X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria 😘

Ja mam ' stację przewijającą". Stary synkowi oddał swoje długie szerokie biureczko. Na tym przewijak ( oczywiście z motywem leśnych zwierzątek 🤪) a po bokach w koszyczkach niezbędne akcesoria kosmetyczne. Z boku dużo miejsca na ubranko brudne i czyste.
    Plus w kontenerku w szufladkach miałam pieluszki, podkłady i rzadziej używane akcesoria/leki.
    Wszystko pod ręką i mega wygoda ( zwłaszcza dla kręgosłupa). Teraz już tylko przy grubszej sprawie korzystamy, ale malutka też wykorzysta.

Endzi lubi tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w sobotni ranek wszystkim 😁

Snowflake ja razem z Jagodową mamy wizytę 08.03 i obie nie mamy pojęcia kto u nas siedzi w brzuszku. O promce dowiedziałam się w sumie z Instagramowego konta "matkapromocja" ale polowałam na tą butelkę od dawna już. Ostatnio były w Lidlu i Biedrze ale o ponad dychę droższe także się opłaca tą z Rossmanna. Teraz są też u nas w e'leclerk czy jak to się tam pisze też w promocji te butelki. Ale w Rossmannie cena najlepsza tych 0,7l a reszta pojemności to nie mam pojęcia trzeba byłoby sprawdzić na stronie.

Annamaria łóżeczko wiklinowe pięknie pewnie wygląda 😍 jak będziesz miała chwilę to wrzuć zdjęcie 🤗 Mi się podobały też kosze Mojżesza ale to tylko na kilka pierwszych miesięcy🙄 więc zrezygnowałam. A z tego co oglądałam to różne wymiary tych przewijaków były także może akurat coś znajdziesz.

Dominika283 ja mam detektor ale kupiłam go dopiero koło 10tc więc dopiero wtedy sprawdzałam i udało się od razu wyłapać serduszko. Ogólnie to trzeba szukać bardzo nisko na samym początku tak na spojeniu łonowym. Dziewczyny pisały na sierpniowych kiedyś że i tak koło 9tc udało się im już wyłapać serduszko. Wszystko zależy jak się dzidzia ułoży. Jak Ci się nie uda nawet wyłapać to się nie przejmuj niczym zjedz coś sobie i za jakiś czas spróbuj ponownie 😉

Snowflake, Jagodowa Mama, Baśka 89 lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, chyba też kupie ta butelkę, na pewno się kiedyś przyda 😊 u mnie jedynym problemem jest to, że ha wole wodę gazowana. :D

No ciekawe czy te wasze uparxiuszki się pokaza tego 8 😊 ja już tak czekam na to kolejne spotkanie 🥰

W ogóle dajecie wiarę, że my już prawie połowa ciąży za sobą? Szok.. ja tego zupełnie nie ogarniam..

Zjadlam śniadanie i zaleglam znowu na łóżku 🤣 maz znowu dzis pracuje, więc muszę ogarnąć mieszkanie. Wieczorem mamy iść do mojej siostry na mini paprapetowke.

Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    preg.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu już wszyscy czekamy z niecierpliwością kto tam siedzi w brzuszku 😍 Niby tak blisko do tej wizyty a jednak tak daleko 😳 Ale masz rację czas tak szybko leci że zaraz będziemy w 3 trymestrze zanim się obejrzymy😎

Mój dzidziulek fikolki robi w brzuszku właśnie i łaskotka 😍 Śmieszne uczucie ale przynajmniej wiem że tam jest 😅

Ja już ogarnęłam z grubsza, bo sprzątałam dokładniej w czwartek, a jutro ma przyjechać szwagierka z dziewczynkami więc będzie armagedon później 😂 Także nie ma sensu no może jeszcze podłogę znowu umyje co by czystrza podłoga była.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2021, 11:21

Baśka 89 lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzu, trzeci trymestr to brzmi jak kosmos 🤣 eh wlasnie dlatego chciałabym czuć juz dzidzie, wierzyłabym w ta ciążę, a tak prócz brzucha to nadal to takie nierealne. :P

No ja w sumie puściłam tylko pdkurzacz, żeby sobie odkurzyk, zaraz umyje szafki w kuchni i potem kurze zmyje, podłogę może zdążę tez zmyc i wsio. Lazienke posprząta maz, bo mi za bardzo smiedzi tq chemia 😊

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    preg.png
  • Dominika283 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    Dominika283 ja mam detektor ale kupiłam go dopiero koło 10tc więc dopiero wtedy sprawdzałam i udało się od razu wyłapać serduszko. Ogólnie to trzeba szukać bardzo nisko na samym początku tak na spojeniu łonowym. Dziewczyny pisały na sierpniowych kiedyś że i tak koło 9tc udało się im już wyłapać serduszko. Wszystko zależy jak się dzidzia ułoży. Jak Ci się nie uda nawet wyłapać to się nie przejmuj niczym zjedz coś sobie i za jakiś czas spróbuj ponownie 😉

Dziękuję za pomoc :)

Endzi lubi tę wiadomość

Ania ❤ ur. 27.09.2021
    12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
    mutacja MTHFR, PAI1
    "Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się."
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Więc tak Jagodowa pytałaś czy będzie synuś mamusi ?? 😁 Ciężko powiedzieć ale chyba zawsze tak jest 🤪 choć nie powiem cieszę się, że to chłopak dużo mam nadzieję będzie robił z ojcem 😁 więc ja będę mieć czas dla siebie jak oni gdzieś wybedą razem ;)

Ja dziś od rana na nogach - sprztełam łazienkę, nastawiłam rosół, przyprawiłam kotlety i wstawiłam własnie ciacho do piekarnika 😱 zła jestem bo oczywiście mój maz musi mieć pełną lodówe jedzenia 🤦 jakby czasem nie można byłoby odpuścić i zamówić jakiegoś jedzenia. A tak to pół dnia w kuchni. 😤 Dramat ..

Adu to my dziś podobnie jak Wy też jedziemy na parapet :)

Miłego weekendu dziewczyny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2021, 13:53

Jagodowa Mama, Baśka 89 lubią tę wiadomość

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 19:55

Endzi, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie słońce!!!!! ☀️🌞☀️😁😁😁

Po wczorajszym dniu, który jakoś przygniótł mnie totalnie, chociaż w sumie nic takiego się nie stało, dziś nareszcie dzień z uśmiechem 😊. No... Powiedzmy. Ale chociaż tak jak sobie o tym marzyłam, posiedzialam na ławeczce z buzią wystawioną do słońca. Mała szalała na śniegu (mokry bardzo ale o dziwo się utrzymał) a pan Tatuś strzelał fotki. Miły dzień 😊.

Snowflake, żadnych większych problemów nie mam, nic złego się nie dzieje. Po prostu czasem takie drobne przykrości i negatywne emocje zbierają się, zbierają i w końcu kiedyś muszą znaleźć ujście. I tak właśnie było wczoraj. Duperele, ale tak jak malutki kamyk w bucie, potrafią nieźle uprzykrzyć życie. Ot co. Tylko tyle i aż tyle. A jeśli dodatkowo człowiek nie ma się komu wygadać... No i pękło 😔.

Tak jak Endzi pisała - wizyta 8.03 i mam nadzieję że dowiem się wreszcie kto mnie tak kopie nocami 😁. Dziś mówię do brzucha " Halo, proszę się łaskawie przesunąć bo prawej nogi nie mogę ogolić"😁. Co się schyliłam to dostałam strzała 😹.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2021, 16:39

Wysłany: 20 lutego 2021, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka propozycja, bo ja też już nie pamiętam wszystkiego:

DZIEWCZYNY vs CHŁOPAKI

Jagodowa - ??
    Endzi - ??
    Sandrina - dziewczynka
    Monika - chłopiec
    Adu - dziewczynka

Przepraszam z pamięci bez sięgania do postów nie dam rady więcej 🤷. Jeśli jest gdzieś pomyłka, proszę poprawcie 😊.

Jeśli chcecie to wpisujcie, po wizytach pewnie coś się wyklaruje 😊.

• Dominika283 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    Hej! Ja akurat z tego cuda nie korzystam, ale jestem świeżo po pogadance położnej w tym temacie i ona to bardzo poleca, zwłaszcza jeśli kobieta miała wcześniej przykre doświadczenia. Może to pomóc przejść przez ciążę bez stresu 🙂 tylko z początku właśnie może być problem wychwycić dzidzę więc tu teoria o mniejszym stresie leży i kwiczy 🙈 jednakże podsumowując podobno jest to coś warte uwagi 🙂 Zdrówka dla Ciebie i Maluszka!!!

Dziękuję! :)

Ania ❤ ur. 27.09.2021
    12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
    mutacja MTHFR, PAI1
    "Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się."
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png

Wysłany: 21 lutego 2021, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

DZIEWCZYNY vs CHŁOPAKI

Jagodowa - ??
    Endzi - ??
    Sandrina - dziewczynka
    Monika - chłopiec
    Adu - dziewczynka
    Snowflake - chłopiec

• Annamaria Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    A Ciebie podziwiam Mateczko 🙂 naprawdę. Odnoszę wrażenie, że jesteś bardzo spokojną osobą, która cieszy się życiem na każdym kroku. Dosłownie. Nawet czytając o Waszym wstawaniu i wyprawie przez całe miasto czuje się bijące ciepło i troskę z Twojej wypowiedzi. Fajne to. Wprowadzasz spokój 😀

Jejku, Snowflake, dziękuję ci, ale mi się miło zrobiło :) Jestem spokojna z natury, ale też jak każdy, mam swoje granice, mój kryzysowy czas to wieczór, okolice 18, 19.. jak jestem sama z dziecmi od rana, to wtedy czasem już nie mam sił, mina już nie taka, i jeszcze jak nastolatek mój najstarszy coś ma foszki, to wtedy zdecydowanie nie jestem już "oazą spokoju na tafli jeziora".... ;)
    Snowflake wrote:
    Będąc na spacerze weszłam sobie do mojej ulubionej sieciówki (lumpidełko 🤪)
    Endzi wrote:
    A później jedziemy ze szwagierką na ciucha zaszaleć 🙈

Snowflake, Endzi, widzę, że nie jestem sama z moją miłością do secondhandów! Mam słabość do wzorów vintage, takich wyrazistych printów na bluzeczkach, ubrankach i w lumpkach mogę czasem coś naprawdę fajnego wyłapać :)
    Endzi wrote:

Annamaria łóżeczko wiklinowe pięknie pewnie wygląda 😍 jak będziesz miała chwilę to wrzuć zdjęcie 🤗 Mi się podobały też kosze Mojżesza ale to tylko na kilka pierwszych miesięcy🙄 więc zrezygnowałam

Dobrze, zrobię ci fotkę :) Co do kosza Mojżesza, mam jeden używany tylko przy ostatnim bobasie i powiem ci, mimo, że tylko 3 czy 4 miesiące go używałam, bardzo mi się przydał. Jeździlismy wtedy czesto do mojej mamy, i jeden wypad weekendowy gdzie poza domem był, i to było genialne, w samochodzie zajmuje malutko miejsca, a miałam w każdym obcym miejscu pod ręką przenośne łóżeczko dla malucha. Łapałam za te uszy i przenosiłam pomiędzy pokojami, piętrami. Teraz nie będzie tyle wyjazdów, pewnie czas go obfocić i puścić dalej.

Endzi lubi tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa z tego co pamiętam to jeszcze chyba u Basi był chłopiec ale może niech ona potwierdzi lepiej 🤔

Annamaria ja lubię chodzić po ciuchach a raczej jeżdżę do jednego takiego większego i tam przeglądam czy coś ciekawego jest. Jak mam jechać do galerii i łazić po kilku sklepach to mi się coś robi. Chociaż nie mówię że nie jeżdżę bo wiadomo czasem trzeba sobie coś kupić nowego 😊 Są żeczy których bym nigdy w ciuchu nie kupiła bo by mnie to brzydziło ale jeżeli chodzi o normalne ubrania to czemu nie 😁

Miłego dnia dziewczyny Wam życzę 😘

Ja dzisiaj trochę posprzątałam jeszcze bo mają nasze szoguny (chrześnicę) do nas przyjechac więc tak z grubsza podłogę umyłam i ogarnęłam kuchnie. A wieczorem jedziemy do znajomych posiedzieć. Kupiłam wczoraj grę planszowa biznes po polsku i będziemy grać 😊
    Jak ja byłam mała to mieliśmy eurobisness i uwielbiałam w to grać. Ale stacjonarnie ciężko było dostać więc muszę się zadowolić podrubą 😂

Baśka 89, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Baśka 89, Jagodowa Mama, Endzi lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa Mama wrote:
    DZIEWCZYNY vs CHŁOPAKI

Jagodowa - ??
    Endzi - ??
    Sandrina - dziewczynka
    Monika - chłopiec
    Adu - dziewczynka
    Snowflake - chłopiec
    Baśka - podobno chłopiec(10.03) się okażą na 100%

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]

Wysłany: 21 lutego 2021, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake, dziękuję 😘... Na razie szpadel zbędny ale będę o Tobie w razie czego pamiętać 😊. Mam jedną serdeczną koleżankę i wiem, że mogę z nią pogadać, bo dobrze się rozumiemy. Chodzi bardziej o to, że ona też w jest w zaawansowanej ciąży a biedna ma naprawdę poważne problemy rodzinne. Więc ja ze swoimi pierdołami nie chcę jej po prostu dokładać...

Dziewczyny, ja też uzależniona od szmateksów 😉. Chwilowo mam detoks z braku czasu no i przez odległość - z wózkiem nie mam szans się tam zapatoczyć. Ale niebawem liczę na to, że wybiorę się na konkretne łowy 😉.

Basia, no to czekamy do 10 marca...

Wysłany: 21 lutego 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, planszóweczki są jak najbardziej spoko 👍. Tylko coraz trudniej znaleźć towarzystwo do gry...

Kiedyś z koleżankami z pracy umawiałyśmy się raz w tygodniu na takie wieczorki - puzzle, winko, jakieś dobre jedzenie i pogaduchy. Fajne to było. A potem coraz trudniej się zebrać do kupy, żeby wszystkim pasowało, dzieciaki itp... Szkoda. Bardzo mi brakuje takiej odskoczni, chociaż uwielbiam być mamą na pełny etat 😊.

Wysłany: 21 lutego 2021, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    Zaliczyliśmy spacerek, Wiercipięta wymęczona na hulajnodze, Piernik pobiegał samopas po rynku i padły te moje Brzdące 😀 ale pogoda piękna! Już wszystkim tęskno za tym pierwszym ciepłem. Niektórzy u nas to nawet na krótki rękaw wyszli 🙈

A moja królewna dziś miała niezapowiedzianych gości w porze drugiej drzemki więc już od prawie godziny śpi 😅... Ciekawe jak to się przełoży na poranek... Od której będę biegać. Bo mój to ma taki sen, że nic ale to nic nie słyszy 🙄.

Snowflake, to i Ty dziś połapałaś trochę słoneczka ☀️🌞😊. Oby i Tobie to pomogło uporać się ze smuteczkami.

Idę wyprostować kości... Kość krzyżowa boli mnie okrutnie 🙄.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2021, 20:17

‹‹ 243 244 245 246 247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ