X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika87 wrote:
    Endzi dziękuję :) to już się nie bedę stresować żeby to wziąć :)
    No woda to podstawa sama się na tym złapałam że mało piłam ale teraz jakoś się przyzwyczaiłam i swoją drogą czuje że organizm się domaga. Najgorzej w nocy bo w sumie za każdym razem jak wstaje siku to pije a mimo to czuję rano suche usta i pragnienie mnie budzi.

Nie ma się co stresować kochana na pewno nie zaszkodzi.
    Co do wody to zapomniałam że kupiłam sobie dzisiaj mrożone truskawki aby do dzbanka dodać i wtedy bardziej mi będzie wchodziła woda. No w nocy jak wstaje na siku to też jak wracam muszę się napić. A jak tak się pije to się częściej wstaje w nocy też no ale trzeba się nawadniać.

Mi w morfologi ostatnio wyszło właśnie ze jestem odwodniona i mi zwróciła na to uwagę Pani dr. No i staram się pić więcej ale różnie mi to wychodzi🤦‍♀️

Ps. Co do imion to mi też się Szymon podoba 😁 A ja jak bym miała chłopca to bym chciała Ignasia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2021, 20:46

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika87 wrote:
    Poczekajcie Jagodowa czyli imię córki Jagoda ;) żebym czegoś nie pomyliła :) i nie strzeliła gafy.

Nie ma gafy 👍😊. W domu często mówimy do niej Jagodzianka, dla prababci jest Jagusią, dla mnie jak coś przeskrobie Jagodową panienką (plus nu nu paluszkiem 😁)... Dla każdego coś miłego. A moje dzieciaki z przedszkola nie mogły długo zapamiętać imienia i pytały "Ciociu, no jak tam ta twoja ....Porzeczka?"😂🤣

Dwa lata temu ksiądz po kolędzie, obcokrajowiec, gdy zapytał o imię i dostał odpowiedź, to po dłuższym zastanowieniu zapytał ze zdumieniem "Taki owoc??" 😁😂

Ja wiem, to imię chwilowo rzeczywiście rodzi pewne śmieszne sytuacje ale nam to nie przeszkadza.

Mnie chyba żadne imię nie dziwi i nie wywołuje negatywnych emocji może dlatego, że pracując tyle lat w oświacie, przewinęły mi się chyba wszystkie możliwe. I zwyczajne i takie, które zapadają w pamięć. Ale o żadnym nie powiedziałabym że brzydkie, bo każde pamiętam razem z właścicielem a dzieciaki i pracę z nimi kocham ❤️.

Wysłany: 10 lutego 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, że mnie dopiero teraz zaczynają boleć piersi? I to na tyle mocno, że spać ciężko 🙄. Ale przynajmniej ich rozmiar mi odpowiada, takie mogłyby zostać... Bo tak to biust tak zwany sportowy....

• Endzi Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2021, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa ja mogę Ci trochę oddać bo nie dość że same w sobie są duże to aktualnie mam gdzieś 85F🤦‍♀️ Także ze 2 rozmiary oddam w prezencie 😂

Każde imię na swój sposób jest piękne. Ja znam jedna Jagodę już ma dziewczyna ponad 20 lat także nie jest dla mnie obce to imię 😉

Ehh ja uciekam może niedługo usne i mój bok głowy przeminie.. Dobrej nocy 😘

Jagodowa Mama lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, z trgo suwaczka to np w ogóle się nie pokrywa z preglife 🤔 ale co jest prawda ja nie wiem 😁 ja już zaczęłam jesc warzywa, ale biale pieczywo to jedyne które mi przechodzi nadal przez gardło 🤣 ja niestety bez ciąży mam otyłość, mam nadzieję, że waga nie będzie bardzo szybować z do góry. Ale jakoś to będzie 😁

Jagodowa, Jagódka śliczne imię 😁 u nas zawsze miała być Nadia. :) współczuję bólu piersi, ja w sumie cały czas czuje, ale nie bola.

Monika, Szymony to niezle nygusy😁

Nie wiem czy czegoś nie pominęłam b pisalam w ratach 🤣 wszyscy h nas już wiedzą, że będzie Nadia, więc zachwyt jest 😁 tata oczywiście się śmieje, że same ruskie imiona nadajemy, bo już kilka ruskich mamy w rodzinie 😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 08:31

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    04.0 prenatalne 7,1 i 5,8 cm ludzików 🥹
    preg.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ! :)
    Myślałam, że już mi minęły rzygania i takie tam a dziś z zaskoczenia znalazłam się przy muszli 🤢🤢

Ja też mam nadwagę bez ciąży :( ale coż . Ważę się w sumie regularnie i nie przytyłam ani grama . Wracam bardziej do wagi w pierwszym miesiącu ( bo uwaga schudłam 2 kg przez ten czas ) To przez te mdłości i brak apetytu na cokolwiek i od pewnych rzeczy mnie odrzuca.

Jagódke mamy w rodzinie więc też mi nie jest obce to imię :)
    Nadusia też piękne - bardzo mi się podoba :)
    Ignacy też się u nas "przetoczył" w rozmowie ale mieliśmy kłopot jak na niego mówić w wieku nastoletnim ;) dodatkowo gdzieś się pojawił Gabryś, Bartosz chmmm.... Nie wiem może jeszcze coś nam przyjdzie do głowy 😁🥴 ale obstawiam że zostanie przy tych dwóch pierwszych.
    Siostra mojego męża już mają swój typ Nikodem :)

No to czekam na inne dziewczyny, które zdradza jakie mają typy imion ☺️

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, jak to mój mąż mowi, będzie miał Adusie i Nadiusie😁
    Bartosz tez bardzo ładne imię! My z dziewczęcych mieliśmy jeszcze Aurelie na liście, a chlopak miał być Tymek, Feliks albo Miłosz. :)
    Wspolczuje mdlosci!

Monika87, kredka lubią tę wiadomość

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa, Jagoda to piękne imię. Mnie się osobiście bardzo podoba. ☺️ Co do cycków to chętnie oddam, 85 E ale aktualnie to już nawet nie wiem bo mam wrażenie że od listopada żyją po prostu swoim własnym życiem. 🤯 po porodzie będę je zwijać jak naleśniki pewnie. 😂

Adu, u mnie na liście imion dla dziewczynek też zawsze była Nadia ☺️ Ale potem znajomi nazwali tak swoją córkę i pomimo, że nadal mi się podoba już bym się chyba nie zdecydowała. 😄 aktualnie z dziewczynek bym celowała w Lilianę (kocham to imię od podstawówki, pani nauczycielka tak miała na imię i się w nim zakochałam) i Nelę ale na razie dopóki nie wiemy co będzie nie poruszamy tematu. 😅

Monika na ból głowy dobry jest spacer (też wczoraj wyszłam bo miałam wrażenie że ściany i sufit spadną mi zaraz na łeb) dużo wody i podobno garść migdałów. ;)

Jeśli chodzi o wagę to też trochę nadprogramowych kg pomimo, że przed zaciążeniem zjechałam 12 kg przez dietę IO. Chociaż do wagi od momentu zajścia w ciąże nadal mam -0,5 kg z uwagi na wymioty ale spokojnie, dziś wyrównam albo i dowalę więcej bo kocham pączki i już jednego wciągnęłam. 😂😂😂

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka, ja tak mialam z Kajetanem. Całe życie, os chyba 12 roku życia mowilam, że moje dzieci to będą Nadia, Kajetan i murzynek (chcialam adopotowac murzynka😂) ogólnie nadal bym chciała, ale moj maz nie. :p No ale od kiedy moja koleżanka nazwała syna Kajetan to już totalnie nie chce tego imienia 😂
    Znam i Lilkę i Nele, fajne dziewczynki! 😁 Liliana bardzo mi się podoba, Lilia tez sliczne 🥰

Ja właśnie tez zjadłam paczka, dwa faworki, wypiłam kawę i jestem szczęśliwym człowiekiem. 😂

kredka, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 19:49

Endzi, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake, u mnie Feliks byl numer jeden cla chłopca, ale maz nie chciał, bo jego dziadek się tak nazywał, a akurat z tamtą rodzina nie chce mieć kontaktu i żeby mówili, że to po dziadku. A co do Lilki, to kurcze mojej koleżanki córa, 2 lata, a tez taka qlasnie mega przebojowa i pyskata od małego 😁😂 poradzi sobie w życiu 😁
    Bo na diecie cukrzycowej dzirwczyny często chudnąć, najbardziej przez częstotliwość posiłków.

Za to moja sasiadka, cukrzyca ciazowa jak się patrzy, ale totalnie olana, dziecko w 37tx 60cm i 4400 wagi. A ona przytyła 35 kg. Ale w ogóle na ta dietę nie uważała.. według mnie to rovila krzywdę dziecku tak postępując, bo ona sobie wciskała insuline i zadowolona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 11:13

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 19:49

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake, no dokładnie tak. Ale to w ogóle typ człowieka, który powiedzmy.. No, nie mój typ. Jak mi ktoś mówi na drugim spotkaniu (nie znaliśmy sie), że wpadli bo za późno wyjął, a z drugim dzieckiem to tez wpadka, znowu taka sama... to co tu myśleć. 🙄

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png

Wysłany: 11 lutego 2021, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek😊
    kredka wrote:
    Co do cycków to chętnie oddam, 85 E ale aktualnie to już nawet nie wiem bo mam wrażenie że od listopada żyją po prostu swoim własnym życiem. 🤯 po porodzie będę je zwijać jak naleśniki pewnie. 😂

Ha ha, no i pośmiałam się od rana dzięki Wam 😁. Taaaak. Nie wiadomo co lepsze... Takie cycki co wyglądają jak wiszące skarpetki z piachem czy takie jak jajka sadzone 😁. Ta co ma za dużo, chce mniej, ta co ma za mało też narzeka.

No i dyskusja o imionach w toku 😁. Bardzo szybko się u nas na forum wszystko dzieje. Były wózki, wyprawki teraz imiona... Ale jak zaczniemy wybierać przedszkola to uznam to za przesadę 😂. Chociaż... W dzisiejszych czasach zapisuje się do placówki dziecko zanim się urodzi bo problem jest i to spory, więc w sumie....?

Ja będę chciała teraz Polę, jak już mówiłam. Pola i Jagoda - jakoś to nawet widzę. Bardzo lubię klasyczne imiona takie wiecie - zwykłe, najzwyklejsze, ale mam dużą rodzinę, mąż też, mnóstwo dzieciakow i większość imion już obstawiona. Takie rzadsze, bardziej oryginalne też mają swój urok. Nie patrzę na modę na jakieś imię ale jeśli w jednej grupie przedszkolnej jest 6 Amelii to zaczynam się zastanawiać. A Jagoda Amelką miała być właśnie. Zmiana decyzji nastąpiła jak podpisywałam zgodę na znieczulenie na porodówce 😁. Ot, taki szybki zwrot akcji.

Mój dla chłopca koniecznie chce Filip Jakub. I od początku gada mi do brzucha "Filipku, Filipku". No niby ok, ale jakoś wielką miłością do tego wyboru nie pałam. I tak naprawdę dla chłopca nie mam kontrpropozycji, więc może faktycznie lepiej niech już nic dzieciatku nie rośnie między nogami 😊.
    Mamy czasu dużo, jeszcze wszystko się pewnie 200 razy zmieni 😊.

Miłego dnia!

• adu Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa, Ty się śmiejesz, a ja już żłobki oglądam 😂 zaraz po porodzie musze iść do konkretnego i pytać o miejsce, śmiechy śmiechami, ale tak jest 😂 Pola super imię i wydaje mi się, że faktycznie pasuje do Jagody :)

Jagodowa Mama, Endzi lubią tę wiadomość

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png

Wysłany: 11 lutego 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    Jagodowa, Ty się śmiejesz, a ja już żłobki oglądam 😂 zaraz po porodzie musze iść do konkretnego i pytać o miejsce, śmiechy śmiechami, ale tak jest 😂 Pola super imię i wydaje mi się, że faktycznie pasuje do Jagody :)

Ja się nie śmieję Ada, bo wiem że jeśli masz na oku placówkę państwową to faktycznie trzeba się uwijać. U nas w gminie obłożenie jest takie, że niedługo dziecko na listę rezerwową do przedszkola trzeba będzie zapisywać tuż po pozytywnym teście ciążowym 😁.

Wysłany: 11 lutego 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie jaki ja dostanę prezent na Walnięte Tynki? Wolną chatę! Mój jedzie z kolegą i chrześniakiem na deskę do Bałtowa 😁. No i dobra, niech jadą, warunki narciarskie to są akurat w tym sezonie wybitne. Przynajmniej wróci szczęśliwy, bo ostatnio coś zły chodzi jak osa. W pracy mu się trochę kiełbasi i to pewnie dlatego.

• adu Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa, co Ty, państwowa w ogóle nie wchodzi w grę, nawet nie ma takich u nas q mieście:D u nas mało miejsc nawet w prywatnych, a żeby był jeszcze jakiś sensowny to trzeba się interesować 😅 o jaaa, super sprawa, że tam się wybiera!

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png

Wysłany: 11 lutego 2021, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    Jagodowa, co Ty, państwowa w ogóle nie wchodzi w grę, nawet nie ma takich u nas q mieście:D u nas mało miejsc nawet w prywatnych, a żeby był jeszcze jakiś sensowny to trzeba się interesować 😅 o jaaa, super sprawa, że tam się wybiera!

No widzisz, to chociaż u mnie prywaciarzy nie brakuje. Ale fakt - o dobre trudno.

No był już w tym całym Bałtowie 2 tyg temu i zachwycony. Od razu mówił, że jeszcze póki jest śnieg to pojedzie znowu i chodził jak ten kot ze Shreka z pytaniem wypisanym na twarzy " Mogę?" 😁. No niech jedzie, niech korzysta ile wlezie, nie po to w sprzęt inwestował żeby się kurzył. A i chrześniakiem się trochę zajmie to im obydwu wyjdzie na dobre.

• Endzi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim 😉

W imionach można przecierać co nie miara ale wiadomo jeszcze troszkę czasu jest.

Co do żłobka to u nas na wsi zaczęli budować i już w sumie remontują w środku. Więc miałabym niedaleko 😏 No ale jeszcze o tym nie myślę aż tak bardzo.

Co do chłopów to mój dziś robił śniadanie i zaczął po sobie sprzątać i jak powiedziałam żeby zrobił herbatę to się na mnie wkurzył i się obraził 🤦‍♀️ Normalnie brak mi słów na niego jak się można obrażać za takie byle gówno? Gorzej niż dziecko 👶🤣

A ja dzisiaj ugotowałam ogórkową bo jęczał że by zjadł. Pierwszy raz robiłam i nawet wyszła dobra. Dam mu do pracy niech się cieszy 😂

Jak będzie jechał do pracy to zawiezie mnie do mamy. Z siostrą pójdziemy na spacerek i przy okazji do sklepu. Może coś słodkiego staremu dokupię na Walentynki. 🤔

U nas od x lat dla dziewczynki miała być Zuzia a mi się podoba jeszcze Łucja. A że mąż wybierał dla dziewczynki to powiedziałam że ja wybieram dla chłopca i z początku miał być Filip albo Szymon ale już zajęte u niego w rodzinie więc jeszcze Ignaś u mnie króluje.

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ