X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • kredka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówię Wam dziewczyny że śniadania (w sumie jadłam dziś dopiero pierwsze) naprawdę przyzwoite. Natomiast reszta to taki bełt bez smaku. Zupa to jakaś słona woda zaciągnięta mąką z ziemniakami lub kaszą. Ale przeżyje. W sumie to i tak tylko leżę więc nie muszę za dużo jeść. 😂

AnnaMaria ja na tym etapie co Ty też miałam jeszcze takie jazdy z Mdłościami. :/ oby Ci szybko przeszło.

Endzi może potrzebowałaś poleżeć i odpocząć skoro po odpoczynku trochę przeszło. Mam nadzieje, że już będzie ok i wizyta na IP nie będzie konieczna. Ale jak coś to jedź, niech sprawdzą.

Monika87 lubi tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredka wrote:
    Endzi może potrzebowałaś poleżeć i odpocząć skoro po odpoczynku trochę przeszło. Mam nadzieje, że już będzie ok i wizyta na IP nie będzie konieczna. Ale jak coś to jedź, niech sprawdzą.

Dzisiaj bez bóli już jak na razie może faktycznie te ostatnie dni za dużo się nałaziłam. Jak na razie nic mi nie dolega. Bejbiś też się od czasu do czasu rusza także myślę że już będzie dobrze :)

Monika87, kredka lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi to dobrze, że już lepiej 😘 leżakuj teraz :)

Mój małż dziś mnie zaskoczył i zaproponował pojechanie do sklepu z wózkami 😍
    Od razu wskoczyłam w buty 😁
    I oczywiście miły Pan nam podpowiadał i polecił wózek Muuvo quick 2.0 😍
    Internety internetami ale spodobał nam się ☺️
    Do tego fotelik cybex i nasz syn będzie miał jak w niebie 😁😁
    Na razie to pierwszy sklep jeszcze min. dwa do odwiedzenia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2021, 19:26

Endzi lubi tę wiadomość

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi możliwe że trochę się przeforsowałaś. U mnie bóle brzucha też mniejsze od leżenia ale już mi się tyłek robi płaski. 🤣🤣

Monika widziałam kiedyś na ulicy ten muuvo i bardzo mi się spodobał! Potem zerkałam na niego w sklepie i naprawdę jest fajny. 😉

Endzi, Monika87 lubią tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia fiu fiu zaszalał małżonek :D Ja to swojego zazwyczaj sama muszę ciągać. Chociaż ostatnio jak byliśmy w smyku po grę to go na alejkę z wózkami samo zaprowadziło i oglądał :D
    Fajnie że już macie jakieś typy. Zawsze to inaczej tak podotykać i zobaczyć na żywo :) Kiedy jedziecie do tych innych sklepów?

Czytałam trochę materiały ze szkoły bo jutro mamy na teams te zajęcia online... Aż się boję a później w szkole na pracowni. Niby te na teams mają się skończyć wcześniej abyśmy zdążyły na te w pracowni stacjonarnie. Jakby nie mogli tego na dwa dni rozdzielić. Muszę też zawieźć papiery na praktyki do przyjaciółki do salonu i jakoś się z nią dogadać odnośnie praktyk. Chciałabym trochę pochodzić i się czegoś nauczyć bo przez te zajęcia online będzie ze mnie taka kosmetyczka że aż strach pomyśleć :D Chociaż i tak już robiłam kursy na paznokcie ale zabiegi też fajnie byłoby wykonywać ;) A tak po za tym to dzisiaj się lenie i prawie nic nie robię :)

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 19:59

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake każdy papierek się przyda na pewno. Ja chciałam się przebranżowić bo ogólnie skończyłam gastronomika. A pracuje na produkcji :D Zaczęłam robić jeszcze paznokcie i chciałabym iść w kosmetykę właśnie a może jak się uda po odchowaniu dzieciaków otworzyć coś swojego. Nawet taki mobilny salon. Plan jest ogólnie ale jeszcze muszę podszkolić umiejętności. Już miałam dwie propozycje pracy w salonie ale musiałam odmówić bo miałam plany prorodzinne pierwsze. Wiem że jak bym w to weszła to później odkładałabym dzieci na potem... A ja zawsze chciałam być młodą mamą. Kiedyś tak sobie myślałam że tak w wieku jakieś 22-23 lata pierwsze dziecko. Ale wyszło jak wyszło :D

Ogólnie ja mam młodą mamę no nie byłam planowana co prawda ale teraz ma święty spokój ode mnie. No pomijając moje siostry bo tu jest 16 i 13lat :D Ale trochę po 40-stce i będzie już babcią :D Więc chce mieć na pewno dwójkę ( z trzecim się pomyśli) a później jak dzieciaki pójdą do przedszkola, żłobka to zacznę realizować mój plan zawodowy ;)

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka i lekki i składana gondola i fajne gadżety w gratisie.
    Super się prowadzi :) polska firma i jak patrzyliśmy też potem na opinie to pozytywne :)

Endzi to jutro też masz aktywny dzień. Oby minął szybko i miło i żebyś wszystko załatwiła :)
    Co do sklepów to tak na luzie może za tydzień albo dwa :) akurat niedaleko domu są te sklepy więc zawsze można wyskoczyć :)

Snowflake Pani właśnie mówiła, że szkoła rodzenia online jak na razie i nie słychać nic żeby się coś miało zmienić w tej kwestii no ale dobre i online zawsze to więcej wiedzy :)
    Co do wózka to na pewno coś znajdziemy fajnego ale kupno to nie wcześniej niż za miesiąc albo dwa ;)

Endzi, kredka lubią tę wiadomość

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:

I powiem Ci, że też myślę o poszerzeniu swojego warsztatu o jakieś kursy 😀 w masażu też mi się przyda napewno jakaś odnowa 🙂 Choć mnie bardzo kusi na pierwszy ogień refleksoterapia. Tak dla samej siebie nawet.

Ooo taki masaż specjalistyczny na mój obolały kręgosłup mi się bardzo marzy :)
    Trzymam kciuki za kursy i realizację marzeń :)

kredka, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake w grudniu kończę 27 :) Hehe młoda łania uwielbiam <3 Ja to tyle co pomagałam mamie przy siostrach i ewentualnie siostrzeńcach i siostrzenicach. A tak to człowiek chyba całe życie się uczy.
    Ostatnio męża babcia mi opowiadała jak to było te ponad 50 lat temu jak urodziła swojego syna. No i jak szyło się z męskich koszul ubranka dla dziecka... A teraz mamy wszystko pod ręką :)

O tym fizjo to pomyśle na pewno bo problemy z kręgosłupem mam od kilku lat. A w szczególności nawracającą rwę kulszową :( Na szczęście jeszcze mnie tak nie dopadło żeby mnie wykrzywiło i nie mogłabym chodzić. Ale problem jest... Ogólnie do bólu już się przyzwyczaiłam i na prawdę musi mnie złapać abym musiała coś brać przeciwbólowego.

Co do kosmetyki to u nas w mieście nie jest dużo takich objazdowych kosmetyczek. A często jest tak że właśnie mamuśki korzystają z takich usług bo nie mają czasu żeby się wyrwać z domu i jak ktoś przyjedzie to jest im lżej że tak powiem. No ale to plan na przyszłość a jak wyjdzie okaże się za parę lat :)

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O muuvo fajny wózek. My przy starszaku się zastanawialiśmy, ale wtedy jeszcze nie było wersji z pompowanymi kołami. Mi się bardzo wizualnie podoba i super się składa 😍 Nie wiem jak teraz, ale wtedy miał w zestawie a'la śpiworek.

Masaż w ciąży na kręgosłup jak najbardziej! Ja byłam u fizjo z bólem w części piersiowej i jeszcze stwierdziła, że mam strasznie mięśnie szyi napięte. Tak mnie wymasowała ( ale zważając na ciążę), że jak nowa się poczułam.

Brawo za to, że się dokształcacie.
    Mi się już nie chce. W sumie też nie wiem, co bym chciała robić po odchowaniu bobasów 🤷 Chyba w żłobku pracować 😂😂😂
    No kryzys wieku średniego chyba mam jakiś.

Kredka a lepiej Ci po tych lekach co dostałaś? Coś sugerują z czego te napinania?

LadyDior zaglądasz tu czasem jeszcze? Jak się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2021, 21:09

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Jagodowa Mama lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina22 tak tak-czasem wpadnę ale ciężko być na bieżąco - zwłaszcza, że moja córka przechodzi jakiś kryzys. Nie wiem czy to ten bunt dwulatka ale ja ledwo daję radę. Od paru tygodni jest płaczliwa, marudzi, ciągle jej coś nie pasuje. Chce iść na dwór, to gdy próbuję ją ubrać - wyrywa się, krzyczy. Jak je obiad i coś odrzuca, bo nie chce to gdy ja jej to zjadam, to też zaczyna ryczeć, że jej zjadłam 🤦🏼‍♀️ i mogłabym tak wymienić jeszcze parę takich sytuacji. Mam nadzieję, że to chwilowe, bo jestem tym zachowaniem przerażona 🤦🏼‍♀️ Ja już mdłości miewam tylko wieczorami i nie codziennie. Brzuch mam ogromny przez wzdęcia. Mam nadzieję, że dziecko miewa się dobrze-jak przyłożę rękę do brzucha, gdy leżę na płasko, to czuję jak mnie smyra😁 W środę mam kolejną wizytę i mam nadzieję, że będzie dobrze.

Kredko ale jazda z tą szyjką 🙄 Dobrze, że jednak jest w normie i niech tak zostanie.

Cały czas wszystkim Wam kibicuję 😊 Wierzę, że w tym wątku będą już tylko dobre wieści 😊

Annamaria lubi tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake tyle wnucząt 🙈🙈
    Eee ale tak na poważnie jakby każde z twoich dzieci miało chociaż po trzech potomków to już niezły gang. Ja bym tak chciała 😍😍😍😍

Lady nie chcę Cię dobijać, ale bunt dwulatka może zaczynać się koło 18 miesiąca. Ja już go wyczekuję, bo u nas histeria i walenie głową w podłogę. Same przyjemności 😂🥴
    Dobrze, że lepiej się czujesz. Kciuki za wizytę 😘

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2021, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

sandrina22, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2021, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) Ja właśnie zaczęłam zajęcia na Teams :) aczkolwiek nie ma jeszcze nauczycielki i tak mija kwadrans studencki :D Przynajmniej się zalogowałam i obecność będę miała :)

Snowflake przynajmniej do 6 sobie dziś pospałaś zawsze to godzina dłużej :D
    Heh co do wnuków to ja aż tak nie wybiegam w przyszłość :) Ale życzę Wam licznej gromadki :D
    Ja też jestem z 16.12 :P

Miłego weekendu wszystkim :)

Edit: Godzina 9:35 i dalej nikt się z nami nie połączył :D Jakieś jaja po prostu. Więc zajęłam się sprzątaniem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 09:35

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 07:40

Endzi lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, teamsów ja mam dość w tygodniu, chyba jak wszyscy rodzice dzieci szkolnych, brrr :) a ty ze studentami masz zajęcia, czy sama się uczysz?

Snowflake, babcia na chacie??? Odpoczywaj!!! korzystaj i NIC nie rób :)

Piszecie o jakiś wózku Muuvo, zaraz go obczaję, nie znam zupełnie :)

Ja dziś sama ogłaszam sobie fajrant. Mąż i tak do wieczora w pracy, a ja wczoraj miałam dzień masakrę. Obiecałam koledze ciasto urodzinowe dla córki, tydzień temu, plus 15 babeczek dla dzieci. Nie przewidziałam, że mdłości mi wrócą i takie beznadziejne samopoczucie.... Powiem wam, że dawno się tak nie nawkurzałam i nie umęczyłam, nosz cały dzień roboty, kuchnia dziś jeszcze do ogarnięcia.. nigdy więcej w ciąży takich przysług, sama się wykończyłam, ale już nie było jak im odmówić..

Także dziś tylko spacer do karmników w parku wysypać ziarna i resztki pieczywa, i ewentualnie Rossamann po szczotkę do włosów, bo pękła mi moja ulubiona nie szarpiąca, i nie mogę bez niej żyć :)

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2021, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 07:40

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ