X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem 😊

Pudła mam, mega bałagan mam, pralkę non stop w ruchu mam i banana na twarzy też mam 🤣🤣🤣. Dziś od 5 już nie śpię, tak mnie wzięło!

Annamaria, proszku Dzidziuś używam od początku i jest bardzo fajny. U nas jest normalnie w sklepach 😃.

Jagoda za to ma dziś kiepski humor, uciekam bo właśnie się budzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 17:30

Annamaria, Endzi lubią tę wiadomość

• Endzi Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech już będzie niedziela i jadę gdzieś w pizdziec. No nie wytrzymam nerwowo na prawdę 🙄
    Mam nadzieję że już mamie do tego czasu przejdzie bo zamierzam do niej pojechać chociażby na dwa dni 🤦‍♀️

A dzisiaj jak byłam na strychu po donice to sobie przypomniałam że na strychu mam jeszcze ze dwie siatki ciuszków które mi kiedyś ciocia dała. Chociaż nie wiem co tam się nadaje. Kiedys je przejże sobie. A dzisiaj mi w końcu kurier dowiózł chemię do prania i zmywarki. Zamówiłam plyn z loveli dla dzidzionka. Kiedyś moja mama go używała dla dziewczyn. No zobaczymy jak się będzie sprawdzać ale do prania to u mnie jeszcze kupa czasu.

Ja mam już tylko katar ale delikatny bo już od dwóch dni nie używam kropli nawet. A reszta też już lepiej się ma. Także miejmy nadzieję że już wirus wyparowywuje.

Kredka jak tam wyniki u męża wiadomo już coś?

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeci dzień próbuję coś napisać i mi się nie udaje🙈

Straszenie dzieci okropnie mnie denerwuje. Prawie tak samo jak mówienie, że dziecko jest niedobre 😠

Ach te chłopy nasze 😂 trzeba im obóz przetrwania bez nas zrobić 😁

Pisałyście o ubrankach z hm. Ja nie lubię. Jak dla mnie najlepsze są z c&a - nie do zdarcia.

A Dzidziusia ja używam płynu do prania i płukania. Uwielbiam ten zapach. Lovella w ciąży mi siuśkami pachni🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 19:41

Endzi lubi tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Nie nadrobię 😂 poczytam xo pisałyście, ale za dużo odpisywania :P

U nas ultra ciężki weekend, niedziela i poniedziałek to już sprzątanie, trochę się zajechaliśmy i nogi wchodziły mi w dupe. Na szczęście ja mam kochanego męża, który sprzątał rowno ze mną i jeszcze kazal mi robić przerwy, żebym się nie przecuazala. Ale efekt końcowy!! Dziewczyny, jestem zachwycona :) śmieje się, że mam +10m2 mieszkania teraz dzięki tej zmianie. :) kosztowało to wiele wysiłku, szczególnie męża, ale naprawdę było warto i sam mówi, że jest szczęśliwy, że w końcu to zrobione.

https://naforum.zapodaj.net/12e782069af4.jpg.html

https://naforum.zapodaj.net/781d36d9ad70.jpg.html

sandrina22, kredka, Endzi, Snowflake, Jagodowa Mama, Baśka 89 lubią tę wiadomość

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    preg.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do prania to widzialam u dzieciaków xudakow na insta taka saszetkę, dzięki której nie używamy już żadnych detergentów do prania. Może ja wykorzystam, o ile nie będzie mi przeszkadzało, że nie pachnie płynem do płukania.

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu megaaaa! Niby zmiana nie jest duża a jednak tak jak mówisz od razu większa przestrzeń, super! 😉

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu niby nieduża zmiana ale faktycznie wygląda dużo lepiej :) Super że udało się wszystko tak szybko zrobić :)
    Ja wczoraj wąchałam lovele ale nic nie czuję :( Niestety za delikatny zapach abym poczuła. Jeszcze węch nie wrócił niestety :(

Kredka a jak tam męża test?

Może płyn do płukaniu zakupie z dzidziusia w końcu to on daje końcowy efekt zapachowy tak na prawdę. Ale mam nadzieje że do tego czasu mi wróci węch bo jak to nie czuć takiego słodkiego zapachu dzidziusia? :D

Ja już czuje się jak nowo narodzona:D
    Tylko ten mój staruch jęczy bo chory. Wysłałam go dziś na leżenie w łóżku i gotuje mu rosół :P Niech zna me dobre serce :D

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny !
    Endzi, Baśka dobrze że u Was zdrowko już lepiej 💗
    Endzi ja nie mam 5 miesiąc smaku i wechu - nie polecam :( czasem już jestem bezsilna z tym .. i modlę się żeby wrócił zanim urodzę. Bo chce poczuć ten zapach dzidzi ❤️

Adu super to wygląda i faktycznie niby mała zmiana ale bardzo dużo dała :)

Co u Was ogólnie wszytskich ? Jakieś wizyty się szykują ?

Ja jestem po weekendzie gdzie się odmozdzylismy , mało ludzi basen caly dla nas 😁😁 było super ale się zmęczyłam tym wyjazdem ;)
    A dziś już w pracy ale jakoś tak w miarę myślałam że gorzej będzie 😁😁

Baśka 89 lubi tę wiadomość

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi zapomniałam Ci odpisać, mąż na szczęście negatywny.
    Co do węchu i smaku to np moja siostra przeszła koronę na początku listopada i mówi że nadal nie czuje mnóstwa rzeczy ani zapachu ani smaku. Tylko takie mega wyraziste. :/
    Mam nadzieje, że u Ciebie szybciej to wszystko wróci!

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:

Pisałyście o ubrankach z hm. Ja nie lubię.

sandrina, mam podobnie.. mają przepiękne pomysły, wzorki i tak, kilka razy się skusiłam, ale one tragicznie się zachowują już po pierwszym praniu, a kilku to już w ogóle..

Ze sklepowych nie mam chyba ulubionego z nowych, jeśli chodzi o maluszkowe ubranka. Najfajniejsze znajduję jednak w lumpkach!!! Naprawdę...!! Kiedyś wkleję niektóre, jak już przyjdzie co do czego z praniem.. :)

A dla dzieci chodzących już to zawsze gorąco polecam sklep Mamaiti, jej ubranka softhelowe na dwór dla dzieci to petarda. Uwielbiam jej wzory i jakość, moi używali spodenek na działkę, plac zabaw i są mega! Sucha dupka, nawet jak w wilgotnym piachu siedzą lub na trawie.

adu, jak ślicznie!! I więcej kuchni optycznie i więcej miejsca w salonie, brawo dla was!! :)

a co to za saszetka do prania od dzieciaków? Zaglądam czasem do nich, ale to pranie mi umknęło. Jak to działa?

Monika, pytasz o wizyty, ja zdałam sobie sprawę, że w przyszłym tygodniu mam! Ale to zleciało!! :) Bardzo chciałabym podejrzeć płeć, ale szanse są takie sobie, ten gin ma jednak słaby sprzęt. No nic, pożyjemy, zobaczymy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2021, 12:55

Baśka 89 lubi tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi jadę do Ciebie na ten rosół 😂

Lipa z brakiem węchu/smaku. Na dłuższą metę to musi być mega uciążliwe.

Ja dziś po połówkowych. 430g zdrowej dziewczynki.
    Z łożyskiem nadal dupa😠 się nie podniosło.
    W piątek idę do mojego dr, zobaczymy co powie w tym temacie.
    Padam na twarz, jazda przez całe miasto tramwajem ( a chyba z dwa lata nie jechałam) wyssała ze mnie całą energię. Jak mały gad da się ubić, to może na drzemkę się złapię 😂

Annamaria, Monika87, Snowflake, Jagodowa Mama, kredka lubią tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina, super, że zdrowiutka! :) Dobre wieści :) a z łożyskiem, kurcze, liczyłam, że jeszcze nieznacznie ci się może przemieści powyżej ujścia szyjki macicy.. Do piątku niedaleko, poczekaj i zobaczymy co twoja powie, jak ona to widzi..

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina ! Super, że Wasza dziewczynka ma się dobrze i rośnie ❤️ ale słabo z tym łożyskiem :(co w takiej sytuacji ? Musisz się oszczędzać ?

AnnaMaria super że już niedługo Twoja wizyta a może gin Cię zaskoczy i powie Ci płeć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2021, 13:47

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia nie pocieszyłaś mnie z tym węchem. Chociaż pocieszenie jest takie że nie straciłam go calkiem tylko częściowo. Jak robiłam kawkę to ją czułam ❤️
    Cieszę się że urlop się udał taki wypoczynek chociażby weekendowy potrafi oczyścić umysł. I od razu człowiek bardziej zrelaksowany😊

Sandrina zapraszam na rosół na gotowałam pół gara. Ale domownicy mało co zjedli🙈 Także mam duży zapas 😁 Twoja mała już nie taka "mała" jest ahh te dzieciaczki tam sobie rosną w brzuszku 😊
    Miejmy nadzieję że lekarz prowadzący jutro Cię uspokoi z tym łożyskiem.

Annamaria trzymam kciuki aby jednak coś tam lekarz zobaczył na tym usg. Chociażby zdradził rąbka tajemnicy kto tam zamieszkał 😍✊

Kredka dobrze ze test wyszedł negatywny 😊

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi to super, że chociaz trochę masz tego zapachu. Obys szybko w pełni go odzyskała. Ja nie polecam tego uczucia, czasem włącza mi się płacz z bezsilności ale co musze czekać może wróci. Już wszystkiego próbuje ale leków nie mogę.
    Trening zapachowy, olejki eteryczne ... Drama...
    Marzę aby poczuć dzidzie po porodzie.

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ale Wy skrobiecie🤪

Sandrina22 super, że córa rośnie-cieszę się, że wszystko dobrze a co do łożyska to chyba może się jeszcze podnieść co❓Mi też zależy na porodzie sn ale czasem na to nie mamy wpływu. Mam nadzieję, że jednak się to łożysko podniesie u Ciebie 🙂

Kredka dobrze, że test negatywny 🙂

Endzi fajnie, że w miarę lekko przeszłaś covid a z tym węchem to ciekawa sprawa. Teściowa mojej siostry straciła na około 1,5m a mój szwagier np. w ogóle nie stracił 🤷🏼‍♀️

Monika87 tyle czasu już nie masz wechu😯❓ Współczuję i mam nadzieję, że w krótce go odzyskasz. Domyślam się jakie to musi być frustrujące😯

Ja jednak do Pl jadę za miesiąc, bo w rodzinie pochorowali się, więc urlop bez sensu jeśli połowy nie będę mogła odwiedzić-także moja dzisiejsza, wyczekiwana wizyta poszła się........

Dziewczyny podałybyscie swoje typy imion męskich ❓ Mamy z tym ogromny problem, bo wybrane mieliśmy dla dziewczynki a z chłopcem problem 😐

Miłej środy 😌

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • adu Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, miło, że wam te się podoba:)

Monika, trzymam kciuki za powrot smaku i węchu! Kurcze długo bardzo :( super, ze wyjazd udany:)

Annamaria, o tą saszetkę mi chodzi: https://sklep.bioexpert.pl/hipoalergiczna-bezzapachowa-eko-saszetka-do-prani,3,3315,3264

Może być spoko.

Sandrina, cudnie, że malutka zdrowa! Mam nadzieję, że Twoje łożysko się jeszcze ogarnie. Jest na to szansa? Przodujące chyba jest wskazaniem do cc?

Lady Dior, o kurcze, to szkoda, że dopiero za miesiąc. Ale z drugiej strony zdrowie najważniejsze. Co do naszych typów męskich imion, to były to Feliks, Tymek (Tymoteusz), Nikodem, Fabian, Miłosz, Olaf.

Hej! Wczoraj miałam dużo pravy, a potem jeszcze chrześnica wpadla i tak minął dzień.
    Jestem po przemyśleniach i rozmowie z szefowa. Dyrektor zgodzil się na zastępstwo za mnie, ale i tak obstawiam, że nikt się nie znajdzie. :P a ja pravuje jeszcze 2 tygodnie w kwietniu, bo mam dużo urlopu (34 dni) i stwierdziłam, że wykorzystam to, że mogę wziąć wczasy pod grusza. Pracuje wiec do 14.04, potem urlop i 28.04 mam wizytę na której biorę zwolnienie.
    Jestem zadowolona, bo wiem już jak żyć. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2021, 09:23

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 07:52

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny powiem Wam że ja się dobrze czuję. Mąż też trochę lepiej dzisiaj ale za to dziadki znowu nie najlepiej. Dziadka wczoraj zaczęło też już rozbierać... A już myślałam że będzie spokój... Także w piątek jak będzie dzwonić Pani dr to niech decyduje co dalej robić.. W babcie wmuszam jedzenie chociaż po trochu.. Ale to jej samopoczucia nie zmienia.. Gorączki nie ma tyle dobrze ale jest osłabiona. A dziadek zaczął w nocy kaszleć i katar ma.. Także nieciekawie jest. Ale powiedziałam jej że musi jeść bo jak się będzie gorzej czuła to zadzwonię po karetkę to ona nie chce bo ją pod aparaturę podepną i będzie po niej. (Za dużo TVPIS się naoglądała chyba)

A po za tym to u mnie remont idzie powoli do przodu :) Wczoraj znajomi nam materiału remontowego dowieźli :) Także mąż już dzisiaj w świątyni siedzi i ma zajęcie :D

Co do świątyni to śniło mi się dzisiaj że szłam do spowiedzi w szkole podstawowej a spowiednikami był proboszcz i wikary z Rancza :D

Lady co do imion dla chłopca to mi się podoba Ignaś. Kiedyś też Filip, Szymon może Rafał. A tak to nie mam pojęcia tak na prawdę ;)

Monia trzymam kciuki aby ten węch i smak wrócił. Nie dziwie się że już nie masz siły do tego ;o

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny,😘
    Co do łożyska, to teoretycznie do 30 tyg może się podnieść, ale u mnie zasłania szyjkę i w takich przypadkach podobno są mniejsze szanse.
    Zawsze jest wtedy też cesarka. No i ogromne zagrożenie krwotokiem. Cesarkę mogę znieść, ale jak pomyślę że mogliby mnie w 30 tyg ( bo są takie przypadki) położyć do szpitala, to mi się słabo robi.
    Co do oszczędzania to czytałam publikacje, że nie ma wpływu na to czy łożysko się podniesie czy nie.
    Zobaczymy co mój dr powie w piątek. Tzn wiedząc, że ja lubię histeryzować to pewnie nie będzie mnie nadziei pozbawiać 😂😂

Lady my w razie gdyby miał być drugi syn mieliśmy propozycje Artur, Aleksander albo Leon.

Nie pamiętam czy pisałam, ale stary dla naszej małej zaproponował Adrian(n)a. Nawet jestem skłonna zrezygnować z Weroniki dla tego imienia 😂😂Także sytuacja rozwojowa w tym temacie.

Endzi a już myślałam, że wszyscy w miarę bezobjawowo przejdziecie.

Adu wczoraj już sił mi brakło napisać. Też mi się zmiana podoba. Niby niewielka , ale widać różnicę bardzo.

A my wczoraj opchnelismy ramę od naszego łoża na olx. Niby za darmo, ale umawiać się z ludźmi na odbiór to można nerwicy dostać. I teraz będę powoli rozglądać się za czymś mniejszym dla mnie i zrobimy sobie z malutką jakiś kącik przytulny.

No tylko jeszcze czeka mnie w kwietniu eksmisja synka do jego pokoju🤦🤦🤦

Miłego dnia wszystkim 😘😘

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ