X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Oglądam właśnie pytanie na śniadanie i mówią o szkole rodzenia. Ja się wybieram na 100 % ale nie wiem kiedy się zapisać w jednych przyjmują od 23 tygodnia ciąży czy jakoś tak .. wiecie coś na ten temat więcej .. gdzie szukać tych szkół rodzenia ? Kurde muszę się temu bliżej przyjrzeć bo obudze się z ręką w nocniku 😁

Ładne wózeczki dziewczyny, mój mąż wczoraj mnie zaskoczył szukał wózków i fotelików 🙃 i oczywiście esteta mu się włączył 🤣 wózek i fotelik muszą do siebie pasować a najlepiej żeby fotelik pasował do wnętrza auta 😁 no i znalazł 😁 ale tak czy siak musimy się przejechać do sklepu bo się jeszcze moze okazac że nie są w żadnen sposób funkcjonalne/bezpieczne a to chyba najważniejsze ;)
    Ale podoba nam się ten zestaw

https://www.sklep-smile.pl/adamex-cristiano-special-edition-fotelik
    https://naforum.zapodaj.net/87868cf152b8.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 08:47

Snowflake, Baśka 89 lubią tę wiadomość

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 19:56

Monika87, kredka, Baśka 89 lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 19:56

Monika87 lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika fajny też ten wózek! ;) Co do fotelików takich sprzedawanych w zestawach 3w1 to poczytaj rośnie dokładnie jak on właśnie pod względem testów zderzeniowych itp bo one niestety czesto wypadają dość słabo i jeśli macie możliwość to może warto się zastanowić nad dołożeniem kilku stówek i kupieniem czegoś bezpieczniejszego. ☺️
    Ja właśnie zaczęłam czytać trochę o fotelikach i już mam łeb jak wiadro. 😂

Co do szkoły rodzenia to niestety się nie orientuję bo nie chodziłam i teraz też jakoś się nie rwę żeby iść. 😅 ale dużo dziewczyn sobie chwali więc jak masz czas i ochotę to szukaj informacji i na pewno coś znajdziesz. Może gin coś poleci, podpowie?

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 19:57

Annamaria lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake super, że wizyta udana i u maluszka wszystko ok! 🥰Takie wiadomości mega cieszą i uspokajają chociaż na trochę zanim się zacznie panika przed kolejną wizytą. 😅

Ja wizytuje jutro ale się nie nastawiam na poznanie płci bo mój gin dziadek ma słaby sprzęt. Za to za tydzień mam połówkowe i jak już mi tam nie powie to chyba w ramach protestu powiem, że nie chce wiedzieć do końca ciąży i przestane pytać. 😂😂😂

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake noo jak na chłopaka przystało ;) 250 gram ! Niech rośnie ;)

Kredka no właśnie ten fotelik to oddzielnie ale pasujący do wózka. Fotelik to cybex zaraz podeślę zdjęcie :)
    https://naforum.zapodaj.net/8dce0e657b14.jpg.html
    Czytałam właśnie o tym, że lepiej nie brać 3w1 tylko fotelik wziac oddzielnie.
    I tak zweryfikujemy wszystko w sklepie z wózkami i fotelikami - nie mogę się doczekać tego momentu tylko muszę mieć wolne.

No z tymi szkołami rodzenia to muszę pogrzebać w necie - najchętniej wolałabym stacjonarnie ale w dzisiejszych czasach to słabo to wygląda.
    Jak nie będzie stacjonarnie to online też dobrze zawsze to duża dawka wiedzy a ja wolę wiedzieć niż nie ;)
    W końcu to dla mnie tak czas nieznany ale i też fajny który może się już nie powtórzy ??? Tego nie wiem.. ale trzeba tak sobie myśleć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 09:02

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O szkole rodzenia dowiedziałam się z Facebooka z grupy RODZE W LIPCU. Jedną dziewczyna pisałam że się zapisała i właśnie tam gdzie chce rodzić więc podputalam i się zapisałam ☺️ 5.03 mam pierwsze zajęcia od 17-19.Narazie bez partnerów.Darmowa 😁
    Od 21 TC u mnie jest ta szkoła mi braknie kilku dni ale pow że spoko.

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredka wrote:

Ja wizytuje jutro ale się nie nastawiam na poznanie płci bo mój gin dziadek ma słaby sprzęt.

kredka, pytaj i ciśnij!! W tym tc ciąży już nawet na słabym sprzęcie widać wyraźnie, nawet dla pacjentki :) tak wysoko w ciaży siusiak jest juz dobrze widoczny, mimo, że jeszcze bez zstąpionych jajeczek, ale to już nie jest tycia wypustka wielkości czubka wykałaczki.. A jeśli dziewczynka, to tym bardziej bedzie po prostu gładki zarys, no inaczej to zupełnie na usg wygląda. Już jutro, kto wie, może się uda podejrzeć!! Trzymam za to kciuki!

Ja nie wiem, jak nasze matki mogły wytrzymywać te 9 miesiecy w nieustannej niewiedzy o płci! Szacun dla nich, serio.

Snowflake, dzięki... Idę między 12 a 13.. pierwszy raz spróbuję wyegzekwować od gina rachunek za wizytę, żeby móc uzyskać zwrot z ubezpieczenia grupowego, bo ostatnio podobno nie miał bloczków w biurze.. Teraz z rana mu bezczelnie wysłałam smsa, że proszę, żeby nie zapomniał druczków na wystawienie rachunku/faktury... ;) to chyba nie zapomni..

Monika87, foteliki Cybex są MEGA. Mieliśmy najróżniejsze firmy, i są nie dość, że dobrze wypadają w crashtestach, to jeszcze są solidne, łatwo mi się myje i czyści ich pokrowce, i mają taki system zapinania pasów i przedłużania pasów, że się człowiek nie umęczy.. Nie są najtańsze, ale są warte zakupu.. Zdecydowanie :)

Wiecie, że ja jeszcze dzieciom nie powiedziałam o ciąży...? Tak się boje i czekam by przekroczyć barierę ostatniej straty.. Choć w sumie już jakby ją przekraczam, teraz. W ostatniej ciąży poszłam na usg w 15 tc, żeby dowiedziec się, że rozwój zatrzymał się na 13 tygodniu... wtedy w ogóle nie czułam ruchów, żadnego plumkania ani łaskotania.. Teraz czuję ruchy i pomału niedługo będzie 14 tc... Może po dzisiejszym usg im powiem.. póki co, wcisnęłam im, że przytyłam i jestem trochę gruba.. ekhm... ;)

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizytę AnnaMaria - wszystko dobrze będzie zobaczysz 😘 mocno trzymam kciuki.

Dzięki też za recenzję fotelika ❤️ mój mąż się zajarał na ten fotelik :D pojeździmy i zobaczymy.

Pogogluje 😁 coś z tymi szkołami rodzenia. Jest jedną co mi się non stop wyświetla w reklamach ale jest online .. nie wiem chyba wolałabym się wyrwać z domu . W kwietniu byłoby super pójść na taką szkole :)

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po, granica zdecydowanie za mną, bo wg gina rozmiar dziecka odpowiada idealnie 14 Tc. Serducho i żywotność bdb, skakało niesamowicie :)

Plec nieznana, raz, że dziecko szalało za bardzo, a dwa, ja chyba wyparłam z pamięci to, jak słabej jakości usg ma mój gin! Także nic nie wiem. Na prenatalnych na wypasie sprzęcie raczej girl, a tu nie było szans nic zobaczyć. Czekam :)

Ale kamień z serca. Mam żywe dziecko w sobie. Naprawdę ❤️❤️❤️

Endzi, kredka, Snowflake, sandrina22, Monika87, Baśka 89 lubią tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria gratuluję kochana wiedziałam że teraz już wszystko będzie dobrze ❤️ Jednak leki działają cuda 👌

Monika co do szkoły rodzenia moja szwagierka wspominała że dobrze jest wybrać taką aby położna była z tego szpitala w którym zamierzamy rodzić. Ja muszę też się zapisać ale jeszcze nie wiem gdzie.

Annamaria, Baśka 89 lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria cudownie! ❤️ Najważniejsze że wszystko ok, na płeć przyjdzie czas. ☺️☺️

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa Mama wrote:
    Dziewczyny, a można mieć depresję w ciąży? spotkałyście się z tym może? Bo ja już siebie kompletnie nie poznaję

No nic. Dam sobie chwilę i zobaczę w którą stronę to wszystko zmierza.

Jagodowa, wczoraj nie pisałam, ale pamiętam o tobie, i jak najbardziej można mieć depresję w ciaży. Znajoma brała normalnie w ciąży dobrane do niej leki, żeby podnieść jej nastrój, są takie i można bezpiecznie sobie pomóc. Jesteś może na Instagramie? Jeśli tak, to znajdz profil:

@omatkodepresja

dzis jest aktualnie wrzucony live, zapisane rozmowy i odpowiedzi na pytania, jak można rozpoznać depresję w ciaży - jak się ją leczy - co robić. Zerknij, albo się uspokoisz, że to nie to, albo może zyskasz jakąś wskazówkę? Zresztą te dziewczyny to profesjonalistki, mają zdaje się fundację, czy stowarzyszenie, jest do nich kontakt i są bardzo chętne do pomocy!

Snowflake, eklerek mówisz...! Próbowałam!!! Kupiłam sobie niedawno babeczkę z kajmakiem, pięknie udekorowaną i w ogóle, taką miałam na nią ochotę!! I co, ugryzłam i bleee, jak niejadalna.. a zazwyczaj naprawdę je lubię.

także oblewanie wizyty u gina świętuję borówkami zjedzonymi na ławeczce pod żłobkiem, gruszką i domowym shake'iem z natki pietruszki, banana, gruszki, miodu i soku z cytryny! :)

6d8aded37294.jpg

0aeee8d0b955.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 15:32

Snowflake, Baśka 89 lubią tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria wrote:
    Jestem po, granica zdecydowanie za mną, bo wg gina rozmiar dziecka odpowiada idealnie 14 Tc. Serducho i żywotność bdb, skakało niesamowicie :)

Plec nieznana, raz, że dziecko szalało za bardzo, a dwa, ja chyba wyparłam z pamięci to, jak słabej jakości usg ma mój gin! Także nic nie wiem. Na prenatalnych na wypasie sprzęcie raczej girl, a tu nie było szans nic zobaczyć. Czekam :)

Ale kamień z serca. Mam żywe dziecko w sobie. Naprawdę ❤️❤️❤️
    Cudne wieści !! No to niech dzidziuś sobie tam grzecznie rośnie do rozwiazania ❤️❤️

To ja uczciłam to jablecznikiem, który robiłam w weekend z lodami 😁😁😁

Baśka 89 lubi tę wiadomość

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika87 wrote:
    To ja uczciłam to jablecznikiem, który robiłam w weekend z lodami 😁😁😁

A ja właśnie będę wciągać budyń waniliowy 😅

Monika87, Baśka 89 lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja w temacie jedzeniowym, robię pizzę właśnie.. :) za dużo składników na nią nie mam, wege szynkę, paprykę, i tyle, dobrze, że choć dużo sera mam :)

mam tylko suche drożdże, zobaczymy jak wyjdzie..
    Podobno z takich drożdży nie trzeba wstępnie wyrastac ciasta, hmmm... no nie wiem..

Baśka 89 lubi tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ