X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka dobrze, że z dzidzia wszystko ok.❤️
    I niedobrze, że takie rzeczy z szyjką 😔 kurde pod górkę :( niefajnie ta perspektywa brzmi. Miejmy nadzieję, że wszystko się unormuje i nie będzie potrzeby szpitala :(
    Oby było wszystko dobrze Kochana 😘😘

Baśka 89 lubi tę wiadomość

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam, że się aktywnie nie udzielam, ale mały taki wycisk mi daje ostatnio, że nie mam zwyczajnie chwili dla siebie.

Kredka dobrze, że z dzidzią ok. Współczuję stresu z szyjką. No zawsze coś... Na pocieszenie Ci powiem, że było kilka przypadków na belly, że dziewczyny miały pessar i urodziły po terminie. Także nie jest beznadziejnie. No i super , że często Ci wizyty wypadają to lekarze pod kontrolą będą wszystko mieć.

Annamaria idź na zajęcia, olej babę. Jak ci zacznie dogryzać powiedz, że też się cieszysz, że ją widzisz 😁

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria polubiłam za to wino. 😅
    Co do super koleżanki to ja naprawdę nie rozumiem jak ludzie mogą czerpać przyjemność z uprzykrzania życia innym. 🤦🏻‍♀️ Myślę, że powinnaś iść i spróbować ją olać ale jak będziesz czuła że bardzo źle na Ciebie wypływa jej obecność to zawsze możesz sobie odpuścić ale spróbować warto. 😉

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, aaaaaaa, poszłam. Właśnie wróciłam :)

Była, nie czuję się z nią super komfortowo, ale daję jej szansę.. Ona kiedyś była inna, milsza, naprawdę, ale od czasu jak mąż ją zdradził raz z nastolatką i wyszło to na jaw, mnóstwo naszych znajomych ucięło z nim kontakt, ona się obrażała, że nie chcą się z nim spotykać i go nie lubią jak kiedyś (ona z nim została, bo byli wtedy w ciaży). Teraz jest w drugiej ciaży, uważa, ze on już jej nie zdradzi bo jest drugie dziecko w drodze i wszystko jest ok.. W sumie, trochę myślę, że jej złośliwość i docinki są być może efektem tego, jak jeden wybryk męża wpłynął lawinowo na jej życie towarzyskie, mniej ludzi chce widywac jej męża, i niestety tym samym też ich razem.. i wiecie, pewnie sobie jakoś musi to odtłumaczyć, być w czymś lepszą, nie wiem..... Myślę, że za większością takich raniących ludzi się kryją ich osobiste rany. Tak trochę staram się ją zrozumieć, co nie zmienia faktu, że jest trudna.. No nic, niech ona sobie będzie jaka jest, ale kobiety powinny się wpierać. Przynajmniej ja wredna nie będę i nie oddam jej tym samym, co ona mi czasem serwowała, lepiej mi z takim podejściem... :)

A co do jogi, jest zupełnie inna niż zajecia na które do tej pory chodziłam, mniej fajna relaksacja, no i nie podoba mi się jeden z tekstów podczas wizualizacji, jak prowadząca mówi: "dziecko wychodzi"..!
    Kurcze, no na nastepnych zajeciach od razu o tym z nią pogadam, czy to konieczne, bo moja pierwsza myśl, to: "Heloooł, ale jeszcze NIE TERAZ!!!! To dziecko jeszcze mam dużo czasu być u mnie w brzuchu!!!"
    Także ten, co prowadząca, to inne pomysły...
    Z pozytywów, matko, jaki tam jest piękny widok z sali na rzekę.... zrobię wam zdjęcie za tydzień :) dla samego widoku warto iść!
    No i moja miednica jest zdecydowanie rozruszana, żadne krzątanie się po domu i przy dzieciach nie powoduje ćwiczeń tych mięsni, jestem przez ten lockdown tak skostniała w tych partiach, że masakra. Także mimo minusów, pewnie będę chodzić :)

kredeczko, nie bój się pessara! W ogóle go nie czuć, i naprawdę może pomóc! Moja wykładowczyni ze studiów miała go zakładanego w 20 tc i pomógł bardzo, zdjęli jej go na sam koniec, a i tak urodziła po terminie :) głowa do góry :) (i taki offtop, trafiłyśmy razem na wspólną salę poporodową, miałyśmy jeszcze 3 fajną lokatorkę i to był mój najlepszy pobyt poporodowy ever, co my się tam naśmiałyśmy! Każdej tego życzę :) )

Dobra, lecę gotować jakąś kaszę na obiad, gin mi dał bana na węglowodany, także żegnajcie makarony i piekarnie... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 13:37

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria, qez olej typiarke i korzystaj! :) ok, doczytałam że byłaś w jesteś szczęśliwa, super!
    Kredka, dobrze, ze z malenstwem wszystko okej, ale szczerze współczuję tego stresu z szyjka! Kurcze jednak ten nasz organizm to jest zagadka..

Ja chyba zacznę jakas jogę w domu, bo ja w ciągu dnia robie może 2000 kroków i to moja xala aktywnosc 🙊😂

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    preg.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się złapać dziś na 17:30 tego gina do którego chodzę prywatnie. Podjadę i zobaczę co on tam powie bo nie daje mi to spokoju. Tym bardziej że teraz mi koleżanka pisze, że jej zakładali już przy 2,5cm i od razu do szpitala na kroplówki z magnezem itp bo też miała takie jazdy.

Baśka 89, Snowflake lubią tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka, super, ze ogarnęłas ta wizytę. Faktycznie lepiej sprawdzić.

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    preg.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    ❤️❤️❤️ Cieszę się ogromnie z Tobą!!! 😀
    To co? Świętujemy udane wizyty Basinym sposobem? 🤪 Po eklerku? 😂

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Tradycja się robi 🤣🤣🤣🤣🤣

Snowflake, Endzi lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka super ze z dzidzia wszystko ok ☺️
    Współczuję tych nerwów przez szyjkę ale pociesze cię moja przyjaciółka miała passer i urodziła po terminie ;)

Ja zjadłam frytki dzisiaj 😁😁😁 domowe ☺️ i walnelam se z koleżanką piffko 0% 🤫🤭😁 dobre było😁 mam nadzieję że w lato zaś do sklepów wejdzie Warka TEUSKAWKA-RABARBAR 😋😋😋 0% ma więc looz a jest boskie 😍

• Monika87 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie to jest jakiś sen chyba !
    Mieliśmy jechać na wyjazd na walentynki ale że zrobili obostrzenia że teoretycznie wtedy było do 14.02 hotele miały być zamknięte to hotel odwołał nam rezerwacje. W związku z tym zarezerowalismy hotel na 12-14.03 . Ale pan minister jednak stwierdził że otworzy hotele od 12.02, jednak stwierdziliśmy że poczekamy do 12-14.03 będzie mniej ludzi.
    No i teraz paranoja oglosil że zamyka wszytsko w warmińsko mazurskim a tam właśnie jest ten hotel.
    Oczywiście moje hormony buzują i się spłakałam! 😭😭😭😭 Powiedziałam mężowi żeby szukał mi jakiegoś innego hotelu gdzieś indziej bo ja dostanę kociokwiku w domu za niedługo 😭😭😭 jakaś depresja mnie łapie
    ..

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 19:58

Monika87 lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jednak dostałam skierowanie do szpitala. Jadę jutro rano bo już teraz nie będę świrować. Lekarz mówi, że jak zostanę w domu to na własną odpowiedzialność a on zdecydowanie zaleca zostać kilka dni na obserwacji i dokładniejszych badaniach... No cóż, już się nie wymigam chociaż teraz to dopiero mam stres przed tym szpitalem.

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 19:58

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka trzymaj się tam 😘 oby wszystko było pomyślnie dla Ciebie i dzidzi 😘
    Daj znać jutro po całej procedurze.

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka dobrze ze poszłaś jeszcze się skonsultować do innego lekarza. Mam nadzieję że dobrze się zajmą Tobą tam jutro. Czekamy na wieści jak się sytuacja rozwinie 😉 Przynajmniej dobrze się Tobą zaopiekują w szpitalu i będziesz spokojniejsza.

Annamaria dobrze ze poszłaś na zajęcia miejmy nadzieję że kolejne już będą lepsze i będziesz bardziej zadowolona z prowadzącej 👌

Monika niestety nigdy się nie przewidzi tych restrykcji i czego wymyślą. Miejmy nadzieję że mężowi uda znaleźć się inne miejsce i nie zamkną już nic do tej pory.

Mnie coś głowa rozbolała od smrodu papierosów bo jestem u mamy i jej partner palił w kuchni a mi zaleciało w pokoju. Nie znoszę tego smrodu🤮

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka ściskam mocno.
    Może cię przebadają i od razu jakieś sensowne działania podejmą.
    Btw jeden lekarz wysyła do szpitala a drugi na kolejną wizytę umawia - i bądź tu mądry człowieku 🤦

Monika ale pecha mieliście. Siądźcie z mężem i poszukajcie czegoś innego -zwłaszcza jak oboje mieliście chęć jechać. Jeszcze pojedziecie i będzie super.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 21:45

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny , już mi przeszło z tym wyjazdem. Głupia ja że się takimi rzeczami w ogóle przejmuje - taki konsumpcjonizm mi się włączył bezsensowny 🤦 ale chyba tak jak pisałam hormony zadziałały.
    Zobaczymy może znajdziemy coś innego a jak nie to w nosie z tym.
    Liczy się zdrowie nasze i naszego dzidziusia o naszej rodziny.
    Dziś w nocy nie wiem co to było w sumie ale po lewej stronie pępka tak mnie bolało jakby mnie ktoś uderzył od środka i to jak leżałam na brzuchu albo lewym boku na prawym nic i przez to się budziłam. Zestresowałam się strasznie bo nigdy takiego bólu nie doświadczyłam. To nie tak że to był ciągły ból, tylko od czasu do czasu, takie nie wiem jak to nazwać ściśnięcie, uderzenie ale to bolało nie było to przyjemne.
    Myślicie że to nasz dzieć ? Czy jeszcze jest za mały na takie podboje w brzuchu ?

Kredzia czekamy na wieści od Ciebie 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 08:27

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, jedź gdziekolwiek, póki można, mówię ci! Korzystajcie! Serio, od tego siedzenia w jednym miejscu można zwariować..

Kredko, a jednak.. na spokojnie, przebadają cię, poobserwują, a może dadzą ten pessar i wrócisz spokojniejsza.. Pisz do nas, jak już się ułożysz wygodnie na sali. Życzę fajnych kobitek w pokoju :)

Snowflake, cukier mam ok, glukoza na czczo była w normie, on tak zalecił profilaktycznie, i dlatego, że mimo iż jestem drobna, zaczęłam tę ciażę szybko po stracie i nie zrzuciłam żadnych przybranych wcześniej kg z poprzedniej ciąży. Teraz ważę juz 63 kg, a jak na mnie to mega waga startowa. Kazał trzymać dietę wysokobiałkową, niskowęglowodanową, dużo surowych warzyw, papryki, cytrusów, owoców i kasz. Także tak to :) próbuję pomału zmieniać nawyki, bo sama widzę, że jędrność ud nie taka, tyłek wielki itd... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 09:36

Monika87, Baśka 89 lubią tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/08a35df266d7.jpg.html

Jaka różnica a to tylko tydzień 😱😳🤣🤣🤣 a co będzie za 4msc 🤣🤣🤣

Ojej Kredziu kochana 3mam kciuki żeby wszystko było dobrze.Rowniez nie lubię leżeć w szpitalu ale czego nie robi się dla naszego i dzidzi bezpieczeństwa.

Monika my też chcemy jechać na szybsze wakacje może w czerwcu do Łeby-znajomi mają tam noclegi ☺️
    A wcześniej napewno w góry chce jechać 😍 do Wisły może bo blisko na jakiś weekend albo na jeden dzień bo blisko mamy zobaczy się.
    Doskonale Was rozumiem też mam dość tego wesołego miasteczka.Od samego początku jestem sceptycznie nastawiona do tego całego Covida i szopki związanej z Nim.Ludzie pracują w sklepach i nie chorują a każdy inny choruje...dziwne naprawdę.
    Zaniedlugo Polaków braknie do chorowania.

kredka lubi tę wiadomość

• Endzi Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny miłego dnia wszystkim 🙂

Monia jak będziecie mieli możliwość to jedzcie śmiało gdzieś na jakiś weekend. Aby się oderwać od codzienności to na pewno dobrze Wam zrobi.
    Co do bóli to ja czasami jak się położyłam nie tak jak powinnam to też mnie od środka coś bolało. A teraz boli mnie lewa strona tzn jajnik bodajże. Od wczoraj i nie mogłam leżeć ani na prawej ani na lewej stronie bo kłuję. A na plecach jak leżę to trochę lepiej ale znowu kręgosłup dokucza🙈 Jak nie urok to sraczka 😅

Ja Cię doskonale rozumiem bo też bym gdzieś się wyrwała. Ale ze mamy teraz tyle wydatków to nie wiem czy się uda. Jeszcze samochód nam się kończy 🙈 Także albo trzeba będzie go oddać do generalnego remontu albo zakupić coś nowego i większego.

Annamaria i jak powiedzialas dzieciakom o dzidzi w brzuszku?

Kredka czekamy na wieści 🙏

Basiu u Ciebie widać już sporą różnicę w brzuszku już masz taką piłeczkę ładną 😍 Ja to mam niewiele większy brzuszek jak ostatnio.

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ