X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • kredka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina ehhh faktycznie nie za wesoło u Ciebie. 😔

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina, miałam Ci jeszcze napisać, że bardzo mi przykro, że tak się u was porobiło:( mam nadzieję, że wszystko się dobrze ułoży.

Endzi, ja mam lidlomixa, dostałam przed świętami chhba i mało co używałam od tamtej pory, bo z gotowaniem bylam na opak 😂 a do smoothie tez jest super. Super, ze zupka wyszla :) ja robilam barszcz czerwony, ale taki zabielany, z jajkiem i na wędzonce. Pyszny był, uwielbiam taki 😊 a w przyszłym tygodniu chce koperkowa, której moj maz nie znosi 🤣 i na cebulowa mam ochotę. Ja w sumie mięsa nie dodaje do zup nigdy, gotuje na miesie, tzn np na jednym skrzydełku które sobie potem pies zje:P tak to jakoś nie umiem dodawać tego mięsa do zupy. Większość to w ogóle nawet bez mięsa gotuje ale jednak lepszy posmak ma na mięsku.

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    preg.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 19:50

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Endzi, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake ciążową mam. Ale diabetolog obstawia, że nie przejdzie mi po ciąży.
    My obcinamy małemu sami włosy. Już miał jeża i grzybka 🙈 Dobrze, że zima to nikt nie podziwia moich wątpliwych zdolności 😂

Ja kocham zupy. Wolę na miąsku. Stary wtedy zjada mięso, albo robię paszteciki z warzywami i wtykam młodemu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2021, 21:25

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina z tym samochodem to kiepska sprawa. Ale najważniejsze że mąż cały. Cukry może przez te nerwy skaczą? Mam nadzieję że wszystko się tam u Ciebie polepszy.

Zawsze coś wyskoczy niespodziewanego w tym naszym życiu... Ale trzeba wszystkiemu stawić czoło 😏

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny. Miłego dnia wszystkim życzę 😏

Ja jak na razie leżę jeszcze w łóżku i oglądam dzień dobry TVN. A wcześniej oglądałam w pytaniu na śniadaniu dziewczyna wypowiadała się o opiece w szpitalu po poronieniu.

I tak jak opowiadała o tym że lekarze mężczyźni mieli więcej empatii i zrozumienia niż kobiety pielęgniarki w tym szpitalu. To tak sobie myślę że cieszę się iż byłam w domu skazana na siebie i męża. Tam przez covida byłabym sama i bez wsparcia... A to i tak jest traumatyczne przeżycie dla kobiety a co mówić w takiej samotności.

Tak mnie naszło z rana... Ale w sumie nie mówi się o tym dużo bo u nas w kraju to jest w dalszym ciągu taki temat tabu.

Cieszę się że już jesteśmy na takim spokojniejszym etapie ciąży i to już jest taki etap że zaczynam się cieszyć z tej ciąży bo wcześniej to człowiek bardziej się stresował tym wszystkim. Jutro zaczynam 16 tc i to już będzie połowa 4 miesiąca. Ten czas tak szybko leci że zaraz nam mignie do porodu 😍

Baśka 89 lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2021, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim,

Sandrina 🙁. Oj, narozrabiał ten twój... Ale zdarza się, najważniejsze że cały i zdrowy.

Ja też ledwo nadrabiam posty. Nie pisałam bo jakoś z niczym ostatnio do końca się nie wyrabiam, zawsze coś mi do roboty zostaje. Aktualnie prasowanie. Gotować bardzo lubię 😊. Zupki tylko na mięsku ale ja mięsożerna od dziecka jestem więc inaczej sobie nie wyobrażam po prostu. W tygodniu będę robić fasolową bo już baaardzo dawno nie było. Tylko jakąś wędzonkę lub chociaż żeberka muszę upolować.

Mój się wybiera do tego Bałtowa... Wczoraj go olśniło, że to będą Walentynki... Ja tam problemu nie widzę, takie święto fajnie bylo jakkolwiek celebrować jak ze sobą chodziliśmy, a teraz po 20 latach znajomości to naprawdę... Więcej skorzysta jak pojedzie.

Zakwas szczelnie zamknęłam już. Pracuje sobie i czeka. Nabiera mocy urzędowej 😁.

Księgowy nie zadzwonił 😕. Pewnie zapomniał albo ma natłok innych spraw. No rozumiem, ale skoro była mowa, że telefon będzie to piątku to czekałam... I się nie doczekałam.

U mnie 18 tydzień i w końcu czuję ruchy 😍. Co prawda tylko wieczorem ale jak cały dzień biegam jak kot z pęcherzem, to trudno się dziwić. Dzieciątko większość czasu śpi i budzi się dopiero jak matka przestaje szaleć 😁.

Endzi lubi tę wiadomość

Wysłany: 13 lutego 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    Gdyby mi ktoś pod paszczę podstawił talerz domowej, ciepłej zupy to nie miałoby dla mnie absolutnie znaczenia czy na mięsie czy nie 😂🙈❤️ byle mi ktoś raczył zrobić kiedyś zupę 🤪 pokładam dużą nadzieję w dzieciach 😂

Jakbym siostrę słyszała 😁. Też zawsze mówi, że mogę ją karmić, tylkolko kto ją potem odchudzi 😁.

Wysłany: 13 lutego 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina, z tymi skokami rozwojowymi to jakaś masakra. U nas dopiero co jeden się skończył (trwał od połowy grudnia) a drugi już na horyzoncie. Małej poprzestawiały się wszystkie godziny snu, zaczyna wszystko wymuszać płaczem, nic jej nie pasuje. Wisi na mnie non stop. Prawie nic nie je. U nas to standardowe objawy zbliżającego się skoku...

Która to pisała o fotosyntezie, Ty Snowflake? BOSKIE!!!! 😂😂😂🤣🤣🤣. No. To u mnie dziecię też nie wiadomo czym żyje.

• adu Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Interesy życia 😁😁😁

https://naforum.zapodaj.net/cc565395c823.jpg.html

https://naforum.zapodaj.net/1c93436db7e5.jpg.html

Snowflake, sandrina22, kredka, Lady_Dior, Jagodowa Mama, Endzi, Annamaria, Baśka 89 lubią tę wiadomość

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    preg.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Jagodowa Mama lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa o fasolową mieliśmy w tym tyg. Nawet mały zjadł 🙈 i tyle z ograniczania soli 😂
    Jutro robię sobie szczawiową 😍😍

Adu zacne zakupy:)

Ja widziałam wczoraj na vinted zestaw 10 sukieneczek dla bobasa, za grosze dosłownie. W ostatniej chwili się powstrzymałam 😂 Muszę starszaka obkupić najpierw...

Miłego weekendu wszystkim😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2021, 12:19

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2021, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 19:51

Jagodowa Mama, sandrina22 lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu ale łupy! 😍 zmotywowałaś mnie do szukania wózka 😅 jeśli jeszcze raz trafi mi się taka okazji to już ni cholery nie odpuszczę. 🤣

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2021, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu, super zakupy!! Pięknie ten wózeczek wygląda, jak nowy :)

sandrina, o matko, współczuję samochodu i wózka, no nieeee... co za pech :/ a macie szansę na jakiś inny samochód za jakiś czas?

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2021, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja od wczoraj ciągle coś - niby urlop a sprawy na mieście musiałam pozałatwiać 🥴 i mi sie zeszło. A dziś miałam pojechać z mężem na basen ale on jeździ o 6 rano a dla mnie to godzina-zabojstwo 🤣 potem sprzątanie i gotowanie.
    Zrobiłam rosół, placki z jabłkami i krewetki w kokosowym curry z ryżem jaśminowym 😋😋 przegiełam dziś 😬😬
    Przy okazji ćmiący ból głowy.

Adu super zakupy 😍 ta dostawką też mega - pomyślę o niej inetsnteniej :)
    A w wózku pieseł siedzi 😁😁🤣 zadomowił się tam ??

Jagodowa super że już czujesz ruchy - jestem bardzo ciekawa tego uczucia 🥰🤰

Sandrina współczuję i cukrzycy i kolizji :( ale tak jak dziewczyny piszą dobrze że mąż cały. Co do cukrzycy to oby to minęło jak najszybciej. Ściskam .

Co do zakupów z drugiej ręki to ja myślę o laktatorze Medela. Patrzę że cena jest masakryczna a niewiadomo jak to będzie u mnie z karmieniem czy się uda i w ogóle to już stwierdziłam że może lepiej używany niż nowy za kosmiczna cenę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2021, 17:08

thgfyx8dsqgcpg35.png

Wysłany: 13 lutego 2021, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ☺️ hej!

To ja tu o fasolowej a Ty wyjechałaś z krewetkami... Ryżem jaśminowym... No weź, nie zawstydzaj 😂🤣👍. Mniam, musi być pycha 😋.

Laktator Medeli posiadam. Czy dobry? Mógłby być cichszy, fajne dwa tryby pracy imitujące ssanie noworodka, drogi. Powiem tak: po kilku miesiącach nieustannego "dojenia" choćby najlepszym laktatorem, miałam serdecznie dość. Co innego jak korzystasz sporadycznie. Tylko czy wtedy warto wydać na to aż tyle? Z tym że nie wiadomo przecież jak to będzie z tą laktacją...

Monika87 lubi tę wiadomość

Wysłany: 13 lutego 2021, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu, zakupy super udane 👍.
    Trochę zazdroszczę... Ja potrzebuję dokupić niewiele rzeczy. Aktualnie oglądam dostawki z siedziskiem do wózka ale jakoś nic fajnego chwilowo nie widzę... 😐

• Annamaria Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2021, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa, jak myślisz o dostawce do wózka musisz mieć bardzo długa rączkę w obecnym wózku. Inaczej to będzie katorga lub nie da się używać komfortowo, najlepiej jednak przymierzyć na żywo..
    U nas dostawka odpadła w przedbiegach, bo moje dzieci do 3 roku życia mają drzemki i to długie, wiec dłuższy spacer z dostawka skończyłby się wypadnięciem z niej po zaśnięciu 🤣 dlatego wygrał wózek podwójny gdzie często gęsto spali pod koniec we dwoje :)

Taaak.. Ja zapomniałam o Walentynkach... Nie mam nic! No cóż, podrapię mojego M po plecach 🤣🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2021, 18:01

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ