Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Snowflake, nie zawsze lekarze wpisują gdzie jest umiejscowione łożysko. Ja chyba nigdzie nie mam, tylko ustnie to monitorowałam.
Powiem wam, że mam dość, wyczerpałam power do samego końca...
Samo wyciągnięcie wszystkiego z lodówki, umycie jej, wysuszenie i postawianie z powrotem to było pół dnia. I wieczorem poprzestawianie pierdółek z piwnicy, żeby wystawić 2 duże rowery... Na szczęście najstarszy syn jest tak duży i silny, że je wyniósł sam z piwnicy na dwór.. Mój M jak wrócił z pracy to już nie miał wyjścia, już MUSIAŁ je zaprowadzić do garażu obok bloku..
Rozumiem, że o godz 18,po pracy był zmęczony, ale nie miałam litości, laski, on już miesiąc dzień w dzień mi gadał, że "jutro!"...
Takze tak to. Teraz jeszcze muszę się doprosić o zabranie z piwnicy bagażnika samochodowego, co nie wiem ile mu zajmie.. Drugi miesiąc? Aż się boję myśleć... No ale coś do przodu zawsze, już te 2 rowery mniej mam...
Mam nadzieję, że wy odpoczywalyscie dziś za mnie ładnie, ja będę odpoczywać jutro -
Monia super że łagodne te zmiany są 🙏 ciekawe co endo powie na dalszą obserwacje tego 🤔
Kupiłam dzisiaj młodej tą książkę "trzy kroki od siebie", cotton ballsy, czekoladki i tusz do rzęs i myślę, że starczy. Połaziłam po galerii i nie dość, że noga mi dretwieje,to jeszcze buty niewygodne 😔
Ehh ale na pocieszenie kupiłam sobie dwie gałki lodów 😅
Jutro na 15 jadę do mamy na obiadek urodzinowy 😁 przynajmniej nie muszę nic gotować jutro 😍
Annamaria nie przemęczaj się tylko tam za dużo. Ale wiem że chęć obejzenia tych malutkich ciuszków dodaje siły człowiekowi 😅
Co do nieprzespanych nocy to też jestem ciekawa jak to będzie. 🙈Annamaria, Monika87 lubią tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi, na wypasie masz prezent dla niej ❤️ będzie chyba bardzo zadowolona
Jest dokładnie tak jak piszesz... Niby nie chce się przemęczać, ale jaki mąż wiedziałby gdzie w jakim kartonie w piwnicy coś jest i które dokładnie kartony ma mi przynieść...? Ech. Chyba nie znam takiego..
No i ten mały krok do przodu, że może za tydzień, dwa się do tego pomału dokopię, faktycznie dodaje siłEndzi lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
U nas kolejna bezsenna noc. Mam ochotę sobie głowę odstrzelić.
Annamaria przypomniałaś mi, że ja w piwnicy mam gdzieś gondolę od wózka. Patrząc na poczynania mojego starego, to mała będzie w foteliku samochodowym jeździć, bo nigdy się nie dokopiemy 🤦
Trzymajcie kciuki żebym starego pod świerkiem dzisiaj nie zakopała, bo ochotę mam okrutną.
-
Monika super że wynik wyszedł dobry! ☺️☺️☺️
Sandrina współczuje kolejnej nocki, coś się konkretnego dzieje czy po prostu młody nie chce spać?
Nie zakopuj chłopa, może się jeszcze na coś przydać. 😅 A nawet jak się nie przyda to na pewno nie chcesz rodzić przypietą kajdankami do łóżka. 😂
Endzi super, myślę że siostra będzie zadowolona! 😊 -
sandrina, o nieee. O której w końcu zasnęłaś? Może zęby idą kolejne?
Ja obudziłam się gotowa do działania. Od 7.30 zastanawiam się nad ulepszeniem przechowywania ubranek i właśnie zamówiłam 8 dużych plastikowych pudeł SAMLA z Ikei, takich przezroczystych z wieczkami, żeby w końcu widzieć, co w środku jest i nie musieć otwierać i przerzucać 7 pudeł, zanim znajdę to właściwe..
Będą po weekendzie, już zacieram ręce na te porządeczki -
Harpagan, jeśli chodzi o organizację i klikanie i kupowanie online, ale z realizacją..... eekhm, to już inaczej. Jak policzyłam, to mam 1, góra 2 dni w miesiącu, kiedy mam siłę i chęć coś faktycznie ogarniać... Resztę dni poleguję i pozoruję tylko jakieś działania, robię minimum..
Bez porównania do ciąż z chłopcami, wtedy robiłam remonty, malowanie ścian, pracowałam do 7 miesiąca aktywnie, no wszystko. Ta ciąża jest totalnie inna.. także korzystam z energii na zrobienie czegoś, bo wiem, że szybko mi przejdzie... -
Annamaria podejrzewam, że z Twoją męską ekipą już na codzień jest co robić a co dopiero jakieś takie większe akcje. Najważniejsze to żeby dostosować swoje działania do tego jak się czujesz, więc jeśli masz ochotę i pozorować to tak rób. 😄
Ja bym mega chciała zrobić takie generalne porządki od podłogi po sufit, mam wewnętrzną potrzebę wywalenia wszystkiego co zbędne ale z moimi bólami brzucha to jest jakiś dramat. Półkę w jednej szafie robię już trzy dni bo co zacznę to po tych spinaniach muszę się położyć.
W ogóle chyba mi się jęczmień na oku robi. 🤯 -
Annamaria teraz widocznie masz bardzo aprobujące dziecko. No i każe Ci się nie przemęczać za bardzo 😉
Dobrze ze przynajmniej starszy syn Ci trochę pomógł poprzestawiać te rowery 😊
Tak patrzę to on jest w wieku mojego męża brata. To już kawał chłopa z niego 😁
Sandrina współczuję nieprzespanych nocy może niedługo mu to przejdzie. Miejmy nadzieję bo się wykończysz 🙈
A mnie wkurza moja noga bo cały czas dretwieje 😔 jak leżę to nie czuje ale jak chodzę to moment. Nawet wczoraj jak byłam pod prysznicem i gąbka myłam to też sprawiało ból tak jakby piekła mnie od środka 🙄 ehh Gin mówiła że to przez kręgosłup. Także pewnie do porodu już mi tak zostanie 😳💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Snowflake właśnie to jest całkiem inne niż rwa. Bo dretwieje mi lewe udo z przodu do kolana. Przed ciążą miałam bóle promieniujące z pośladka do stopy no i to była wtedy rwa. A teraz to takie niewiadomo jakie uczucie jest właśnie. Czasem takie piekące 🤷♀️ A u fizjo nie byłam.. Wybieram się tam jak Sójka za morze...
O której masz wizytę?
Dzisiaj moja mała jest bardzo ruchliwa i się wczoraj przemieściła bo kopniaki koło pępka dostaje 😍 ale śmiesznie to wygląda heh💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Snowflake to kciuki za wizytę a godzina mega wcześna. Ale z drugiej strony plus tego taki ze nie będziesz siedzieć i myśleć cały dzień co tam powie doktor tylko szybko pójdzie.
Dostałam namiary od koleżanki na jej znajomą fizjoterapeutke. Także się wybiorę bo ta noga mnie wykończy 🙈 A to młoda dziewczyna także może nie wydam majątku na te wizyty😁 A mam nadzieję że pomoże 🙏
Powiem Wam że moja mama zrobiła się taka kościółkowa że jest czasem nie do wytrzymania 🙈 Całe życie mało co chodziła do kościoła. A ostatnio to ma jakiegoś fioła. Nie to żeby mi to jakoś przeszkadzało ale jak czasem coś powie to nie wiem co mam sobie myśleć.💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Hejo ☺️ czytam czytam 😉
Wczoraj urodziny siostry,było fajnie ale przyjechałam padnięta.
Ostatnio miałam ból żyły od dużego palca po sama pachwinę od wewnętrznej strony.Dziwne uczucie.
Tak samo boli mnie pępek nieraz i swędzi ale chwilę i przechodzi.
Ale super że już długo jasno jest 😁😁😁
W piątek miałam szkole rodzenia z pielęgnacji i mycia noworodka.W środę rozwniez zajęcia -porod naturalny i CC(przed świętami)później dopiero 9.04 ostatnie POŁÓG.
Normalnie zaczynam się kulac 🤣🤣🤣
Snowflake kciuki za wizytę 😁 ja mam w czwartek wizytę u gina i ciekawi mnie czy da mi skierowanie na krzywą cukrową znów.
Muszę z moim ginem pogadać czy mam robić 3prenatalne czy sam mi zrobi.
Sandrina życzę przespanych nocy ❤️[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
I czytam dalej wasze problemy ze spaniem i sobie myślę.. jeszcze 4 miesiące.. 😂😂
Annamaria, Ty to jestes pracowita jak mróweczka!
Kredka, lubię takie konkretne porządki, co jakiś czas uskuteczniam i wysstawiam na grupach na fb i ludzie sobie zabierają xo chcą.
Endzi, współczuję Ci tego bólu. Mi dokucza bol w pośladku, ten rwowy, ale da się żyć. Moja mama xale życie kościelna bardzo, a ostatnio pięć razy bardziej. Ale nie robi mi tym krzywdy, więc niech sobie chodzi i modli 10 razy dziennie. 😅
Baśka, ale fajnie Ci z tymi zdjęciami.
Hej U nas weekend leniwy, ale za krotki. Przepisałam pobranie na jutro i postanowiłam, że krzywa zrobię za tydzień, q jeśli lekarz się zgodzi to nawet za 2, już na wolnym. Mam jeszcze lekki kaszel, co prawda rzadko ale jednak, a do krzywej nie powinno się być przeziębionym.
-
Mój mąż chxe mnie wpędzić do grobu. Wymyślił sobie, że za tydzień jedzie kupic samochód na Litwę. 🙄 ja to się boje takich historii, sprowadzania itp, ale on chce i już. Wolalabym najpierw sprzedać nasz a dopiero potem kupować, już nie mówiąc o tym, że miało to być za rok, ehhh.
-
Adu ja absolutnie nic do tego nie mam że ona jest taka kościółkowa. Niech sobie będzie ale jak się wczoraj moja ciotka jej zapytała czy u nich w kościele komunie podają do ust czy na rękę. To moja mama się wielce oburzyła że jak na rękę przecież to swiętokractwo jest. No a w dobie pandemii to było i przez papieża dozwolone. Także to mnie trochę śmieszy w tym wszystkim. A wczoraj jak pojechaliśmy na ten obiad na 15 no i na 17 jechaliśmy na mszę to pierwszy raz się nie odezwała że tak szybko musimy jechać. Bo jechaliśmy do kościoła 😂
A z mężem to zapewniam że nie tylko Twój Cię do grobu wpędzi niedługo😅 No wymyślił z tym samochodem faktycznie ale oni tak mają muszą na swoim postawić.
Snowflake jak wizyta?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2021, 10:31
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud