Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Endzi wrote:Przedstawiam Wam mój poobiadkowy brzuch 🤣
https://zapodaj.net/84f8926e3c41c.jpg.html
Endzi, cudowne zdjecie i ty i brzuszek, aaa
kredka, co do grup na FB róbcie potem jak coś, bo jeśli więszość z was jest na fb, to na pewno łatwiej troszkę Ja mam konto na FB, które założyłam iks lat temu, żeby kupić sobie chustę do noszenia dzieci, ale nigdy nie miałam siły, żeby dodawac te wszystkie informacje, znajomych, oznaczać. to mnie przerasta... nie mam nikogo w znajomych, bo jak bym zaczęła, to nie miałoby to końca i musiałabym wszystkich pododawac, żeby było fair.. Używam tylko szybkich komunikatorów, messengera i Whatsuppa, oraz mam przyjaciół na Insta i to i tak jest już wg mnie sporo
Ja podobnie jak sandrina będę pewnie od czasu do czasu pisac tu, ale na moje nie przeszkadza to w niczym, żeby była tez dla was grupa na FB. Jednak forum wydaje mi się bardziej kameralne i takie w zaciszu na FB i tak to wszystko potem jest dla innych czytelne gdzie kto i co pisze i robi..
RUCHY!!!
Jagodowa, Endzi... piona... myślałam, że z nerwów zejdę wczoraj. Wydawało mi się, że w ogóle nic nie czuję.. dopiero ok `15 przez chwilę i cisza do wieczora, kiedy w sumie nie byłam pewna, że cokolwiek mnie wieczorem smyrnęło.. a dzień wcześniej, kiedy miałam ten trudny i męczący dzień z pieczeniem tortu i babeczek, dziecko ruszało się caaaały dzień, od 10 do 22 prawie non stop.
Także wczoraj łaziłam mimo wszystko trochę smutna i zaniepokojona.. ale cóż, na IP nie pojadę, bo mnie wysmieją, że nie nie czuję ruchów w 14 tc, kiedy powiedza mi , że to w ogóle za wczesnie... Dziś coś czułam rano, ale jak pomyślę, że mam gina dopiero za 3 tygodnie to.... aż mi słabo....!!!
A, i wiecie co, uśmiejecie się. To nie jest moja pierwsza ciąża, ale postanowiłam mojemu M kupić ksiazke o tym, jak ma o mnie zadbać w ciąży. Co oznaczają różne moje humory, jak może mi uprzyjemnic ten czas i bardziej zrozumieć... A, lepiej późno niż wcale.. skoro i tak wpadła dodatkowa kasa za ten tort na zamówienie, to kupiłam, bo normalnie pewnie bym nie wydała tyle.. ale koleżanka bardzo chwali i co tam spróbuję
o taką:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2021, 10:43
Jagodowa Mama, Endzi, sandrina22 lubią tę wiadomość
-
sandrina22 wrote:Ja FB nie bardzo. Nie mam i nie kusi mnie zakładać.
Ale jak się da bez Fb grupę na Messenger to czemu nie.
Z tym, że nie chciałabym żeby część dziewczyn była tu a część tam, żeby jakichś kwasów nie było
🤷
My dopiero dzień zaczynamy. Wczoraj zakupy i prasowanie przegrało ze strzyżeniem małego 🙈 także ja jeszcze poleguję a panowie mają poranną toaletę. Czekam, aż mała się ruszy, bo coś się leni od przedwczoraj 🤔
Kredka jak brzuch, lepiej? Coś mówią, kiedy będziesz mogła wyjść?
Miłego dnia wszystkim. Nie piszcie za dużo, bo znowu wieczorem nie dam rady nadrobić i się do połowy nie odniosę 😂😂😂😂
O, to chociaż nie jestem sama - też nie mam FB z premedytacją, już kiedyś o tym pisałam. Nie ukrywam, że wśród znajomych jesteśmy z mężem przez to uważani za dziwaków... No ja w tym nic nadzwyczajnego nie widzę. Mamy WhatsApa i to wystarczy. Jakoś się zgramy, spokojnie.
Aaaa... Żeby to się dało nie pisać za dużo 😁... Chyba nie do zrobienia 😃.
Również życzę miłego dnia!
-
Annamaria, książka super a szanowny Małżonek przeczyta😊😁? Tytuł strzał w 10😆!
Ja z tymi ruchami to już sama nie wiem, w pierwszej ciąży było zupełnie inaczej. Jak małą poczułam pierwszy raz tak już potem non stop, tzn nie cały czas oczywiście, ale codziennie. A tu raz tak raz siak 😕. A do wizyty tydzień czasu, zwariuję. I znając swoje szczęście smyk tak się odwróci, że znów nie będzie można zobaczyć czy chłopak czy dziewczynka... -
Jagodowa Mama wrote:Annamaria, książka super a szanowny Małżonek przeczyta😊😁?
Szczerze...? Nie wiem!!! Jednak wolę żeby miał ją na widoku, zawsze to większa szansa, niż kiedy jej nie mam na chacie i tylko o tym myślę.. jakoś wejdę mu na ambicje, nie wiem.. jakiś szantaż wymyślę.. że mogę go wieczorem podrapać po plecach, ale jak będzie to czytał, no nie wiem.. kombinuję tak sobie -
Annamaria wrote:Szczerze...? Nie wiem!!! Jednak wolę żeby miał ją na widoku, zawsze to większa szansa, niż kiedy jej nie mam na chacie i tylko o tym myślę.. jakoś wejdę mu na ambicje, nie wiem.. jakiś szantaż wymyślę.. że mogę go wieczorem podrapać po plecach, ale jak będzie to czytał, no nie wiem.. kombinuję tak sobie
Hehe 😁... Kolejny co nadstawia plecki do smyrania 😁. Powiedz mu może, że sugerując się tytułem są zapewne zawarte wątki erotyczne, tylko nie wiesz gdzie... No jest mus, trzeba przeczytać😁😂!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2021, 11:11
-
Myślę że i możemy zrobić grupę na WhatsApp ja też posiadam. I to nawet byłoby prościej zrobić. Możemy się pododawać do przyjaciółek i wymienić się numerami.
Kupiłam sobie tą spódnice w poprzedniej ciąży z selfieroom jak dobrze napisalam. Ogólnie jest bardzo wygodna i można ją w sumie nosić ze wszystkim.
Fajny pomysł z tą książką też się kiedyś zastanawiałam czy by coś nie kupić mężowi ale w końcu nic nie kupiłam 🤷♀️😬Baśka 89 lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Chyba jedna mogłaby zebrać numery i stworzyć grupę? Chyba tak by można było zrobić? A faktycznie WhatsApp byłby lepszy. Bo messenger to coś ostatnio wgl się wali i przycina.. Co Wy na to dziewczyny?
Baśka 89 lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi wrote:Chyba jedna mogłaby zebrać numery i stworzyć grupę? Chyba tak by można było zrobić? A faktycznie WhatsApp byłby lepszy. Bo messenger to coś ostatnio wgl się wali i przycina.. Co Wy na to dziewczyny?
👍 jak najbardziejEndzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość
-
Muszę bo się uduszę / żal post
Babcia wymyśliła kupić świnie... Zwariuje z tą kobietą kiedyś🤦♀️ Ciekawe kto by to żywił i się tym zajmował. Już zostały nam 3 kury i 2 gęsi i tylko czekamy z mężem aż zdechną 😬 A jedna gęś jest kurła w moim wieku. A tylko chodzi i sra a my się wkurzamy... Czasami zastanawiam się co by im tam dosypać żeby się ich pozbyć🙈 No ale jak na razie czekamy aż same wykituja ze starosci a gęsi się komuś odda. Chociaż babcia stwierdziła że gęsi będą aż ona będzie żyła 🤔🤦♀️
Tak to właśnie jest.. Chciałoby się ogarnąć koło domu, teren wyrównać to nie bo kurła kwiatków szkoda... Ogrodzenie dla kur chciał mąż naprawić bo było stare i się zawaliło to nie niech sobie łażą bo i tak do wiosny nie dotrwają.. A jakoś już prawie wiosna i jeszcze trzy przetrwały.. Ale już powiedziałam mężowi że ogrodzenie ma zrobić żeby one nie wyłaziły bo ja z wózkiem po gównach nie będę jeździć.. I już czuje ze będzie wojna z babcią bo jak sobie biedne kurki i gaski mają nie pochodzić 😳
Wybaczcie moje wypociny 🙈Baśka 89 lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi... Mam tą samą melodię dzień w dzień z naszą babcią... 🤦 Masakra to mało powiedziane 🙄... Wojna o kupy trwa u mnie już któryś rok z rzędu 😠
Edit: u nas żyje jeszcze 10 niedobitków... I co rok babcia kupuje nowe, chociaż co rok zapewnia że już nie będzie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2021, 17:54
-
Ok, widzę, że temat o grupie, dla mnie spoko:)
Endzi, świnki, o kurcze 😅 masz wesoło z ta babcia.. śliczny brzuszek!
Monika, super, ze wozek wybrany:)
Kredka, Polska służbową zdrowia, ehhh...
Baśka, moj pierwszy chlipak bgl Przemek, spoko chlopaki:D
My wczoraj teoxhe po sklepach, bo maz chciał jakieś ciuchy No i coś tam sobie kupił.. dziś u moich rodziców byliśmy, mieliśmy jechać do teściow, ale nie było ich w domu, peszek 🤣
-
Jagodowa mój mąż z nią krótko i na temat. No i dostała zakaz już tamtej wiosny na kupowanie nowych kur. Ona już jest starsza i nie ma siły zbytnio chodzić koło nich. A my powiedzieliśmy od razu że takiego zamiaru nie mamy. Ale stwierdziła że gęsi będą aż ona umrze a później możemy je komuś oddać a najlepiej to by chciała żeby do skanseny je zawieźć 🤣😂 Świni też nie będzie nie ma nawet takiej możliwości! Ja wolę sobie kupić jajka niż chodzić koło tych kur.. Po za tym my jajek dużo nie jemy. A jak kiedyś dla dzieci będziemy chcieli swoje to jeszcze moja babcia ma kury i męża druga babcia też 🤷♀️ Tak to jest z tymi babciami trzeba z nimi żyć 😁
A tak po za tym znalazłam fajny leżaczek-bujaczek za 90zl elektryczny używany w bardzo dobrym stanie. I tak się zastanawiam nad nim. Mąż stwierdził że nam nie będzie potrzebny ale to ja będę większość czasu z dzieckiem w domu także tego 😁Baśka 89 lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Adu, no właśnie zastanawiałam się, gdzie się podziewasz?😊
Tego wątku lepiej nie opuszczać na dłużej bo potem jest lektury a lektury 😁.
A ja się dziś od popołudnia jakoś tak średnio czuję, taka ociężała... Jakbym już conajmniej na wylocie była. We wtorek się na badania. Jestem ciekawa, czy cokolwiek drgnęła ta moja nieszczęsna anemia...Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Jagodowa trzymam kciuki za badania. Ja też idę w następnym tygodniu ale bliżej piątku.
Moje dziecię dzisiaj tylko rano mnie łaskotkalo i cały dzień cisza. No zwariować można. 🙈 Aż sprawdzałam detektorem no i niby serduszko jest..
Jagodowa Mama, Baśka 89 lubią tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Skasowałam odpowiedź 😭😭😭
Cześć dziewczyny!
Co tutaj się dzieje chwilę mnie nie było
Byliśmy u rodziców a tam słaby zasięg a i się nagadać nie mogliśmy szkoda, że te weekendy tak szybko mijają 😭
Widziałam, że piszecie o komunikatorze innym niż forum. Mam też Whatsapp więc chętnie się dołączę
Endzi i Jagodowa współczuję kup
Tak jest u babci mojego męża, jak tam jeździmy to często przyjeżdżam z jakąś miną na bucie 🤣
Kredka ale jaja nie dość że jedzenie masakryczne to z tą luteina to jakaś kpina... 🤬Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2021, 19:30
-
Monia poczytalam trochę na belly i wszystko u niej w porządku. Takze tylko się cieszyć 😉
A ja sobie przeglądam kocyki na Ali. Przepiękne kolory są podoba mi się taki ciemny morski niebieski😁 No i miętowy też ładny albo musztardowy 🤔
Tak się zastanawiam odnośnie torby do szpitala. Walizki nie posiadam na kółkach. Czy taka torba na ramię będzie dobra? Posiadam takie dwie i chyba w jedną bym spakowała siebie a w drugą maluszka. Chodzi aż wydaje mi się bardziej poręczna taką na kółkach. Jak myślicie?Baśka 89 lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud