X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria 😘

Ja mam ' stację przewijającą". Stary synkowi oddał swoje długie szerokie biureczko. Na tym przewijak ( oczywiście z motywem leśnych zwierzątek 🤪) a po bokach w koszyczkach niezbędne akcesoria kosmetyczne. Z boku dużo miejsca na ubranko brudne i czyste.
    Plus w kontenerku w szufladkach miałam pieluszki, podkłady i rzadziej używane akcesoria/leki.
    Wszystko pod ręką i mega wygoda ( zwłaszcza dla kręgosłupa). Teraz już tylko przy grubszej sprawie korzystamy, ale malutka też wykorzysta.

Endzi lubi tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w sobotni ranek wszystkim 😁

Snowflake ja razem z Jagodową mamy wizytę 08.03 i obie nie mamy pojęcia kto u nas siedzi w brzuszku. O promce dowiedziałam się w sumie z Instagramowego konta "matkapromocja" ale polowałam na tą butelkę od dawna już. Ostatnio były w Lidlu i Biedrze ale o ponad dychę droższe także się opłaca tą z Rossmanna. Teraz są też u nas w e'leclerk czy jak to się tam pisze też w promocji te butelki. Ale w Rossmannie cena najlepsza tych 0,7l a reszta pojemności to nie mam pojęcia trzeba byłoby sprawdzić na stronie.

Annamaria łóżeczko wiklinowe pięknie pewnie wygląda 😍 jak będziesz miała chwilę to wrzuć zdjęcie 🤗 Mi się podobały też kosze Mojżesza ale to tylko na kilka pierwszych miesięcy🙄 więc zrezygnowałam. A z tego co oglądałam to różne wymiary tych przewijaków były także może akurat coś znajdziesz.

Dominika283 ja mam detektor ale kupiłam go dopiero koło 10tc więc dopiero wtedy sprawdzałam i udało się od razu wyłapać serduszko. Ogólnie to trzeba szukać bardzo nisko na samym początku tak na spojeniu łonowym. Dziewczyny pisały na sierpniowych kiedyś że i tak koło 9tc udało się im już wyłapać serduszko. Wszystko zależy jak się dzidzia ułoży. Jak Ci się nie uda nawet wyłapać to się nie przejmuj niczym zjedz coś sobie i za jakiś czas spróbuj ponownie 😉

Snowflake, Jagodowa Mama, Baśka 89 lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, chyba też kupie ta butelkę, na pewno się kiedyś przyda 😊 u mnie jedynym problemem jest to, że ha wole wodę gazowana. :D

No ciekawe czy te wasze uparxiuszki się pokaza tego 8 😊 ja już tak czekam na to kolejne spotkanie 🥰

W ogóle dajecie wiarę, że my już prawie połowa ciąży za sobą? Szok.. ja tego zupełnie nie ogarniam..

Zjadlam śniadanie i zaleglam znowu na łóżku 🤣 maz znowu dzis pracuje, więc muszę ogarnąć mieszkanie. Wieczorem mamy iść do mojej siostry na mini paprapetowke.

Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    04.0 prenatalne 7,1 i 5,8 cm ludzików 🥹
    preg.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu już wszyscy czekamy z niecierpliwością kto tam siedzi w brzuszku 😍 Niby tak blisko do tej wizyty a jednak tak daleko 😳 Ale masz rację czas tak szybko leci że zaraz będziemy w 3 trymestrze zanim się obejrzymy😎

Mój dzidziulek fikolki robi w brzuszku właśnie i łaskotka 😍 Śmieszne uczucie ale przynajmniej wiem że tam jest 😅

Ja już ogarnęłam z grubsza, bo sprzątałam dokładniej w czwartek, a jutro ma przyjechać szwagierka z dziewczynkami więc będzie armagedon później 😂 Także nie ma sensu no może jeszcze podłogę znowu umyje co by czystrza podłoga była.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2021, 11:21

Baśka 89 lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzu, trzeci trymestr to brzmi jak kosmos 🤣 eh wlasnie dlatego chciałabym czuć juz dzidzie, wierzyłabym w ta ciążę, a tak prócz brzucha to nadal to takie nierealne. :P

No ja w sumie puściłam tylko pdkurzacz, żeby sobie odkurzyk, zaraz umyje szafki w kuchni i potem kurze zmyje, podłogę może zdążę tez zmyc i wsio. Lazienke posprząta maz, bo mi za bardzo smiedzi tq chemia 😊

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    04.0 prenatalne 7,1 i 5,8 cm ludzików 🥹
    preg.png
  • Dominika283 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    Dominika283 ja mam detektor ale kupiłam go dopiero koło 10tc więc dopiero wtedy sprawdzałam i udało się od razu wyłapać serduszko. Ogólnie to trzeba szukać bardzo nisko na samym początku tak na spojeniu łonowym. Dziewczyny pisały na sierpniowych kiedyś że i tak koło 9tc udało się im już wyłapać serduszko. Wszystko zależy jak się dzidzia ułoży. Jak Ci się nie uda nawet wyłapać to się nie przejmuj niczym zjedz coś sobie i za jakiś czas spróbuj ponownie 😉

Dziękuję za pomoc :)

Endzi lubi tę wiadomość

Ania ❤ ur. 27.09.2021
    12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
    mutacja MTHFR, PAI1
    "Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się."
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Więc tak Jagodowa pytałaś czy będzie synuś mamusi ?? 😁 Ciężko powiedzieć ale chyba zawsze tak jest 🤪 choć nie powiem cieszę się, że to chłopak dużo mam nadzieję będzie robił z ojcem 😁 więc ja będę mieć czas dla siebie jak oni gdzieś wybedą razem ;)

Ja dziś od rana na nogach - sprztełam łazienkę, nastawiłam rosół, przyprawiłam kotlety i wstawiłam własnie ciacho do piekarnika 😱 zła jestem bo oczywiście mój maz musi mieć pełną lodówe jedzenia 🤦 jakby czasem nie można byłoby odpuścić i zamówić jakiegoś jedzenia. A tak to pół dnia w kuchni. 😤 Dramat ..

Adu to my dziś podobnie jak Wy też jedziemy na parapet :)

Miłego weekendu dziewczyny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2021, 13:53

Jagodowa Mama, Baśka 89 lubią tę wiadomość

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 19:55

Endzi, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie słońce!!!!! ☀️🌞☀️😁😁😁

Po wczorajszym dniu, który jakoś przygniótł mnie totalnie, chociaż w sumie nic takiego się nie stało, dziś nareszcie dzień z uśmiechem 😊. No... Powiedzmy. Ale chociaż tak jak sobie o tym marzyłam, posiedzialam na ławeczce z buzią wystawioną do słońca. Mała szalała na śniegu (mokry bardzo ale o dziwo się utrzymał) a pan Tatuś strzelał fotki. Miły dzień 😊.

Snowflake, żadnych większych problemów nie mam, nic złego się nie dzieje. Po prostu czasem takie drobne przykrości i negatywne emocje zbierają się, zbierają i w końcu kiedyś muszą znaleźć ujście. I tak właśnie było wczoraj. Duperele, ale tak jak malutki kamyk w bucie, potrafią nieźle uprzykrzyć życie. Ot co. Tylko tyle i aż tyle. A jeśli dodatkowo człowiek nie ma się komu wygadać... No i pękło 😔.

Tak jak Endzi pisała - wizyta 8.03 i mam nadzieję że dowiem się wreszcie kto mnie tak kopie nocami 😁. Dziś mówię do brzucha " Halo, proszę się łaskawie przesunąć bo prawej nogi nie mogę ogolić"😁. Co się schyliłam to dostałam strzała 😹.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2021, 16:39

Wysłany: 20 lutego 2021, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka propozycja, bo ja też już nie pamiętam wszystkiego:

DZIEWCZYNY vs CHŁOPAKI

Jagodowa - ??
    Endzi - ??
    Sandrina - dziewczynka
    Monika - chłopiec
    Adu - dziewczynka

Przepraszam z pamięci bez sięgania do postów nie dam rady więcej 🤷. Jeśli jest gdzieś pomyłka, proszę poprawcie 😊.

Jeśli chcecie to wpisujcie, po wizytach pewnie coś się wyklaruje 😊.

• Dominika283 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    Hej! Ja akurat z tego cuda nie korzystam, ale jestem świeżo po pogadance położnej w tym temacie i ona to bardzo poleca, zwłaszcza jeśli kobieta miała wcześniej przykre doświadczenia. Może to pomóc przejść przez ciążę bez stresu 🙂 tylko z początku właśnie może być problem wychwycić dzidzę więc tu teoria o mniejszym stresie leży i kwiczy 🙈 jednakże podsumowując podobno jest to coś warte uwagi 🙂 Zdrówka dla Ciebie i Maluszka!!!

Dziękuję! :)

Ania ❤ ur. 27.09.2021
    12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
    mutacja MTHFR, PAI1
    "Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się."
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png

Wysłany: 21 lutego 2021, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

DZIEWCZYNY vs CHŁOPAKI

Jagodowa - ??
    Endzi - ??
    Sandrina - dziewczynka
    Monika - chłopiec
    Adu - dziewczynka
    Snowflake - chłopiec

• Annamaria Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    A Ciebie podziwiam Mateczko 🙂 naprawdę. Odnoszę wrażenie, że jesteś bardzo spokojną osobą, która cieszy się życiem na każdym kroku. Dosłownie. Nawet czytając o Waszym wstawaniu i wyprawie przez całe miasto czuje się bijące ciepło i troskę z Twojej wypowiedzi. Fajne to. Wprowadzasz spokój 😀

Jejku, Snowflake, dziękuję ci, ale mi się miło zrobiło :) Jestem spokojna z natury, ale też jak każdy, mam swoje granice, mój kryzysowy czas to wieczór, okolice 18, 19.. jak jestem sama z dziecmi od rana, to wtedy czasem już nie mam sił, mina już nie taka, i jeszcze jak nastolatek mój najstarszy coś ma foszki, to wtedy zdecydowanie nie jestem już "oazą spokoju na tafli jeziora".... ;)
    Snowflake wrote:
    Będąc na spacerze weszłam sobie do mojej ulubionej sieciówki (lumpidełko 🤪)
    Endzi wrote:
    A później jedziemy ze szwagierką na ciucha zaszaleć 🙈

Snowflake, Endzi, widzę, że nie jestem sama z moją miłością do secondhandów! Mam słabość do wzorów vintage, takich wyrazistych printów na bluzeczkach, ubrankach i w lumpkach mogę czasem coś naprawdę fajnego wyłapać :)
    Endzi wrote:

Annamaria łóżeczko wiklinowe pięknie pewnie wygląda 😍 jak będziesz miała chwilę to wrzuć zdjęcie 🤗 Mi się podobały też kosze Mojżesza ale to tylko na kilka pierwszych miesięcy🙄 więc zrezygnowałam

Dobrze, zrobię ci fotkę :) Co do kosza Mojżesza, mam jeden używany tylko przy ostatnim bobasie i powiem ci, mimo, że tylko 3 czy 4 miesiące go używałam, bardzo mi się przydał. Jeździlismy wtedy czesto do mojej mamy, i jeden wypad weekendowy gdzie poza domem był, i to było genialne, w samochodzie zajmuje malutko miejsca, a miałam w każdym obcym miejscu pod ręką przenośne łóżeczko dla malucha. Łapałam za te uszy i przenosiłam pomiędzy pokojami, piętrami. Teraz nie będzie tyle wyjazdów, pewnie czas go obfocić i puścić dalej.

Endzi lubi tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa z tego co pamiętam to jeszcze chyba u Basi był chłopiec ale może niech ona potwierdzi lepiej 🤔

Annamaria ja lubię chodzić po ciuchach a raczej jeżdżę do jednego takiego większego i tam przeglądam czy coś ciekawego jest. Jak mam jechać do galerii i łazić po kilku sklepach to mi się coś robi. Chociaż nie mówię że nie jeżdżę bo wiadomo czasem trzeba sobie coś kupić nowego 😊 Są żeczy których bym nigdy w ciuchu nie kupiła bo by mnie to brzydziło ale jeżeli chodzi o normalne ubrania to czemu nie 😁

Miłego dnia dziewczyny Wam życzę 😘

Ja dzisiaj trochę posprzątałam jeszcze bo mają nasze szoguny (chrześnicę) do nas przyjechac więc tak z grubsza podłogę umyłam i ogarnęłam kuchnie. A wieczorem jedziemy do znajomych posiedzieć. Kupiłam wczoraj grę planszowa biznes po polsku i będziemy grać 😊
    Jak ja byłam mała to mieliśmy eurobisness i uwielbiałam w to grać. Ale stacjonarnie ciężko było dostać więc muszę się zadowolić podrubą 😂

Baśka 89, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Baśka 89, Jagodowa Mama, Endzi lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa Mama wrote:
    DZIEWCZYNY vs CHŁOPAKI

Jagodowa - ??
    Endzi - ??
    Sandrina - dziewczynka
    Monika - chłopiec
    Adu - dziewczynka
    Snowflake - chłopiec
    Baśka - podobno chłopiec(10.03) się okażą na 100%

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]

Wysłany: 21 lutego 2021, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake, dziękuję 😘... Na razie szpadel zbędny ale będę o Tobie w razie czego pamiętać 😊. Mam jedną serdeczną koleżankę i wiem, że mogę z nią pogadać, bo dobrze się rozumiemy. Chodzi bardziej o to, że ona też w jest w zaawansowanej ciąży a biedna ma naprawdę poważne problemy rodzinne. Więc ja ze swoimi pierdołami nie chcę jej po prostu dokładać...

Dziewczyny, ja też uzależniona od szmateksów 😉. Chwilowo mam detoks z braku czasu no i przez odległość - z wózkiem nie mam szans się tam zapatoczyć. Ale niebawem liczę na to, że wybiorę się na konkretne łowy 😉.

Basia, no to czekamy do 10 marca...

Wysłany: 21 lutego 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, planszóweczki są jak najbardziej spoko 👍. Tylko coraz trudniej znaleźć towarzystwo do gry...

Kiedyś z koleżankami z pracy umawiałyśmy się raz w tygodniu na takie wieczorki - puzzle, winko, jakieś dobre jedzenie i pogaduchy. Fajne to było. A potem coraz trudniej się zebrać do kupy, żeby wszystkim pasowało, dzieciaki itp... Szkoda. Bardzo mi brakuje takiej odskoczni, chociaż uwielbiam być mamą na pełny etat 😊.

Wysłany: 21 lutego 2021, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    Zaliczyliśmy spacerek, Wiercipięta wymęczona na hulajnodze, Piernik pobiegał samopas po rynku i padły te moje Brzdące 😀 ale pogoda piękna! Już wszystkim tęskno za tym pierwszym ciepłem. Niektórzy u nas to nawet na krótki rękaw wyszli 🙈

A moja królewna dziś miała niezapowiedzianych gości w porze drugiej drzemki więc już od prawie godziny śpi 😅... Ciekawe jak to się przełoży na poranek... Od której będę biegać. Bo mój to ma taki sen, że nic ale to nic nie słyszy 🙄.

Snowflake, to i Ty dziś połapałaś trochę słoneczka ☀️🌞😊. Oby i Tobie to pomogło uporać się ze smuteczkami.

Idę wyprostować kości... Kość krzyżowa boli mnie okrutnie 🙄.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2021, 20:17

‹‹ 243 244 245 246 247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ