Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Snowflake ja sobie robię dzban wody mam taki szklany ze 2,5l i leje wodę filtrowaną i dorzucam truskawki i cytrynę do tego. Tyle że aktualnie myje się w zmywarce. Ale pije samą czystą wodę. Mam nadzieje że przejdzie mi bo to męczące jest i spać nie mogę przez to w nocy...
No i tak na tknięta torbą do szpitala pododaje sobie do koszyka na allegro co mi potrzebne Aby później już tylko kupić i odebrać w paczkomacie Co człowiek nie robi z nudówSnowflake lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Snowflake, dziękuję za kciuki, już trochę czuję się "na emocjach"..
Jagodowa, z Zusowymi rzeczami nie pomogę, nie znam się na tym niestety..
Endzi, wiesz co, jakoś nie podoba mi się to puchnięcie twoje.. a gina masz na nfz czy prywatnie? Masz oprócz tego gina też jakąś położną pod telefonem w przychodni? Ja bym to obgadała jakoś w miarę szybko. -
Annamaria moja doktor przyjmuje prywatnie. Jeżeli sytuacja się powtórzy dzisiaj to jutro rano zadzwonie do rodzinnego. I zobaczę co mi powiedzą. Jak na razie staram się pić jeszcze więcej wody i na noc wezmę też jeszcze magnez z b complex. Mi też się to zbytnio nie podoba tym bardziej że mamy zimę a nie lato a to 16tc dopiero...
Mam nadzieję że oddzwoni doktorka chociaż nie spodziewam się zbytnio tego. Ewentualnie wybiorę się jeszcze na NFZ do przychodni do gina.💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Snowflake wrote:Endzi, a kiedy masz wizytę u swojej lekarz prowadzącej?
Jagodowa zobaczymy jak będzie dzisiaj w nocy. Jeżeli się powtórzy sytuacja to na pewno będę dzwonić do lekarza pierwszego kontaktu. Dziwi mnie ze to się tylko w nocy dzieje jak już się kładę spać i rano przechodzi.
Annamaria czekamy jutro na wieści po wizycie 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2021, 16:36
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty. Czekam na dobre wieści 😘
Ja dziś znów ciężki dzień i ciezki powrót do pracy po aż dwóch dniach urlopu .. 😭
Jak się wkurze to naprawdę machnę im zwolnieniem lekarskim ... Lekarz co wizyte się mnie pyta czy potrzebuje zwolnienia a ja jak ta dobra samarytanka pracuje i nerwy tracę niepotrzebnie ...
Endzi współczuję puchnięcia mam nadzieję, że to po prostu mniej piękny "objaw" ciąży oby lekarka się odezwała a jak nie to zadzwoń faktycznie do rodzinnego.
Dobranoc dziewczyny ja dostaję już depresji jak mam rano otworzyć kompa ...😭
Edit: jak ja Wam Zazdroszczę tego smyrania, laskotania, kopania przez dzidziusia 🥰🥰 ja się też nie mogę doczekać na razie słyszę tylko jakieś bulgotanie ale nie wiem czy to moje kiszki czy bobo sobie tam pływa ... 🤔👶Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2021, 21:35
-
Czeeeeeść! ☺️
Ale się tu dzieje, nie sposób zapamiętać co kto pisze. 😅
Endzi i jak po dzisiejszej nocy?
Adu mam podobny problem... niby wszystko ok ale czuje lekkie podrażnienie. Pewnie dlatego, że jak tylko przekroczę próg łazienki to znów chce mi się siku. Staram się bardzo dużo pić i to pewnie dlatego.
W ogóle to piłam tą laktuloze na zaparcia... wypiłam całą butelkę przez kilka dni, nie ruszyło nic a czułam się po tym jeszcze gorzej. W brzuchu mi się przelewało i to mega głośno, byłam wzdęta i na maksa rozdrażniona bo aż mnie brzuch bolał. Problem rozwiązał dopiero czopek glicerynowy.
Z ciekawostek to wreszcie dokonałam pierwszego zakupu dla małego człowieczka! 😁 chyba jako ostatnia tutaj. 🤣 kupiłam leżaczek kinderkraft unimo i torbę do wózka. Jeszcze dwa tygodnie do połówkowych i nie mogę się doczekać z nadzieją, że maluszek się ujawni. 😅
Ostatnio nawet zaczęłam przeglądać ubranka po synu i mówię do męża : o zobacz to białe, to bezowe, to szare to się nada dla drugiego... 😅 a on : wariatko jeszcze nie wiadomo czy to dziewczynka, poczekaj i nie świruj. 🤣🤣🤣
Ogólnie to nie mam preferencji w ogóle co do płci więc jest mi wszystko jedno ale przyznam, że mocno się zdziwię jak się okaże być chłopcem bo mój umysł jest przekonany, że to jednak dziewczynka. 😂😂😂Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość
-
Monika, może warto rozważyć choć kilka dni l4, skoro tak źle masz w pracy a nie chcesz jeszcze iść na stałe? Ja Cie doskonale rozumiem, bo mimo że u mnie nie ma jakichś przypałów i pretensji, to też mam wrażenie, że niepotrzebnie to robię i dalej pracuje, bo potem nikt nie podziękuje wiadomo.
Kredka, ro mamy identycznie ehh. Oooo tez chce może ten leżaczek, ten albo tiny love 😁 super 😁 ciekawe, kiedy Twój dziec się pokaże 😁
Trzynam kciuki za wizytujące! -
Hej. Jestem w 8 tyg. Pisalam juzntu wcześniej. Jestem po wizycie. Wszystko dobrze. Tak jak ma byc. Gdyby niente brudzenia brazowe od czasi do czasu byłabym spokojniejsza. Ale nigdy kolorowo byc nie moze. Nie wie czemu tak mam nie widzi przyczyn. Moge normalnie funkcjonowac. Chociaż i tak jesten oslabiona po 2 tyg leżenia wiec wracam pomalu do chodzenia po domu spacery itd.
Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny u mnie dzisiaj noc przespana po za wstawaniem na siku. Ale na szczęście nie na puchłam w nocy. Wczoraj wypiłam ze trzy litry wody i w nocy jak wstawałam też piłam no i na noc wzięłam jeszcze magnez z b complex. Może to pomogło w tym wszystkim.
Lekarka nie odpisała 🤷♀️ Trochę to przykre bo jednak chciałoby się mieć ten kontakt. Tym bardziej że chodzę prywatnie i płace nie małe pieniądze za wizyty.. No ale. Może jak już w wyższej ciąży będę miała położną to z nią jakoś będzie można złapać kontakt w razie czego.
Monia współczuję Ci tej nerwówki w pracy. Może faktycznie pomyśl o wcześniejszym zwolnieniu. Medalu za pracę nie dostaniesz a dbać o siebie i dzidzię powinnaś. Co do ruchów to takie bulgotanie to też już może być dzidziulek podobno 😏
Kredka widzę że zakup udany. Rozumiem doskonale Cię że chciałoby się wiedzieć kto tam siedzi. Co do przeczucia kto tam siedzi to powiem Ci ze na początku też tak miałam że przeczuwałam dziewczynkę ale teraz to już nie mam pojęcia🤷♀️ Hehe no chłopy to takie są chociaż mój mąż jak wraca z pracy to się pyta jak tam dziewczyny moje? 🤣 A kiedy teraz masz wizytę?
Asiu plamienia się zdarzają niestety i nic się na to nie poradzi. Lekarz pewnie obstawił Cię lekami i powinno być dalej wszystko dobrze. Tak jak Snowflake napisała uważaj tam na siebie i odpoczywaj ile mozeszesz tylko. Wiadomo małymi kroczkami trzeba się zacząć ruszać ale też się nie przeciążaj od razu. Jak tylko czujesz że się zmęczyłaś to odpoczywaj.
Snowflake fajnie ze masz taką możliwość aby sprzedać Piernika razem z siostrą. Na pewno tam ma dużo emocji i dlatego ta drzemeczka. Najważniejsze że dziecko zadowolone. W zlobku też by się pewnie odnalazł z dziećmi. Trzymam kciuki za pozytywne badania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2021, 10:37
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi to całe szczęście, że noc dziś spokojna! Miejmy nadzieje, że to jednorazowy wybryk i już się nie powtórzy ale oczywiście zwracaj na to uwagę.
Wizytę mam za tydzień, ale to ten gin na NFZ- on ma słaby sprzęt i patrzy na ciąże tak bardziej pod kątem czy wszystko z szyjką i macicą ok. Na usg się nie skupia jakoś szczególnie dlatego chodzę też do drugiego prywatnie. Ale mam połówkowe za 2 tyg więc liczę, że się mały człowiek zaprezentuje jak należy bo chce ruszyć z zakupami i przeglądem ciuchów po synu. 😂
Adu No właśnie tez się zastanawiałam na tiny love bo ogólnie leżaczek dla takiego starszego dziecka od 6 mscy to mam a potrzebowałam czegoś takiego jak mała kołyska żeby posiedzieć z dzidziem na tarasie jak będzie spał czy coś. Ogólnie jestem zadowolona. Jest mega fajny😅 -
Hejo 😁
Ja dzisiaj zaliczyłam bibliotekę i zakupy drobne.
Najważniejszą jednak była wizyta w ciastkarni po ptysie z bitą śmietaną i eklerka 😋😋😋 Łaziły za mną już że dwa tygodnie a nie było 😜
Po południu wizyta u przyjaciółki na szybkie klachy 😉
Mnie czeka kupno szafy rogowej i komody do pokoju dziecka...Bujaczkow nie kupuje bo siostra mi da,jeśli chodzi o ubranka tj też mi da ale Ona ma syna i mam nadzieję że u mnie też nie zmienił płci synuś bo inaczej bedzie trzeba kupić ubranka córeczce chociaż siostra stawiała na neutralne ubranka więc looz.
Nic mi się nie chce 😁 Ja to bym tylko leżała i leżała i leżała i nie wychodziła nigdzie 😁 i tak robię 😜
Annamaria czekam na wieści z wizyty i 3mam kciuki ☺️kredka lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]