X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ☁️☂️☕️

A u mnie pogoda kolejny dzień byle jaka i ja też dziś jakaś taka byle jaka 😕. Noc nieciekawa. Chyba małej coś się śniło albo coś mocno przeżywała, nie mogła znaleźć sobie miejsca w łóżeczku, popłakiwała. Stary niepocieszony, bo w tej sytuacji bzyki znowu nie wyszły. No, sorry.

Pranie zrobione, obiad tylko włączyć żeby się pichcił, mała ma drzemkę.

Piję kawę i jakoś próbuję obudzić się do życia i znaleźć jasne strony dzisiejszego dnia. Nie lubię takiej siebie. A jeszcze wczoraj naogłądałam się filmików z Tatr i zamiast jakoś lepiej to mi się zrobiło bardziej smutno ☹️. W TV leciał Patrol Tatry... Te widoki... 😭. Spakowałabym się w 5 minut i pojechałabym....
    Ja wiem, biadolę w tym momencie, takie problemy to nie problemy. Tylko tak jakoś... Brakuje mi ludzi wokół siebie bardzo. A, no i myślę jak zarobić trochę grosza na tym wychowawczym... Ciężko z jednej pensji....

Może jakaś anegdotka na poprawę humoru? Kobietki, co Wam pomaga na chandrę? Co lubicie robić w czasie wolnym?

Baśka 89 lubi tę wiadomość

• kredka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa No powiem Ci, że mi też ciężko jakoś zebrać chęci do życia. Jak był mróz i super śnieg to chodziliśmy na sanki z małym i aż serce rosło jak te szczęśliwe dzieci padały ze zmęczenia po śnieżnych wariacjach a teraz taka zgnilizna że się nogi za drzwi wystawić nie chce.
    Ogólnie ja na poprawę nastroju lubię spacery, czytanie lub gotowanie.
    Chociaż aktualnie marzy mi się wyłożyć dupsko na leżaku w pełnym słońcu gdzieś w ciepłym miejscu z książką w ręce. 😍

Jagodowa Mama lubi tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina, szkoda, że tesciowa ma takie podejście. Moi teście nikomu o ciąży nie mówią, nie wiem czy się wstydzą czy co.. mam ich w dupie.

Monika, tez ju super kiełkuje 🥰

Kredka, oj biedna jesteś bardzo.

Jagodowa, noo bierze czasem człowieka smutek, że teraz tyle ograniczen..

Eh, jeszcze dwa miesiące pracy i wolne. Już bym chciała, bo strasznie mi się nie chce pracować. :p

Monika87 lubi tę wiadomość

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    preg.png
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😊
    Przychodzę do was z pytaniem czy mogę do was dołączyć? Ja wychwycilam dwie kreski na sam koniec października jako ostatnia na wątku październikowym 😅
    Na wątku lipcowym chętnie bym popisała,ale nie mogę przejść z tego konta na BBF. Wcześniej dodałam kilka wpisów ale zmieniłam telefon i na tym już nie mogę :/
    Jeśli zgodzicie się bym trochę się "wepchla" w wasz spokój, to wszystko wam o sobie napisze 😊

Baśka 89, Monika87, sandrina22, Endzi, kredka, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png

Wysłany: 25 stycznia 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    Jagodowa, noo bierze czasem człowieka smutek, że teraz tyle ograniczen...

Kiedy ten cały cyrk się skończy... Już w nosie mam te ograniczenia, mamy znajomych tu i tam w Polsce więc jakoś dalibyśmy radę ale po prostu nie jest NORMALNIE. Męczy mnie to już. I tak niby siedzę z dzieckiem w domu ale mimo wszystko. A swoją drogą - ja nie wiem kto urlop rodzicielski czy wychowawczy nazwał URLOPEM... Facet chyba.

Adu, dwa miesiące zlecą - i tak nie szkoda takiej pogody. Ciężej sie pracuje w domu, gdy na zewnątrz słoneczko. Dasz radę.

Niech już będzie wiosna 😭. Albo chociaż taka zima o jakiej mówi Kredka. Ciepłe ubranko i jazda na śnieg. A nie takie coś... Matko, ale się dziś pożalę! Za wszystkie czasy 🙃.

• adu Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa, dlatego stwierdziłam, że zimę jeszcze przezimuje przed kompem, a potem z kopyta. :) co do pgraniczen, to No tak, jest strasznie.. Ale wbrew pozorom u nas nie jest to jeszcze aż tak okropne.

Alicja, zapraszamy! 😊

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa Mama wrote:
    Dzień dobry ☁️☂️☕️

A u mnie pogoda kolejny dzień byle jaka i ja też dziś jakaś taka byle jaka 😕. Noc nieciekawa. Chyba małej coś się śniło albo coś mocno przeżywała, nie mogła znaleźć sobie miejsca w łóżeczku, popłakiwała. Stary niepocieszony, bo w tej sytuacji bzyki znowu nie wyszły. No, sorry.

Pranie zrobione, obiad tylko włączyć żeby się pichcił, mała ma drzemkę.

Piję kawę i jakoś próbuję obudzić się do życia i znaleźć jasne strony dzisiejszego dnia. Nie lubię takiej siebie. A jeszcze wczoraj naogłądałam się filmików z Tatr i zamiast jakoś lepiej to mi się zrobiło bardziej smutno ☹️. W TV leciał Patrol Tatry... Te widoki... 😭. Spakowałabym się w 5 minut i pojechałabym....
    Ja wiem, biadolę w tym momencie, takie problemy to nie problemy. Tylko tak jakoś... Brakuje mi ludzi wokół siebie bardzo. A, no i myślę jak zarobić trochę grosza na tym wychowawczym... Ciężko z jednej pensji....

Może jakaś anegdotka na poprawę humoru? Kobietki, co Wam pomaga na chandrę? Co lubicie robić w czasie wolnym?

Ja też myślę żeby jakoś dorobić na tym siedzeniu w domu bo nie miałam umowy więc nic nie dostaje co miesiąc a z jednej wypłaty strasznie ciężko.Dajemy rade no ale szukam jakiegoś chałupnictwa j jak narazie DUOA,DUOA,DUPA 🙄 Jak kiedyś było tego pełno tak teraz lipa 🤷
    O ankietach myślałam ale tyle zawirowań z tym że brak słów 🙈

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa ja chandrę też mam ostatnio i bardzo mi pomogło to spotkanie sobotnie z naszymi przyjaciółmi.
    Może sprobujcie się z.kims spotkać zróbcie sobie jakiś wypad do znajomych albo sami ich zaproście ?
    Ja zawsze była i jestem osobą towarzyską i to zamknięcie mnie po prostu okropnie meczy :( tak łagodnie mówiąc ..
    Już przejadły mi się seriale na netflixie i siedzenie w domu..
    Z mężem marzymy aby pójść do jakiejś restauracji na jakąś kolację czy coś ..
    Mamy nadzieję, że otworzą hotele na walentynki bo zrobiliśmy rezerwacje w jednym na Mazurach. Jak nie to się chyba rozpłaczę..

Adu nie wiem jak to działa ale mam tak samo jak Ty ;) . Ten miesiac tak mi się dłuży.. a tu jeszcze 2 miesiące 🥴🥴🥴
    Biorę sobie urlopy w międzyczasie aby zleciało jako tako
    ..

Alicja rozgosc się ;) napisz co nieco o sobie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 12:37

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, to ja urlopu nie biorę, oszczędzam na przyszły rok, żeby po urodzeniu a przed żłobkiem było. :) ale w sumie też nie mam po po brac, bo nie lubię brac, żeby tylko siedzieć w domu, a i tak nigdzie teraz nie jeździmy. Może w lutym gdzieś pojedziemy na weekend :) ale 8 godzin przy kompie jest już męczące, jak trzeba się skupiać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 12:44

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zaległego dużo 😁 teraz do zaplanowania mam 35 dni +4 u.ż.
    Też tak planuje żeby zostało trochę jezcze po macierzyńskim bo niestety na wychowawczy się nie wybieram. No i dzidzia pójdzie do żłobka i będzie aklimatyzacja a ja jescze będę w domu w razie "w".

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa jaki wolny czas? 😂😂😂
    Ale rozumiem Twoje żale. Ja już się wiosny nie mogę doczekać, żeby z małym iść na plac zabaw.
    Teraz mi się nie chce wychodzić, i nawet nie przez pogodę tylko przez ubieranie tysiąca warstw. Jak ubiorę siebie i małego to już zmęczona jestem. A jak jest ciepło to hop bobasa pod pachę i można iść 😁

My w tym roku bez wyjazdu. Stary tylko lipiec/sierpień może brać a to już będzie dzidzia na świecie 🤷

Aliciaaa witaj 😘

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, to w sumie podobnie, bo ja mam 36 dni. I w tym te 4 dni na żądanie.

Ja też eychowaczego nie planuje, licze, ze dziec od września pójdzie do żłobka, a ja gdzieś tak w połowie miesiąca wrócę do pracy

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Alicja w naszym skromnym gronie😊

Jagodowa nie dziwię się wcale że dosięga Cię taka chandra. Też tak mam i doskonale Cię rozumiem. U nas tyle śniegu nasypało i sypie cały czas.

Przyjechała do nas szwagierka i pojechałam z nią do teściowej bo mój mąż dziś na 2 zmianę to przynajmniej nie będę sama. No i zjem dobry obiadek przynajmniej😅

Co do finansów to nie mogłabyś Jagodowa przejść na L4? Będziesz miała 100% płatne. Chyba że nie jesteś już zatrudniona to inna sprawa.
    Ja na razie staram się coś odkładać na remont pokoju i powoli zaczynam coś kupować dla malucha. Może jak dobrze pójdzie to uda nam się pojechać w Bieszczady na wiosnę ale nie wiem czy się uda...

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png

Wysłany: 25 stycznia 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina, wolny czas teraz jeszcze "miewam" jak mała ma drzemki. Wstawiam wtedy pranie, gotuje lub prasuje. O, taki wolny czas 😜🤣. Przy dwójce będzie go zdecydowanie mniej, więc staram się docenić i zauważyć chociaż to. Taki dowcip niedawno czytałam: "Zapytano 10 młodych matek jak spędzają wolny czas. Dwie usnęły w czasie ankiety, osiem pozostałych nie zrozumiało pytania..." 🤣🤣😂

sandrina22, Monika87, Baśka 89 lubią tę wiadomość

• aliciaaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo wam dziękuję, że mogę do was dołączyć ❤

A więc coś o mnie...
    Mam na imię Alicja, w marcu skończę 23 lata. To moja 4 ciąża. Mam jednego synka, w maju będzie mieć 3 latka. Druga ciąża niestety zakończyła się w grudniu 2019, przed 10tc. Serduszko przestało bić. W marcu/kwietniu2020 wyłapałam biochemia. No i jak pisałam na sam koniec października zobaczyłam dwie kreski. Ciąża z późnej owulacji, przesuniętej 5-7 dni, bez nadzieji, że coś może z tego wyjść 😅
    Od 8 tygodnia walczyłam z męczącymi wymiotami. Przeszły dopiero w 13tc+3 i odzyskałam w sobie życie 😂
    Jutro zaczynam 16tc, prawdopodobnie w brzuszku drugi synek. Ruchy czuje od około 14tc, ale od kilku dni są wyraźne 😊
    Poza tym ciąża na lekach, biorę : Fraxiparine, luteine, euthyrox. Wcześniej na wymioty dodatkowo czopki torecan.
    Pierwszego synka urodziłam przez nagle cięcie w 36 tc, teraz zapowiada się druga cesarka.

Nie wiem czy wszystko napisałam 😅 Jeśli będziecie chciały wiedzieć coś więcej to pytajcie 😂
    Ja postaram się nadrobić trochę postów by wbić się w tematy 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 13:50

sandrina22, Jagodowa Mama, Endzi, kredka, Baśka 89 lubią tę wiadomość

💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/313aeea4955aa.jpg.html
    U nas taka zima😅

Alicja wszystko wyjdzie w czasie z informacjami.
    Ja jestem na clexane do tego acard, euthyrox 50 i luteina. To moja 3 ciąża i czekam na moją pierwszą dzidzię. Rocznikowo mam 27 lat a mój mąż 26 😉 To tak w skrócie 😁

Na prenatalnych jak byłam to nóżki były po lewej stronie i czasem czuje jakby mi ktoś przywalił w coś w środku po tej lewej stronie. Takie dziwne uczucie...

aliciaaa, Baśka 89 lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png

Wysłany: 25 stycznia 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, cześć!

No spokojnie u nas, ale ja myślę, że z czasem to się też może zmienić, w pewnym sensie my też się dopiero poznajemy 😊. Ja późno dołączyłam do wątku, w zasadzie namierzyłam tu Adę bo znamy się z innego wątku i już zostałam. Dziewczyny bardzo sympatyczne więc warto było😍😘. Pytaj o co chcesz!

aliciaaa, Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość

Wysłany: 25 stycznia 2021, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, właśnie jakoś to L4 na wychowawczym wygląda mi dziwnie - przecież siedzę w domu. Musiałabym chociażby na krótko wrócić do pracy albo dogadać się z szefową, że to niby zrobiłam ale jakoś tak nie potrafię 🙄. Wiem, że mnóstwo kobiet tak robi. No pomyślę jeszcze. Będę się na dniach widzieć z szefową bo ma dla mnie PIT, to wybadam delikatnie co ona na to.

Wysłany: 25 stycznia 2021, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O masz... Młoda ma gorączkę 😥. Uciekam... Trzymajcie się.

• Monika87 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi dobrze mówi z tym zwolnieniem tylko musisz poprosić o skrócenie wychowawczego :) to zawsze jakaś kasa :)

Endzi ale super że już czujesz ruchy dziecka 😍 to musi być wydarzenie ...

Alicja to masz trochę za sobą nieprzyjemnych wydarzeń :( ale najwazniejsze że teraz się udało i dzidzia zdrowo rośnie :)

Jagodowa zdrowka dla młodej 😘 oby gorączka szybko przeszła.

thgfyx8dsqgcpg35.png
‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ