Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć i czołem 😁!
Aaaaa, znowu chwilkę mnie nie było a tu tyle lektury 😁. Chyba nie mogę Was opuszać w takim razie, ani na jeden dzień! Bo potem wszystko mi się plącze, co, kto, kiedy i dlaczego 😁😁😁.
Snowflake, co u nas? A jakoś wszystko do przodu na szczęście. Jestem w buraczanym ciągu 😁. Dziś zlewam drugi zakwas i na razie na jakiś czas wystarczy.
Eh.. śmiech czasem to jedyny ratunek dla starganej psychiki. Mój się czasem Jagodzie odgraża, żeby lepiej uważała bo do okienka życia jeszcze się zmieści 🤣. Ale wiadomo że to tylko żart. Natomiast całkiem poważnie mówiąc nawet najlepsza matka na świecie po prostu czasem nie wytrzyma - mamy prawo do zdenerwowania, złego samopoczucia, okazania emocji nie tylko tych dobrych. A ja głupia kiedyś myślałam, że skoro tak długo się o dziecko staraliśmy to nigdy przenigdy nie krzyknę, nie tupnę nogą, nie rzucę soczystym "ku**a" pod nosem. No niestety. Jedno z dwóch - albo beznadziejna ze mnie matka albo jest to normalna reakcja zdrowego na ciele i umyśle człowieka.
Adu, dobrze że holter ok 😊.
Monika, gratuluję chłopaka ❤️. Będzie synuś mamusi? 😁
Basia, ja od zawsze daję rzeczom drugie życie i mamy mnóstwo takich rzeczy w domu. To super uczucie, zrobić coś samemu 👌👍. Wielke ZA. Koniecznie wstaw fotke przed renowacją i po 😊.
Kredka, odpoczywaj jak najwięcej. Co czytasz? Ja już nie pamiętam kiedy miałam książkę w ręku, ubolewam nad tym strasznie 😔.
Sandrina, takie noce wykańczają. Co jest z tymi chłopami? U mnie to samo - mała się drze za uchem a stary śpi w najlepsze... Nic dziwnego, że wizyta Cię stresuje. Trzymam mocno kciuki! Na szczęście nawet najgorsze noce czy dni kiedyś miną. Teraz jest ciężko - jak nie skok rozwojowy to ząbki, jak nie ząbki to glut... Czy coś... Ale to tylko czasowe. Trzeba jakoś przetrwać. Doskonale wiem, że to nie łatwe.
Annamaria, bez samochodu - level hard 😁. Racja, samo jakoś nic się nie chce zrobić 😊. Ja od przedwczoraj też biegam tylko między kuchnią a łazienką, pranie, prasowanie, obiadki... na sprzątanie mnie wzięło okrutnie i na przemeblowanko też mam chęć. Wczoraj nawet na ciasto się szarpnęłam ale to tylko dlatego, że mój zabrał małą na spacer.
Ale wiecie co? Ja się w tym w sumie bardzo dobrze odnajduję. Owszem był moment jakiś miesiąc temu, że już nie dawałam rady. Jagoda wtedy szalała, nie spała ani w dzień ani w nocy. Nikogo do pomocy. Ciężko. Ale już jest wszystko dobrze, idziemy do przodu, uśmiech, kawka i GO!
Miłego dnia dziewczyny!
Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam, jeśli tak, proszę mnie natychmiast postawić do pionu! 😁😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2021, 11:31
Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Endzi to spinanie to ja przynajmniej odczuwam jak taki skurcz, który powoduje że nagle mam wrażenie że zamiast brzucha mam skorupę żółwia bo jest taki twardy i mam wrażenie jakby nie był mój. 🤷🏻♀️ Głupio to brzmi, wiem 😅 ale to uczucie też jest mega głupie.
Jutro jadę na wyprawę wózkową! 😍 chociaż pewnie skończy się na tym, że i tak kupię to co już mi się dawno spodobało ale trochę sobie pooglądam i podotykam. 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2021, 19:16
-
Ja po wizycie. Mała ma 228g ( tyle co synek w tym czasie 😍), szyjka 4 cm, mam odstawić luteinę.
To tyle z dobrych wiadomości. Z gorszych- łożysko jest nisko, dr mówił że może się jeszcze podniesie- ale nie musi.
No jeszcze mi do kompletu trzeba, żebym pod koniec ciąży leżała i miała CC.
I tym oto sposobem muszę syna do żłobka dać, coby się pooszczędzać🤷Annamaria, Jagodowa Mama, Snowflake, Monika87, Lady_Dior, Baśka 89 lubią tę wiadomość
-
Sandrina najważniejsze że dzidzia zdrowo rośnie a inne rzeczy jakoś przebolejesz. W końcu w kobiecie siła a jak młody pójdzie do żłobka to i Ty trochę odetkniesz to Ci na pewno nie zaszkodzi. Wiadomo że to kolejny wydatek ale ten odpoczynek Ci się przyda.
Snowflake tak to jest ja też namawiałam na kredyt mojego męża aby podnieść górę i żebyśmy mieli więcej przestrzeni ale się mocno bronił. No ale już podjęliśmy decyzję że za jakieś dwa lata tak zrobimy ale pierwsze musimy uzbierać na takie rzeczy jak projekt i pozwolenia żeby w za duży kredyt też się nie pchać. Co do zakupów to i moja mama też dla dzidziulka ostatnio zakupiła takie śliczne ogrodniczki 😁
Kredka zazdroszczę tego wózkowego szaleństwa. My mimo że już mamy wózek to nie mamy go jeszcze w domu tylko u szwagierki w piwnicy. Czekamy na relacje później po oglądaniu.
A ja jadę dzisiaj odebrać przewijak od dziewczyny niedaleko mnie. Co prawda używany ale w bardzo dobrym stanie i tylko 20zl 😁 Więc szkoda nie wziąć 😊 A później jedziemy ze szwagierką na ciucha zaszaleć 🙈
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Sandrina, łożysko nisko ale nie przodujące, nie jest źle. Tak czy inaczej oszczędzający tryb życia na pewno wskazany. Też czytałam o tym, że wraz ze wzrostem macicy łożysko może się trochę podnieść, jak mi lekarz w papierach zaznaczył, że mam łożysko na przedniej ścianie a ja myślałam, że to to samo, co przodujące. Trochę odsapniesz i będzie ok. Na razie nie musisz leżeć, nie martw się na zapas. Wiadomo, jak nie będzie innego wyjścia to wtedy sobie poleżakujesz.
A ja myślę, że tak czy inaczej wszystko ogarniesz jak należy. Zadaniowa z Ciebie babka, zgadza się? Zobacz, nie minął nawet jeden dzień a Ty już masz plan, działasz. I to mi się podoba 😊.
Aż się boję swojej wizyty, też mi daleko do oszczędzającego trybu życia 😕...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2021, 16:17
-
A u nas pada deszcz, zaraz będzie paskudna breja wszędzie 😟 ☔️🌧️ Jakoś cały power mi przez to wysiadł.... I humor w sumie też.
Chciałabym już móc usiądź gdzieś na trawce, wystawić buzię do słoneczka... Naładować akumulatory...
Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość
-
Jagodowa z tym słoneczkiem to czuje tak samo. Bardzo mi go brakuje 🙈
Ja wróciłam niedawno do domu z naszych łowów i kupiłam przewijak usztywniany, butelkę z filtrem dafi (w Rossmannie jest promocja 0,7 za 27zl z dwoma filtrami), no i trochę ubranek w ciuchu dla małego człowieka i tam kilka innych pierdół.
Mój mały człowiek baraszkuje sobie dzisiaj przez pół dnia i łaskocze matkę od środka 😍👶Jagodowa Mama, Baśka 89 lubią tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi, za słońcem tęsknię bardzo ☹️. Upały źle znoszę ale takie umiarkowane ciepełko..... Mmmmmm.... Dla równowagi - deszcz też bardzo lubię, w deszczowe dni zawsze sprzątam, gotuję coś dobrego albo robię coś co od dawna czeka na zrobienie - bo nie szkoda wtedy siedzieć w domu. Ale deszcz ZIMĄ to już za dużo jak dla mnie...
Gratuluję zakupów 😊👍.Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Kurcze napisałam długą wiadomość i mi się skasowało 😠😠😠
Kredka oglądaj wózki ile się da, mnie strasznie to relaksowało😁
Endzi super zakupy.
Jagodowa też tęsknię za słońcem i ciepełkiem.
Zimą ja akceptuję śnieg przez tydzień i niewielki mróz. Nie znoszę takiej brei jak teraz i potem błota i łysych drzew. Zawsze czekam, żeby marzec jak najszybciej się skończył 🙈
Annamaria tak nachodzi na szyjkę pierwszy naturalnie.
Snowflake zazdroszczę dwóch drzemek - u nas dziś żadnej. Ale stary już ubił gada i mamy relaks 😂
A no i oczywiście dziękuję wszystkim za słowa wsparcia 😘😘😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2021, 21:30
Jagodowa Mama, Baśka 89 lubią tę wiadomość
-
sandrina22 wrote:Kurcze napisałam długą wiadomość i mi się skasowało 😠😠😠
Kredka oglądaj wózki ile się da, mnie strasznie to relaksowało😁
Endzi super zakupy.
Jagodowa też tęsknię za słońcem i ciepełkiem.
Zimą ja akceptuję śnieg przez tydzień i niewielki mróz. Nie znoszę takiej brei jak teraz i potem błota i łysych drzew. Zawsze czekam, żeby marzec jak najszybciej się skończył 🙈
Annamaria tak nachodzi na szyjkę pierwszy naturalnie.
Snowflake zazdroszczę dwóch drzemek - u nas dziś żadnej. Ale stary już ubił gada i mamy relaks 😂
A no i oczywiście dziękuję wszystkim za słowa wsparcia 😘😘😘
Sandrina 😂🤣🤣.... Ubił gada 🤣🤣🤣. Ty nawet nie wiesz jak mi to poprawiło humor, dzięki!!!! A dosłownie przed chwilą ryczałam, bo wieczorem naszły mnie jakieś smutne myśli i niekoniecznie ciekawe przemyślenia. I one dalej w mojej głowie są ale chociaż na moment uśmiałam się jak nie wiem 😂.
Oj ile razy mi się skasował post...
-
Nic nie mówcie aporpo skasowanych postów, wlasnie mi się to stało!!! 🤬🤣
Endzi, zazdroszczę ruchów, ja nadal nic wydawało mi się, że coś czułam, ale to chuba nie było maleństwo.Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Snowflake wrote:Ja śmigam teraz we wtorek 😀 na 7 więc dzieciaki mężowi wyszykujemy i lecę na spotkanie z Trzeciakiem.
Snowflake, ja też we wtorek idę!! ale dopiero między 12 a 13. A ty serio masz wizytę na ...7 rano...?? O matko, co za godzina!
sandrina, rozumiem.... porody to jeden z moich ukochanych tematów, mam 2 pełne półki ksiażek o ciąży/porodach/karmieniu piersią/mleku matki/noworodkach.... chyba w poprzednim życiu byłam położną, bez kitu... no i niestety łożysko nachodzące na ujście szyjki to pod koniec ciąży bardzo, ale to bardzo uważna kontrola lekarzy i raczej cc. Za to jestem pewna, że DA SIĘ oswoić temat i zrobić z tego coś dobrego.. Są świeże pozycje na rynku, tak na szybko chyba niedawno wyszła taka książka "Dobre cięcie" czy jakoś tak.. jeśli gin potwierdzi, że CC to jedyna opcja, to wiadomo, nie tak sobie planowałaś, ale zrobimy tu w naszym gronie co się da, żeby ci to jakoś przeprogramować pozytywnie Głowa do góry!
Endzi, super sprawa z przewijakiem, to bardzo się przydaje! Teraz mam zagwostkę, bo mam łóżeczko wiklinowe, nieco mniejsze niż normalne rozmiary, i ciekaw e jak sztywny przewijak by się na tym trzymał.. Jak przyjedzie czas, to pomierzę i pomyślę.. ale takie ładne wzory tych przewijaków robią, ze już jeden sobie upatrzyłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2021, 08:17
Endzi, sandrina22, Baśka 89 lubią tę wiadomość
-
Witam bardziej doświadczone koleżanki u mnie dzisiaj 7t1d ale chcialam Was zapytać czy używacie detektora tetna płodu? Jeśli tak, od którego tygodnia udało się Wam wyłapać tętno?Ania ❤ ur. 27.09.2021
12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
mutacja MTHFR, PAI1
"Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się."