X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 19:54

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake mój maleńki okruszek pępuszek lada chwila będzie miał 6 lat. Żartuje, to kawał chłopa już. 🤣🤣🤣
    Masz racje, 700 zł płacić jak i tak jesteś w domu to trochę szkoda kasy.

Ja czekam na wyniki badania moczu bo niestety ale znów zaczęła mnie nawalać prawa nerka. Nie wiem kurde czy coś się tam dzieje czy mnie dzieć gdzieś uciska bo robi takie akcje w brzuchu, że już się boje co będzie później. 🤦🏻‍♀️😅

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake tak czasami jest niestety z tym kontaktem. Smutne to jest ale co począć.
    Na pewno jak się sytuacja powtórzy to od razu zadzwonię do rodzinnego. Na razie nie chce robić niepotrzebnej paniki.

Basiu narobiłaś smaka 😋 Sama bym coś wciągnęła pysznego 😍

Kredka kciuki za wyniki✊🙏

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, rozczuliłaś mnie tą wizytą w ciastkarni, ale DOSKONALE cię rozumiemy!!! :)

Kredka, a miałaś kiedyś problemy z nerkami? Co tam się działo?

DZIEWCZYNY, jestem już w domku i PO, ufff. Szybko weszłam nawet.. Do rzeczy, przezierność jest prawidłowa, nosek wyraźny i sterczący , wszystkie narządy są, do usg nie miał żadnych zastrzeżeń. To taki podobno bardzo dobry prof, ale bardzo małomówny i kiedyś prawie na zawał zeszłam, jak robił mi usg prenatalne bite 40 minut w ciszy (!) ale teraz nawet był jak na niego dość kontaktowy.

Jeszcze schodzi ze mnie ciśnienie... masakra.... :)

ale się cieszę :)

Teraz pozostaje mi czekanie do 15 tc, żeby przekroczyć tę granicę kiedy "wydaje mi się" że będę mogła odrobineczkę odetchnać....

:)

Snowflake, Jagodowa Mama, Endzi, kredka, sandrina22, Baśka 89 lubią tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Annamaria lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria na pewno będzie już wszystko dobrze😘 Cieszę się że jest dobrze i ma już tak zostać 🙏😊 Jesteś na zastrzykach może?

Byłam na spacerku i polazłam do sklepu kupiłam wafelków z krówką 😅 To wszystko przez te cukiernie Basi 😅

Annamaria, Baśka 89 lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    Annamaria na pewno będzie już wszystko dobrze😘 Cieszę się że jest dobrze i ma już tak zostać 🙏😊 Jesteś na zastrzykach może?

Taaak, na heparynie od początku ciąży. I Acard mam na noc.

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria to teraz już na pewno będzie wszystko dobrze ja w to wierzę 🙏😘

Widzę że zestaw leków taki jak u mnie. Ale jak mus to mus 😉 Zobaczysz że jeszcze chwila i już będziesz w połowie ciąży a za moment dzidzia na świecie będzie. A pokazał bejbik dupke? Wiadomo co będzie? Na kiedy masz termin?

Annamaria, Baśka 89 lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria gratuluję udanej wizyty 😘

Annamaria lubi tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Baśka 89 lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake i to najważniejsze że dzień skończony z uśmiechem 👌😊 Tak powinno być codziennie.

Dzień dobry wszystkim. 😉
    Ja wstałam razem z mężem i oddał mi jedna swoją kanapkę bo jakiś głód mnie dopadł. Herbatkę też wypiłam i mam nadzieję że zaraz jeszcze usnę 🙈

Tak sobie myślę że te 4 tygodnie od wizyty do wizyty to jest masa czasu. No i to życie w niewiedzy przez tyle czasu. Chociaż z drugiej strony jakby chodzić częściej to bym poszła z torbami🤦‍♀️ I tak źle i tak niedobrze🤷‍♀️ Chyba do czasu aż nie będę czuła konkretnych kopniaków to będę tak się stresować 🤔 Niby mam detektor ale teraz już nie jest takie proste złapanie dzidzi. Niby wieksza i powinno być lepiej ale jest już pewnie wyżej a przez moją fałdę tłuszczu nie idzie złapać dobrze 😅 Chociaż w tym tygodniu nie sprawdzałam jeszcze.

Basia pisałaś ostatnio że telefon wymieniałaś 🤔 Jak ten xiaomi się sprawdza? Ja mam Huawei i niedługo mi się kończy umowa. No i tak się zastanawiam między Huawei a xiaomi właśnie 😏 Z drugiej strony znając mnie znowu panie na Huawei bo już się przyzwyczaiłam. A ten co mam to już ma dobre parę lat i już mnie wkurza...

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, dla mnie huaweie są stracone od kiedy nie mają usług Google.

Co do wizyt to zgadzam się z wami dzirwczyby, te 4 tygodnie się ciągną. A najgorzej jak nie miałam tego usg przez 5 tygodni.. teraz gdybym nie zapisała się prywatnie to nie miałabym przez 8 tygodni żadnego usg :O

Qczoraj się nie odzywałam, bo miałyśmy z koleżanką wspólne home office, wpadla do mnie i tk byl super dzień. Wiadomo, dużo nie zrobiłyśmy 😂 ale dobrze tak pobyć z kimś. Wieczorem założyli mi ten holter i już czekam tylko do 18 żeby to zdjęli, bo takie wkurzające 🙄 nie mogłam przez to spac, bo mierzyło co pol godziny w nocy a wtedy musze mieć prosto rękę. Porazka.

Baśka 89, Monika87 lubią tę wiadomość

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    preg.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu, a jakich usług Google nie mają Huawei? Mam takiego, ale wydaje mi się, że ma usługi Google i zgłupiałam teraz..

Endzi, ciebie dopadł głód na kanapkę, a ja wczoraj o 21 walnęłam na patelnię warzywa po meksykańsku z mrożonki.. tak mi się chciało czegoś konkretnego.. :)

Niby rano jadłam jakąś kanapkę, ale idę właśnie odgrzać pieczonego kalafiora z wczoraj :)

Endzi lubi tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria, wszystkich chyba. Ale nie pamiętam od ktorego modelu, któregoś z tych nowszych.

Jeny to ja znowu jem bezdznadziejnie.. jak zjem obiad o 14 yo potem potrafię juz nic nie jesc, bo w ogóle nie jestem głodna. :/

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    preg.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu one mają aplikacje tyle że w appgalery. Teraz sprawdzałam u siebie to nie znalazłam apki Ovu i mój orange tam. Ale z tego co czytałam to jest możliwość żeby te wszystkie aplikacje przenieść na nowy telefon co się miało na starym. Czyli jak czegoś nie ma w appgalery to po prostu przenosimy to ze starego telefonu za pomocą Phone Clone na nowym telefonie 😏 Są sposoby aby to obejść i wszystko będzie działać.

Dla mnie telefony Huawei są niezniszczalne 😅 Tyle razy co mój telefon leżał na ziemi i że jeszcze działa to jakiś cud 😁 Moja teściowa utopiła też swojego i też wszystko działa w nim także to w nich lubię.
    Annamaria ja się obudziłam po 9 i znowu mi się ssanie włączyło 🙈 więc zjadłam 2 śniadanie 😂

Znalazłam dzidziulka na detektorze i serduszko bije jak dzwon 🔔

Monika87 lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) tyle napisałyscie, że moge coś pominąć, więc wybaczcie.
    Snowflake co do branży lepiej nie będę pisać - niech to zostanie w sferze tajemnej 🙃 moją szefowa czasem ma złe dni ... I potem tak to się wszystko konczy.
    Muszę wytrzymać jakoś do końca marca ;) jakiś urlop wezmę w międzyczasie i będzie dobrze ... Przetrwam :) silna babka ze mnie ;)

Annamaria super, że u dzidziusia wszystko ok :) to teraz już spokojniejsza będziesz :)

Co do wizyt to faktycznie 4 tygodnie to szmat czasu. Ja chodzę co 3 tygodnie i wydaje mi się, że to masakrycznie długo. Dziś jest ten dzień :) na 16:20 mam wizytę aaaa nie mogę się doczekać 🤪
    Co wieczór myślę sobie co tam u naszego dzidziulka słuchać :)))
    Dziś na wizycie będę miała jeszcze USG cycków i cytologię. Sam mój gin mi to zaproponował ostatnio.

Któraś z Was pisała jeszcze że jako ostatni coś kupuje dla dzidzi .. uwaga ja nie mam nic , kompletnie. Nie mam czasu nad tym posiedzieć a jak siedzę 8 h przed kompem w pracy to potem już nawet nie chce mi się go odpalić żeby czegoś poszukać .. w telefonie to tak mogę popatrzec ale nic poza tym. Żeby się na tym skupić muszę mieć czas i nie być zmęczona .. a ostatnio permanentnie chodzę zmęczona i niewyspana.

Baśka 89 lubi tę wiadomość

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    Snowflake i to najważniejsze że dzień skończony z uśmiechem 👌😊 Tak powinno być codziennie.

Dzień dobry wszystkim. 😉
    Ja wstałam razem z mężem i oddał mi jedna swoją kanapkę bo jakiś głód mnie dopadł. Herbatkę też wypiłam i mam nadzieję że zaraz jeszcze usnę 🙈

Tak sobie myślę że te 4 tygodnie od wizyty do wizyty to jest masa czasu. No i to życie w niewiedzy przez tyle czasu. Chociaż z drugiej strony jakby chodzić częściej to bym poszła z torbami🤦‍♀️ I tak źle i tak niedobrze🤷‍♀️ Chyba do czasu aż nie będę czuła konkretnych kopniaków to będę tak się stresować 🤔 Niby mam detektor ale teraz już nie jest takie proste złapanie dzidzi. Niby wieksza i powinno być lepiej ale jest już pewnie wyżej a przez moją fałdę tłuszczu nie idzie złapać dobrze 😅 Chociaż w tym tygodniu nie sprawdzałam jeszcze.

Basia pisałaś ostatnio że telefon wymieniałaś 🤔 Jak ten xiaomi się sprawdza? Ja mam Huawei i niedługo mi się kończy umowa. No i tak się zastanawiam między Huawei a xiaomi właśnie 😏 Z drugiej strony znając mnie znowu panie na Huawei bo już się przyzwyczaiłam. A ten co mam to już ma dobre parę lat i już mnie wkurza...

Miałam Samsungi,Huawei i redmi note 7 teram mam Mi 10T pro 5g i powiem Ci REWELKA 😍 zdjęcia robi BOSKIE 😍 Jest prosty w obsłudze jak Samsung,nie zacina się jak Huawei i ogarnia wszystko co ma ogarnąć.
    Polecam z całego serca

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo 😁
    Wstałam z moim o 4:20 i zjadłam kromkę,położyłam się bo chciałam zasnąć ale nie wyszło 🙄 więc wstałam przed 7 zrobiłam se kawę o 7:30 spacer z psami i kupiłam sobie świeży chlebek j bułeczkę.Jak wróciłam z jadłam bułeczkę 😉 Pies wypił mi kawę 🤬 byłam na zakupach zrobiłam druga kawę zjadłam aklerka(którego wczoraj kupiłam) ale jakoś cały czas głodna jestem 😱 więc zrobiłam sobie hot doga w tortilli i w końcu poczułam sytość 😁

Na obiad mam kalafiora 😋😋😋
    Jeszcze przed obiadem zeżre melona napewno 🤣 dzisiaj chyba mam dzień do jedzenia 😁

Wczoraj dzidź takie fikołki kręcił że aż mówię mojemu że jakiś gimnastyk rośnie 🤣 aż się boje co będzie później 😱 Ale jeszcze nie widać gołym okiem ruchów brzucha-moj tłuszcz napewno to utrudnia 🤣😜🤣

W weekend powinnam już mieć szafę do pokoju dzidzia-kupuje używaną i mam zamiar ja przemalować żeby mi odpowiadała kolorem 😁 Zaoszczędzam pieniążki które przydadzą się na ważniejsze rzeczy dla dzidzia niż szafa 😁 Świetna sprawa dawać rzeczą drugie życie ☺️

Czeka Nas zapracowany weekend.

Monika87 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia na pewno jeszcze przetrwasz ten miesiąc trzymam za to kciuki. Przyjdzie i czas na Ciebie z kupowaniem rzeczy dla dzidzi. Daj znać jak tam po wizycie będziesz co i jak. Kciukasy za pomyślność ✊

Basia no ja z tym telefonem to zobaczę jak będzie ma mi koleżanka coś tam załatwiać. Na razie chciałam coś budżetowego bo będę brała dla siebie i męża. Nie chcę aby za dużo mi doliczali do tej faktury bo jeszcze mam i tak masę innych wydatków.
    Z tym jedzeniem to szalejesz 😊 Też bym zjadła coś pysznego ale dzisiaj nic nie robie bo mam jeszcze zupę w lodówce i rybkę z wczoraj. No i trzeba to powyjadac wszystko.

Ja się wzięłam za porządki w domu jeszcze zostało mi odkurzanie i mycie podług... Babcia coś smażyła i teraz wali mi w całym domu 🤦‍♀️ Mąż jej podłączył okap i zamiast sobie włączyć go porządnie i okno uchylić to tak smrodzi 🤮
    Ehh ciężki mój żywot z nimi.. Brudzą gorzej niż dzieci. Niedługo znowu trzeba będzie malowanie w całym domu robić bo przecież wszystkie ściany czarne brrr

Baśka 89, Monika87 lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ