Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Endzi wrote:Nawet jakieś nosidełko wynalazła w ciuchu. No nosidełko to wiadomo już dla starszaka ale gest jest🤗
Endzi, pokaż nosidełko jest dość szerokie w kroczu, żeby nie uciskać bobasa? U nas w mieście spotykałam się z dziewczynami w klubie mam, które nosiły dzieci pod okiem doradców noszenia, uwielbiałam to
A co do szklanych butelek, jest to jednak zdrowsze. Tam na 100% nic pod wpływem ciepła nie przenika do płynów, a z plastikiem jednak są mieszane opinie.. Moje dzieci były tylko cyckowe, ale jako starsi uwielbiali niekapki i butelki do picia kawy Inki, kakao, lemoniady, i powiem ci, że nawet butelki bez bisfenolu, te niby z atestami, bardzo mocno pochłaniały zapachy, czy to zawartości, nawet po umyciu, czy samego zapachu kostki do mycia w zmywarce.. Plastik ma jednak te mikro otarcia, ryski i chłonie skubaństwo wszystko.
Szklane były zawsze droższe jak pamiętam, i kilka stłukli, owszem, ale jakoś i tak kupowałam. Teraz jak najmłodszy używa bidonu ze słomką, to kupiłam mu jakiś z tworzywa bambusowego no i to jest faktycznie bezzapachowe i taki milusi w dotyku jest ten kubeczek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2021, 09:46
Endzi lubi tę wiadomość
-
Jagodowa Mama wrote:Ja się nie śmieję Ada, bo wiem że jeśli masz na oku placówkę państwową to faktycznie trzeba się uwijać. U nas w gminie obłożenie jest takie, że niedługo dziecko na listę rezerwową do przedszkola trzeba będzie zapisywać tuż po pozytywnym teście ciążowym 😁.
Jagodowa, coś w tym jest my bez znajomości, żeby dostać się do żłobka państwowego, zapisywaliśmy pierwsze dziecko kilka dni po urodzeniu. Niestety nie można wcześniej, bo żeby złożyć podanie trzeba podać pesel dziecka.. no ale dostaliśmy się najpierw na listę rezerwową, potem byłam w żłobku jakieś 4 razy, raz na miesiąc przypomnieć się, zapytać osobiście i może to pomogło, że pani dyrektor mnie kojarzyła, upór i wytrwałość .. i po pół roku się udało wskoczyć na listę już nie-rezerwowąJagodowa Mama lubi tę wiadomość
-
Kredka, no z tymi rzeczami które dają z wózkiem, tzn torba, moskitiera, adaptery, folia przeciwdeszczowa, osłonka wozek kosztuje 3600. A my się umówiliśmy na 1800. Wozek bez rys przetarć. Jutro o 10 mamy się spotkać.
kredka, Endzi, Snowflake lubią tę wiadomość
-
Annamaria niestety nie mam go u siebie w domu. Zostawiłam u mamy bo ja nie mam jeszcze gdzie tego trzymac wszystkiego. Ale jak już będę miała w domu to postaram się pamiętać o tym.
My na pewno będziemy mieli jeszcze chustę szwagierka będzie mnie szkolić w używaniu bo jej Ala to bardzo długo w tej chuscie była noszona. Tylko tak się właśnie zastanawiam czy w lato nie będziemy z dzidzią płynąć potem. I nie wiem jeszcze kiedy zacznę używać jej wgl. Zresztą na początku to wózek będzie w pierwotnym używaniu 😉
Co do butelek to właśnie tak myślałam że to chodzi właśnie o przenikanie tych substancji. No nic może kupię jeszcze szklane. Ale zamierzam karmić cycem więc nie wiem czy będziemy wgl używać czesto tych butelek. Ale pożyjemy zobaczymy😉💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
adu wrote:Kredka, no z tymi rzeczami które dają z wózkiem, tzn torba, moskitiera, adaptery, folia przeciwdeszczowa, osłonka wozek kosztuje 3600. A my się umówiliśmy na 1800. Wozek bez rys przetarć. Jutro o 10 mamy się spotkać.
No to faktycznie super cena! Jedź i zobacz, jak faktycznie będzie w super stanie to bierz śmiało. ☺️ taką cenę to ja rozumiem a nie jak niektórzy wystawiają obdrapane dziady za kilka stówek mniej niż w sklepie. 🤦🏻♀️ -
Annamaria, dzięki 😁
Endzi, tez bym chciała nauczyć się w chuscie nosić. Mysle, że latem tez może być ok A butelka zawsze może się przydać jak dziecko zostanie z tatą w domu ja od początku chciałabym uczyć tez z butelki, żeby nie być uwiazana w domu, ale wiadomo, że różnie może być.
Kredka, nooo jak ogladalam na grupach na fb to naprawdę zastanawialam się co ludzie mają w głowie, myśląc, że ktoś go kupi takie obdrapane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2021, 11:03
-
Snowflake tak to ja mam wątpliwości a ten pomysł z pieluszka bardzo dobry 😉 Na pewno o tym pomyślę.
Adu ja też bym chciała żeby się ktosiek nauczył pić z butelki też w razie właśnie mojej nieobecności.
Ja dzisiaj zrobiłam sobie dzban wody z mrożonymi truskawkami i cytrynką 😁 a teraz jeszcze koktail z bananem, kiwi, borówkami i avokado😍Snowflake lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Snowflake wrote:🤤🤤🤤❤️❤️❤️ Poooproooszę!!!!!
To zapraszam
Lubie takie koktajle na początku ciąży też sobie robiłam do czasu aż nie zwymiotowałam nim.
Teraz już apetyt mi wrócił i lodówka to nie mój wróg także będzie częstsze gotowanie no i koktajle też do tego
Na kolacje mam zamiar zrobić chili con carne czy jak to się tam nazywa Nigdy nie robiłam a mam w tych swoich fit przepisach
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Snowflake no u fryzjera to faktycznie może być różnie z takim maluszkiem Trzymam kciuki za udaną wizytę
Co do owoców to ja lubię w przeróżnych formach. Ale masz racje jak jest więcej osób to faktycznie lepiej wyłożyć na talerz. A tak samemu dla siebie to wiadomo co tam człowiek lubi
U mnie dzisiaj nudne popołudnie bo siedzę sobie dama w domu. Chciałam nadrobić trochę "zaklinaczkę duchów" do przodu ale niestety nie mogę nigdzie znaleźć online. Jest kilka odcinków na cda ale nie ma wszystkich Także muszę iść razem z tv pulsBaśka 89 lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Hej dziewczyny. W końcu was nadrobiłam, ale nie dam rady się do wszystkiego odnieść.
Teraz #żalpost#
U nas tak sobie. Stary skasował na początku tygodnia samochód, jemu się nic nie stało ale jesteśmy teraz bez samochodu i bez spacerówki, bo była w bagażniku 🤷 Pomijam, że wina starego 😠😠😠
Cukry mi się dodatkowo tak rozszalały, że dostałam insulinę na dzień.
Łeb mi nadal pęka, mały ma skok rozwojowy.
Daleko mi do radości z tej ciąży. Echh....
Koniec #żalpostu#
Postaram a w teraz na bieżąco udzielać, żebyście o mnie nie zapomniały 😂
-
A się do butelek odniosę tylko.
My używany lovi plastikowe cały czas. Jestem zadowolona.
Ale ..logopedyczne i dla niezakłócania ssania piersi polecane są butelki ze smoczkiem takim jak ma np nuk czy tomme tippee - taki al'a sutek.Endzi lubi tę wiadomość
-
Endzi, ale smaka mi zrobiłaś na taki koktajl! Ja co tydzień kupuje owoce, żeby robić koktajle i zjadam je bez koktajlu 🤣 bardzo lubię owoce.
Snowflake, mam nadzieję, ze u fryzjera poszło sprawnie:)
U mnie tez maz w pracy ma 2 zmianę w tym tygodniu, pewnie będzie po 20 w domu. Ja leżakuje, mogłabym sprzątać, żeby jutro było wolne, ale ostatnie 2 tygodnie sprzątałam sama, to ni cholery teraz nie zamierzam, jutro będziemy razem.
-
sandrina22 wrote:A się do butelek odniosę tylko.
My używany lovi plastikowe cały czas. Jestem zadowolona.
Ale ..logopedyczne i dla niezakłócania ssania piersi polecane są butelki ze smoczkiem takim jak ma np nuk czy tomme tippee - taki al'a sutek.
Sandrina pocieszyłaś mnie trochę z tymi butelkami ❤️ One niby obie mają mieć takie smoczki ala sutek i mają nie kolidować z karmieniem piersią 😏 No nic pożyjemy zobaczymy.
Adu ja też owoce uwielbiam w każdej postaci. Smoothie blender spisuje się idealnie do tego.
Ostatnio teściowa przywiozła mi z Lidla tą wyciskarkę do cytrusów. Ale jeszcze nie testowałam bo przywiozła ze sobą dwie pomarańcze więc szkoda brudzić dla dwóch pomarańczy.
A teraz dla zdrowotności zjadłam ogórkową bo wczoraj zrobiłam i nie jadłam. Jestem z siebie dumna bo całkiem smaczna a pierwszy raz gotowałam 😊 A ja ogólnie nie lubię ogórkowej. Jak byłam mała to zjadłam tylko ogórkową ojca bo była z mięsem a mama gotowała bez mięsa i nie podchodziła mi za bardzo. A teraz ja robiłam bez mięsa i całkiem spoko. Chyba powinnam częściej zupy gotować tym bardziej w zimie na rozgrzanie.💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud