Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Annamaria 😘
Ja mam ' stację przewijającą". Stary synkowi oddał swoje długie szerokie biureczko. Na tym przewijak ( oczywiście z motywem leśnych zwierzątek 🤪) a po bokach w koszyczkach niezbędne akcesoria kosmetyczne. Z boku dużo miejsca na ubranko brudne i czyste.
Plus w kontenerku w szufladkach miałam pieluszki, podkłady i rzadziej używane akcesoria/leki.
Wszystko pod ręką i mega wygoda ( zwłaszcza dla kręgosłupa). Teraz już tylko przy grubszej sprawie korzystamy, ale malutka też wykorzysta.Endzi lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry w sobotni ranek wszystkim 😁
Snowflake ja razem z Jagodową mamy wizytę 08.03 i obie nie mamy pojęcia kto u nas siedzi w brzuszku. O promce dowiedziałam się w sumie z Instagramowego konta "matkapromocja" ale polowałam na tą butelkę od dawna już. Ostatnio były w Lidlu i Biedrze ale o ponad dychę droższe także się opłaca tą z Rossmanna. Teraz są też u nas w e'leclerk czy jak to się tam pisze też w promocji te butelki. Ale w Rossmannie cena najlepsza tych 0,7l a reszta pojemności to nie mam pojęcia trzeba byłoby sprawdzić na stronie.
Annamaria łóżeczko wiklinowe pięknie pewnie wygląda 😍 jak będziesz miała chwilę to wrzuć zdjęcie 🤗 Mi się podobały też kosze Mojżesza ale to tylko na kilka pierwszych miesięcy🙄 więc zrezygnowałam. A z tego co oglądałam to różne wymiary tych przewijaków były także może akurat coś znajdziesz.
Dominika283 ja mam detektor ale kupiłam go dopiero koło 10tc więc dopiero wtedy sprawdzałam i udało się od razu wyłapać serduszko. Ogólnie to trzeba szukać bardzo nisko na samym początku tak na spojeniu łonowym. Dziewczyny pisały na sierpniowych kiedyś że i tak koło 9tc udało się im już wyłapać serduszko. Wszystko zależy jak się dzidzia ułoży. Jak Ci się nie uda nawet wyłapać to się nie przejmuj niczym zjedz coś sobie i za jakiś czas spróbuj ponownie 😉Snowflake, Jagodowa Mama, Baśka 89 lubią tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi, chyba też kupie ta butelkę, na pewno się kiedyś przyda 😊 u mnie jedynym problemem jest to, że ha wole wodę gazowana.
No ciekawe czy te wasze uparxiuszki się pokaza tego 8 😊 ja już tak czekam na to kolejne spotkanie 🥰
W ogóle dajecie wiarę, że my już prawie połowa ciąży za sobą? Szok.. ja tego zupełnie nie ogarniam..
Zjadlam śniadanie i zaleglam znowu na łóżku 🤣 maz znowu dzis pracuje, więc muszę ogarnąć mieszkanie. Wieczorem mamy iść do mojej siostry na mini paprapetowke.Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość
-
Adu już wszyscy czekamy z niecierpliwością kto tam siedzi w brzuszku 😍 Niby tak blisko do tej wizyty a jednak tak daleko 😳 Ale masz rację czas tak szybko leci że zaraz będziemy w 3 trymestrze zanim się obejrzymy😎
Mój dzidziulek fikolki robi w brzuszku właśnie i łaskotka 😍 Śmieszne uczucie ale przynajmniej wiem że tam jest 😅
Ja już ogarnęłam z grubsza, bo sprzątałam dokładniej w czwartek, a jutro ma przyjechać szwagierka z dziewczynkami więc będzie armagedon później 😂 Także nie ma sensu no może jeszcze podłogę znowu umyje co by czystrza podłoga była.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2021, 11:21
Baśka 89 lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzu, trzeci trymestr to brzmi jak kosmos 🤣 eh wlasnie dlatego chciałabym czuć juz dzidzie, wierzyłabym w ta ciążę, a tak prócz brzucha to nadal to takie nierealne.
No ja w sumie puściłam tylko pdkurzacz, żeby sobie odkurzyk, zaraz umyje szafki w kuchni i potem kurze zmyje, podłogę może zdążę tez zmyc i wsio. Lazienke posprząta maz, bo mi za bardzo smiedzi tq chemia 😊Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Endzi wrote:Dominika283 ja mam detektor ale kupiłam go dopiero koło 10tc więc dopiero wtedy sprawdzałam i udało się od razu wyłapać serduszko. Ogólnie to trzeba szukać bardzo nisko na samym początku tak na spojeniu łonowym. Dziewczyny pisały na sierpniowych kiedyś że i tak koło 9tc udało się im już wyłapać serduszko. Wszystko zależy jak się dzidzia ułoży. Jak Ci się nie uda nawet wyłapać to się nie przejmuj niczym zjedz coś sobie i za jakiś czas spróbuj ponownie 😉
Dziękuję za pomocEndzi lubi tę wiadomość
Ania ❤ ur. 27.09.2021
12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
mutacja MTHFR, PAI1
"Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się." -
Hej dziewczyny
Więc tak Jagodowa pytałaś czy będzie synuś mamusi ?? 😁 Ciężko powiedzieć ale chyba zawsze tak jest 🤪 choć nie powiem cieszę się, że to chłopak dużo mam nadzieję będzie robił z ojcem 😁 więc ja będę mieć czas dla siebie jak oni gdzieś wybedą razem
Ja dziś od rana na nogach - sprztełam łazienkę, nastawiłam rosół, przyprawiłam kotlety i wstawiłam własnie ciacho do piekarnika 😱 zła jestem bo oczywiście mój maz musi mieć pełną lodówe jedzenia 🤦 jakby czasem nie można byłoby odpuścić i zamówić jakiegoś jedzenia. A tak to pół dnia w kuchni. 😤 Dramat ..
Adu to my dziś podobnie jak Wy też jedziemy na parapet
Miłego weekendu dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2021, 13:53
Jagodowa Mama, Baśka 89 lubią tę wiadomość
-
Nareszcie słońce!!!!! ☀️🌞☀️😁😁😁
Po wczorajszym dniu, który jakoś przygniótł mnie totalnie, chociaż w sumie nic takiego się nie stało, dziś nareszcie dzień z uśmiechem 😊. No... Powiedzmy. Ale chociaż tak jak sobie o tym marzyłam, posiedzialam na ławeczce z buzią wystawioną do słońca. Mała szalała na śniegu (mokry bardzo ale o dziwo się utrzymał) a pan Tatuś strzelał fotki. Miły dzień 😊.
Snowflake, żadnych większych problemów nie mam, nic złego się nie dzieje. Po prostu czasem takie drobne przykrości i negatywne emocje zbierają się, zbierają i w końcu kiedyś muszą znaleźć ujście. I tak właśnie było wczoraj. Duperele, ale tak jak malutki kamyk w bucie, potrafią nieźle uprzykrzyć życie. Ot co. Tylko tyle i aż tyle. A jeśli dodatkowo człowiek nie ma się komu wygadać... No i pękło 😔.
Tak jak Endzi pisała - wizyta 8.03 i mam nadzieję że dowiem się wreszcie kto mnie tak kopie nocami 😁. Dziś mówię do brzucha " Halo, proszę się łaskawie przesunąć bo prawej nogi nie mogę ogolić"😁. Co się schyliłam to dostałam strzała 😹.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2021, 16:39
-
Taka propozycja, bo ja też już nie pamiętam wszystkiego:
DZIEWCZYNY vs CHŁOPAKI
Jagodowa - ??
Endzi - ??
Sandrina - dziewczynka
Monika - chłopiec
Adu - dziewczynka
Przepraszam z pamięci bez sięgania do postów nie dam rady więcej 🤷. Jeśli jest gdzieś pomyłka, proszę poprawcie 😊.
Jeśli chcecie to wpisujcie, po wizytach pewnie coś się wyklaruje 😊. -
Snowflake wrote:Hej! Ja akurat z tego cuda nie korzystam, ale jestem świeżo po pogadance położnej w tym temacie i ona to bardzo poleca, zwłaszcza jeśli kobieta miała wcześniej przykre doświadczenia. Może to pomóc przejść przez ciążę bez stresu 🙂 tylko z początku właśnie może być problem wychwycić dzidzę więc tu teoria o mniejszym stresie leży i kwiczy 🙈 jednakże podsumowując podobno jest to coś warte uwagi 🙂 Zdrówka dla Ciebie i Maluszka!!!
Dziękuję!Ania ❤ ur. 27.09.2021
12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
mutacja MTHFR, PAI1
"Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się." -
Snowflake wrote:A Ciebie podziwiam Mateczko 🙂 naprawdę. Odnoszę wrażenie, że jesteś bardzo spokojną osobą, która cieszy się życiem na każdym kroku. Dosłownie. Nawet czytając o Waszym wstawaniu i wyprawie przez całe miasto czuje się bijące ciepło i troskę z Twojej wypowiedzi. Fajne to. Wprowadzasz spokój 😀
Jejku, Snowflake, dziękuję ci, ale mi się miło zrobiło Jestem spokojna z natury, ale też jak każdy, mam swoje granice, mój kryzysowy czas to wieczór, okolice 18, 19.. jak jestem sama z dziecmi od rana, to wtedy czasem już nie mam sił, mina już nie taka, i jeszcze jak nastolatek mój najstarszy coś ma foszki, to wtedy zdecydowanie nie jestem już "oazą spokoju na tafli jeziora"....
Snowflake wrote:Będąc na spacerze weszłam sobie do mojej ulubionej sieciówki (lumpidełko 🤪)Endzi wrote:A później jedziemy ze szwagierką na ciucha zaszaleć 🙈
Snowflake, Endzi, widzę, że nie jestem sama z moją miłością do secondhandów! Mam słabość do wzorów vintage, takich wyrazistych printów na bluzeczkach, ubrankach i w lumpkach mogę czasem coś naprawdę fajnego wyłapać
Endzi wrote:
Annamaria łóżeczko wiklinowe pięknie pewnie wygląda 😍 jak będziesz miała chwilę to wrzuć zdjęcie 🤗 Mi się podobały też kosze Mojżesza ale to tylko na kilka pierwszych miesięcy🙄 więc zrezygnowałam
Dobrze, zrobię ci fotkę Co do kosza Mojżesza, mam jeden używany tylko przy ostatnim bobasie i powiem ci, mimo, że tylko 3 czy 4 miesiące go używałam, bardzo mi się przydał. Jeździlismy wtedy czesto do mojej mamy, i jeden wypad weekendowy gdzie poza domem był, i to było genialne, w samochodzie zajmuje malutko miejsca, a miałam w każdym obcym miejscu pod ręką przenośne łóżeczko dla malucha. Łapałam za te uszy i przenosiłam pomiędzy pokojami, piętrami. Teraz nie będzie tyle wyjazdów, pewnie czas go obfocić i puścić dalej.Endzi lubi tę wiadomość
-
Jagodowa z tego co pamiętam to jeszcze chyba u Basi był chłopiec ale może niech ona potwierdzi lepiej 🤔
Annamaria ja lubię chodzić po ciuchach a raczej jeżdżę do jednego takiego większego i tam przeglądam czy coś ciekawego jest. Jak mam jechać do galerii i łazić po kilku sklepach to mi się coś robi. Chociaż nie mówię że nie jeżdżę bo wiadomo czasem trzeba sobie coś kupić nowego 😊 Są żeczy których bym nigdy w ciuchu nie kupiła bo by mnie to brzydziło ale jeżeli chodzi o normalne ubrania to czemu nie 😁
Miłego dnia dziewczyny Wam życzę 😘
Ja dzisiaj trochę posprzątałam jeszcze bo mają nasze szoguny (chrześnicę) do nas przyjechac więc tak z grubsza podłogę umyłam i ogarnęłam kuchnie. A wieczorem jedziemy do znajomych posiedzieć. Kupiłam wczoraj grę planszowa biznes po polsku i będziemy grać 😊
Jak ja byłam mała to mieliśmy eurobisness i uwielbiałam w to grać. Ale stacjonarnie ciężko było dostać więc muszę się zadowolić podrubą 😂Baśka 89, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Snowflake, dziękuję 😘... Na razie szpadel zbędny ale będę o Tobie w razie czego pamiętać 😊. Mam jedną serdeczną koleżankę i wiem, że mogę z nią pogadać, bo dobrze się rozumiemy. Chodzi bardziej o to, że ona też w jest w zaawansowanej ciąży a biedna ma naprawdę poważne problemy rodzinne. Więc ja ze swoimi pierdołami nie chcę jej po prostu dokładać...
Dziewczyny, ja też uzależniona od szmateksów 😉. Chwilowo mam detoks z braku czasu no i przez odległość - z wózkiem nie mam szans się tam zapatoczyć. Ale niebawem liczę na to, że wybiorę się na konkretne łowy 😉.
Basia, no to czekamy do 10 marca...Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Endzi, planszóweczki są jak najbardziej spoko 👍. Tylko coraz trudniej znaleźć towarzystwo do gry...
Kiedyś z koleżankami z pracy umawiałyśmy się raz w tygodniu na takie wieczorki - puzzle, winko, jakieś dobre jedzenie i pogaduchy. Fajne to było. A potem coraz trudniej się zebrać do kupy, żeby wszystkim pasowało, dzieciaki itp... Szkoda. Bardzo mi brakuje takiej odskoczni, chociaż uwielbiam być mamą na pełny etat 😊.
-
Snowflake wrote:Zaliczyliśmy spacerek, Wiercipięta wymęczona na hulajnodze, Piernik pobiegał samopas po rynku i padły te moje Brzdące 😀 ale pogoda piękna! Już wszystkim tęskno za tym pierwszym ciepłem. Niektórzy u nas to nawet na krótki rękaw wyszli 🙈
A moja królewna dziś miała niezapowiedzianych gości w porze drugiej drzemki więc już od prawie godziny śpi 😅... Ciekawe jak to się przełoży na poranek... Od której będę biegać. Bo mój to ma taki sen, że nic ale to nic nie słyszy 🙄.
Snowflake, to i Ty dziś połapałaś trochę słoneczka ☀️🌞😊. Oby i Tobie to pomogło uporać się ze smuteczkami.
Idę wyprostować kości... Kość krzyżowa boli mnie okrutnie 🙄.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2021, 20:17