Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady Diorz trzymam kciuki za Twoje badani
Annamaria, dobrze że to zajęcia tego typu, na których nie trzeba rozmawiać. Qapolczuje koleżanki, faktycznie okropny typ.
Endzi, łącze się q bólu z rwą, to jest jakaś masakra.
Ja wczoraj trochę przegięłam z porządkami i się ledwo toczyłam, tak bolała mnie lewą nogą i tylek. Masakra.
Bije się z myślami, czy pracować do końca marca, czy może jednak jeszcze kwiecień.. -
Adu z tą rwą to współczuję mnie na szczęście nie łapie jeszcze tak jak przed ciążą tyle że ta noga dretwieje.
A co do pracy to wszystko zależy od tego jak się czujesz i od Twoich chęci 😊
Siostra dzisiaj do mnie napisała że były z mamą u lekarza i robiła im taki test na covid 15 minutowy. No i obie mają pozytywny 🙈 Więc to chyba jednak nie alergia mnie męczy chociaż nie wiem czy tak szybko mogłabym się zarazic? No i babcia nasza też przeziębiona. 🤷♀️💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Cześć! ☺️
Adu to Twoja decyzja i ważne żebyś podjęła ją zgodnie ze sobą. Pytanie jak się czujesz, czy potrzebujesz odpocząć itp. Przemyśl sobie na spokojnie.
Endzi rozumiem że miałaś z nimi kontakt? Zawsze możesz zadzwonić do rodzinnego i powiedzieć jakie masz objawy i że jesteś w ciąży i poprosić o skierowanie na wymaz. Tak dla pewności.
Mnie też coś zaczęło brać, boli mnie łeb, zatoki i drapie gardło. Młody wyzdrowiał i mi swojego dziada sprzedał chyba. W ogóle taka ciekawostka, może się komuś przydać. Mam w domu Argentin T na gardło i wyczytałam na ulotce że może być stosowany w ciąży i w czasie karmienia piersią. -
Miałyśmy kontakt w piątek i sobotę. W piątek dość długo bo były u mnie kilka godzin a w sobotę ja byłam u nich gdzieś z godzinkę może trochę dłużej. Mamie w piątek nic nie było dopiero w sobotę ją rozłożyło no ale się nie zblizalysmy w sumie do siebie za bardzo już w sobotę. A siostra wiem że wczoraj już leżała z gorączką.
Pewnie skontaktuje się z lekarzem dla pewności ale zadzwonię jutro bo dziś już mnie nie zapiszą o tej porze. W sumie jak tak teraz sobie myślę to z niedzieli na poniedziałek miałam już suchy kaszel🙈 Ehh no nic zobaczymy co z tego będzie.💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
kredka wrote:Kurczę Endzi nie brzmi to dobrze... 😔 Mam nadzieje, że się szybciutko zabierzecie, zdrówka. 💙
Ja tam o siebie jakoś bardzo się nie boję może dlatego że gorzej się czułam przy ostatnim przeziębieniu niż teraz. Gorzej z babcią niestety bo ona i kaszel i jeść nie chce zbytnio. Mąż też już ma katar i kicha. No nic jutro na pewno zadzwonię do lekarza. Zobaczymy co powie 😳💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi, życzę wam dużo zdrówka!
Adu, ja zawsze chciałam pracować w ciąży jak najdłużej, ale musisz sama siebie zapytać czy masz sile, czy chcesz.
U mnie dziś 21dc i pozytywny owulak, także niech każda trzyma za mnie kciuka 🙏🏼🙏🏼❤️Endzi, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna33 wrote:Endzi, życzę wam dużo zdrówka!
Adu, ja zawsze chciałam pracować w ciąży jak najdłużej, ale musisz sama siebie zapytać czy masz sile, czy chcesz.
U mnie dziś 21dc i pozytywny owulak, także niech każda trzyma za mnie kciuka 🙏🏼🙏🏼❤️
Martynka kciuki trzymam ✊🙏
Ciążowe wiruski też przesyłam 😍
Baśka 89 lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Martyna niech tam dzisiaj wióry lecą. 😅 wysyłam dużo ciążowych wirusów i trzymam kciuki! 💕
Baśka cuuuuudnie! 😍
Endzi No właśnie z tym durnym wirusem najgorsze jest to, że jeden nawet nie wie że ma albo przechodzi bardzo łagodnie a ktoś inny się mega męczy. -
https://naforum.zapodaj.net/ccc5cf74cc28.jpg.html
Zakochałam się 😍 Matka się wzruszyła i normalnie płakać mi się chce 🥺🥺🥺
Ten nosek,te policzki,usteczka❤️❤️❤️kredka, Annamaria, Lady_Dior, Endzi lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Baśka cudeńko małe! Piękne zdjęcie udało się złapać 😍😍😍 będą świetną pamiątką. ☺️☺️☺️
Moja małpka nic nie chce pozować. Mam fotę zaciśniętych pośladków jak nie chciała pokazać co tam ma. 🤦🏻♀️🤣🤣 Za to z pierwszej ciąży mam piękne foty np stopy która ma 2,5 cm i dłoni jak mały przekazuje nam sygnał, że jest mu tam ok bo ma zaciśnięte palce i kciuka trzyma w górę 🤩☺️Jagodowa Mama, Baśka 89, Endzi lubią tę wiadomość
-
Endzi 🙁... No niedobrze, ale może to tylko zwykłe przeziębienie?? Zdrówka kochana, zadzwoń na tą teleporade i niech coś Ci doradzą...
Martyna 😉... ogień dziewczyno! 👄💥💣 I proszę mi się tam nie oszczędzać 🤣👍😂.
Basia, śliczny dzidziulek😍. Rośnie synuś 😊.
A mój ma teraz drugie zmiany i jeszcze załatwia jakieś inne sprawy więc do południa muszę wszystko ogarnąć zanim pójdzie do pracy... I biegam z jęzorem na wierzchu dosłownie, nawet nie mam za bardzo czasu wejść na forum 🙁 i spokojnie pogadać. Tyle co przeczytam na szybko...
Krzyż mnie boli niesamowicie do tego wszystkiego, wystarczy że pobiegam z godzinke z małą na placu zabaw, trochę ją polulam na rękach do spania i wieczorem jest kiepsko. Ledwo się ruszam. Ale nie dam rady do fizjo na chwilkę obecną 🙁.Martyna33 lubi tę wiadomość
-
Kredka, dobrze wiedzieć o tym leku na gardło, dzięki 👍. A małemu co było?
Wczoraj się dowiedziałam, że moje przedszkole zamknięte - kwarantanna. I guzik z tego, że personel zaszczepiony.
Powiem Ci, że ja z tych wszystkich usg które miałam do tej pory też nie mam ładnych fotek. Wcale. A stwierdzenie, że będzie dziewczyna to też takie wiecie - no lekarz głowy sobie za to uciąć nie da 😃. Bo właśnie podobnie jak u Ciebie, mały łobuziak nie skory do pozowania 😊.
-
Ja też mam takie ładne zdjęcia z usg jak się moja mała prezentuje. Jak nagrywałam filmik dla męża to akurat sobie ziewala i tak śmiesznie to wygląda heh.
Mąż sobie dzisiaj urlop wziął. Wstał wcześnie rano pojechał do leroya kupił co mu tam potrzebne. Przyjechał i zjedliśmy śniadanie i poszedł robić do pokoju. Już dziura całkiem wywalona co przejście będzie. Do dziadków zamurowane wejście teraz tynki pruje na ścianie. Część ściany też od nas zamurował co była przestrzeń taka pusta. Dobrze mu to idzie powiem Wam. Ale mam nadzieję że szybko skończy cześć z użyciem młota bo głowa mi odpadnie niedługo 😅
Mieliśmy podłogę zostawić ale przykryjemy ją panelami bo się nie nadaje niestety.
Także remont wre co mnie cieszy bardzo. Jeszcze jakaś kucharka by się przydała co by obiady gotowała 😂 Bo mi przez to przeziębienie jakoś bardzo nie idzie chociaż zrobiłam dziś zupę pieczarkową.
A co do płci to jak sprawdzała mi szyjkę sondą i chciała sprawdzić to się mała rączką zasłoniła co by jej nie podglądać. A później jak przez brzuch patrzyła to się odsłoniła dopiero.
A właśnie u mnie szyjka 3cm zamknięta powiedziała że jest okej. Mam nadzieję że nie będzie się skracać. Bo chyba nie jest jakoś specjalnie długa. 🤔💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Jagodowa ja to odkąd mam dziecko mega podziwiam mamy, które mają maluchy i są w drugiej ciąży i jak świetnie sobie radzą pomimo wyczerpania i różnych ciążowych dolegliwości. Dla mnie jesteście superbohaterkami po prostu! 💪🏻❤️
Z moim to już jest inna sprawa, rozumie że nie mogę go podnosić, że czasem mama się musi położyć, że się źle czuje itp i wtedy zazwyczaj włącza mu się „opiekun”- przynosi mi kocyk i swoją poduszkę i głaszcze po brzuchu a takiemu maluszkowi to niestety się nie wytłumaczy także szacun ogromny!
Endzi szyjka 3 cm na tym etapie niby jest ok ale bez szału. Moja też ma 3 cm bo wczoraj byłam u gina ale mówi że trzeba to obserwować tym bardziej przy moich cholernych twardnieniach brzucha bo może się zacząć przez to skracać. Także niech zwracają na to uwagę i będzie dobrze. ☺️ Jak się w ogóle dziś czujesz?
Ja od 5 już nie śpię, gardło mnie boli, łeb pęka... masakra. 😔Jagodowa Mama lubi tę wiadomość
-
Wlasnie ja mam średnio chęć i siłę pracować, bp moj kręgosłup się buntuje przy tym głupim stole. Maz mowi, ze i tak mi nikt orderu nie wręczy za fo, że będę pracować do końca i żebym w końcu odpoczęła. On n może patrzeć jak codziennie narzekam na wstawanie a wieczorem na płacz z powodu pleców. i chyba ma rację.
Martyna, trzymam kciuki za owu!
Baśka cudnie, gratulacje jeszcze raz!
Jagodowa, mam nadzieje, ze niedługo maz zacznie być bardziej dostęp w rodzinnym życiu i trochę Cie odciąży. Trzymam kciuki. Ja podziwiam wszystkie kobiety, które cały czas są same. Moja mama tak wychowała nasza 5, bo tata w trasie. To totalnie nie dla mnie życie.
Endzi, remont u Ciebie widzę wre. 😁 Super! Wy robicie pokoj dla małej czy jak to u was będzie z tym nowym pokojem? U mnie dziś się czarna, wieczorem maja zerwać panele🙊 że zdrowiem już lepiej?
Kredka, tez mam szyjkę 3 cm I nigdy lekarz nie mówił, że krotka. Ale może dlatego zawsze kręci glowa, że nie chcr jeszcze zwolenienia? Kto wie.
zdrówka!
Jeszcze dzis i dłuższy weekend. Co prawda w ogólnie nie odpoczniemy, ale to kij. Najbardziej boje się nocowania u rodziców, bo ja jestem przyzwyczajona do mojej ciszy i spokoju, mojego lezingu, a tam zawsze coś się dzieje 😅Jagodowa Mama lubi tę wiadomość
-
Adu No właśnie z tymi plecami to jest przewalone podczas pracy siedzącej. 🤨 zastanów się co jest dla Ciebie lepsze, mąż ma racje że orderu w pracy nikt Ci nie da a jednak Twój komfort jest ważny. ☺️
Z tą szyjką to mój wczoraj mówił, że generalnie 3 cm są ok ale w przypadku takich jazd jak ja mam pojawianie się skurczy i twardnień macicy daje szyjce znać że można się szykować do porodu i wtedy może zacząć się skracać. Ważne też czy jest twarda i zamknięta. A No i mówił że wcześniejsze porodu też wpływają na wydolność szyjki.
Na pewno gdyby działo się u Ciebie coś niepokojącego to dałby Ci znać. ☺️