Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Boże dziewczyny co ja dzisiaj rano przeżyłam 🥺
Poszłam do toalety o koło 4:30 bo mój był jeszcze w domu i normalnie prawie zeszłam na tej toalecie...blada jak ściana,zimne poty mnie oblały gdyby nie mój mnie trzymał za nogi i w ogóle mnie trzymał to bym spadła i zemdlała ledwo żyłam,ledwo dychalam czułam się jakbym miała trupem tam paść 🥺
Mój mi pomógł dojść do pokoju napilam sie herbaty,zrobił mi kanapke i zjadłam i przeszło mi ale najadłam się strachu.
Nie chce tak więcej 😢[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Adu, wybór WSZYSTKIEGO dla dzieci w dzisiejszych czasach jest ogromny. Totalny zawrót głowy.
Basia, co Tobie 😲. A kolacje zjadasz? Cukry ok? Ja miałam tak kiedyś, raz w życiu. Glukometr w łapę a tam cukier 46!!! Ja ogólnie mam za nisko glukozę, nawet po jedzeniu mieszczę się w normach na czczo...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 11:12
-
Adu chłopy tak mają jak coś się dzieje to my jesteśmy najbliższymi im osobami i wszystko się na nas odgrywa. Myślę że nie robią tego umyślnie ale tak jest. Zazwyczaj tak jest że ranimy nam najbliższe osoby. A nasze hormony nam nie pomagają tego powstrzymać i bierzemy wszystko do siebie bardziej.
Basiu współczuję Ci takiej sytuacji. Uważaj tam na siebie kochana. Może zanim wstaniesz to zjedz sobie bananka albo coś innego trzymaj przy łóżku. Może poziom cukru Ci spadł w organizmie i tak się stało.
Mój dzisiaj przeżywał że przytył 😅 Jakoś po ślubie przybyło mu z 10kg w przeciągu 3,5 roku. Mam nadzieję że w 2 trymestrze będę mogła już normalnie do lodówki zaglądać i postaram się bardziej zdrowo gotować.
W pracy mamy takie same koszulki tyle że damskie są trochę bardziej slimowane. I zawsze jak prałam to ja tego nie odruznialam i zdarzało się że ja nosiłam jego a on moje. Bo oboje mieliśmy rozmiar S. Ale wczoraj mówi że musi sobie wziąć koszulki bo ma w szafce moją ale nie ładnie w niej wygląda bo mu się wszystko obciska 🙈😅 A jeszcze jakieś 5kg temu mu to nie przeszkadzało 😂💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Baśka 89 wrote:Boże dziewczyny co ja dzisiaj rano przeżyłam 🥺
Poszłam do toalety o koło 4:30 bo mój był jeszcze w domu i normalnie prawie zeszłam na tej toalecie...blada jak ściana,zimne poty mnie oblały gdyby nie mój mnie trzymał za nogi i w ogóle mnie trzymał to bym spadła i zemdlała ledwo żyłam,ledwo dychalam czułam się jakbym miała trupem tam paść 🥺
Mój mi pomógł dojść do pokoju napilam sie herbaty,zrobił mi kanapke i zjadłam i przeszło mi ale najadłam się strachu.
Nie chce tak więcej 😢
Kurczę Baśka... to co piszesz brzmi okropnie... też tak jak dziewczyny pomyślałam w pierwszej chwili o cukrze... uwazaj na siebie. Jak się powtórzy (oby nie!) to koniecznie powiedz lekarzowi!
U mnie nerki się uspokoiły ale za to na wczorajszym badaniu wyszły mi ketony w moczu. 🤦🏻♀️ W środę mam wizytę, czekam jak na szpilkach. -
https://zapodaj.net/f3f5083ce79aa.jpg.html
Jagodowa tak się ma mój przyjaciel tylko coś mu oko wypadło 😅
Kredka będzie dobrze zobaczysz. Może to się uspokoi niedługo. Może powinnaś więcej pić wody. Pić sok z żurawiny albo jeść żurawinę?? Tak naturalnie trochę przepłukać pęcherz. Wierzę że to przejdzie niedługo.Jagodowa Mama lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Dziewczyny napewno powiem lekarzowi o tym ale to 4.02 mam wizytę.W przyszły czwartek mam badanie krwi-glukoze.Moze wyjdzie za niska i da mi na krzywa cukrowa bo właśnie z siostrą gadała i pow że w 21 się robi krzywa ale może mnie szybciej skierować.
Jem banany,jem jabłka,gruszki.Malo do lodówki mogę zaglądać bo coraz mniej mogę jeść niestety.Czekolady już nie mogę bo 🤢🤮
Mam nadzieję że się nie powtórzy nie nie chce być wtedy sama...[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Baśka albo cukier Ci spadł, albo ciśnienie.
Dobrze mieć wodę przy łóżku, i przed wstaniem się napić.
Trzymam kciuki żeby ci glukoza ok wyszła.
Kredka ketony są w moczu jak za mało węgli się je w ciągu dnia albo za duża przerwa była między ostatnim posiłkiem a porankiem. A niskie ketony w moczu mogą być też stanem fizjologicznym w ciąży.
Także mam nadzieję, że to jedna z tych przyczyn u Ciebie a nie jakiś większy problem.
Dobrze, że macie niedługo wizyty.
-
Baśka 89 wrote:Dziewczyny napewno powiem lekarzowi o tym ale to 4.02 mam wizytę.W przyszły czwartek mam badanie krwi-glukoze.Moze wyjdzie za niska i da mi na krzywa cukrowa bo właśnie z siostrą gadała i pow że w 21 się robi krzywa ale może mnie szybciej skierować.
Jem banany,jem jabłka,gruszki.Malo do lodówki mogę zaglądać bo coraz mniej mogę jeść niestety.Czekolady już nie mogę bo 🤢🤮
Mam nadzieję że się nie powtórzy nie nie chce być wtedy sama...
Basiu może wodę z sokiem pij. W nocy jak wstajesz na siku może popijaj wodę z sokiem aby trochę podnieść cukier. Czekolada nie pomaga w podniesieniu glukozy na sam początek. Najlepiej na sam początek bardzo słodka herbata lub woda z cukrem. Zanim wstaniesz z łóżka trzymaj sobie to przy sobie abyś nie musiała wstawać od razu.
Jak masz możliwość to mierz cukier przed jedzeniem i po jedzeniu. Albo nawet sprobuj się skonsultować z lekarzem rodzinnym na sam początek. To będzie najlepsza opcja i on Ci wszystko wyjaśni.💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Sandrina trzymam kciuki za wizytę i daj znać po wizycie 🙏✊ Mam nadzieję że coś Ci doradzi na ten ból głowy.
Zrobiłabym coś dobrego do jedzenia tylko problem w tym że z lodówka mam na bakier. Dobrze że istnieją też w okolicy restauracje i można coś na wynos wziąć ale przecież to raz na jakiś czas. A tak codziennie jak żyć? Ciekawe czy to się poprawi niedługo 🙄🤔
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
sandrina22 wrote:
Kredka ketony są w moczu jak za mało węgli się je w ciągu dnia albo za duża przerwa była między ostatnim posiłkiem a porankiem. A niskie ketony w moczu mogą być też stanem fizjologicznym w ciąży.
Także mam nadzieję, że to jedna z tych przyczyn u Ciebie a nie jakiś większy problem.
Dobrze, że macie niedługo wizyty.
Dzięki za info. Może to kwestia tego, że kolacje zjadam koło 18-19 (zazwyczaj ze dwie kromki z serem lub wędliną i pomidorem) bo później niestety nie dam rady bo jest mi niedobrze wieczorami. Śniadanie potem koło 9 dopiero bo wcześniej mam poranne jazdy. 🤦🏻♀️
Odnośnie bólu głowy dziś wyczytałam że 10-12 migdałów działa jak aspiryna. Ile w tym prawdy nie wiem, ale zawsze warto spróbować. 😉 Daj znać jak tam wizyta! -
Baśka 89 wrote:Boże dziewczyny co ja dzisiaj rano przeżyłam 🥺
Nie chce tak więcej 😢
Odpoczywaj tam.
Ogólnie nie wiem jak Wy ale ja np. nie mogę dopuszac do uczucia głodu. Bo wtedy czuję się fatalnie - nasilenie mdłości itp.
Więc może u Ciebie było podobnie.. tylko bardziej drastycznie z prawie omdleniem. -
To napewno nie było z głodu.Ja już nie wstaje na siku w nocy bo po co jak chodzę kolo 1-2 w nocy 🙄 zawsze przed snem coś jem bo muszę 🤷 jem często ale małe porcje.Zawsze koło łóżka mam owoce i właśnie słodka herbatę.Zawsze piję jak wstaje.Dzisiaj też piłam.Niewiem co to było ale mam nadzieję że się nie powtórzy 🙏🙏🙏
Niemam właśnie gdzie zmierzyć przed i po posiłku cukru 😭😭😭No ale nawet niewiem gdzie iść z tym 🤷 na szpital?zas mnie opierdolą 😠 że do rodzinnego a nie na pogotowie...ehhh[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Baśka, współczuję sytuacji, ale rez myślę, że to kwestia cukru. I ta czekolada czy coś niekoniecznie muszą pomagać, raczej byś musiała poszukać produktów, które długo się uwalniają, bo słodycze faja chwilowy, krotki wyrzut.
Sandrina, kciuki za wizytę! Sandrina chyba ma cukrzycę ciążowa, a przy niej trzeba badać ketony. -
Basia zadzwoń i umów się do rodzinnego. Może Ci da skierowanie gdzieś dalej a jak nie to może pomyśl o kupnie glukometru i pasków żeby mierzyć cukier. Może faktycznie to była wina ciśnienia tak jak Sandrina pisała. Ale moim zdaniem warto skonsultować to przynajmniej z rodzinnym. Musisz dbać o siebie 🙏😘
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Ja po wizycie. Dzidzia ok, ma 8,5cm 😁
Dostałam luteinę dowcipną, bo od kilku dni mi się skurcze brzucha zdarzały.
Głowa powinna z nowym trymestrem przestać mnie boleć, ale jakby co mogę paracetamol a w razie mega kryzysu pyralginę.
Tak mam już drugi raz cukrzycę ciążową i stąd o ketonach wiem więcej niż bym chciała 😂😂
Baśka to może chociaż do rodzinnego dla spokoju się umów. Może to był przypadek. Omdlenia w ciąży się zdarzają. Ale i tak mimo naszych teorii bym nie bagatelizowała. Zawsze lepiej się specjalisty poradzić 😘
Jagodowa Mama, Baśka 89, kredka, Endzi lubią tę wiadomość
-
Sandrina, 8,5 cm szczęścia 😍.
Nie wiedziałam, że masz cukrzycę ciążową. No to teraz rozumiem skąd taka wiedza. To fakt, człowiek staje się ekspertem w swojej chorobie. Najważniejsze że z Okruszkiem wszystko dobrze 😍.sandrina22, Baśka 89 lubią tę wiadomość