Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć! ☺️
Annamaria koszula 54 zł. Chyba się skuszę i zamówię jedną żeby zobaczyć czy to coś warte. Zależy mi żeby do porodu była cała rozpinana, przy pierwszym też miałam całą rozpinaną i byłam bardzo zadowolona tyle że poszła do kosza. 🙊😂
Suszarka mega! Za taką kasę warto zaryzykować, może akurat się nada.
Endzi ja też czuje takie ciągniecie w pachwinach i ból w pośladkach. Najgorzej jest po długim leżeniu a po nocy to już w ogóle idę jakbym na byku jeździła. 🙄
Dobrze, że glukoza elegancko weszła. Teraz tylko utrzymać w żołądku bez żadnych zawrotów głowy, zimnych potów czy innego dziadostwa. No i żeby wynik był dobry!
Zapisałam się na trzecie prenatalne - 11 maja. A za tydzień idę na usg. -
kredka wrote:Suszarka mega! Za taką kasę warto zaryzykować, może akurat się nada.
Dam znać, jak przyjdzie, czy da się tym wysuszyć choć trochę. Włosy mam do tyłka prawie, ale mi chodzi głównie o dosuszenie grzywki w szpitalu, żeby ułożyła się równo, reszta sama wyschnie, będzie lato
A koszula super - szkoda, że nie mają już tego koloru malinowego, tylko taki bordowy.. bo bym wzięła. A ty jaki kolor bierzesz? No i ma kieszenie!!! Mega, na telefon, pomadkę do zwilżania ust, super patent.
Miałam odpoczywać, ale musiałam iść do Zusu, na pocztę odesłać zepsuty projektor do bajek - na szczęście sprzedawca zwróci kasę. I lumpek wpadł, hy hy
Takie spodenki na roczek znalazłam, mają urzekające wykończenie u góry ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2021, 11:07
-
Ja już mam wyniki i jestem w szoku ze tak szybko. Także u mnie cukrzycy nie ma 83/115/106 co mnie cieszy. Żadnych anomali w sumie po glukozie nie miałam tyle że spać mi się chciało. No i w domu się położyłam ale nie mogłam usnąć 🙈
Kredka ja czasami też mam takie wrażenie jak chodzę 🙈 widocznie musi się tam wszystko porozciągać. Oo zazdroszczę tyle usg 😍 ja miałam ostatnio 6 kwietnia i dopiero 10.05 prenatalne. Niby mogłabym pójść jeszcze teraz ale znowu tyle kasy wydawać to już może przetrwam ten czas. Co do koszuli to ja właśnie do porodu kupiłam sobie w lumpku żeby ją później od razu wyrzucić. Nie wiem jak to wygląda jeszcze ale podejrzewam że będzie brudna od tego wszystkiego 😁
Maj będzie u nas w większości już z usg 3 trumestru 🥰 Czy Wy to ogarniacie 😲 Jak ten czas leci 😁
Annamaria pracusiu Ty 😉 Fajne te spodenki, Ty to zawsze coś upolujesz
Mi najbardziej podoba się fakt że nasze dzieci będą wakacyjne. Ja jestem z grudnia i zawsze zazdrościłam tym co urodziny mają w okresie wiosenno-letnim. Bo wtedy można poszaleć a w grudniu to pogoda słaba 🤨
No nic idę ogarniać bo ma znajoma do mnie przyjechać 🙈💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi wrote:Ja już mam wyniki i jestem w szoku ze tak szybko. Także u mnie cukrzycy nie ma 83/115/106 co mnie cieszy. Żadnych anomali w sumie po glukozie nie miałam tyle że spać mi się chciało. No i w domu się położyłam ale nie mogłam usnąć 🙈
Kredka ja czasami też mam takie wrażenie jak chodzę 🙈 widocznie musi się tam wszystko porozciągać. Oo zazdroszczę tyle usg 😍 ja miałam ostatnio 6 kwietnia i dopiero 10.05 prenatalne. Niby mogłabym pójść jeszcze teraz ale znowu tyle kasy wydawać to już może przetrwam ten czas. Co do koszuli to ja właśnie do porodu kupiłam sobie w lumpku żeby ją później od razu wyrzucić. Nie wiem jak to wygląda jeszcze ale podejrzewam że będzie brudna od tego wszystkiego 😁
Maj będzie u nas w większości już z usg 3 trumestru 🥰 Czy Wy to ogarniacie 😲 Jak ten czas leci 😁
Annamaria pracusiu Ty 😉 Fajne te spodenki, Ty to zawsze coś upolujesz
Mi najbardziej podoba się fakt że nasze dzieci będą wakacyjne. Ja jestem z grudnia i zawsze zazdrościłam tym co urodziny mają w okresie wiosenno-letnim. Bo wtedy można poszaleć a w grudniu to pogoda słaba 🤨
No nic idę ogarniać bo ma znajoma do mnie przyjechać 🙈M&M -
Endzi piękny wynik krzywej. Ja się już boję ale to jeszcze 2tyg.Jeju obym nie miała cukrzycy ciążowej 😩 w ogóle cukrzycy, bo u mnie w rodzinie trochę osób ma cukrzycę 😐
Kredka bardzo ładna ta koszula-moje porodowe są podobne ale bez rozpięć bo bokach, tylko w pionie 🙂
Miałam kupować pierwsze ciuszki w Pl ale dziś się skusiłam 😁 rozm. 50 - ciekawe, czy nie za mały 😜
Endzi, sandrina22, Snowflake lubią tę wiadomość
-
Martoszka wrote:Tak wcześnie masz usg? Mi przy każdej ciąży lekarz każe przychodzić pod koniec danego okresu dla badań usg.
Prenatalne 3 trymestru można robić od 28tc. Także już akurat to będzie 28+1. Moja gin jest jednym z najlepszych genetykow w Lublinie. Ma bardzo dobry sprzęt i super wiedzę. Sama mi wyznaczyła ten termin także pewnie nie będzie miała problemu ze sprawdzeniem czegokolwiek u malucha 🙂 Niektórzy po prostu chyba wolą sprawdzać parametry u mniejszego bobasa a niektórzy u większego. Tak mi się wydaje. Bo na połówkowych byłam jak miałam 19+1 także też wcześnie 😉
Zawsze jak robi usg to wszystko dokładnie tłumaczy i mówi co akurat oglądamy i czy wszystko jest dobrze. Także to chyba zależy od lekarza po prostu 🙃
Lady na pewno będzie wszystko dobrze zobaczysz 😘 Trzymam mocno kciuki za Was✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2021, 16:28
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Lady_Dior wrote:Endzi piękny wynik krzywej. Ja się już boję ale to jeszcze 2tyg.Jeju obym nie miała cukrzycy ciążowej 😩 w ogóle cukrzycy, bo u mnie w rodzinie trochę osób ma cukrzycę 😐
LadyDior, a jak w pierwszej ciaży było, miałaś dobre wyniki?
Ja się obawiam.. normy z poprzedniej ciąży miałam na czczo do 99, a teraz widzę zmienili normy i jest do 92..
Dziewczyny, odebrałam wyniki krzywej cukrowej, wizytę u gina mam w przyszłym tygodniu dopiero. Normy badania na czczo - po godzinie - po 2 godzinach są takie: 92/180/153. Moje wyniki są takie: 93/115/85. Czy przekroczenie o 1 pierwszego parametru oznacza już cukrzycę ciażową..? -
Endzi super wynik!!
Ja się nie wybieram na prenatalne. W pierwszej ciąży też robiłam tylko 2 pierwsze. Nie widzę potrzeby. Jak będzie coś poważnego się działo, to i mój dr zauważy 🤷
Annamaria skąd Ty siłę bierzesz na ogarnianie wszystkiego ze swoją gromadką to ja nie wiem. Ja z tym moim jednym to mam wrażenie w matrixie czasami jestem😂😂🙈 Serio podziwiam 😘
Edit: Annamaria niestety oznacza to cukrzycę.
Jeden parametr wystarczy.
Ale też zależy jak twój dr podejdzie do tematu, bo pozostałe masz ideolo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2021, 17:02
-
Endzi, super, ze wyniki dobre a co do badań to myślę, że lekarz się zna i jak tak zapisuje to spoko
Lady Dior, trzymam za Ciebie kciuki, będzie dobrze! Zobacz, ja byłam taka pewna, że będę miała, bo ta moja IO, a tu wszystko ok.
Annamaria, wydaje mi się, że to już wystarczy do tego, żebyś musiała pilnować..
Ok, wypiłam kawę i trochę się lepiej czuje, bo te zmiany pogody są dla mnie okropne. 🙄 kocham fakt, że w zeszłym roku postawiłam na swoim i kupilam ekspres mało pije kawy, ale lubię taka ze spienionym mlekiem i zawsze chcialam mieć ekspres, że ktoś przyjdzie a ja będę mogła zrobić fajna kawkę. W maju place ostatnia ratę i już myślę, co by tu następnego sobie wziąć na raty 🤣🤣🤣 wszystkie moje gadzeciarskie wymysły biorę na raty, żeby nie bolal wydatek:P mam dzięki temu suszarkę elektryczną, odkurzacz samojezdny i ekspres. Teraz kusi mnie odkurzacz ręczny 🤣Lady_Dior lubi tę wiadomość
👧 07.2021 -
Dzięki dziewczyny, zobaczymy co on powie. Nigdy nie miałam cukrzycy, w dzień przed badaniem miałam jakąś obfitą kolację z czymś smażonym , ale nie wiem, czy to po tym..
Snowflake, a po tym wyniku 94 musiałaś badać cukry glukometrem? No właśnie nie mam takiego sprzętu na chacie.. -
Snowflake wrote:Ooo to mnie też smażone wywalało 🙈 i grillowane na ogniu. Także tu może być winowajca.
A jakie miałaś wcześniej cukry na czczo? Bo przy morfologi cukier też się oznacza, prawda?
Wszystkie do tej pory były dobre właśnie. Czekam spokojnie do wizyty zatem, choć kłucie w palec glukometrem kilka razy dziennie, aaaaaaaaaaaaaaa. Oł noł......
a krew z nosa już nie szła, jest ok Dzięki
Dziewczyny, doszła suszareczka! Jak na takie tycie coś, zapakowali ją w mega niepotrzebnie duży karton, bez sensu.. ale do rzeczy - jest fajowa!!! Normalnie da się nią włosy wysuszyć Moja normalna domowa ma 1700 v, a ta ma zaledwie 500 v, róznica jest w hałasie, ta jest jakby bardziej trzeszcząca od normalnej, ale na potrzeby użycia raz w szpitalu, czy kiedyś w podróży- to jest super No i ten gabaryt, ja cię, takie mikro i działaEndzi, Snowflake lubią tę wiadomość
-
Mi moja gin kazała wysłać sobie wyniki odrazu jak dostanę. Wysłałam jej na whatsappie no i napisała że są prawidłowe.
Annamaria skoro wcześniej wszystko było dobrze to pewnie taki jednorazowy kolacyjny wybryk był. Ja miałam odstępu jakieś 12,5h między kolacją a pobraniem krwi. Zawsze możesz zadzwonić do swojego lekarza wcześniej. Tak jak on dzwonił do Ciebie zapytać o samopoczucie tak i Ty możesz się skonsultować w sprawie wyniku.
Adu no myślę że ona wie co robi z tym usg 🙂
Sandrina jeżeli chodzi o usg to w sumie moja dr wszystko sprawdza i prenatalne też robi także do nikogo innego nie chodzę. No i w sumie to będzie moje 4 usg takie dokładne. A tak pomiędzy to sprawdza tylko sondą serduszko. Na ostatniej wizycie mówiła że to będzie wizyta z usg ale pewnie wszystko dokładnie posprawdza.
Snowflake to może być właśnie ten ból taki rozciągania wiązadeł tyle że teraz inaczej się objawia niż wcześniej. No bejbis rośnie sobie i to miejsce musi się tak skądś wziąć 😁
Była u mnie znajoma na paznokciach to nie dość że dostałam napiwek to jeszcze przywiozła mi babeczki i bułki 😅 Co prawda dzieci jej też nakarmiłam trochę bo ledwo przyjechały i głodne 😁 Ale aż mi się miło zrobiło. Chociaż nie robiłam jej paznokci od grudnia jakoś bo a to chora była a to później covida miała i tak się zeszło. Ale w tym czasie paznokcie jej odżyły przynajmniej jak przerwę miała i witaminy zaczęła brać. No i mi dzień szybciej dzięki jej wizycie zleciał.
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Czytam... I czytam.... I czytam... I nawet przeczytałam wszystkie wpisy, ale o zapamiętaniu która, co to nawet nie ma mowy 🙄.
Aktualnie jestem w "ciągu" prania i prasowania, oprócz bieżących rzeczy doszło mnóstwo ciuszków z lumpeksu i jest znów co robić. Ale już prawie skończyłam, zostało mi bardzo niewiele i będę miała wszystko dla maluszka poprasowane i poukładane. Dokupię środki higieniczne, jakieś drobiazgi typu kapcie do szpitala i będę mogła się pakować 😊. Chcę już mieć to z głowy i spać spokojnie.
Wyniki krzywej prawidłowe, 76/102/94. Poprawiła się też znowu morfologia, erytrocyty jeszcze nadal poniżej normy trochę ale już lepiej niż ostatnio, hemoglobina pięknie podskoczyła i płytki trochę też. Doktorek powinien być zadowolony. Wizyta 5.05.
Korzystam z każdej "wolnej" chwili, żeby różne sprawy poogarniać, bo już mi naprawdę ciężko z tym brzuchem i przy moich mikrych gabarytach. Plus prawie 11 kilo szczęścia w postaci Jagody wiszącej na ramieniu...
Doszły bodziaki, koszule i otulacz. Ten ostatni mocno rozczarowuje ale jeszcze dam mu szansę sprawdzić się w praktyce.
Ja wiem, że ja tak z doskoku ostatnio ale mam nadzieję, że jeszcze pamiętacie o mnie troszeczkę??
Dobrej nocy ❤️
sandrina22, Lady_Dior, Snowflake, Endzi, Monika87, Baśka 89 lubią tę wiadomość
-
Annamaria na wynik cukru na czczo może mieć dużo rzeczy wpływ. Mam nadzieję, że u Ciebie to nie cukrzyca-zwłaszcza, że po godzinie i dwóch masz normalne wyniki. Ja w Nl miałam tylko dwupunktową i w dodatku w innych jednostkach ale nikt mi nic nie powiedział, więc chyba mieściłam się w normie 🤷🏼♀️ Teraz w Pl zrobię w końcu porządną 3punktową i inne badania, bo tu krew mi pobierali raz w 10tc i do tej pory nic 🤦🏼♀️
Jagodowa mama super wyniki krzywej-też chcę takie😩😩😩
Snowflake ja bardzo lubię białe ubranka i ogólnie jasne 😊 Ten komplet jest akurat koloru szaroniebieskiego🤪 ale marzą mi się jeszcze takie typowe pastelowe niebieskie kolory😁 Oj będą zakupy w Pl będą 😁
Właśnie sprawdziłam sobie wyniki krzywej w ciąży z córką to miałam na czczo 4,7 i po dwóch godzinach 7,2 mmol/l także w normie No ale nie miałam badanej glukozy po godzinie. Zobaczymy teraz-mam nadzieję, że moja trzustka dobrze sobie radzi 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2021, 22:49
Jagodowa Mama lubi tę wiadomość
-
O kurde ale się tu wczoraj dużo działo, nadrobiłam ale już nie ogarniam co kto pisał, sorry.
Ja wczoraj powiesiłam pranie i upiekłam młodemu naleśniki- mega wyczyn! Po tym było mi tak słabo i tak bolała mnie głowa, że pół dnia przespałam. 😔 To, że jestem pocovidowym wrakiem człowieka doprowadza mnie do szału i nie daje mi żyć w spokoju.
Annamaria właśnie też słyszałam, że przekroczenie jednego parametru to już cukrzyca. Zobaczymy co lekarz powie, mam nadzieje, że przypilnujesz ładnie co jesz i będzie git!
Sandrina22 ja już miałam nie iść na te trzecie prenatalne ale jakoś tak po rozmowie z ginem stwierdziłam, że po tych moich ostatnich wybrykach zdrowotnych jednak pójdę dla świetego spokoju. Całą ciąże prowadzę na NFZ i chodzę na prywatne wizyty z usg które mam z pakietu medycznego więc nie płacę to chociaż sobie prenatalne fundnę. 😁
Adu ja się też bałam cukrzycy bo też mam IO i od 13tc jadę bez mety więc byłam przekonana, że coś wyjdzie ale na całe szczęście wyniki dobre. Co do ekspresu to też się zastanawiam chociaż ja jestem bardziej smakoszem kawy dla dorosłych jak ja to mówię 😅 mocna fusiara bez cukru 😂 więc nie wiem czy to u mnie opłacalne. Co do gadżetów na raty to jest świetny pomysł. Ja się zawsze bałam się rat (durnota ze mnie) ale się przełamałam dwa razy i wzięłam telefon i laptopa. Tylko później walczyłam ze sobą żeby tego nie spłacić od razu. 😂
Może się przez weekend zbiorę w sobie i zamówię te koszule to jak dojdzie to dam znać czy się nadaje. -
Cześć i czołem 😁
Snowflake ja też jestem minusowa i mam polubioną mamę rh- na Facebooku. Ja chodzę prywatnie ale moja gin obiecała ze zastrzyk dostanę przy szpitalnej przychodni na NFZ bo się już o to pytałam. Jest to jednak spory wydatek niestety. Chociaż w tej ciąży już dostałam w 8tc jak wylądowałam na IP z krwawieniem. Wczoraj też robiłam trzeci raz grupę krwi aby sprawdzić czy przeciwciała się nie wytworzyły. Także warto walczyć o zastrzyk na NFZ jak najbardziej.
Jagodowa pewnie ze pamiętamy o Tobie 😉 Tak myślałam że wir obowiązków się zaczął i nie ma kiedy się odezwać. Ja dalej czekam na transport ciuszków przez męża 🙈
Lady nie ma co się stresować od razu krzywą bo przed sam stres Ci cukry skoczą 😅 Zobaczysz że wszystko będzie dobrze 🙂
Kredka jeszcze trochę i będzie lepiej. Dojdziesz do pełnych sił 🙂 Organizm musi się po prostu zregenerować. A jak z kaszlem dalej męczy?
Co do rat to ja je polubiłam również teraz wzięłam sobie telefon na raty. Niestety była tylko opcja na 30 rat 0% i dwie raty gratis. Więc jak zapłacą te dwie raty to ja sobie będę spłacać po kilka rat na raz bo tak to bez sensu. Inaczej jakby kosztował nie wiadomo ile ten telefon a tak to wychodzą mi raty po 25 zł więc bez sensu się ciułać z takimi ratami 😅 A po za telefonem to też laptopa brałam i całe agd do kuchni na raty. Ale właśnie najgorsze w tym wszystkim jest to że jak się pójdzie do euroagd to oni Ci i tak wepchną jakąś prowizje albo ubezpieczenie. Dlatego ja lubię zamawiać przez internet i wtedy jest faktycznie 0% u nich na stronie.Lady_Dior lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud