Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Mysle, że depresję można mieć w każdym stanie, a ciaza dodatkowo to natłok hormonów, które się kumulują w nas, więc myślę, że nawet łatwiej o to. Pogoda nie pomaga, jesteśmy istotami, które potrzebują słońca, a zima trwa już dość długo.
Jagodowa Mama, Baśka 89 lubią tę wiadomość
-
Adu, tak, niech ta zima się już skończy. Chociaż... Jest nadzieja, dziś o 5 rano tak pięknie ptaki śpiewały! A nie tylko to typowo zimowe "kraaa"....
Annamaria, wiem o wit C ale nie suplementuje dodatkowo, biorę witaminki ciążowe i staram się jeść produkty zawierające żelazo w obecności owoców/ warzyw/ soków... Ale może rzeczywiście to nie wystarczy...
Endzi, jak wczorajszy wieczór?
Ja uciekam. Moj króliczek już się kręci, koniec drzemki.Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny widzie piękne brzuszki już się u Was prezentują 😍
Jagodowa doskonale Cię rozumiem z tym podejrzeniem depresji i złym samopoczuciem. Ja kilka tygodni temu też się tak kiepsko czułam. Tylko mi bardzo przeszkadzała samotność. Zaczęłam jeździć do mojej mamy co 2 tydzień jak mąż ma drugie zmiany tak chociaż raz żeby ją odwiedzić i nie być samej w domu. A ta pogoda to faktycznie nie pomaga. Myślę że już niedługo będzie ta nasza wymarzona wiosna i poczujemy się wszystkie lepiej ❤️ Trzymam kciuki za poprawę humoru kochana.
Co do wit C to Annamaria ma rację żeby żelazo się porządnie wchłaniało potrzeba duzooo Wit c. Więc suplementacja na pewno nie zaszkodzi a może tylko pomoc. 😉
A co do mojego wieczoru to był udany. Spodobało im się granie i następnym razem jak się będziemy widzieć to też mamy zabrać grę ze sobą 😁
Trochę się wczoraj martwiłam bo mój bąbel się nie bardzo ruszał wczoraj. Ale jak zaczął mnie łaskotac po 22 tak przez prawie godzinę go czułam 😊 Dzisiaj też jakoś mało się wierci ale od czasu do czasu daje o sobie znać. Wgl mam jakieś dziwne klocia lewego jajnika. Tak mi się wydaje przynajmniej że to lewy jajnik. 🤔 Nie wiem czy bąbel się rozpycha na tamtą stronę czy o co może chodzić 🤷♀️
Niedługo ma po mnie przyjechać teściowa bo mamy mszę za dziadka o 16 a mój stary pojechał na 2 zmianę do pracy więc ja będę nas reprezentować. (Kiedyś wspominałam że prosiłam go aby pomógł nam zajść w ciążę) Ostatnio byliśmy u niego na cmentarzu a dzisiaj mija 2 lata od jego śmierci. Także nie mogłabym przegapić mszy aczkolwiek ja jestem mało kosciulkowa ale wierzę w jego pomoc ❤️
Annamaria jakiś czas temu były te legginsy w Lidlu. Może warto poszukać na ostatnich sztukach może coś jeszcze będzie 🤔 Ja za to mam 3 pary legginsow a żadnych ciążowych dżinsów i będę musiała sobie coś kupić.
Miłego dnia wszystkim życzę 😊Baśka 89, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Jagodowa przechodziłam taki okres jak Ty teraz więc rozumiem.Wieczorami płakałam bo mój nie chciał mnie przytulić 🤭 no nie poznawałam samej siebie...to nie w moim stylu takie użalanie się nad sobą.Mowilam że mnie nie kocha,że znajdzie się inna bo jestem gruba itd.wmawialam sobie że nie będę dobra matka,że żałuję tej ciąży (a tyle laaaat na nią czekałam 😔)rozmawiałam z przyjaciółką na temat depresji w ciąży i czytałam o tym i tak jak najbardziej się zdarzają...na całe szczęście przeszło mi to...wydaje mi się że hormony robiły swoje.
ENDZI mnie również boli prawy lub lewy jajnik tak myślę że to On bo w tym miejscu jak na owulację.
Dzisiaj widzę mam gorszy dzień bo strasznie mnie denerwuje wszystko w moment a szczególnie pies któremu się chyba poyebalo coś w tej główce bo broi nie samowicie😔 chyba się nie wyspalam.
Ale piękne te wasze brzuszki ❤️ snowflake ale ty filigranowa jesteś 🤩 śliczny brzusio 👌😍😘🥰❤️
Coś mi się wydaje że przytyje sporo w tym drugim trymestrze 🤣🤣🤣jakoś mi słodkiego się chce 🤫 żelków ❤️ lodów ❤️ draży ❤️ 🤣🤣🤣
Ale Wam fajnie że w ciągu dnia czujecie dzidzia 😍 mój to wybrał sobie jedną porę wieczorowa jak matka idzie spać 🤣🤣🤣 już na złość franca robi 🤣🤣🤣 chociaż po obiedzie jak leżę to nie raz się odezwie-zapuka ale moment i idzie spioszkac ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2021, 15:02
Jagodowa Mama lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Hej dziewczyny 😘
Jak tu dziś pięknie brzuszkowo ❤️🤰
Pasują Wam brzuszki 😍
Pokaże i swój który też już pięknie rośnie 🤪
https://naforum.zapodaj.net/2f8e2e7538a3.jpg.html
Basiu ja też mam tak, że brzuch mnie czasem boli takie to dość dziwne uczucie.
Zazdroszczę zapisania się na szkołę rodzenia ale to jest online czy stacjonarnie ?
Muszę też poszperać bo chciałabym pójść żeby wiedzieć więcej bo się na niczym kompletnie nie znam.
Jagodowa przykro mi, że masz ostatnimi czasy taki nastrój. Pogoda na pewno tego nie powlepsza i mniejwmy nadzieję że wiosna szybko przyjdzie.
Aaaa i nie myśl tak żeby tutaj nie pisać jak masz złe dni - właśnie masz pisać ! Wiem, że to robi dobrze a nas w żadne sposób nie obarcza a wygadanie się jest wręcz wskazane. Mnie doprowadza do depresji pracab😭 ja już chyba się przełaczylam na tryb wolne - macierzynstwo 🤣🤣 te wolne to powinnam napisać w cudzysłowiu 😁
Co do leginnsow to ja ostatnio kupiłam w Lidlu tylko po regularnej cenie online i są spoko ..bo już nie miałam w czym łazić po domu.
W ogóle dziś tesciowa mi przysłała zdjęcie jakie już kupuję ciuszki młodemu 😁 no niech kupuje jak ma frajdę okaże się, że zanim się urodzi syn będzie miał już stertę ciuchów 🤣
Ja dziś idę dziewczyny na pazurki - wielkie wyjście 🤣 ale dobrze złapie trochę "świeżego" powietrza bo całymi dniami nie wychodzę nigdzie
Miłego popołudnia 😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2021, 15:34
Snowflake, Jagodowa Mama, Endzi, kredka, Baśka 89 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny raz jeszcze... Dostałam dziś od Was mnóstwo wsparcia 😘. I zrozumienia. Postaram się nie zmarnować tego pozytywnego ładunku emocji, które od Was płyną❤️.
Wiesz Snowflake? Jak stanę na palcach to też mam tyle wzrostu... 😂😁😁😂.Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Snowflake wrote:🙈 Czyli przy Tobie wyglądam na całkiem wysoką? 😀 To piąteczka! 😀
Haha 😁😂 dokładnie! Piąteczka. Kiedyś członkini klubu XS, teraz już nawet awans do rozmiaru M ale kurcze... jakoś urosnąć w pionie nie mogę 😛.Snowflake, Baśka 89 lubią tę wiadomość
-
Snowflake ja wcześniej brałam Wit c 1000mg z alliness w kapsułkach. Ale teraz nie biorę bo mi się skończyła tamta. Ogólnie w aptece jest spory wybór tylko właśnie trzeba zwracać uwagę na dawkę. Zastanawiałam się jeszcze nad tą co reklamują taka rozpuszczalna też ma 1000mg i to lek ascorvita chyba ale nie jestem pewna czy dobrze pamiętam.
Co do witamin to na pewno warto badać ich poziom a w szczególności d3 sprawdzać co jakiś czas. Bo czasami niski poziom Wit d3 w naszym organizmie wspomaga właśnie takie stany depresyjne i mamy gorsze samopoczucie.
Tak jak wit c warto łączyć z żelazem tak samo np magnez z Wit b6 się lepiej przyswaja w organizmie. No i d3 to wiadomo z tłuszczami więc można brać z dha. Również słyszałam że najlepiej nie łączyć z sobą witamin rozpuszczalnych w wodzie z tymi rozpuszczalnymi w tłuszczach 🤷♀️ Chociaż mi się czasem zdarzało łączyć jedne z drugimi.
Jagodowa co do problemów i tego że my więcej wiemy niż najbliższą rodzina to powiem Ci szczerze że ja to doskonałe rozumiem. Czasami jest dużo prościej wyrzucić coś z siebie obcym ludziom niż bliskiej rodzinie czy przyjaciołom. My patrzymy na problemy innych z innej perspektywy niż Ci co są przy nas. 😉 No i dość często otrzymamy więcej wsparcia tu na forum niż w domu. Także uważam że jak ktoś czuje taką potrzebę zawsze warto się wygadać niż dusić coś w sobie. 😘
Byłam na mszy, trwała 25 min i do domu. Tzn pojechałam do teściowej i babcia zrobiła obiadek. Objadłam się jak świnka i się nie ruszam już 😂 Dobrze że jestem już w domu i mogę leżeć i odpoczywać. Bąbel na mszy się wiercil chyba mu się organy podobały 🤔😅Baśka 89 lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Annamaria to Twoje łóżeczko wiklinowe bardzo fajne jest. Podoba mi się takie dość niespotykane❤️
Ale jestem padnięta poszłabym spać ale nie ma co o tej porze się kłaść nawet... I tak wstałam dzisiaj o 8 zjadłam śniadanie i zrobiłam zastrzyk a później znowu poszłam spać i wstałam o 12:30 więc bez przesady.
Ale mam lenia dzisiaj 🙈
Snowflake co do tych więzadeł to może masz rację. Najśmieszniejsze jest to że ten lewy jajnik mnie bolał od owulacji a ja byłam pewna że owu była z lewego a tak na prawdę była z prawego jajnika😅
Ale już dawno go nie czułam jak już to takie ciągnie ale odkąd biorę magnez to już ich nie czuje.Baśka 89 lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Cześć! ☺️
Wracam do Was po długim weekendzie, który spędziłam u mamy i nie miałam w ogóle czasu na czytanie i pisanie. Tyle naskrobałyście, że owszem udało mi się nadrobić ale nie dam rady się odnieść do wszystkich Waszych wpisów, wybaczcie.
Obejrzałam też Wasze wszystkie brzuchowe zdjęcia i nie mogę wyjść z podziwu jak już daleko wszystkie jesteśmy i jak bardzo realne i namacalne się to robi. 😍 Cudne te Wasze brzuchy!
Muszę się Wam pochwalić, że moja wózkowa wyprawa zakończyła się sukcesem! Wózek zamówiony! Zapłaciłam 10% zaliczki (powinien trafić do sklepu w ciągu 3 tyg) i będzie na mnie czekał aż się pofatyguje odebrać- mogę odebrać nawet w lipcu i jeszcze pani zaproponowała spoko rabat. Oczywiście padło na model który jarał mnie od początku czyli Bugaboo Cameleon 3 plus, który jak zobaczyłam na żywo i nim pojeździłam to już amen, przepadłam całkowicie. 🤦🏻♀️😂 Jak ktoś chce zobaczyć jaki to dokładnie model i kolor który wybraliśmy to podrzucam fotkę :
https://zapodaj.net/53fbc5c14e0b8.png.htmlBaśka 89, Snowflake lubią tę wiadomość
-
Snowflake wrote:🙈 Dzięki Dziewczyny za tyle dobrych słów! Fakt, kawał krasnala ze mnie 🤪 całe 158 cm 😂 w gimnazjum i liceum to była moja największa bolączka, bo bardzo mi się marzyła sportowa kariera siatkarki ❤️🤩 także tego 😅
Basia - te ciążowe apetyty niestety są momentami przerażające 🤪😂 ja teraz to bym się dała pociąć za shake z Maca na ten przykład 🤦♀️ no i właśnie sama sobie strzeliłam w kolano 🤪 z Wiercipiętą miałam z kolei branie na mięso... O matko i byle jakaś czekolada była pod ręką, bo po posiłku musiałam w te pędy zagryźć słone słodkim 🤷♀️ z chłopcami za to lody bym jadła litrami i pomidory.
To całkiem wysoką jesteś 😁 ja mam całe 154cm 😁😁😁 co ty na to 😋😋😋
Lody i pomidory towarzyszą mi całą ciążę jak na razie anty przy chłopcach tak miałaś więc wydaje mi się że ten mój Dorian nie zmieni się w dziewczynkę 🤣🤣🤣[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
No w końcu nadrobiłam.
Annamaria świetna ta wiklina 😍
Jagodowa rozumieniu i przytulam 😘
Fajne wszystkie brzuchole. Ja swój też wstawię, ale to jak lustro umyję bo mały je namiętnie maltretuje. Wstyd światu pokazywać taki syf 🙈🙈
Pisałyście o Wit c. Ja w ciąży nie suplementuję - wcinam owoce i kiszonki, musi wystarczyć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2021, 21:11
-
Jagodowa Mama wrote:Dziękuję dziewczyny raz jeszcze... Dostałam dziś od Was mnóstwo wsparcia 😘. I zrozumienia. Postaram się nie zmarnować tego pozytywnego ładunku emocji, które od Was płyną❤️.
Wiesz Snowflake? Jak stanę na palcach to też mam tyle wzrostu... 😂😁😁😂.
O widzę że podobnie wzrostem będziemy😁 ja mam 154cm 😁😁😁 a Ty ?[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Kredka ja mam taki sam na oku ale z allegro za 1300zl.Tylko zastanawiam się nad tą spacerówka czy jest praktyczna i dobra dla dziecka bo naczytałam się że nie.Bo w tym modelu robi się z gondoli spacerówkę.
I właśnie się wacham ale raczej ten model i ten kolor wybiorę bo się zakochałam z moim 😍😍😍
https://naforum.zapodaj.net/e4a1bc3acdb1.jpg.htmlSnowflake lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Baśka a co to jest za model? Bo przyznam że chyba go wcześniej nie widziałam. Hmmm ciekawi mnie to jak się z tej gondoli robi spacerówkę. 🤔 Fajnie byłoby jakbyś miała możliwość zobaczyć go gdzieś na żywo w sklepie bo jednak na żywo jest trochę inaczej niż na fotkach. ☺️
Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Piękne te Wasze wózeczki 😍
Kredka masz rację już jesteśmy na takim etapie że wszystko zaczyna bardziej do nas docierać i niedługo nasze pociechy będą na świecie.
Mnie już nie tylko boli ten jajnik ale i podbrzusze delikatnie 🙈 chyba faktycznie te wiązadła się rozchodzą i tam się wszystko rozrasta. Mam taką nadzieję że to o to chodzi. Nie chciałabym poczuć większych boli i zaliczyć wizyty w szpitalu 🙄 Z drugiej strony mogłabym zadzwonić do swojej Pani ginekolog ale jak ostatnio się nie odezwała to szybciej byłoby odwiedzić szpital 😅 Ale dzisiaj sprawdzałam detektorem i serduszko pięknie bije no i łaskotki też były. Więc po prostu dzidzia robi sobie więcej miejsca w brzuszku.
A tak po za tym to w sobotę mam zajęcia stacjonarne w szkole. Od 13:20 a od 8:00 do 13:10 mam mieć online na teams. Jakieś jaja po prostu z tym. Oni sami nie wiedzą co robią wgl...💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Ten wózek niema nazwy ani modelu i raczej Polski nie jest.
ENDZI o bolach nawet nie chce myśleć bo wieczorami to jest tragedia...Brzuch ciągnie w dół,wzdyma go,bola mnie całe bebechy a jak dzidzia wczoraj zaczęła wariować to chyba parapetówkę robiła 🤣🤣🤣 brzuch mi podskakiwał raz po raz 🤣🤣🤣alenznbolem brzucha takie wygibasy nie były mile 🙄[link=https://www.suwaczki.com/][/link]