X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu, nie wiedziałam, że do krzywej trzeba być zdrowym, bez przeziębień, dobrze wiedzieć, dzięki!

Snowflake, i nic po wizycie nie dajesz znać? No eeeeej :) jak było?

Baśka, zazdroszcze urodzinek i spotkania, ach, jak mi brakuje rodziny mojej! A tu święta pod znakiem zapytania, bo mój najmłodszy pokasłuje i ciągle katarek.. :/

Endzi, i jak, dzwoniłaś do tej młodej fizjo? Działaj, bo może kto wie, zawalona terminami jest, lepiej się umówić, jak może ci być lżej :)

U nas deszcz malutki i buro tak, ale lumpek obskoczyłam, parę niemowlęcych ciuszków, duuuża torba z Divided na ramię dla mnie i przytulanka Pan Nilson dla dzieci, to taka małpka z książeczki o Pippi..

..ale pokażę wam coś, nie mogłam się powstrzymać, jaka czapeczka słodka!!!

1ba3461fb6ca.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2021, 10:48

Baśka 89 lubi tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu dobrze, że sobie zmieniłaś termin krzywej, najważniejsze żebyś wyzdrowiała do końca żeby później nie było jakiś wątpliwości co do wyniku. 😉 krzywą z tego co mi mówił gin można do 28 tyg zrobić.

Ja byłam dziś u endo właśnie z wynikami krzywej, morfo i wynikami tarczycowymi. Krzywa i tarczycowe super- mam przyjść dopiero po porodzie ale powiedziała, że zaczyna się u mnie anemia bo wyniki lecą na łeb na szyje. No i moje pytanie- suplementujecie czymś dodatkowo żelazo? Ja biorę tylko to co mam w witaminach ciążowych a endo mówiła żeby zacząć brać floradix w płynie.
    No i po urodzeniu jak nie będę karmić lub po przestaniu karmienia znów mam zacząć brać metę.

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:00

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, moja mama rez jak słyszy hasło, że do kościoła, to hulaj dusza 😂

Annamaria, każde przeziębienie może zaburzenia wynik krzywej:) śliczna czapeczka!

Kredka, ja w ogóle nie biorę żelaza, w swoich witaminach nie mam, ale csytalam, że teraz nie jest obowiązkowe przyjmowanie zelaza. Zobacze xo wyjdzie teraz w wynikach czy nie kupic jakis innych.

Snowflake, a my tu czekamy na relacje z wizyty 🙊 ale masz wybaczone 😁😂 nieee, ja się nie pale na 500 km w jedną stronę. Pojedzie z nim moj brat, on jezdzi tirem jak i moj tata, więc któryś z nich to najlepszy wybór, bo jeżdżą właśnie na wschód.

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    04.0 prenatalne 7,1 i 5,8 cm ludzików 🥹
    preg.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu Twoja siostra ma urodziny 27.03? Moja najmłodsza jest z tego dnia.
    A to szybko obskoczyłaś tą szkołę rodzenia jak już niedługo koniec🤔 Ja to w końcu nawet nie zadzwoniłam przez ostatni czas i nie wiem w kończy czy wgl iść.

Annamaria zaraz do niej napisze na messengerze bo mi w końcu koleżanka nie wysłała nr telefonu ale znalazłam ją na Facebooku. Na pewno skorzystam i pójdę. Dzisiaj jak wstałam po 6 do łazienki to miałam takie głupie uczucie jakby mi normalnie parzyło to udo coś... Ehh
    Czapeczka słodka ❤️ Taka mała Słowianka będzie hehe 😅 ja może się wybiorę do lumpka po wypłacie🤔 No nic zobaczymy..

Jagodowa też nam gdzieś zaginęła 🤔

Mój małż będzie wywozić kury i gęsi do drugiej babci 😍 I ta babcia poszła na ten układ słuchajcie 😅 Może dlatego że już nie chodzi ona do nich tylko my musimy i nie chce nas obciążać nimi🤔

Jakiś czas temu padł pomysł że pojedziemy ze znajomymi w Bieszczady tak na 3 dni. I tak sobie z koleżanką rozmawiałyśmy i miał to być koniec maja początek czerwca abym jeszcze w miarę bezpiecznie się czuła. No i ostatnio mój małż mówi że nici z wyjazdu bo on samej babci nie zostawi bo ona ledwo co chodzi.. No i mówię no jeszcze trochę czasu jest ze może się zobaczy. A on nie i koniec. No dobra zrozumiałam. Ale wczoraj mówi do mnie że mąż tej koleżanki pisze do niego żeby jechać na Podlasie w weekend majowy motocyklami. Że on chciałby pojechać razem z nim i maślane oczy robi do mnie 😳 No i mówię mu ze przecież powiedział że babci samej nie zostawi. To mówi że przecież sama nie będzie bo będzie miała opiekunkę 🧐 Ja się pytam jaką opiekunkę a on że mnie 🤔 No zdebialam powiem Wam... Tu nawet nie chodzi o to że ja nie chce go puścić bo wiem że motocykle to jego pasja i jeżdżą już od paru lat razem na to Podlasie. Ale fakt że ja miałabym zrezygnować z wyjazdu w Bieszczady a on miałby sobie pojechać na Podlasie trochę mnie zabolał. Aż mi się przykro zrobiło że tu się o mnie nie myśli 😁 Nie wiem co o tym myśleć.. Co Wy byście zrobiły w takiej sytuacji?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2021, 13:00

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, mo tez by było przykro i nie poszłabym na to. To ostatni czas, kiedy Ty też możesz skorzystać z takiego frywolneog wyjazdu, wiec dlaczego tylko on ma mieć satysfakcję. 🤷‍♀️ Ale ja jestem wredna. :p

Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi popieram zdanie Adu.
    Tym bardziej, że jak urodzi się dziecko to już na pewno Ty sobie sama nie śmigniesz z koleżanką a on nie zostanie z babcią.
    Powiedziałabym mu żeby postawił się w Twojej sytuacji, na pewno nie byłoby mu miło.

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No myślę że macie rację tym bardziej że on później będzie mógł sobie bez problemu gdzieś wyskoczyć jak się urodzi dziecko. A w moim przypadku to już nie będzie takie proste właśnie..
    Porozmawiam z nim o tym bo ja jakoś tego nie widzę. A myślę że opiekę dałoby się zorganizować w razie czego. Gdybyśmy mieli jechać we dwoje. Aby ktoś zajrzał do babci pod naszą nieobecność..

Przecież to jeszcze byłoby trochę czasu do tego wyjazdu. Obstawiałam bardziej koniec maja i początek czerwca bo wtedy będzie bardziej prawdopodobne że otworzą hotele.

Asia9031 lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wszystko zależy od Ciebie tak naprawdę.
    Jeżeli jest Ci wszystko jedno to niech jedzie, luzik. 😉 Natomiast jeśli wiesz, że jego wyjazd sprawi Ci przykrość bo nastawiałaś się na wspólny wypad a nie siedzenie z babcią w domu to otwarcie to powiedz. Szkoda żebyś później siedziała i się smuciła, tym bardziej jeśli jest jakaś możliwość żeby babci zapewnić kogoś do opieki. 🙂

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredka wrote:
    Endzi wszystko zależy od Ciebie tak naprawdę.
    Jeżeli jest Ci wszystko jedno to niech jedzie, luzik. 😉 Natomiast jeśli wiesz, że jego wyjazd sprawi Ci przykrość bo nastawiałaś się na wspólny wypad a nie siedzenie z babcią w domu to otwarcie to powiedz. Szkoda żebyś później siedziała i się smuciła, tym bardziej jeśli jest jakaś możliwość żeby babci zapewnić kogoś do opieki. 🙂
    Dokładnie:)

Ja po prostu wiem, jak to byłoby z mojej perspektywy, że byłoby mi smutno. Ale ja też nie lubię oddzielnych wyjazdów. :)

Hyhy, małe porównanie. 13 vs 23 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2021, 06:20

Endzi, Annamaria, Snowflake, Baśka 89, sandrina22, Monika87, kredka lubią tę wiadomość

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrócił z pracy i powiedział że też myślał o tym wyjeździe i że nie pojedzie i mnie nie zostawi samej. Ale powiedział że możemy jeszcze gdzieś sami razem pojechać 🤷‍♀️ Także już sama go nie ogarniam. Jeżeli zagwarantowałby mi że pojedziemy gdzieś jeszcze to niech jedzie w ten weekend majowy. Wiem że to dla niego ważne i że ze mną na motocyklu już szybko nie pojeździ. No ale zobaczymy co to wyjdzie dalej z tym.. Oni jeździli już od kilku lat tam sami. Bo to raczej piach i błoto wiec my zostawalysmy w domu..

Chyba sam tego do końca jeszcze nie ogarnia i nie wie co chce tak na prawdę🤷‍♀️

Adu piękny brzuszek już masz taki okrąglutki ❤️

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake daj tej pizzy trochę 🤗
    Co do jego rehabilitacji w sytuacji to zobaczymy co z tego będzie. Ja też za każdym razem mu powtarzam żeby sobie jechał. Tym bardziej właśnie że to są rzadkie wypady i jemu też się należy. Mnie tylko zabolało to jak powiedział właśnie ze nigdzie nie pojedziemy a potem że ma opiekunkę dla babci na swój wyjazd... Ale sam dziś powiedział że tego nie przemyślał wczoraj bo to było tak wyszło pewnie zaraz po tym jak pisał z kolegą.. Także czekam na propozycje co dalej z tym zrobimy 😁

A ja oczywiście nie mogłam mówić jak człowiek tylko łzy mi po policzkach płynęły jak nie wiem co😅 Ale był cierpliwy i czekał na moje wypociny 😂
    No a dziś zabrał się za robienie prądu w pokoju i dalszy ciąg remontu.

Tak się zastanawiam czy nie kupić wcześniej komody dla małej żeby ją postawić w korytarzu i pomału sobie tam wszystko segregować 🤔 tylko nie wiem na jaką się zdecydować. Mam dwa typy z Ikei malm i hemnes 😅

Miasa lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ENDZI moja siostra ma 26.03 ale odprawiała 27.03 ;)
    Mnie czekają dwie imprezy w kwietniu urodzinowe 🙄🤣🤣🤣 Moje 11.04- 32 😳 i mojego 16.04-42 😁 Także zrobimy razem bo po co dwie imprezy jak i tak za dużo osób to nie będzie-najblizsza rodzina 😉

ENDZI jeżeli ty nie jedziesz w Bieszczady to On też nigdzie nie powinien jechać PROSTE.
    W życiu bym nie puściła mojego 🤣🤣🤣 jak urodzisz On se pojedzie a Ty już nie

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • adu Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, za facetem nie nadazysz. 🤣🤣 Oni i ich pomysły, ehhh ;) Co do komody to nawet dobry pomysł. :) też to są moje typy komód 🤣 w sypialni mam malm i do małej kupie chyba hemnes, bo jest ładniejsza. :D

Snowflake, co tydzień robie w tej samej bluzce i spodniach, żeby mieć pamiątkę i porównanie z całej ciąży 😁 ooo zjadłabym taka domowa! Może zrobię, w lidlomixie ciasto wyrabia się w 3 minuty. 🙊😎

Bry :) ja zaraz, tzn za godzinę lecę na pobranie, ale tylko zwykla morfo i mocz, a z krzywej się wytłumaczę lekarzowi, że zrobię za kilka dni. Na szczęście wynik zobaczy sobie online i mam nadzieję, że nie będzie problemu.

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

kredka, Lady_Dior, sandrina22, Endzi lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu widziałam wczoraj fotkę ale nie miałam już siły nawet pisać. Boski brzuch, już taki okrąglutki i typowo ciążowy. 😍

Ja przy pierwszym miałam komodę malm i się świetnie sprawdziła chociaż hemnes są według mnie po prostu ładniejsze. 😄 Teraz nie potrzebuje bo mam ogromną szafę w sypialni z półkami, szufladami itp więc się spokojnie pomieszczę.

Snowflake super że wizyta udana i wiadomości dobre, możesz sobie na spokojnie działać bez obaw, że coś wcześniej wydarzy.
    W ogóle to u Was takie maluchy mają zajęcia na teams?! Szok! 😄 ale pozytywny! U nas jest tak że mamy książki w domu i codziennie na stronie przedszkola są wrzucane info co zrobić, jakie zabawy, wierszyki itp ale widzę, że motywacja i skupienie młodego w domu jest jednak mniejsze.

Ktoś wizytuje w tym tyg? Ja lecę jutro prywatnie bo mój dziadek gin na sprzęt usg z czasów wojny chyba więc skoczę zobaczyć jak tam u małej, może mi ją zmierzy. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2021, 09:36

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake, kawał dziecia! Dobrze, ze wizyta udana 🥰

Kredka, dziękuję 🥰 kciuki za Tqoja wizytę:)

Ja mam też wielka szafę u Nadii, ale komode chce dla szuflad i żeby przewijak położyć.

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ! Ja mam młyn w robo nawet nie mam jak do Was czasem napisać :/
    Endzi ja podzielam zdanie dziewczyny co do Twojego męża. Jak pojedzie z Tobą gdzieś i Ci to obieca to niech sobie jedzie na te motocykle ;)
    My mieliśmy jechać nad morze (Mielno) przełom maja i czerwca ale to tak daleko .. a mnie brzuszek ściska jak za długo siedzę zgieta.. no i trochę kasy pójdzie więc może coś bliżej .. i na jakiś weekend znów .. nie wiem sama.

Adu piękny brzuszek 🥰❤️ i super porównanie ja prawie żadnych zdjęć nie mam ;) ale za to w weekend zronilamy z mężem filmik na fb z przebijaniem balona i wczoraj udostępniliśmy po połówkowych :) lawina komentarzy i lajków 🤣 ale to pomysł mojego męża :) sam chciał ;)

Apropo połówkowych - 395 g zdrowego chłopaka.💙💙 Siusiaka to pokazywał chętnie a buźki prawie wcale przez co doktorek Selfiaka nie mógł zrobić ;) przyklejony buziakiem do łożyska no ;) ale potem coś tam się przekrecił i udało się kawałek buźki złapać 💙

https://naforum.zapodaj.net/9fdd080e1f56.jpg.html

Lady_Dior, Snowflake, sandrina22, kredka, Endzi, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

kredka, Monika87 lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ