X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    Ale macica wydaje mi się, że już wysoko podeszła 🙂 na leżąco czuję ją pod pępkiem.

Pod pępkiem to ja kojarzę miałam jakoś dalej niż w połowie ciąży, zaraz ci poszukam takiej sprytnej rozpiski, jak znajdę...

marcoweczki-2016_35950.jpg

Baska89, i dziewczyny.... od kiedy najwcześniej czułyście ruchy, te pierwsze? Łaskotania, drapanie, takie pierwsze delikatne? Jestem ciekawa bardzo, bo ja z tych wczesnoczujących, ale zazwyczaj nikt mi nie wierzy... ;)

Byłam dziś na pobraniu krwi przed prenatalnymi, dużo pacjentek poprzychodziło na raz i było 20 osób jednoczesnie dobijających się nerwowo z pretensjami do recepcjonistki.. Powiem wam, że z ulgą wyszłam z tej nerwowej atmosfery...!

Z dobrych newsów, odebrałam sporo wyników i hemoglobina mi podskoczyła nawet na 14 :) fajnie :)

dziś się nachodziłam, z radością stwierdzam, że już nie muszę do jutra rana wychodzić z domu! Hurra :) Jedyne co mnie dziś czeka poza rozwieszeniem prania to zamówienie kosza na kółkach do spiżarni i kołderki dziecięcej na zmianę dla mojego 2 latka. Pojechałabym sobie do Ikei z chęcią, ale to pół dnia z głowy.. jednak paczka za 15zł prosto do domu ułatwia życie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2021, 15:30

Endzi lubi tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 19:52

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina, a co Ty taki postrach w rodzinie siejesz 😁😆...

Mnie może nie tyle się boją bo ja bardzo pokojowo nastawiony człowiek jestem ale niestety język mam niewyparzony 😌. Jak mnie ktoś zdenerwuje to jadę po bandzie... A wtrącania się do swojego życia po prostu nie znoszę. Od razu mówię co myślę...

Annamaria, przy pierwszym dziecku 15 - 16 tydzień ale nie miałam pewności że to to. W 17 już bez wątpliwości. Teraz podobnie. Tydzień 16 takie łaskotanie, rybka, a wczoraj konkret kopniak, który poczuł mój M.

Snowflake, zlałam zakwas, mam prawie 2 litry. Następny właśnie zalewam solanką. Dooooobreee to jest powiem Wam 😋. I buraczek kiszony do pochrupania też 😁. Ale ja kocham kiszonki i kwaśne smaki to może dlatego mi smakuje. Co do jednego nie ma nawet co gadać - kupny zakwas jest obrzydliwy i zupełnie inaczej smakuje niż ten domowy.

Basia, fajnie że się wreszcie odezwałaś 😊.

Snowflake, Baśka 89 lubią tę wiadomość

Wysłany: 15 lutego 2021, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, jak tylko mowa na forum o jedzeniu, robię wymarsz do kuchni bo autentycznie robię się głodna 😋. Zaraz zrobię małej kluseczki leniwe na podwieczorek to i ja sobie podjem 😋.

Poproszę o kciuki, dzisiaj między 18 a 19 będę rozmawiać z księgowym... Oby się udało. Inna sprawa, że ZUS ma teraz ogromne poślizgi w wypłatach świadczeń. Koleżanka z pracy teraz też w ciąży na L4 i od pół roku nic nie wpływa. Oczywiście zbyli ją że pandemia, tarcze antykryzysowe i tym podobne bzdury. Ma czekać. Nooooo ciekawe jakby podatnik tyle się ociągał ... Odsetki że łooooo panie. Jak widać w drugą stronę to nie działa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2021, 16:43

Wysłany: 15 lutego 2021, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    🤣 Lubię takie babki 🙋‍♀️

Ja też 😼 👍.

Snowflake lubi tę wiadomość

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Jagodowa Mama lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria ja łaskotki czuje od tamtego tygodnia czyli 15tc. A jestem dość podatna na łaskotki. I czułam je poniżej pępka. Nie czuje tego codziennie ale już ze 3 razy na pewno czułam. I się zastanawiałam czy to jelita czy bejbik. To moja pierwsza tak wysoka ciąża więc jeszcze nie wiem jak rozpoznawać takie objawy 🤷‍♀️😊 A drapanie czułam jakoś koło 12-13tc już nie pamiętam. To było dużo niżej niż teraz łaskotanie 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2021, 17:18

Snowflake, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake, prenatalne mam za 2 dni, jeszcze nie zaczęłam się stresować....

Co do ruchów pocieszacie mnie, że nie jestem ostatnią świruską, bo też od 13 tc, a dokładnie od kilku dni czuję.. :)
    Takie uczucie, jak by ktoś mnie delikatnie podrapał od środka czubeczkiem ołówka, coś takiego :) Codziennie. O różnych porach, najczęściej jak siedzę przy biurku, lekko pochylona, albo jak czytam dzieciom wieczorem siedząc z nimi po turecku na podłodze... :) Wczoraj cały dzień NIC nie czułam i cały dzień myślałam, że wszystko oddałabym za detektor tętna.. no ale dziś znów wróciły i dlatego mam taaaaki dobry dzień! :)

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    Endzi myślę, że to będzie Twoja Pociecha 🙂❤️

Hehe no tak szczerze obstawiałam bardziej jelita no ale nie mam co do tego pewności:D
    Może akurat to bejbuś <3

Annamaria takie drapanie i ja czułam jakoś właśnie 12-13tc także też się zastanawiałam o co to chodzi :D
    A teraz od 15tc to łaskotanie :) Może te nasze bejbiki tak się do nas dobijają :D

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie mam dziś sił :(
    Więc nie gniewajcie że się nie odniose do Waszych postów :(
    Cały dzień miałam latania :( to urząd skarbowy gdzie nie obyło się bez rozmowy z kierownikiem i nerwami 1000%, potem wizyta w sądzie (księgi wieczyste) i tam też mnie guj strzelił - biurokracja Kochane gorzej niż w Zusie, o którym wspominacie 😭😭😭 mam wrazemiw że Urządy skarbowe i sądy zatrzymały się na jakich starych czasach...
    Jestem dziś wypompowana masakrycznie.
    Od 7:0 do 15:00 poza domem . Dziś jeszcze pobranie krwi miałam i mocz bo w czwartek wizyta u mojego doktorka.
    Mam nadzieję, że Wy miałyście milszy dzień niż ja ... A z urlopu to nic nie skorzystałam 😭
    Mój poziom stresu dziś przekroczył granicę ... 🥴
    Miłego wieczoru Kochane 😘

thgfyx8dsqgcpg35.png

Wysłany: 15 lutego 2021, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, na szczęście ten trudny dzień już się skończył. To prawda z tymi urzędami... Załatwić cokolwiek po ludzku coraz trudniej....

Snowflake, dzięki za kciuki ale niestety nie udało się załatwić pomyślnie sprawy, mimo że księgowy wykazał się dobrą wolą... L4 na wychowawczym w moim przypadku nie przejdzie... 🙁😥. Przekroczone 60 dni poprzedniego zwolnienia oznaczają skierowanie na badania do lekarza medycyny pracy. No a tu już gorsze schody...

Cieszę się, że sałatka smakowała 😊. W wersji podstawowej zamiast kiszonych są pieczone buraki. Też pycha 😋.

Endzi, ja też myślę że to Okruszek 👍❤️😊

Annamaria, a dlaczego ktoś Ci nie wierzy, że tak wcześnie czujesz ruchy? Kto lepiej niż Ty sama wie, co czujesz... Zwłaszcza, że nie jesteś pierworódką i wiesz czego oczekiwać 😊 Owszem, można to pomylić na początku z ruchem jelit ale ja myślę, że to nie ten przypadek 😊. Jedne babeczki czują wcześniej inne później, normalna rzecz.

Doczytałam w stopce, że jesteś wege mamą. Fajnie 😊. I tak cała rodzinka? Ja bym mimo szczerych chęci nie potrafiła niestety zrezygnować z mięska.

Snowflake, to już wiesz do kogo uderzać po fajne sałatki i nie tylko, Annamaria ma na pewno niezły repertuar 👍😋.

• Endzi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia aby jutrzejszy dzień był dużo lepszy ✊🙏
    Z tymi urzędami to tak jest niestety ciężko cokolwiek załatwić normalnie 😕

Jagodowa i jak z tym księgowym?

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika współczuję. Chyba jedną z gorszych rzeczy jest załatwianie spraw urzędowych. Najprostsze sprawy komplikują a jak już coś złożonego do załatwienia to już w ogóle masakra. Mam nadzieję, że chociaż wieczorem w jakiś miły sposób udało Ci się odreagować 😘

Jagodowa ja po prostu nie mam oporów żeby swoje zdanie otwarcie wyrażać . Niestety nie przysparza mi to przyjaciół 😂 Jak to mawia moja koleżanka " jestem sobą", a na to już nic nie poradzę 🤷

Co do ruchów to już widzę, że mała leniwa strasznie- jak braciszek. A raczej ja mam słaby poziom odczuwania w jamie brzusznej 🙈

Edit: Jagodowa lipa z tym L4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2021, 21:43

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png

Wysłany: 15 lutego 2021, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam... Sandrina samochód jakiś na wiosnę kombinujecie, a co ze spacerówką? Masz cokolwiek?? Nie wiem skąd jesteś ale już się tak zastanawiałam wczoraj... Przecież my mamy nadwyżkę wózków, tymczasowo zanim czegoś nie znajdziesz może mogłabym jakoś pomóc... Tak tylko rzucam hasło w razie czego 😉.

Dobrej nocy wszystkim...😴

Wysłany: 15 lutego 2021, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    Monia aby jutrzejszy dzień był dużo lepszy ✊🙏
    Z tymi urzędami to tak jest niestety ciężko cokolwiek załatwić normalnie 😕

Jagodowa i jak z tym księgowym?

Endzi, kicha. 🙁
    Zanim wysłałam to napisałyście kilka postów 😉... Odsyłam wyżej, zaraz po wpisie Moniki 😉.

Jeszcze raz dobranoc w takim razie.

• Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria tak koło 13 TC zaczęłam czuć bulgotanie-chocby mi rybka pływała.A teraz często w okolicy pępka czuję pukanie szczególnie wieczorami jak leżę na plecach i dotykam ręka brzucha i w okolicy pępka.
    Dziwne że za każdym razem wtedy pobolewa mnie podbrzusze 🤔 nie wiem czy to normalne ale ostatnio non stop mnie boli...czuję rozpieranie,ciągnie mi brzuch w dol,rozciąganie.Ewidentnie macica się rozciąga i ten przeklęty ból pleców nie do zniesienia 😔😔😔

Dzisiaj cały dzień miałam muchy w nosie...aż mój się wkurzył że zła chodzę i się czepiam ale ja mam naprawdę dość tego bólu pleców już 😭😭😭

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa spacerówkę dopiero dziś zobaczyłam i da się odratować. Jest skrzywioną rama, dwa kółka do wymiany. Także ogarniemy temat.
    Samochodu będziemy szukać, tylko trzeba pomyśleć jakiego. Nasz stary nie był dużo wart, ale był bardzo wygodny.

Co do L4 to takie coś znalazłam"Z dniem powrotu przedstawi Pani pracodawcy zwolnienie lekarskie (co przesądza o niezdolności do pracy, zatem badania okresowe byłyby bezcelowe). Z dniem określonym w piśmie o rezygnacji z urlopu wychowawczego jako dzień powrotu do pracy, pracodawca ma obowiązek dopuścić Panią do pracy i w tym dniu mógłby Panią skierować na badania okresowe."

I dużo takich inf jest na różnych stronach. Może warto by kogoś się poradzić jeszcze w tej kwestii?

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa, ale nie musisz iść na badania. Wystarczy, że wystąpisz wystąpisz skrócenie, oni wystawia Ci skierowanie, a Ty w tym dniu dostaniesz l4.

Mi się wydawało, że czułam cos, e teraz już sama nie wiem 😂 Czekam na to bardzo, to będzie realne wtedy w końcu 🥰

Kurcze, mam problem. Strasznie obciera mnie każda bielizna. Przez to, że często chodzę siku, to wiadomo, często się podcieram i na koniec dnia mam straszne obtarcia od majtek. :/ macie na to jakieś sposoby? Ja już nie wiem co robić. Jedyne co to ratuje mnie spanie bez majtek, bo wtedy się goi. Ale kurcze w ciągu dnia tak się nie da 🤦‍♀️ i majtki nie są za małe ani jakieś sztuczne. 🙄

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    04.0 prenatalne 7,1 i 5,8 cm ludzików 🥹
    preg.png
‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ