Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Monika87 wrote:Endzi dziękuję to już się nie bedę stresować żeby to wziąć
No woda to podstawa sama się na tym złapałam że mało piłam ale teraz jakoś się przyzwyczaiłam i swoją drogą czuje że organizm się domaga. Najgorzej w nocy bo w sumie za każdym razem jak wstaje siku to pije a mimo to czuję rano suche usta i pragnienie mnie budzi.
Nie ma się co stresować kochana na pewno nie zaszkodzi.
Co do wody to zapomniałam że kupiłam sobie dzisiaj mrożone truskawki aby do dzbanka dodać i wtedy bardziej mi będzie wchodziła woda. No w nocy jak wstaje na siku to też jak wracam muszę się napić. A jak tak się pije to się częściej wstaje w nocy też no ale trzeba się nawadniać.
Mi w morfologi ostatnio wyszło właśnie ze jestem odwodniona i mi zwróciła na to uwagę Pani dr. No i staram się pić więcej ale różnie mi to wychodzi🤦♀️
Ps. Co do imion to mi też się Szymon podoba 😁 A ja jak bym miała chłopca to bym chciała Ignasia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2021, 20:46
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Monika87 wrote:Poczekajcie Jagodowa czyli imię córki Jagoda żebym czegoś nie pomyliła i nie strzeliła gafy.
Nie ma gafy 👍😊. W domu często mówimy do niej Jagodzianka, dla prababci jest Jagusią, dla mnie jak coś przeskrobie Jagodową panienką (plus nu nu paluszkiem 😁)... Dla każdego coś miłego. A moje dzieciaki z przedszkola nie mogły długo zapamiętać imienia i pytały "Ciociu, no jak tam ta twoja ....Porzeczka?"😂🤣
Dwa lata temu ksiądz po kolędzie, obcokrajowiec, gdy zapytał o imię i dostał odpowiedź, to po dłuższym zastanowieniu zapytał ze zdumieniem "Taki owoc??" 😁😂
Ja wiem, to imię chwilowo rzeczywiście rodzi pewne śmieszne sytuacje ale nam to nie przeszkadza.
Mnie chyba żadne imię nie dziwi i nie wywołuje negatywnych emocji może dlatego, że pracując tyle lat w oświacie, przewinęły mi się chyba wszystkie możliwe. I zwyczajne i takie, które zapadają w pamięć. Ale o żadnym nie powiedziałabym że brzydkie, bo każde pamiętam razem z właścicielem a dzieciaki i pracę z nimi kocham ❤️. -
Jagodowa ja mogę Ci trochę oddać bo nie dość że same w sobie są duże to aktualnie mam gdzieś 85F🤦♀️ Także ze 2 rozmiary oddam w prezencie 😂
Każde imię na swój sposób jest piękne. Ja znam jedna Jagodę już ma dziewczyna ponad 20 lat także nie jest dla mnie obce to imię 😉
Ehh ja uciekam może niedługo usne i mój bok głowy przeminie.. Dobrej nocy 😘Jagodowa Mama lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi, z trgo suwaczka to np w ogóle się nie pokrywa z preglife 🤔 ale co jest prawda ja nie wiem 😁 ja już zaczęłam jesc warzywa, ale biale pieczywo to jedyne które mi przechodzi nadal przez gardło 🤣 ja niestety bez ciąży mam otyłość, mam nadzieję, że waga nie będzie bardzo szybować z do góry. Ale jakoś to będzie 😁
Jagodowa, Jagódka śliczne imię 😁 u nas zawsze miała być Nadia. współczuję bólu piersi, ja w sumie cały czas czuje, ale nie bola.
Monika, Szymony to niezle nygusy😁
Nie wiem czy czegoś nie pominęłam b pisalam w ratach 🤣 wszyscy h nas już wiedzą, że będzie Nadia, więc zachwyt jest 😁 tata oczywiście się śmieje, że same ruskie imiona nadajemy, bo już kilka ruskich mamy w rodzinie 😂😂😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 08:31
Jagodowa Mama lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry !
Myślałam, że już mi minęły rzygania i takie tam a dziś z zaskoczenia znalazłam się przy muszli 🤢🤢
Ja też mam nadwagę bez ciąży ale coż . Ważę się w sumie regularnie i nie przytyłam ani grama . Wracam bardziej do wagi w pierwszym miesiącu ( bo uwaga schudłam 2 kg przez ten czas ) To przez te mdłości i brak apetytu na cokolwiek i od pewnych rzeczy mnie odrzuca.
Jagódke mamy w rodzinie więc też mi nie jest obce to imię
Nadusia też piękne - bardzo mi się podoba
Ignacy też się u nas "przetoczył" w rozmowie ale mieliśmy kłopot jak na niego mówić w wieku nastoletnim dodatkowo gdzieś się pojawił Gabryś, Bartosz chmmm.... Nie wiem może jeszcze coś nam przyjdzie do głowy 😁🥴 ale obstawiam że zostanie przy tych dwóch pierwszych.
Siostra mojego męża już mają swój typ Nikodem
No to czekam na inne dziewczyny, które zdradza jakie mają typy imion ☺️
Jagodowa Mama lubi tę wiadomość
-
Monika, jak to mój mąż mowi, będzie miał Adusie i Nadiusie😁
Bartosz tez bardzo ładne imię! My z dziewczęcych mieliśmy jeszcze Aurelie na liście, a chlopak miał być Tymek, Feliks albo Miłosz.
Wspolczuje mdlosci!Monika87, kredka lubią tę wiadomość
-
Jagodowa, Jagoda to piękne imię. Mnie się osobiście bardzo podoba. ☺️ Co do cycków to chętnie oddam, 85 E ale aktualnie to już nawet nie wiem bo mam wrażenie że od listopada żyją po prostu swoim własnym życiem. 🤯 po porodzie będę je zwijać jak naleśniki pewnie. 😂
Adu, u mnie na liście imion dla dziewczynek też zawsze była Nadia ☺️ Ale potem znajomi nazwali tak swoją córkę i pomimo, że nadal mi się podoba już bym się chyba nie zdecydowała. 😄 aktualnie z dziewczynek bym celowała w Lilianę (kocham to imię od podstawówki, pani nauczycielka tak miała na imię i się w nim zakochałam) i Nelę ale na razie dopóki nie wiemy co będzie nie poruszamy tematu. 😅
Monika na ból głowy dobry jest spacer (też wczoraj wyszłam bo miałam wrażenie że ściany i sufit spadną mi zaraz na łeb) dużo wody i podobno garść migdałów.
Jeśli chodzi o wagę to też trochę nadprogramowych kg pomimo, że przed zaciążeniem zjechałam 12 kg przez dietę IO. Chociaż do wagi od momentu zajścia w ciąże nadal mam -0,5 kg z uwagi na wymioty ale spokojnie, dziś wyrównam albo i dowalę więcej bo kocham pączki i już jednego wciągnęłam. 😂😂😂Jagodowa Mama lubi tę wiadomość
-
Kredka, ja tak mialam z Kajetanem. Całe życie, os chyba 12 roku życia mowilam, że moje dzieci to będą Nadia, Kajetan i murzynek (chcialam adopotowac murzynka😂) ogólnie nadal bym chciała, ale moj maz nie. :p No ale od kiedy moja koleżanka nazwała syna Kajetan to już totalnie nie chce tego imienia 😂
Znam i Lilkę i Nele, fajne dziewczynki! 😁 Liliana bardzo mi się podoba, Lilia tez sliczne 🥰
Ja właśnie tez zjadłam paczka, dwa faworki, wypiłam kawę i jestem szczęśliwym człowiekiem. 😂kredka, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość
-
Snowflake, u mnie Feliks byl numer jeden cla chłopca, ale maz nie chciał, bo jego dziadek się tak nazywał, a akurat z tamtą rodzina nie chce mieć kontaktu i żeby mówili, że to po dziadku. A co do Lilki, to kurcze mojej koleżanki córa, 2 lata, a tez taka qlasnie mega przebojowa i pyskata od małego 😁😂 poradzi sobie w życiu 😁
Bo na diecie cukrzycowej dzirwczyny często chudnąć, najbardziej przez częstotliwość posiłków.
Za to moja sasiadka, cukrzyca ciazowa jak się patrzy, ale totalnie olana, dziecko w 37tx 60cm i 4400 wagi. A ona przytyła 35 kg. Ale w ogóle na ta dietę nie uważała.. według mnie to rovila krzywdę dziecku tak postępując, bo ona sobie wciskała insuline i zadowolona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 11:13
-
Snowflake, no dokładnie tak. Ale to w ogóle typ człowieka, który powiedzmy.. No, nie mój typ. Jak mi ktoś mówi na drugim spotkaniu (nie znaliśmy sie), że wpadli bo za późno wyjął, a z drugim dzieckiem to tez wpadka, znowu taka sama... to co tu myśleć. 🙄
-
Dzieńdoberek😊
kredka wrote:Co do cycków to chętnie oddam, 85 E ale aktualnie to już nawet nie wiem bo mam wrażenie że od listopada żyją po prostu swoim własnym życiem. 🤯 po porodzie będę je zwijać jak naleśniki pewnie. 😂
Ha ha, no i pośmiałam się od rana dzięki Wam 😁. Taaaak. Nie wiadomo co lepsze... Takie cycki co wyglądają jak wiszące skarpetki z piachem czy takie jak jajka sadzone 😁. Ta co ma za dużo, chce mniej, ta co ma za mało też narzeka.
No i dyskusja o imionach w toku 😁. Bardzo szybko się u nas na forum wszystko dzieje. Były wózki, wyprawki teraz imiona... Ale jak zaczniemy wybierać przedszkola to uznam to za przesadę 😂. Chociaż... W dzisiejszych czasach zapisuje się do placówki dziecko zanim się urodzi bo problem jest i to spory, więc w sumie....?
Ja będę chciała teraz Polę, jak już mówiłam. Pola i Jagoda - jakoś to nawet widzę. Bardzo lubię klasyczne imiona takie wiecie - zwykłe, najzwyklejsze, ale mam dużą rodzinę, mąż też, mnóstwo dzieciakow i większość imion już obstawiona. Takie rzadsze, bardziej oryginalne też mają swój urok. Nie patrzę na modę na jakieś imię ale jeśli w jednej grupie przedszkolnej jest 6 Amelii to zaczynam się zastanawiać. A Jagoda Amelką miała być właśnie. Zmiana decyzji nastąpiła jak podpisywałam zgodę na znieczulenie na porodówce 😁. Ot, taki szybki zwrot akcji.
Mój dla chłopca koniecznie chce Filip Jakub. I od początku gada mi do brzucha "Filipku, Filipku". No niby ok, ale jakoś wielką miłością do tego wyboru nie pałam. I tak naprawdę dla chłopca nie mam kontrpropozycji, więc może faktycznie lepiej niech już nic dzieciatku nie rośnie między nogami 😊.
Mamy czasu dużo, jeszcze wszystko się pewnie 200 razy zmieni 😊.
Miłego dnia!
-
Jagodowa, Ty się śmiejesz, a ja już żłobki oglądam 😂 zaraz po porodzie musze iść do konkretnego i pytać o miejsce, śmiechy śmiechami, ale tak jest 😂 Pola super imię i wydaje mi się, że faktycznie pasuje do Jagody
Jagodowa Mama, Endzi lubią tę wiadomość
-
adu wrote:Jagodowa, Ty się śmiejesz, a ja już żłobki oglądam 😂 zaraz po porodzie musze iść do konkretnego i pytać o miejsce, śmiechy śmiechami, ale tak jest 😂 Pola super imię i wydaje mi się, że faktycznie pasuje do Jagody
Ja się nie śmieję Ada, bo wiem że jeśli masz na oku placówkę państwową to faktycznie trzeba się uwijać. U nas w gminie obłożenie jest takie, że niedługo dziecko na listę rezerwową do przedszkola trzeba będzie zapisywać tuż po pozytywnym teście ciążowym 😁. -
A wiecie jaki ja dostanę prezent na Walnięte Tynki? Wolną chatę! Mój jedzie z kolegą i chrześniakiem na deskę do Bałtowa 😁. No i dobra, niech jadą, warunki narciarskie to są akurat w tym sezonie wybitne. Przynajmniej wróci szczęśliwy, bo ostatnio coś zły chodzi jak osa. W pracy mu się trochę kiełbasi i to pewnie dlatego.
-
Jagodowa, co Ty, państwowa w ogóle nie wchodzi w grę, nawet nie ma takich u nas q mieście:D u nas mało miejsc nawet w prywatnych, a żeby był jeszcze jakiś sensowny to trzeba się interesować 😅 o jaaa, super sprawa, że tam się wybiera!
-
adu wrote:Jagodowa, co Ty, państwowa w ogóle nie wchodzi w grę, nawet nie ma takich u nas q mieście:D u nas mało miejsc nawet w prywatnych, a żeby był jeszcze jakiś sensowny to trzeba się interesować 😅 o jaaa, super sprawa, że tam się wybiera!
No widzisz, to chociaż u mnie prywaciarzy nie brakuje. Ale fakt - o dobre trudno.
No był już w tym całym Bałtowie 2 tyg temu i zachwycony. Od razu mówił, że jeszcze póki jest śnieg to pojedzie znowu i chodził jak ten kot ze Shreka z pytaniem wypisanym na twarzy " Mogę?" 😁. No niech jedzie, niech korzysta ile wlezie, nie po to w sprzęt inwestował żeby się kurzył. A i chrześniakiem się trochę zajmie to im obydwu wyjdzie na dobre.
-
Dzień dobry wszystkim 😉
W imionach można przecierać co nie miara ale wiadomo jeszcze troszkę czasu jest.
Co do żłobka to u nas na wsi zaczęli budować i już w sumie remontują w środku. Więc miałabym niedaleko 😏 No ale jeszcze o tym nie myślę aż tak bardzo.
Co do chłopów to mój dziś robił śniadanie i zaczął po sobie sprzątać i jak powiedziałam żeby zrobił herbatę to się na mnie wkurzył i się obraził 🤦♀️ Normalnie brak mi słów na niego jak się można obrażać za takie byle gówno? Gorzej niż dziecko 👶🤣
A ja dzisiaj ugotowałam ogórkową bo jęczał że by zjadł. Pierwszy raz robiłam i nawet wyszła dobra. Dam mu do pracy niech się cieszy 😂
Jak będzie jechał do pracy to zawiezie mnie do mamy. Z siostrą pójdziemy na spacerek i przy okazji do sklepu. Może coś słodkiego staremu dokupię na Walentynki. 🤔
U nas od x lat dla dziewczynki miała być Zuzia a mi się podoba jeszcze Łucja. A że mąż wybierał dla dziewczynki to powiedziałam że ja wybieram dla chłopca i z początku miał być Filip albo Szymon ale już zajęte u niego w rodzinie więc jeszcze Ignaś u mnie króluje.💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud