mnie nie chcą moja wiedza jesteście Wy i nasi przyjaciele którzy rodzą w tym miesiącu
Nie ma za co, ja tam żaden ekspert nie jestem absolutnie ale co wiem, to podpowiem 😘. Sama też nie raz zapytam o to i owo.
Monika87 lubi tę wiadomość
-
adu wrote:Sandrina, u nas baza będzie na pewno, to wymóg mojego męża. mamy okazję dostać bazę pod cabrio fix, bo mały mojego brata juz prwnie wyrosnie do lipca z fotelika (będzie miał 9 miesięcy wiec raczej na pewno) .
Moja córka skończyła dwa lata i na liczniku 11kg, a w następny fotelik przesiadła się mając 15 miesięcy.M&M -
Witam Was dziewczyny 😉
Co do nosidła to my będziemy mieć BabySafe York pożyczone od szwagierki. Mają jeszcze do tego bazę Isofix ale niestety nasz samochód jest za stary na takie cuda. A w tym roku jeszcze nie uda nam się go wymienić niestety. Ale mam nadzieję że w przyszłym już tak. Co do wózka to u nas będzie Adamex barletta czy jakoś tak się nazywa.
Dzisiaj u mnie ciągnięcie w pachwinach przez większość dnia. No i leżakuje z tego powodu. Na chwilę wyszłam na dwór się przewietrzyć. Mam przyjaciela za oknem. Wczoraj ulepiłam bałwana z pomocą męża oczywiście i mi towarzyszy przynajmniej 😂
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Baśka 89 wrote:Ja się zakochałam w Bebetto Holland 😍 Znajoma ma do sprzedania za 250zl 😉
Ale narazie nie chce kupować bryki 😉 za wcześnie,coś koło mają czerwca ale nie jeszcze teraz.M&M -
Baśka 89 wrote:Ja się zakochałam w Bebetto Holland 😍 Znajoma ma do sprzedania za 250zl 😉
Ale narazie nie chce kupować bryki 😉 za wcześnie,coś koło mają czerwca ale nie jeszcze teraz.
Za 250 zł to super cena !!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2021, 21:38
-
Od tych wózków to można oszaleć, rak duzy wybór. Moim faworytem jest ten ABC design salsa 4 air. A zobaczymy w sklepie jak będzie faktycznie. Nawet bym go z chęcią kupila używanego, ale chyba jest za nowy i nie ma ofert.
Hej. Jak my się do porodu nie rozwiedziemy to będzie dobrze. -
adu wrote:Od tych wózków to można oszaleć, rak duzy wybór. Moim faworytem jest ten ABC design salsa 4 air. A zobaczymy w sklepie jak będzie faktycznie. Nawet bym go z chęcią kupila używanego, ale chyba jest za nowy i nie ma ofert.
Hej. Jak my się do porodu nie rozwiedziemy to będzie dobrze.M&M -
Kredka, no wiem. 😂 ale dramat. Nie mam tak grubej skóry, a od zawsze nienawidzę jak die "wyzywa" na mnie, bo coś w pravy nie tak. Tylko, że wcześniej to jakoś w miarę olewałam bo robilam totalna awanti, a teraz robię awanti ale z płaczem. 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
-
Adu też ten wózek jest na razie wizualnie w grupie fawortow tylko ja to bym chciała jakiś kolorowy ale podobanie podobaniem a liczy się bardziej to jak się go użytkuje
Chłopy też chyba mają swoje PMSy kiedyś o tym czytałam może trafiłaś na ten czas 😁
Ja wczoraj znów miałam ogromny ból głowy - ledwo żyłam , znów poszedł cold pack w użycie.
Muszę sobie kupić ten magnez (może byc magneB6 forte ) i paracetamol bo żadnego specyfiku nie mam w szufladzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 10:09