X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 27 marca 2021, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 07:59

Monika87 lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 27 marca 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 07:59

Monika87 lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 27 marca 2021, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake, nie zawsze lekarze wpisują gdzie jest umiejscowione łożysko. Ja chyba nigdzie nie mam, tylko ustnie to monitorowałam.

Powiem wam, że mam dość, wyczerpałam power do samego końca...

Samo wyciągnięcie wszystkiego z lodówki, umycie jej, wysuszenie i postawianie z powrotem to było pół dnia. I wieczorem poprzestawianie pierdółek z piwnicy, żeby wystawić 2 duże rowery... Na szczęście najstarszy syn jest tak duży i silny, że je wyniósł sam z piwnicy na dwór.. Mój M jak wrócił z pracy to już nie miał wyjścia, już MUSIAŁ je zaprowadzić do garażu obok bloku..
    Rozumiem, że o godz 18,po pracy był zmęczony, ale nie miałam litości, laski, on już miesiąc dzień w dzień mi gadał, że "jutro!"...

Takze tak to. Teraz jeszcze muszę się doprosić o zabranie z piwnicy bagażnika samochodowego, co nie wiem ile mu zajmie.. Drugi miesiąc? Aż się boję myśleć... No ale coś do przodu zawsze, już te 2 rowery mniej mam...

Mam nadzieję, że wy odpoczywalyscie dziś za mnie ładnie, ja będę odpoczywać jutro :)

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 27 marca 2021, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia super że łagodne te zmiany są 🙏 ciekawe co endo powie na dalszą obserwacje tego 🤔

Kupiłam dzisiaj młodej tą książkę "trzy kroki od siebie", cotton ballsy, czekoladki i tusz do rzęs i myślę, że starczy. Połaziłam po galerii i nie dość, że noga mi dretwieje,to jeszcze buty niewygodne 😔
    Ehh ale na pocieszenie kupiłam sobie dwie gałki lodów 😅

Jutro na 15 jadę do mamy na obiadek urodzinowy 😁 przynajmniej nie muszę nic gotować jutro 😍

Annamaria nie przemęczaj się tylko tam za dużo. Ale wiem że chęć obejzenia tych malutkich ciuszków dodaje siły człowiekowi 😅

Co do nieprzespanych nocy to też jestem ciekawa jak to będzie. 🙈

Annamaria, Monika87 lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 27 marca 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, na wypasie masz prezent dla niej ❤️ będzie chyba bardzo zadowolona :)

Jest dokładnie tak jak piszesz... Niby nie chce się przemęczać, ale jaki mąż wiedziałby gdzie w jakim kartonie w piwnicy coś jest i które dokładnie kartony ma mi przynieść...? Ech. Chyba nie znam takiego..

No i ten mały krok do przodu, że może za tydzień, dwa się do tego pomału dokopię, faktycznie dodaje sił :)

Endzi lubi tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2021, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    U nas kolejna bezsenna noc. Mam ochotę sobie głowę odstrzelić.

Annamaria przypomniałaś mi, że ja w piwnicy mam gdzieś gondolę od wózka. Patrząc na poczynania mojego starego, to mała będzie w foteliku samochodowym jeździć, bo nigdy się nie dokopiemy 🤦

Trzymajcie kciuki żebym starego pod świerkiem dzisiaj nie zakopała, bo ochotę mam okrutną.

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2021, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika super że wynik wyszedł dobry! ☺️☺️☺️

Sandrina współczuje kolejnej nocki, coś się konkretnego dzieje czy po prostu młody nie chce spać?
    Nie zakopuj chłopa, może się jeszcze na coś przydać. 😅 A nawet jak się nie przyda to na pewno nie chcesz rodzić przypietą kajdankami do łóżka. 😂

Endzi super, myślę że siostra będzie zadowolona! 😊

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 28 marca 2021, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina, o nieee. O której w końcu zasnęłaś? Może zęby idą kolejne?

Ja obudziłam się gotowa do działania. Od 7.30 zastanawiam się nad ulepszeniem przechowywania ubranek i właśnie zamówiłam 8 dużych plastikowych pudeł SAMLA z Ikei, takich przezroczystych z wieczkami, żeby w końcu widzieć, co w środku jest i nie musieć otwierać i przerzucać 7 pudeł, zanim znajdę to właściwe..

Będą po weekendzie, już zacieram ręce na te porządeczki :)

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2021, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria Ty to jesteś jednak harpagan kobieta. 😂
    Powodzenia ale nie przemęczaj się zbytnio. 😉

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 28 marca 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Harpagan, jeśli chodzi o organizację i klikanie i kupowanie online, ale z realizacją..... eekhm, to już inaczej. Jak policzyłam, to mam 1, góra 2 dni w miesiącu, kiedy mam siłę i chęć coś faktycznie ogarniać... Resztę dni poleguję i pozoruję tylko jakieś działania, robię minimum..

Bez porównania do ciąż z chłopcami, wtedy robiłam remonty, malowanie ścian, pracowałam do 7 miesiąca aktywnie, no wszystko. Ta ciąża jest totalnie inna.. także korzystam z energii na zrobienie czegoś, bo wiem, że szybko mi przejdzie... :)

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria podejrzewam, że z Twoją męską ekipą już na codzień jest co robić a co dopiero jakieś takie większe akcje. Najważniejsze to żeby dostosować swoje działania do tego jak się czujesz, więc jeśli masz ochotę i pozorować to tak rób. 😄

Ja bym mega chciała zrobić takie generalne porządki od podłogi po sufit, mam wewnętrzną potrzebę wywalenia wszystkiego co zbędne ale z moimi bólami brzucha to jest jakiś dramat. Półkę w jednej szafie robię już trzy dni bo co zacznę to po tych spinaniach muszę się położyć.

W ogóle chyba mi się jęczmień na oku robi. 🤯

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria teraz widocznie masz bardzo aprobujące dziecko. No i każe Ci się nie przemęczać za bardzo 😉
    Dobrze ze przynajmniej starszy syn Ci trochę pomógł poprzestawiać te rowery 😊
    Tak patrzę to on jest w wieku mojego męża brata. To już kawał chłopa z niego 😁

Sandrina współczuję nieprzespanych nocy może niedługo mu to przejdzie. Miejmy nadzieję bo się wykończysz 🙈

A mnie wkurza moja noga bo cały czas dretwieje 😔 jak leżę to nie czuje ale jak chodzę to moment. Nawet wczoraj jak byłam pod prysznicem i gąbka myłam to też sprawiało ból tak jakby piekła mnie od środka 🙄 ehh Gin mówiła że to przez kręgosłup. Także pewnie do porodu już mi tak zostanie 😳

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 28 marca 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:00

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake właśnie to jest całkiem inne niż rwa. Bo dretwieje mi lewe udo z przodu do kolana. Przed ciążą miałam bóle promieniujące z pośladka do stopy no i to była wtedy rwa. A teraz to takie niewiadomo jakie uczucie jest właśnie. Czasem takie piekące 🤷‍♀️ A u fizjo nie byłam.. Wybieram się tam jak Sójka za morze...
    O której masz wizytę?

Dzisiaj moja mała jest bardzo ruchliwa i się wczoraj przemieściła bo kopniaki koło pępka dostaje 😍 ale śmiesznie to wygląda heh

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 28 marca 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:00

Endzi lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2021, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake to kciuki za wizytę a godzina mega wcześna. Ale z drugiej strony plus tego taki ze nie będziesz siedzieć i myśleć cały dzień co tam powie doktor tylko szybko pójdzie.

Dostałam namiary od koleżanki na jej znajomą fizjoterapeutke. Także się wybiorę bo ta noga mnie wykończy 🙈 A to młoda dziewczyna także może nie wydam majątku na te wizyty😁 A mam nadzieję że pomoże 🙏

Powiem Wam że moja mama zrobiła się taka kościółkowa że jest czasem nie do wytrzymania 🙈 Całe życie mało co chodziła do kościoła. A ostatnio to ma jakiegoś fioła. Nie to żeby mi to jakoś przeszkadzało ale jak czasem coś powie to nie wiem co mam sobie myśleć.

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2021, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo ☺️ czytam czytam 😉
    Wczoraj urodziny siostry,było fajnie ale przyjechałam padnięta.
    Ostatnio miałam ból żyły od dużego palca po sama pachwinę od wewnętrznej strony.Dziwne uczucie.
    Tak samo boli mnie pępek nieraz i swędzi ale chwilę i przechodzi.
    Ale super że już długo jasno jest 😁😁😁
    W piątek miałam szkole rodzenia z pielęgnacji i mycia noworodka.W środę rozwniez zajęcia -porod naturalny i CC(przed świętami)później dopiero 9.04 ostatnie POŁÓG.
    Normalnie zaczynam się kulac 🤣🤣🤣

Snowflake kciuki za wizytę 😁 ja mam w czwartek wizytę u gina i ciekawi mnie czy da mi skierowanie na krzywą cukrową znów.

Muszę z moim ginem pogadać czy mam robić 3prenatalne czy sam mi zrobi.

Sandrina życzę przespanych nocy ❤️

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • adu Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I czytam dalej wasze problemy ze spaniem i sobie myślę.. jeszcze 4 miesiące.. 😂😂

Annamaria, Ty to jestes pracowita jak mróweczka!

Kredka, lubię takie konkretne porządki, co jakiś czas uskuteczniam i wysstawiam na grupach na fb i ludzie sobie zabierają xo chcą. :)

Endzi, współczuję Ci tego bólu. Mi dokucza bol w pośladku, ten rwowy, ale da się żyć. Moja mama xale życie kościelna bardzo, a ostatnio pięć razy bardziej. Ale nie robi mi tym krzywdy, więc niech sobie chodzi i modli 10 razy dziennie. 😅

Baśka, ale fajnie Ci z tymi zdjęciami. :)

Hej :) U nas weekend leniwy, ale za krotki. Przepisałam pobranie na jutro i postanowiłam, że krzywa zrobię za tydzień, q jeśli lekarz się zgodzi to nawet za 2, już na wolnym. Mam jeszcze lekki kaszel, co prawda rzadko ale jednak, a do krzywej nie powinno się być przeziębionym.

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    preg.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż chxe mnie wpędzić do grobu. Wymyślił sobie, że za tydzień jedzie kupic samochód na Litwę. 🙄 ja to się boje takich historii, sprowadzania itp, ale on chce i już. Wolalabym najpierw sprzedać nasz a dopiero potem kupować, już nie mówiąc o tym, że miało to być za rok, ehhh.

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    preg.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu ja absolutnie nic do tego nie mam że ona jest taka kościółkowa. Niech sobie będzie ale jak się wczoraj moja ciotka jej zapytała czy u nich w kościele komunie podają do ust czy na rękę. To moja mama się wielce oburzyła że jak na rękę przecież to swiętokractwo jest. No a w dobie pandemii to było i przez papieża dozwolone. Także to mnie trochę śmieszy w tym wszystkim. A wczoraj jak pojechaliśmy na ten obiad na 15 no i na 17 jechaliśmy na mszę to pierwszy raz się nie odezwała że tak szybko musimy jechać. Bo jechaliśmy do kościoła 😂

A z mężem to zapewniam że nie tylko Twój Cię do grobu wpędzi niedługo😅 No wymyślił z tym samochodem faktycznie ale oni tak mają muszą na swoim postawić.

Snowflake jak wizyta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2021, 10:31

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ