Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Anna Maria pewnie w weekend czegoś poszukamy.
Może macie rację co do tych wyjazdow i zainspirowałyście mnie może trzeba coś na wakacje poszukać ? Właśnie czerwiec ... Chmmm... Z ciekawości popatrzę na bookingu.
Basia super brzunio 😍 ślicznie wyglądasz 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 10:06
Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Kredka, mam nadzieje, ze w szpitalu się dobrze wami zajmą i wszystko będzie ok! Trzymam kciuki kochana!
Monika, szkoda, że tak się potoczyło, ale pamiętaj, że zawsze choćby na jeden dzień na spacer warto się gdzieś przejechać
Ja ogarnęłam się z robotą i wychodzi, że mam dzis wolne, po całym miesiącu ciężkiej pracy to miła odmiana. Usiadłam z książką, ruszam myszka i sobie siedzę.
Powuedzialam szefowej, że do końca marca jestem. Chyba się trochę zdziwiła, ale przyjęła to wiadomo i zasugerowała, żeby poszukać wśród znajomych kogoś na ten okres na zastępstwo za mnie. Dobrze by było jakby się ktoś znalazl, bo jak dyrektor zobaczy, że moja pracę rozłożyli ma dziewczyny to jeszcze stwierdzi, że etat nie potrzebny czy coś.. niestety ma glupie podejście do naszego działu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 11:54
Monika87, Baśka 89 lubią tę wiadomość
-
Kredka, przytulam. Zajmą się Wami i będzie wiadomo co dalej. Trzymam kciuki za jak najpomyślniejszy obrót spraw.
Annamaria, dziękuję za pamięć i rady. Jakoś powoli poukładałam sobie różne rzeczy w głowie, wstałam, otrzepałam się i idę dalej. To raczej mieszanka hormonów, zmęczenia, frustracji. Ale nie depresja, co najwyżej sezonowy spadek nastroju. Ale wiadomo, ręka na pulsie.
Sandrina, a Ty jak się czujesz, masz szansę jakoś więcej odpoczywać?
Przepraszam, że nie odnoszę się do wszystkich, ale mam za sobą tak szaloną noc jak jeszcze nigdy. Młoda jak padła wczoraj o 16.30 tak poszła spać na noc 😱. Przebudziła się tylko na butlę i siup! Spała dalej w najlepsze. A ja zastanawiałam się co się dzieje, czy gorączka czy co... A gdzie tam, zdrowa i w pełni wyspana o 1.00 w nocy. Do trzeciej nad ranem urzędowałyśmy. Książeczki, piłka, zabawki... posiedziałyśmy w kuchni i w łazience bo Jagoda stwierdziła że konieczne musi się pobawić zabawkami do kąpieli. Wszystkie atrakcje na pokład. Zaliczyłam po drodze kanapkę z serem, kabanosy i herbatę. Chwilę po 3.00 córa dała znać, że dość się już nabawiła i pora spać. Po 5.00 pobudka na mleko... Dobrze, że jeszcze usunęła na trochę u nas w łóżku. Bardzo dziwna ale w sumie fajna noc, serio! Byłam na takim luzie, bo od razu się na to nastawiłam, że tak będzie, że wcale a wcale mnie to nie ruszyło. A rano mały łobuziak obsypał nas buziakami i przytulasami jak mało kiedy, więc WARTO BYŁO ☺️.
Jak wstanie, jemy obad i idziemy obadać nowy plac zabaw blisko nas.
Kredka, czekam na wieści. Zajrzę do Was po południu 😉.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 12:25
-
Ehhhhh dziewczyny powiem Wam, że żeby chorować w tym kraju trzeba mieć dużo zdrowia i cierpliwości. Po 8 stawiłam się na izbę, po dwóch godzinach siedzenia tam dowiedziałam się od gina, że niepotrzebnie przyjechałam bo oni nie mają miejsca (wczoraj gin kazał mi właśnie tam jechać...) zrobił mi usg i badanie mówiąc że szyjka ma prawie 7 cm (?! wczoraj jeden gin mówił, że ma 1,5 cm, wtf?! 🤦🏻♀️😂) i że gdyby miał miejsce to by mnie zostawił na obserwacji No ale nie ma jak (przede mną kilka innych babek czekało już od rana na łóżko 🤦🏻♀️) i mam jechać do kolejnego szpitala. Tu na szczęście mega miły personel od razu się mną zajął i lekarka powiedziała że zostawia mnie na obserwacji i dodatkowych badaniach. Mówi że szyjka w porządku (nie powiedziała jak długa) ale że łożysko zachodzi lekko na ujście szyjki i to wymaga kontroli i te bóle brzucha są do obserwacji bo cholera wie co to. Także moja wyprawa szpitalna trwała od 8 rano i wreszcie po 13 dostałam łóżko i leżę sama w sali bo czekam na wynik testu na covid. 😅
-
O Matko ! Ale historia.. 😱 Kredka ale się wymordowałaś ale z tym co piszesz, że trzeba być zdrowym żeby być chorym w naszym kraju 😭
Tylko ciekawi mnie to, że kilku lekarzy i całkiem są inne opinie. Ja bym napisała do tego Twojego lekarza że w jednym Cię nie przyjęli bo powiedzieli że szyjka 7 cm i co on na to ... A w drugim że niby szyjka ok ale z łożyskiem cos nie tak..
Masakra ... I weź tu bądź mądry
Skąd Ty kredka jesteś ? Ciekawi mnie gdzie to tak jest.Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Jagodowa, ale miałaś nockę pełną atrakcji, o kurcze Od razu mi się przypomniała ksiażka, jaką moje dzieci uwielbiają "Cudaki-opaki" gdzie rodzina robi wszystko na odwrót, śpią w dzień i wstają w nocy, jedzą posiłki pod stołem, a nie na, i w ogóle..
Kredko, co, taka różnica w cm szyjki..??? No jaja. Ciekawe co tu powiedzą na kolejnych badaniach..
Ja dziś tak na szybko, nachodziłam się dziś i muszę odpocząć.. nie no, formę w tej ciąży to mam naprawdę do kitu! Ale potem wam wrzucę zdjęcie co upolowałam w lumpku, nic dla dziecka, coś dla mnie, ale NIE do ubrania kurde, chyba nie da się tego zgadnaćJagodowa Mama, Baśka 89 lubią tę wiadomość
-
Annamaria, oj tak, dziś to właśnie były takie cudaki - opaki 😁. W moim ulubionym lumpku są też różne fajne rzeczy do domu, jakieś obrazki,dywany, makramy, ramki, świeczniki, stare analogowe aparaty fotograficzne, maszyny do szycia, biżuteria... Może coś z tego upolowałaś? ☺️
Kredka, nie wierzę! No jaja to zdecydowanie za delikatnie powiedziane, między 1,5 a 7 cm jest kolosalna różnica! Nooo.. któryś z panów doktorów ma wyraźnie problem 😡. Przecież jeśli nie jest ok a powiedzą pacjentce że jest... Aż mi się nie chce myśleć nawet. Dobrze, że będzie ta obserwacja. -
Annamaria wrote:Ale potem wam wrzucę zdjęcie co upolowałam w lumpku, nic dla dziecka, coś dla mnie, ale NIE do ubrania kurde, chyba nie da się tego zgadnać
Bardzo jestem ciekawa, co to takiego 😎... Może nie wrzucaj fotki tak szybko, pozgadujemy? Ciekawe, czy którejś się uda 😁.
Snowflake lubi tę wiadomość
-
Snowflake wrote:A wracając do łowów Annamaria - 🤔 coś dla Ciebie, ale nie do ubrania... Czy to coś, co ułatwia życie w ciąży? 😀
Tak!!Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Snowflake, ciepło, ciepło... Ty się domyślasz? Jakaś poduszka?? Pas?? No strzelam kompletnie na ślepo 😁...
Pozytywny wyciągnęłam owszem 😊. Dużo mi dało te kilka dni dystansu. No a przede wszystkim nastawienie, jak już w głowie sobie zakodowałam, że spania nie będzie i liczyć na niczyją pomoc nie mogę, to w zasadzie nie zrobiło mi to żadnej różnicy - dzień czy noc... Dobrze, że obiadu nie zaczęłam gotować 😂.
-
Kredka przez noc że strachu przed szpitalem Ci się szyjka wydłużyła 😂 a tak serio to ci lekarze jacyś niepoważni są. Trzymam kciuki żebyś w końcu na kogoś kompetentnego trafiła.
Jagodowa ja bym chyba małego na balkon wystawiła jakby mi takie nocne akcje odstawiał. Podziwiam.
A u mnie bez zmian. Mały stwierdził, że on jednak będzie chodził ( rychło w czas) i teraz cały dzień prowadzanie za rączki. I tylko ze mną 🥴
Annamaria ja tam nie ma pojęcia co kupiłaś. Wstawiaj fotę bom ciekawa.
Ja po lumpkach nie chodzę. Nie znoszę chodzenia po sklepach, jakichkolwiek. Za to obkupilam starszaka na olx za grosze 😍
Jagodowa Mama, Baśka 89 lubią tę wiadomość
-
Mi w ciąży i przy małym dziecku dodatkowa para rąk by ułatwiła życie... Ale to nie to przecież... 😁. I stołeczek, takie przedszkolne schodki, podest bo do niczego nie dosięgam, szczególnie teraz z brzuszkiem. Basia, kiedyś pytałaś - mam dokładnie tyle samo wzrostu co Ty. Całe 154 cm 🙊...😁. Mój o takich kobietkach mawia " mały, ale byk" ... 😁 i że trzeba uważać 🤣.
-
Sandrina, no to się teraz zacznie bajlando jak synuś zacznie chodzić 😁. Będzie coraz ciekawiej 😉. Tylko jak chce chodź tylko z Tobą to kręgosłup bedziesz miala w strzepach. U mnie faza na mamusię też trwa w najlepsze... A co z Tym żłobkiem w końcu?
-
Jagodowa no co zrobić jak gardzi tatą i babcią 🤦
A że żłobkiem czekam aż stary raczy się określić, do którego składamy papiery. Bo to on będzie małego odbierał. W weekend wyślemy i będziemy czekać. Ale nie robię sobie nadziei, że się uda szybko dostać. Jest taka nędza u mnie na osiedlu że żłobkami, że szok. Całe dwa, jeden droższy od drugiego a jakieś wybitne też nie są.
Dziewczyny jakie wy malutkie jesteście😍. Ja to taka żyrafa, że całe życie zazdrościłam innym dziewczynom, że mogą obcasy nosić 😭Baśka 89 lubi tę wiadomość