X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2021, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 19:51

Jagodowa Mama, Baśka 89 lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2021, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake, u mnie też w nocy będzie masakra bo mała jak po 16.30 padła tak śpi jeszcze... No trudno, miała dużo wrażeń... Będę biegać do rana 🙄😉

No chyba że śpi już na noc... Mocno wątpię...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2021, 19:13

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2021, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png

Wysłany: 14 lutego 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    Ooo to faktycznie się Jagódka wyśpi. U nas nie ma reguły i nawet jak się uda Piernika przeciągnąć dłużej to i tak wstaje o 5 i tak 🤦‍♀️🙄

No cóż. Trochę sobie te nocne trudy i znoje odbiłam ciastem do herbaty 🤪 brzuch to mi pęknie w tej ciąży chyba.

Annamaria czy u Ciebie z każdą kolejną ciążą brzuszek szybciej wychodzi i jest większy?

Wstała kwadrans po 19.00, zjadła i teraz się bawi w najlepsze 😅. A niech tam, też ma dziś święto 😁. A wesolutka?! Jak szczygiełek 😍. No nic, poczekamy razem na tatusia...

O masz, pobudki o 5.... No ja wiem, dzieci tak wstają. Najwyżej popiszemy sobie w nocy, Ovu by Night będzie 😁.

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2021, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png

Wysłany: 14 lutego 2021, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    O, to może nie będzie tak źle 😀 o której Mała teraz padnie, jak myślisz?
    Wiesz, ja wolę jak Piernik wstanie o tej 5 nawet, bo ok, ciężko, bo ciężko, ale się wykulnę, ogarnę i mogę funkcjonować. Ale jak robi sobie przerwę jakoś tak w okolicy 2 i przez godzinę gada ni to do siebie, ni to do mnie, kula się po nas wszystkich to mnie wtedy strzela 🤪

Właśnie padła ... Ale pewnie w nocy będzie się budzić milion razy... Zawsze tak jest, jak w dzień coś ciekawego się dzieje, ale komu ja to mówię 😁. Przecież wiesz...
    Znam te przerwy w nocnym spaniu, oj znam. U nas rekord to przerwa od 2.30 do 5.30... Zwykle wstaje między 6.30 a 7.00.
    Pierniczek chociaż papla ale nie płacze. A Jagodzianka to różnie, zdarzają się też syreny do rana... I najlepsze - pół nocy nie śpi, czasem płacze a rano wstaje uśmiechnięta od ucha do ucha z wyrazem twarzy, który mówi "No o co wam chodzi??"😁

Dobranoc Mamusie 😘 .

Ps. A gdzie podziała się Baśka? Basia, wszystko ok??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2021, 22:54

• adu Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :)

Weekend minął szybko, ale pozytywnie, bo bardzo się cieszyliśmy z tego wózka i to tak fajnie nastroilo :D tata i moja babcia ponarzekali na imię, bo jak to tak bez patronki, a dla taty jak yo takie ruskie 😂 smialam się, że skoro mij własny tata pol mojego życia spędził w Rosji to ja nie mogę nazwać dziecka inaczej 😂😂 poza tym ma jeszcze inne wnuki z rosyjskimi imionami, więc niech się odczepi :P ale wiadomo, pogadają sobie, ale nic im do tego 😂

Wczoraj dostałam pd męża torebkę, czyli nie była dla kochanki 😂

Dzis juz praca od rana, to będzie na pewno ciężki tydzień pod względem ilości pracy. Ale jeszcze półtora miesiąca przeżyć i fajrant!

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    preg.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake i Jagodowa podziwiam waszą determinację przy dzieciakach. Jeszcze trochę i czeka nas to wszystkie.

Adu zakupy super udane widzę ❤️ Też myślałam kiedyś o tej dostawce ale w końcu zdecydowałam się na klasyczne łóżeczko. A tak wgl piękny kolor masz na ścianie w sypialni. Ja bym chciała coś takiego u nas w tym pokoju co będziemy remontować niedługo.
    Co do prezentu to chyba by nie chował dla kochanki w domu? 🤔🤣
    Co do imienia to Wam ma się podobać a nie innym. Nigdy nie będzie tak że się wszystkim dogodzi 😎

Ja wczoraj dostałam perfumy na walentynki i byliśmy na małym spacerku na mieście. A mój zadowolony z maty. Przed snem się na niej położył i mu się spodobało. Mało romantyczny prezent dostał ale zadowolony z niego a to najważniejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2021, 10:49

Jagodowa Mama lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png

Wysłany: 15 lutego 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu, nic dziwnego, że humor dopisuje, właśnie miałam pytać czy karetą dobrze się jeździ 😁? Imię - w pełni zgoda z Endzi. Rodzice decydują i koniec. Co innego jeśli mają kłopot z wyborem i chcą się kogoś poradzić. Ale skoro wybrane to wybrane. I koniec.

Endzi, to nie determinacja to brak innego wyjścia 😁😂. No co zrobisz jak nic nie zrobisz 😉. A nie zawsze trafi się model co tylko je, śpi i nie rozrabia 😁. A raczej nigdy albo istnieją jakieś nieliczne wyjątki. Wszystkie to niedługo czeka, to fakt.

Snowflake, mojej o 5 rano dzisiaj zachciało się gadać i tak do 6.30 😱. A u Ciebie jak noc?

Idę prasować. Miłego dnia.

Snowflake lubi tę wiadomość

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Jagodowa Mama lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, a dziękuję 😁 u mnie nie zmisxci się w sypialni łóżeczko, ono będzie stało w pokoju dziecka, w ciągu dnia bym chciała z niego korzystać. Hahahhaa no ja się tak śmiałam, że kurcze znalazłam w pokoju a noze dla kochanki to było 🤣🤣

Co do imienia, to ja się w ogóle nie przejęłam, bo to, że babcia tak będzie gadać to było wiadomo, bo to starsze pokolenie to jednak tylko klasyczne No i najważniejsze, żeby patronką była 🤣 q jak to mówi nasz kolega ksiądz, patronka może jeszcze być a my nic o niej nie wiemy ;P

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png

Wysłany: 15 lutego 2021, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualizacja. Nie idę prasować. Drzemka młodej trwała 10 minut. Poprasowane.... 🤷

• Endzi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa no może i brak wyjścia ale człowiek ma przy dzieciach dużo więcej siły.

Jak moja chrześnica z siostrą czasem przyjeżdża do nas to jak się bawimy i pojadą to później człowiek taki wypompowany jest. Przy dzieciach ma się dużo więcej energi.

Adu no jak macie oddzielny pokój dla dzidzi no to faktycznie takie rozwiązanie lepsze. My chcemy rozbudować dom ale to dopiero za jakiś rok może dwa będziemy zaczynać z rozbudową. Na chwilę obecną musimy porobić porządek z działkami bo mają w tych papierach jakiś burdel i trzeba to od nowa wszystko wyznaczać.

Co do dziadków to jak się urodziła młodsza córka szwagierki i nazwali ją Alicja. To babcia pytała się księdza jak chodził u nas po kolędzie czy jest święta Alicja. A on sprawdzał w internetach u nas czy jest 😅 No i jak już uświadomił jej ze jest święta Alicja to już jej się to imię spodobało 🤦‍♀️

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo 😁
    W końcu Was nadrobiłam 😉
    Sandrina współczuję straty auta i spacerówki-nam też się auto posypało aż ogień spod maski szedł 🙄 ale na szczęście mój już zamówił część i dzisiaj sobie ja zmieni.
    Adu wózek i dostawka boskie 😍😍😍 Ile dałaś?na olxie znalazłaś?
    Na mnie czeka Benetton Holland szary za 250zl 3w1 😉
    Także w przyszłym miesiącu myślę że już go kupię od tej dziewczyny bo teraz to auto nam wyskoczyło 😉 a wózek użytkowany pół roku przez jedno dziecko 😉 także się opłaca 😁
    Zmieniłam telefonik z redmi note 7 na Mi 10t pro 5g 😍 no boskie zdjęcia robi 😍😍😍 będę piękne zdjęcia strzelać mojemu maleństwu 😍😍😍

Mojego ostatnio w nocy obudziło pukanie w rękę 🥰 był przytulony do brzucha,ja spałam a On poczuł pukanie 🥰

Czuję maleństwo też ale nie łaskotanie tylko ewidentne pukanie pod ręką wieczorami jak leżę na plecach większości 🥰🥰🥰

Zaklinaczke duchów kocham 😁 Zaczęłam ja oglądać lata wstecz jak moja mamusia jeszcze żyła to właśnie z Nią oglądałam i się wciagnelam 😉 mojego też wciagnelam i tak oglądamy już 3raz całość.Szkoda że tak się kijowo kończy 🙄 ale i tak oglądamy.

W KONCU MOGĘ JESC SZYNKE 😁😁😁
    Bułka z sałatą z serem i z szynką smakuje jak najlepszy rarytas 😋😋😋

Endzi, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:

Annamaria czy u Ciebie z każdą kolejną ciążą brzuszek szybciej wychodzi i jest większy?

Snowflake, to zależy od mojej formy, od drugiej ciaży byłam mocno aktywna, do 7 miesiaca pracowałam i dojeżdzalam do pracy rowerem nawet, i w ciażach przybierałam maks 9 kg. Ja jestem raczej taki szczuplaczek, drobny rozmiar 38.. W czwartej ciaży siedząc w kolejce do usg prenatalnego pamiętam, że miałam najmniejszy brzuszek z wszystkich kobitek i można by nie zauważyć, że jestem w ciaży nawet.. Wtedy ćwiczyłam do 8 miesiaca jogę dla ciężarnych i czułam się wspaniale..

Teraz przez lockdown zabrali nam zajęcia z jogi, mam mniej ruchu, zdecydowanie mniej wychodzenia z domu, a więcej gotowania i pieczenia różnych zachcianek dla siebie i dzieci, no i tym razem owszem, widać już, że mam brzuszek, ale myślę, że to ewidentnie brak formy i luźniejsze, rozleniwione mięśnie.. :)

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, tak, u nad mala będzie miała swoj pokój. :) ah Ci dziadkowie z tymi patronami, ehhh 😂

Baśka, tak, na olx. :) 1800, w tym zestawie, który wzielam nowy kosztuje 3700, uzywany przez pół roku był. A dostawka 230 zł, nieuzywana. Wspolczuje sytuacji z autem!
    Oj jak fajnie, że czujesz juz tak super ruchy! Ja niestety plunkanie tylko, i to się zdarzyło raptem kilka razy, że sama juz nie wiem 😂 ale przyjdzie czas na ruchy:) gratuluje, że możesz juz jesc szynkę, nawet nie wiesz jak rozumiem Twoja radość 😂

Baśka 89 lubi tę wiadomość

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi no ja jestem przykładem, że przy dzieciach energii się więcej nie ma 😂 O 20 jak mały szaleje, to leżymy ze starym na kanapie i dogrywamy, odliczając sekundy do 22 i spania.

Basia smacznego 😁
    Z autem to też widzę u was grubo, ale najważniejsze, że da się naprawić.

U nas nikt imion nie ma odwagi krytykować. Boją się mnie 😅

Baśka 89, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do imion to synuś na 99,9 % będzie Dorian 🥰😍🤩 Zakochaliśmy się oboje w tym imieniu i mieliśmy zmienić na Kacper ze względu na naszych ojców żeby łatwiej zapamietali ale to nasz wybór i myślę że podświadomie już od tamtej ciąży mówimy Dorian 🥰
    Dziewczynka będzie Milenka 🥰 bez apelacyjnie 😁

Endzi, Snowflake lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina pewnie inaczej jest jak przyjeżdżają raz na jakiś czas i wtedy tą energię się gromadzi na dany dzień niż tak na codzień 😅

Basiu co do zaklinaczka duchów to ja nigdy nie obejrzałam od początku do końca. Nie miałam takiej możliwości bo na różne zmiany pracowałam. Ale za to teraz nadrabiam zaległości. 👌😍 Basiu zazdroszczę tego pukania w brzuszek też już wyczekuje tego momentu❤️

Snowflake jeżeli chodzi o zbuntowanego anioła to teraz leci na TV puls od początku jakoś niedawno się zaczął. Aczkolwiek ja nie oglądam tego już.

Co do gotowania to dzisiaj natknęła mnie wena i robię makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami na ostro 😋😋

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2021, 14:32

Baśka 89 lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 19:52

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ