X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku co się porobiło z tą pogodą?! Rano było zimno ale znośnie, jeszcze rozważałam wyjście z małą po obiedzie, a teraz wieje okrutnie i pada śnieg😲😱.

Za to na pocieszenie powiem, że mała ma dziś dobry dzień, bardzo ładnie bawi się sama, nie marudzi, chociaż nie było spaceru. Wisi na mnie dalej, to fakt, choć na chwilę ale musi wejść mi na ręce i się poprzytulać. Ale czasu na pisanie mam dziś zdecydowanie więcej 😃😃😃.

A jutro będę mieć kilka pudeł ciuchów po Jagodzie 😃. Nareszcie znów zobaczę te wszystkie maleńkie, słodkie ubranka 😍.

Baśka 89 lubi tę wiadomość

• Annamaria Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa Mama wrote:
    NASZE POCIECHY

Sandrina - dziewczynka ❤️
    Monika - chłopiec 💙
    Adu - Nadia❤️
    Snowflake - chłopiec 💙
    Kredka - dziewczynka ❤️
    Endzi - Zuzanna❤️
    Jagodowa - dziewczynka ❤️
    Basia - Dorian 💙
    Lady_Dior - chłopiec 💙
    Annamaria ??

Czekamy na ostatnią wizytę 🍀🤞😊

Serio ja ostatnia jestem?? O matulu. No to czekamy do końca marca, jeszcze niecałe 3 tygodnie do wizyty, no w sumie 2 i pół :)

Endzi, rozumiem, że mąż niezadowolony, ale może po 1 dniu odpoczynku w domu zmieni zdanie i mu puszczą emocje.. Co innego decydować tylko o sobie, a co innego jak macie babcię pod opieką.. też bym zrobiła, tak jak ty. Oby jej nie było gorzej.

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png

Wysłany: 11 marca 2021, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria, ostatni będą pierwszymi... 😊 Podobno. Zamykasz to szanowne grono i masz szansę wyrównać wynik, na razie dziewczyny rządzą 😊. Gdyby był chłopiec - idealna równowaga, za to dziewczynka byłaby dla Ciebie niezłą niespodzianką od losu 😉.

• Endzi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria on nie potrafi chwili na dupie usiedzieć. Więc jak przyjechaliśmy z wymazu poszedł do pokoju dalej pruć tynki 😅 Ale już mu chyba powoli przechodzi złość widocznie na ścianie ją wyladowywuje..
    No tak dziadkowie są więc nie ma co ryzykować. Zaraz pójdę jeszcze zmierzyć babci temperaturę jak się da. Teraz żałuję że nie kupiłam jeszcze elektrycznego termometru🤦‍♀️

My czekamy na wyniki testów. Byliśmy w luxmedzie więc powinny dziś wieczorem być. A dziadkowie mają jutro. Ma karetka przyjechać i pobrać obojgu wymaz. Jeszcze dziadka nie uświadamialiśmy bo Pani doktor powiedziała mi o tym później jak dzwoniła drugi raz. 😬

Jagodowa zazdroszczę Ci tego przebierania tych maleńkich ciuszków 😍 A babcia to wiesz mądra do czasu 😂 Nasza też jakby nie kazała jej zmierzyć lekarka temperatury to by dalej twierdziła że jej nie ma. Ehh takie z nimi życie jest niestety.

Baśka 89 lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mamy wyniki :D
    Oboje pozytywni jesteśmy... Także do 20.03 kwarantanna..

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png

Wysłany: 11 marca 2021, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:

😱🙁😞😖

• adu Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, to dobrze, ze jesteś już po badaniach. Obyście lekko przeszli.

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    preg.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu w sumie to jeżeli chodzi o nas to tylko katar i kaszel. Czasami mam stan podgorączkowy to od razu biorę paracetamol. Także jak na razie jest wszystko okej. Babci spadła temperatura i nawet zjadła cześć obiadu. Także myślę że będzie dobrze. W razie czego zakupy nam teściowa zrobi także przeżyjemy.
    Moja mama i siostra mają wysoką gorączkę i na prawdę źle się czują a u nas na szczęście jak na razie w miarę łagodnie 🙂
    Jestem dobrej myśli ogólnie 😊

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi kurczę obyście przeszli w miarę gładko i babcia z dziadkiem również. Zdrówka dla Was wszystkich. ❤️

Endzi lubi tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    Zdrowia.

Mój mąż mi opowiadał wczoraj o kobiecie, która zgłosiła objawy do Poz i miała iść na test. Ostatecznie nie poszła, a po kilku dniach zadzwonili di niej, ze nakładają na nią izolację, bo ma wynik pozytywny.
    Kobieta NIE ZROBIŁA TESTU, a ma POZYTYW 🤷‍♀️🤦‍♀️

M&M
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka słyszałam juz o podobnych przypadkach niestety 🤷‍♀️

Ale no nic lepiej posiedzieć w domu niż zarażać ludzi dookoła 🙂 Czy to covid czy zwykle przeziębienie.

Widzę że z babcią będziemy mieli wesoło bo zjadła trochę i dostała biegunki🤦‍♀️ Na moje szczęście straciłam węch i nic nie czuje. Ale mąż już tak i wszystkie okna pootwierał i do łazienki wejść nie dał rady 😅
    Nie sądziłam że będę się kiedykolwiek cieszyć ze straty węchu 😅

Dziadkowi po za katarem nic nie jest jak na razie zobaczymy jak sytuacja się rozwinie...

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety Endzi to się u Was podziało😯🙄 Obyście to szybko i lekko przeszli. Jejku dziś znowu w Pl tyle zakażeń aż strach przyjeżdżać ale muszę. Mam nadzieję, że nigdzie nie złapiemy 😐

Dziewczyny dziękuję za gratulacje 😊😘 Jestem bardzo zaskoczona, bo się nie spodziewałam ale szczęśliwa jednocześnie 😁
    Annamaria mam nadzieję, że będzie tak jak piszesz i będę zachwycona 😁😁😁

Pijecie dziewczyny melisę ❓Zastanawiam się czy mogę 2x dziennie 🤔

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia

Wysłany: 11 marca 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, oby to świństwo szybko minęło cokolwiek to jest. Tobie i dziadkom zdrówka 😘. A co do naszej babci - nieeeee, ona nie zmądrzeje nigdy. A zestaw chorób towarzyszących - i to bardzo poważnych - ma spory.
    Mój prawdopodobnie jakieś kilka miesięcy temu też to przeszedł ale nie robił testów, tylko poszedłem na zwolnienie. Zresztą wtedy były te głupie wymogi, trzeba było mieć pełen zestaw objawów, żeby skierowali na test. Ale stracił smak i węch i akurat z tego trochę się cieszył - przebieranie Jagody z kupy jakoś lepiej mu szło 😆.

Przyjechały moje pudła z ubrankami, brawo ty, mój mężu 👍. Tylko zamiast kilku pudeł dostałam jedno z ciuszkami i jedno z rogalem do spania, rogalem do karmienia, nie otwartą paczką pampersów new born i laktatorem😒😒😒. Doceniam, ale wiem, że nie będzie pocieszony jak mu powiem, że nie zabrał wszystkiego i będzie musiał jechać jeszcze raz 😆.

Jejku, jakie to wszystko maleńkie!!! Już zapomniałam jaką Jagódka była kruszynką. Kolorowe rzeczy są bez zarzutu, ale białe niestety pożółkły. Jutro od samego rana akcja odplamianie - pranie 😉.

Dobrej nocy wszystkim.

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi obyście jak najlżej przeszli.

LadyDior można melisę pić. Ja nie piję, bo na mnie nie działa, ale mój dr zawsze mi każe meliski się na stresy napić 😂

Jagodowa a co Ty tak szybko za pranie się wzięłaś 😲 Ja czekam na słońce, bo pewnie dużo będę plam miała żółtych po tym moim ulewaczu. To słońce wybieli, tak myślę.

Ostatnio sobie uświadomiłam, że i tak muszę dużo rzeczy dla małej kupić. Chociażby skarpetki czy ręczniczki czy tetrę . A taka wyluzowana byłam, że wszystko mam 🤦

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 07:49

Lady_Dior, Jagodowa Mama, Baśka 89 lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa, na plamy polecam taką pastę sodową z Rossmanna, Zielko się nazywa. Takie białe pudełko z czarną nakrętką, jest na dziale chemii domowej, gdzie płyny do mycia naczyń i inne spryskiwacze. Używam jej nawet do odplamiania ubrań mojego M, smug od samochodu na kurtce, jest super. I niby tylko soda z owocowym czymś, a ślicznie pachnie, a tak skutecznie czyści, szok!

Snowflake, nooooooooo, w końcu! I bardzo dobrze, że jedziesz się wybyczyć, należy ci się! :) Ładuj baterie, pojedz, wyśpij się i wracaj z nowym powerem :)

Mam dziś nieco do porobienia, ale najpierw stwierdziłam, ze siadam z kawusią i czytam moją księgę ciąży (tę kultową "W oczekiwaniu na dziecko"), co tam piszą o tych tygodniach ciaży. Uwielbiam tę ksiażkę :)

Jagodowa Mama, Snowflake lubią tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ! Widzę, że u Was się dzieje. 😱
    Nie odzywałam się bo od wtorku miałam tyle roboty i zajęć po pracy ze dni mi minęły w mgnieniu oka. Jak to bywa przed urlopem - dramaty się dzieją.

Najpierw pogratuluje odkrycia płci u Basi i Lady 💙💙 będą synusie Mamuni :)

Endzi zdrowczka przeogromnie życzę dla Was i dla rodzinki 😘 mam nadzieję, że szybko to gówno Was opuści . Kurujcie się.

Adu co do pracy to Cię podziwiam że masz takie myśli ;) ja nie mogę się doczekać kwietnia. Przyuczam mojego kolegę trochę tym czym ja się zajmuje i codziennie spotkamy się na Skype po godzinie aby omówić parę ważnych kwestii.
    Ale trochę mi się komplikuje sytuacja bo koleżanka która zajmuje się prawie tym samym co ja idzie na zabieg i chyba jej sie może trochę zejść zanim wróci 😭
    Więc szefowa jak jej powiem że chce po świętach iść na urlop aby jeszcze wyciągnąć kaskę z socjala to się chyba nie zgodzi 😭 a po tym właśnie chciałam iść na zwolnienie .. no drama jakaś. Posypały mi się plany. Zobaczymy ile koleżanka będzie na zwolnieniu ... Więc sytuacja dynamiczna 😁

Jagodowa współczuję obciążenia kręgosłupa i podziwiam ! Ja się boje jak ogarnę jedno a też mój kręgosłup nie jest w najlepszej jakości ;)

Snowflake ładuj baterie :) koniecznie :)
    My też jedziemy ładować baterie - choc pogoda okropna nie pospacerujemy sobie za wiele 🤣 ale dobrze że w hotelu jest basen będzie pluskane 😁

Byłam wczoraj na wizycie u doktorka. Nasz chłopiec rośnie sobie zdrowo. Waży 240 gram 💙 Doktorek mówi że książkowy dzidziulek jest ;)

Miłego weekendu Kochane Mamuśki :)

Baśka 89, Snowflake lubią tę wiadomość

thgfyx8dsqgcpg35.png

Wysłany: 12 marca 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, zazdroszczę wyjazdu jaka by pogoda nie była to jednak zawsze coś a nie cztery ściany 👍. Basen.... O jaaa. Fajno. I dzidziuś zdrowy 😊👍. To najważniejsze.

Sandrina, moje wszystkie graty po Jagodzie i ubranka (za duże/ za małe/ nie ta pora roku ) są na kawalerce w pomieszczeniu gospodarczym i tam już pod sufit jest wszystkiego. Ja już na pewno sama nie dam rady tego przytaszczyć a mój akurat wczoraj załatwiał tam w okolicy sprawę. Więc przywiózł dwa pudła. A jak zobaczyłam te malutkie bodziaki słodziaki, to nie mogłam się powstrzymać i jeszcze wieczorem jedną pralkę wstawiłam 😆. No i w sumie dobrze, bo dużo rzeczy zobaczyłam dopiero dziś w świetle dziennym, białe ciuszki pożółkły i ślady po ulanym mleku też wylazły... A słoneczko jasne że pomaga wybielić no ale najpierw trzeba na to słońce poczekać 😉.

Annamaria, bardzo Ci dziękuje za informację o tym odplamiacze, właśnie szukam czegoś skutecznego 😘😘😘.

Snowflake, nareszcie się odezwałaś 😊. Super wieść o odstawieniu Piernika, sprawnie Wam to poszło nawet 👍. A co do kryzysów to niestety i codzienność i reakcje z bliskimi potrafią nieźle przytłoczyć. Ściskam i mam nadzieję, że wszelkie kryzysy szybciutko miną 😘.

Idę wyjąć pranie, ciekawe ile udało mi się skutecznie odplamić i doprowadzić do kultury 😉.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2021, 11:19

Snowflake lubi tę wiadomość

Wysłany: 12 marca 2021, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buuu.... No to czeka mnie wyprawa do Rossmana po odplamiacz. Ale już nie dzisiaj.

Endzi, jak sytuacja u Was? Jak się czujecie?

• Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ENDZI zdrówka,zdrówka i jeszcze raz zdrówka 😘

Mnie coś rozbiera i raczej dzisiaj nie pójdę na zajęcia ze szkoły rodzenia...jestem śpiąca jak diabli,mam zatoki zatkane,kaszleć zaczęłam(podejrzewam że przez flegmę spływająca z zatok),ból głowy...ehhhh...leżenia się kuruje.

Lady Dior 😍😍😍Gratulacje synusia 🥰 Moja siostra ma dwie córki 15 i 6 a w październiku urodziła syna(nigdy nie chciała)i jest wszystkich oczkiem w głowie ☺️☺️☺️

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ