Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Endzi też pomyślałam o czymś do pokoju np. jakiś fajny koc, poduchy lub świeczki lub lampki. Może jakieś kosmetyki takie dla młodych dziewczyn, notesy i jakieś fajne długopisy lub książki młodzieżowe jeśli lubi czytać?
Moja siostra bardzo lubiła takie rzeczy w tym wieku.Endzi lubi tę wiadomość
-
Endzi, świetny kocyk! Na zamawiałam pieluszki, karuzele. Pieluszek to chyba domówię, bo naprawdę fajny materiał. I chyba obrazki stamtąd zamowie, bo sporo tańsze plakaty niż u nas.
A co do drugiego kokon, hahahaha, nooo muszą się moje dzieci razem pomieścić, na szczęście Piratek to kompaktowy pies 😁🤣🙊
Jejku jutro już piątek 😁 jadę na telepracę do koleżanki z pracy, więc nie będzie to najbardziej produktywny dzień w moim wykonaniu 🤣 ale super, bo zawsze po takim dniu mamy lepsze humory jak można się spotkać. 😊
W ogóle zaczynam podejrzewam, że Nadia to się tam szaleju najada, ona caaaly czas szaleje. 🙊 naprawdę małe przerwy są 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2021, 19:39
-
Annamaria książkę kupię tą co wysłałaś 😊
No i tak jak razem z kredka mówicie coś do domu.
Jutro skocze do pepco to coś popatrzę co tam mają ciekawego 😊
Adu ja też mam pieluszkę muslinową z Ali. Jakościowo jest super no i cena też fajna była. A to taka duża 120x110. Jak kocyk na lato w sam raz 😉 Jeżeli chodzi o obrazki to mają faktycznie fajne na ścianę naklejki. Kupię kiedyś jak już będziemy mieć pokoik dziecinny. Bo tu mąż nie chciał żadnych naklejek bo to ma być taki ala salon z sypialnią😅
Snowflake polubiłam za te kury ❤️
Gratuluje pogodzenia się z mężem od razu człowiekowi lżej na sercu coś o tym wiem. Cieszę się że jest dużo lepiej i nich tak już zostanie 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2021, 20:49
Snowflake lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Snowflake super, że się wszystko ułożyło. Ja starego nadal mam ochotę ubić 😅 Juz się obawiałam, że Ty przeszłaś z chęci ubicia do czynów i się teraz ukrywasz 😂
Mój Henio przybija Piernikowi poszczepienną piąteczkę ( ledwo gada utrzymałam, tak dziś się buntował).
Adu twoja mała szaleje, a moja taka spokojna ostatnio.
Ja się zaczęłam zastanawiać, czy jak mam niskie ciśnienie i biorę np nospe, która je dodatkowo obniża, to czy to nie obniży też przepływów do małej.
Człowiek zawsze sobie coś do zamartwiania znajdzie 🤦🤦🤦
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2021, 21:13
-
Sandrina, Lady Dior kiedyś coś pisała o skutkach ubocznych nospy, ale nie pamiętam dokładnie co.. wiem, że ona brała ją długo w ciaży.
Endzi, ja z Ali ubranek nie kupowałam ze względu na brak możliwości dotknięcia, powąchania.., ale kilka rzeczy tak, pomyślmy.. jedną dużą naklejkę na ścianę do dziecięcego, sporo drewnianych zabawek, ale dla ciut starszych, tzn takie nie do buzi i gryzienia, tylko do logicznego układania.. Naklejki do mojego Bujo, tego zeszytu-organizera, dla starszego syna taki mini stojak do telefonu w kształcie oldschoolowego telewizorka, i dla mnie teraz te ciążowego majtasy bezszwowe, bo zaczyna mnie wszystko uciskać, ale nie doszły jeszcze. Czasem faktycznie korzystam
Snowflake, aaaa, no w końcu!! To dobrze, że męża jednak oszczędziłaś, hyhy, przyda się jeszcze, mówię ci.. A jak na porozrzucane skarpetki patrzysz już miłosnym wzrokiem, no to kochaaaaanaaaaaa, jest DOBRZE
I bidulki wasze dzieciaczki z tym odreagowywaniem..! Oby szybko przeszło i niech wracają do normy!
Temat wyprawki też kocham, ale jeszcze dla mnie wcześnie, jeszcze chwilunię.. Co do sprzętów chyab wszystko mam, tylko ubranka i kocyk będę musiała zmienić.. no jaja. Wiecie, ja jeszcze czekam na te połówkowe, jeszcze muszę się upewnić
..co nie przeszkodziło mi zrobić już dwóch napadów na lumpki, se se se aaaa, taką małą kupkę mam na wszelki wypadek, jakby jednak ten siusiak nie wyrósłSnowflake lubi tę wiadomość
-
sandrina, o matko.... odsypiaj, poleguj! Taka nocka to dzień do tyłu normalnie..
Snowflake, no chyba 20 kwietnia czy jakoś tak mam te połówkowe. Muszę zerknąć do papierków.
Powodzenia w lumpku! Moje łupy dziś ściągam z linek i układam w kupeczki -
Snowflake dobrze, że już jest lepiej u Was😊 Ja nawet nie mówię jak mnie mój wkurza, bo dnia by nie starczyło na moje żale 🤪
Sandrina22 Oj z tym szukaniem sobie zmartwień to chyba dużo kobiet tak ma. No no czemu moje dziecko nadal rusza się tak jak 2tyg.a nie mocniej🤪❓ Pewnie coś nie tak🤦🏼♀️😜
Współczuję nocki😐 Przyznam, że nie doświadczyłam takiej nocki, żeby dziecko się obudziło i parę godzin nie spało. Już się boję jak to będzie z drugim dzieckiem 🙉 Odpoczywaj na tyle ile to możliwe 😘
Annamaria pomyliłaś mnie z kimś chyba 😘 Ja nospę chyba raz czy dwa zażyłam z córką - nie miałam żadnych problemów z bólami brzucha w ciąży 🙂 Za to dużo magnezu brałam nie wiem w sumie po co🤷🏼♀️ Teraz zacznę brać jeśli brzuch będzie twardnieć.
Miałam straszny sen, że czułam pod palcami tą ogromną torbiel na jajniku🙄 Jejku jakie pierdoły potrafią się śnić w ciąży 🤦🏼♀️
Miłego dnia dziewczyny 😘 -
Cześć dziewczyny dzisiaj cały dzień mi szybko zleciał. Byłam trochę u mamy mojej i siostra do mnie przyjechała po grałyśmy w biznes. Trochę posiedziałyśmy i odwiozłam ją do domu.
Moja mała dzisiaj mało się wierci ale może to dlatego że dużo siedziałam dzisiaj i miałam trochę ruchu bo byłam też na zakupach. Jutro pojadę szukać tej książki dla siostry w Auchanie lub leklerku... Zobaczę czy znajdę jak nie to może jakaś inna wynajdę. No zobaczymy... Chciałam dzisiaj pójść do pepco ale zamknięte nawet takie nie w galerii handlowej 😔
Jakaś padnięta już jestem zaraz prysznic i palili spać 🙈 No jeszcze robię jedzonko dla męża na powrót z pracy. No i babcia chciała barszczyk i ziemniaka 😁 Więc ziemniaki się gotują i zaraz dostanie jedzonko 😉 Dzisiaj kilka godzin mnie nie było i przeżyła sama w domu. Co prawda dzwoniłam do niej żeby sprawdzić czy wszystko dobrze. Ale nie narzekała także myślę że już coraz lepiej będzie i nie będzie bała się sama zostawać w razie czego.
Kolejny weekend przed nami a w następny już święta 😊 Jakoś nie czuje tego klimatu przez tą pandemie🤷♀️ Chociaż za Wielkanocą specjalnie nie przepadam.
Sandrina kciuki za dzisiejsza noc niech będzie przespana ✊🙏💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Współczuję wam tych słabych nocek, to jest coś co mnie przeraża, bo ja nie umiem funkcjonować jak nie mam tych 6 godzin snu. No ale, wiadomo, że tego die nie ominie. 😅 chociaz liczę, że mala wrodzi się we mnie, ja rodzicom ladnie przesypiałam noce od zawsze. 😅
Snowflake, lumpek zaliczony? 😁 ja się dowiedziałam, że u mnie w mieście podobno jest jakiś super, na zwolenieniu na pewno sprawdzę. 😎
Endzi, dobrze, ze babcia sobie w miarę radzi
U nas święta stoją pod znakiem zapytania, bo tata wvzorwj miał test. Mam nadzieję, że wyjdzie negatywny. Bardzo się o niego boje, ale wierzę, że będzie dobrze.
Ja dalej pociągam nosem i trochę kaszle, ehhhh, nie wiem czy do poniedziałku będzie na czysto.. A na ta krzywą trzeba być zdrowym 100%. 🙄 -
Lady_Dior wrote:
Annamaria pomyliłaś mnie z kimś chyba 😘 Ja nospę chyba raz czy dwa zażyłam z córką
LadyDior, aaa , to może faktycznie, pomyłka! Coś mi utkwiła w głowie dyskusja na temat obniżonego napięcia mięsniowego u czyjejś córki, i były w związku z tym poboczne wątki negatywne o Nospie, że któraś gdyby wiedziała, to by tyle jej nie brała w ciąży... myślałam, że to ty byłaś, ale widocznie ktoś inny
adu, u ciebie test taty, a u mnie w ogóle znak zapytania, bo mamę mam 200 km stąd, i jak walną jakiś zakaz przemieszczania się, godzinę policyjną (?!) to nie wiem, czy pojedziemy... a tak jak LadyDior, chciałam na żywo powiedzieć bratu o ciaży i reszcie rodziny, a tu takie utrudnienia..
Snowflake, i jak lumpek, byłaś?
-
Dziewczyny, któraś z was ma też łożysko na przedniej ścianie?
Na samym początku ciąży moja kosmówka była baardzo blisko ujścia szyjki, i gin nie wiedział, czy to nie będzie łożysko zasłaniające.. ale podniosło się, powędrowało i mam na przedniej. Wszystko poprzednie ciąże miałam na tylnej i teraz szok, bo przez to faktycznie słabiej czuć ruchy, no totalnie inne odczuwanie bobasa...
Gdyby nie detektor tętna, to byłabym już siwa pewnie. -
Hej dziewczyny!
Ja długo nie pisałam bo w robocie taki miałam młyn że oszelc idzie a od poniedziałku zostaje sama na tydzień to jescze gorzej. A znowu po pracy na nic nie mam siły więc wybaczcie że się do wszystkich nie odniose
Lady dior, nie wiem czy już nie pomyliłam, bo któraś z Was miała ochotę na redbulla 😁 i ja też mam taką nieodpartą ochotę wypić takiego redbulla 😋😋😋 ale odkąd nie mam smaku to czuje tylko słodycz a tego super smaku już nie . Ja przed ciążą uwielbiałam redbulla ale piłam raz na jakiś czas mega schłodzony, pyszka.
Kredka oby krzywa wyszła dobrze 😘 ja też się obawiam tej krzywej. Kiedyś już chyba nawet Wam to pisałam, że kupiłam zwykła glukoze w aptece i mi została bo pomyliłam glukozę z krwi z tą krzywa 🤣🤣
Endzi piękny kocyk 😍 posobają mi się te bambusowe ale to tyle kosztuje ale powiem Wam, że jako przyszła matka i to pierwsze dziecko to już kupię bo taki niebieski bambusowy kocyk mi się marzy 🥰
Adu super kokon ale kupuj nowy 🤣 ten co już masz ma właściciela 😁😁
Snowflake tak się cieszę, że z mężem już wszystko się poukładało bo na dłuższą metę to psychicznie się można wykończyć mnie wykańcza jak się wieczór nie odzywamy i to zazwyczaj max. Taka atmosfera w domu nie jest dobra . Więc tym bardziej dobrze, że wreszcie wszystko sobie wyjasniliscie 😘
Ja środe miałam tragiczną od południa ryczałam bo nie mogłam się dostać na wizytę do mojego lekarza w kwietniu na swoje dostakowe ubezpieczenie ale suma sunarum się udało. Pani z PZU mi załatwiła ufff.. bo nie usmiechalo mi się płacić za wizytę 180 zł dodatkowo kumulacja wszystkiego co złe w pracy i jeszcze w dodatku nie czuje ruchów małego a już mam 20+5
Anna Maria ja mam na przedniej ścianie łożysko i jak czytałam to może być czuć dopiero ruchy nawet w 22-24 tygodniu a ja jeszcze mam tłuszczyk tak na to czekam że nie macie pojęcia.
I taka kumulacja hormonów w środę, że dramat. Z mężem też się pokłóciłam, więc masakra.
Na szczęście w poniedziałek mam połówkowe miejmy nadzieję, że wszystko dobrze z naszym Bobo. 🥰
Miłwgo dzionka kochane ja już posprzątane i gotuje się krupnik 😋
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2021, 11:49
-
Annamaria z tego co pamiętam to Jagodowa też miała łożysko na przedniej ścianie.
Ja mam na tylnej ścianie macicy.
Chociaż wczoraj też bardzo mało czułam małą i sprawdzałam detektorem tętno. A dopiero jak mąż wrócił z pracy i zaczęliśmy coś tam rozmawiać to więcej się ruszała. Śmiałam się że chyba czekała na niego i lubi jego głos. A detektor to bardzo dobry zakup jest 😍
Dzisiaj piękna pogoda u nas takie słoneczko i ma być 17 stopni 😍😍
Miłego weekendu wszystkim 😘Snowflake lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Monika87 wrote:Aaa i przyszły wyniki biopsji - zmiana łagodna ! Uffff !!!
Monia, ale to DOBRE wieści!!!! SUPER!!!!
Napiszę potem, bo zaczęłam porządki na raz wszędzie...
- w lodówce
- na balkonie
- w sypialni
i jeszcze mam ochotę wystawić rowery z piwnicy po obiedzie, żeby je przenieść do garażu.. Uwierzcie mi, jak ja ich nie wystawię, to mój M NIGDY tego sam nie zrobi, a mi miejsca tam potrzeba jak nie wiem co..
Inaczej nie mam szans dotrzeć do kartonów z ciuszkami niemowlęcymi, no za Chiny..
Obiecuję zrobic tylko coś z tej listy, nie wszystko
Monika87 lubi tę wiadomość