X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny aleście namalowały dużo .. nie dam rady się odnieść do wszystkich.
    Czytałam, że miałyście krzywe jeden dobre drugie mniej ale nie ma co się stresować AnnaMaria może da się to uregulowac pogadasz ze swoim ginem to Cię może pokieruje.
    Ja też jestem przed krzywa 😱 w czwartek się zapisze.
    W ogóle nic nie pisałam bo cały tydzień latałam 🥴😭 miałam multum formalności do załatwienia na mieście i 2x dziennie wychodziłam z domu i potem padałam na twarz 😭
    Byłam też u fizjo ureginokoligicznego - pokazała mi ćwiczenia, rozmadowała kręgosłup, ogólnie powiedziała że wszystko jest ok z dnem miednicy nie podejrzewa nic więc zaprasza mnie na kolejną wizytę za miesiąc. Także ufff.

Mój mąż wybył na działkę do kumpla a do mnie na weekend przyjeżdża przyjaciółka więc wczoraj sprzątanie, ciasto .. urobiłam się.
    Ten tydzień to jakaś masakra była oby przyszły był trochę mniej absorbujący.

Adu co do tej promki to widziałam,.wybieramy się w niedzielę jak tylko szanowny mąż wrócił z imprezy 😁
    Mój mąż nastawił się na cybexa cloud-z z obrotową bazę
    . Na grupie sierpniowej na fb dziewczyna pisała że zeszli do 1700 zł w tym bobowózki. Jak byśmy znaleźli odpowiedni wózek to może za komplet byłoby taniej jeszcze :)
    Akurat nasi rodzice i jedni j drudzy dali nam kaskę na wózek i na fotelik więc to super ościazenie naszych budżetów 😁

Dziewczyny jest jaka promka na stronie smyka na kocyki, pieluszki i ręczniki bambusowe/muslinowe. Wczoraj wieczorem tam wpadłam i kupiłam kocyk bambusowy za 69 zł a ręcznik za 59 ? Jakoś tak. Zerknijcie może coś Wam się spodoba. :)

Miłego dzionka kochane 😘

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa, oczywiście, że opamiętamy! Wiadomo, że życie pochłania. Trzymajcie się tam :))

Kredka, jejku, a niektórzy nadal twierdzą, że przecież xovid nie istnieje, to tylko grypa.. ehhh...

Endzi, Kredka, ni te niekotre raty to są pomylone, że aż tyyyle och trzeba. 🤣 ja też się zawsze powstrzymuje, żeby nie spłacić wcześniej, w sumie ekspres chyba jest jedyny, który będzie w terminie a nie wcześniej. 🤣 Dla mnie te raty są super. Jeśli teraz nix nie kupimy z gadżetów, a sprzeda się kiedyś samochód to sobie druga część kuchni z Ikea wezmę na raty:P bo już z 2 lata się czaimy, że powinniśmy mieć druga część kuchni, żeby było więcej blatu, ale tak się odwleka.

Monika, o widzisz! 😁 Jak to napisals to zobaczyłam, że faktycznie i Bobowozki ma promocje, bo ja pisałam akurat o babyland. Chyba zaciągnę męża i tu i tu 🤣 mi się obrotowy maxi cosi, nowośc podoba bardzo, ale wychodzi kurcze 2500. Jakby zeszli dzisiaj do 2k, to może byśmy przemyśleli. 🤣 bo potem drugi fotelik by był też obrotowy na tej samej bazie.

Jagodowa Mama lubi tę wiadomość

👧 07.2021
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się pierdzieli już wszystko Adu masz rację mi chodziło o Baby land na dzielnej 🤦 od tego zmęczenia już mi na.mozg idzie albo to mgła ciążowa 🤣 ale widzisz BoboWozki też maja promki ?
    Podrzuc link do tego maxi Cosi z obrotową baza, bo nawet poglądowo nie mogę tego znaleźć :(
    No właśnie my też tak chcemy żeby potem baza została a zmienić tylko fotelik.

Co do expresu do kawy to ja też bym już dawno miała ale oczywiście nie mam już miejsca na blacie bo lidlomixa mi pół blatu zabiera ale jak zmienimy kiedyś.miesksnie i bedxi więcej miejsca to na pewno kupię ;) może do tego czasu wróci mi smak i zapach 🤣

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, no maja tam też, a to 2 km od siebie jest więc chyba zajrzymy i tu i tu :D najgorsze, że na stronie nie mają ich w ofercie, ale to są nowe foteliki i pewnie dlatego. Ja to widzialam na 8* akurat.
    Są różne wersje, może być maxi cosi pebble pro isize albo zrobi tez corala i do nich obu hest baza famili fix 360. A potem jest fotelik pearl360.

https://www.bobowozki.com.pl/foteliki-samochodowe/p/maxi-cosi-pebble-360-fotelik-0-13kg-10106
    https://www.bobowozki.com.pl/foteliki-samochodowe/p/maxi-cosi-coral-360-fotelik-samochodowy-10107
    I ten wiwkszy: https://www.bociek.eu/8433-maxi-cosi-pearl-360-i-size-obrotowy-fotelik-360-stopni-.html

Co do miejsca fo u mnie też lipa, dlatego potrzebuje drugiej strony kuchni i tam blatu 🤣 wtedy tam wyjedzie ekspres i lidlomix. Swoją drogą to kupiliśmy go w grudniu i prócz ciast drożdżowych to mało co w nim robilam, bo większość czasu bałam się próbować nowych rzeczy ze względu na te ciążowe smaki 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2021, 10:27

Monika87 lubi tę wiadomość

👧 07.2021
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:12

Jagodowa Mama lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na zakupach spożywczych i tak mnie naleciało na grilla ze kupiłam mięsko 😁 Ale mój małż stwierdził że jutro na obiad zrobimy jak wróci z pracy bo w sumie już pozna godzina a on jutro na 6 znowu do pracy 🙈 ehh jakoś to przetrwam. W e'leclerk promocja na lody zielonej budki no i słony karmel wleciał 😅 A miałam nie kupować słodyczy. Matko jak tu żyć 🤣 Ciekawe czy będą takie dobre jak te z carte dore...

Kupiłam płyn do płukania z jelpa. Wąchałam kilka rodzajów i w sumie ten mi najładniej pachnie 😍

Adu co do rat to i ja lubię sobie wcześniej spłacić. No te z telefonem to jest przebój bo chciałam sobie wziąć na góra 10 rat. No ale ze tylko takie były 0% to poszło na 30 🙈 no ale co począć spłaci się wcześniej.
    Co do ekspresu to ja kiedyś pracowałam w kawiarni i tam miałyśmy taki kolbowy ekspres. No i sobie kupiłam taki do domu z oddzielnym młynkiem z de longi. Ale z perspektywy czasu to teraz bym sobie taki elektryczny kupiła. Chociaż w moim lubię to że mogę sobie lac tej kawy ile chce. A że my często pijemy w kubkach 0,5l to w naszym wypadku ten się bardziej sprawdza. No ale elektryczny jest wygodniejszy szczególnie jak goście przychodzą.

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake, będzie remont 😁 dużo macie malowania?

Endzi, moj maz marzy juz o grillu, ja to średnio lubię a on tylko o tym gada 🤣

Kupiliśmy fotelik :) Niewielka promocja, ale 130 zł w kieszeni.

Kontroler jakości jak zawsze 🤣

3d2d253dc6e2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2021, 20:20

Snowflake, Endzi, kredka, Jagodowa Mama, Monika87 lubią tę wiadomość

👧 07.2021
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się marzy ekspres do kawy, taki wypasiony jakiś 😍 Nawet bym odłożyła na niego te milion monet, ale mam tak mało miejsca w kuchni, że mogę pomarzyć jedynie 😭

Snowflake jakie kolorki wybrałaś?

Adu przy bobasie to każda złotówka jest cenna, także super, że się złapaliście na promocję 🙂

Endzi właśnie się zastanawiam czy tego Jelpa nie wypróbować 🤔

Endzi lubi tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo ☺️ ile wy nabazgralyscie 😱
    Co do krzywej to ja na czczo miałam 96 😳😳😳 także już się boje...a resztę wyników będę znać w czwartek bo mam gina i odbiór wyników.Nie chce mi się wcześniej jeździć po nie a internetowych niema 🙄
    Ja mam 3 prenatalne na 19.05 na 14:30.Tez myślałam czy iść 🤔 ale mój gin się upiera a po drugie chcemy mieć 3 filmiki z prenatalnych 😍 mój zobaczy małego i teściu.Moze uda się w 3D zdjęcie zrobić 😍😍😍

Moj dziś skończył składać komode-troszke mu pomogłam ale tylko troszkę 😉

Poukładałam sobie w pokoju jak chce mieć ułożone wszystko i powiem Wam że bosko.Nawet wózek będę miała gdzie trzymać-bo niestety niemam wózkowni 🥺😓😔 i co wyjście to z domu będę musiała wyciągać i wnosić z powrotem ehhh....ale trudno.

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo ☺️ ile wy nabazgralyscie 😱
    Co do krzywej to ja na czczo miałam 96 😳😳😳 także już się boje...a resztę wyników będę znać w czwartek bo mam gina i odbiór wyników.Nie chce mi się wcześniej jeździć po nie a internetowych niema 🙄
    Ja mam 3 prenatalne na 19.05 na 14:30.Tez myślałam czy iść 🤔 ale mój gin się upiera a po drugie chcemy mieć 3 filmiki z prenatalnych 😍 mój zobaczy małego i teściu.Moze uda się w 3D zdjęcie zrobić 😍😍😍

Moj dziś skończył składać komode-troszke mu pomogłam ale tylko troszkę 😉

Poukładałam sobie w pokoju jak chce mieć ułożone wszystko i powiem Wam że bosko.Nawet wózek będę miała gdzie trzymać-bo niestety niemam wózkowni 🥺😓😔 i co wyjście to z domu będę musiała wyciągać i wnosić z powrotem ehhh....ale trudno.

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:13

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już wstalim.
    Mały od kiedy śpi sam wstaje wcześniej.
    A ja umieram na ból głowy. Wczoraj po dwóch tyg ściągnęliśmy dywan z balkonu i rozłożyliśmy na cały duży pokój. W nocy tak jeb... ( Nie da się tego delikatniej określić), że dziś głowa i pęka i już mam paracetamol za sobą 🤕🤮🤮
    Ktoś ma pomysł jak tego smrodu się pozbyć?

Snowflake a ja myślałam, że zaszalalam małemu pokój na miętę malując🙈
    Opcja z lazurem i różem dla dziewczynki cudna 😍

Baśka a może wózek w samochodzie na parkingu jak macie blisko?

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:13

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina powiem Ci ze wąchałam bambino, dzidziusia, lovele i jelpa i najlepiej mi pachnie ten jelp właśnie. A pojechałam z myślą że kupię dzidziusia ale stwierdziłam że powącham jeszcze inne i ten jest spoko.

Baska a jakie macie klatki szerokie czy wąskie? Zawsze właśnie sam stelaż można by było trzymać na klatce na dole. Najwyżej przypiąć taką blokadą rowerową. Jak jeździłam czasem do kogoś to często tak wózki stały na klatce.

Adu fajny ten wasz fotelik a parę groszy w kieszeni zawsze cieszy tym bardziej że wydatków przy dziecku jest dużo.

Snowflake powiem Ci ze podziwiam z tym czarnym kolorem. My mamy w kuchni jedna ścianę szarą i to taką ciemną i już mi się ten kolor znudził. Jak zrobimy pokój to później będzie tutaj malowanie i chciałam zmienić na taki jasny szary a reszta na biało. A w tamtym pokoju biały z butelkową zielenią mi się marzy. A po za tym mamy jeszcze do malowania cały dom bo wszystko brudne w tych łapach brudnych 🙈

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina, czy ja dobrze kojarzę, że to nowy dywan tak wali?

Baśka, 96 na czczo? Ale to z krzywej cukrowej czy z poprzedniego badania, samej glukozy na czczo?

Adu, o jaaa, super, że macie fotelik już! :) Ja nadal móżdzę... w ciągu roku czeka nas przelot do przyjaciółki do Norwegii i szukam jeszcze takiego fotelika, który jest dopuszczony do przelotu w samolocie i to mi utrudnia wybór... nie wiem, jeszcze mam czas :/
    Na pewno odpada u nas baza Isofixa z tą "nogą" stabilizowaną na podłodze, bo fotelik z bobasem będzie na środku, gdzie w Alhambrze mamy taki próg w podłodze.. Mamy te wczepy do Isofixa wszedzie w samochodzie, ale to dla fotelików od roczku już..

Snowflake, fajowo można zaaranżować z czarną ścianą! :) zależy od jasności pokoju i oświetlenia w środku, i koloru mebli :) da się :)

Przeszedł mi mój dół z wynikami krzywej cukrowej.. wysłałam moje wyniki koleżance, która jest lekarką i pracuje na oddziale covidowym, i mówi, że nie jest źle, i jest to graniczny wynik, do interpretacji lekarza i obserwacji, ale ze względu na bardzo niskie parametry po obciążeniu, że organizm sobie radzi, powiedziała, że może być całkiem łagodne prowadzenie ciaży.

No to czekam do wtorku, na wizytę w południe. Niech się gin wypowie.

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika87 wrote:

Co do expresu do kawy to ja też bym już dawno miała ale oczywiście nie mam już miejsca na blacie bo lidlomixa mi pół blatu zabiera ale jak zmienimy kiedyś.miesksnie i bedxi więcej miejsca to na pewno kupię ;) może do tego czasu wróci mi smak i zapach 🤣

Monika, co do ekspresu - mieliśmy taki i był spory, choć i tak nie jeden z tych kombajnów na pół blatu:

product-new-big,,pr_2015_11_3_13_49_13_475.jpg

a teraz mamy taki i on jest wąziutki i malutki! Może by wam się zmieścił?

EC685.R_FRONT_BIANCO.jpg

Endzi, Monika87 lubią tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria my też mamy ekspres z de longi i młynek oddzielny do tego :) Tak na prawdę nie zajmuje to jakoś wiele miejsca. No ale te już elektryczne to są niestety dużo większe od tych korbowych ;)

Przyjechała moja witrynka do Ikei :D No i mają wszystkie części szafy <3 Mąż wróci to zamawiam i na tygodniu odbierzemy :) Boli mnie fakt że raty nie są 0% no ale trudno przeboleje to :) Przy 4600 jest 440zł prowizji to jeszcze znośnie :D A jakby się udało spłacić wcześniej to część prowizji nam zwrócą ;)

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, uwielbiam witrynki :) jaką zamówiłaś?

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesć wszystkim!

Rano było takie piękne słoneczko a teraz doopa 😟. Już chmury.

Snowflake, tak jak Adu napisała - życie codzienne mnie pochłonęło no i faktycznie jak tylko pogoda - uciekamy na dwór. Tak się cieszyłam, że zostało mi niewiele tego prasowania a jutro dostanę od koleżanki przemysłowy wór ciuszków dużych i małych 😁. Znów będzie co robić i znów przepadnę. No i jeszcze jutro ortopeda małej - dzień zleci jak nic.
    Co do kolorów, ja mam w domu szarości skandynawskie, biel i jasne drewno. Ładne to, neutralne ale już mi się trochę znudziło, zwłaszcza, że miało stanowić tylko tło dla kolorowych dodatków ale jakoś dodatki się nie pojawiły 😁. Jest dość surowo przez to i jak tak czytam o tych różach i turkusach to ach... 😍. Będzie pięknie u Ciebie Snowflake.

Adu, fotelik wypas. No i co ostatecznie z tym łóżeczkiem? Będzie takie klasyczne?

Annamaria, nie martw się jeszcze tymi wynikami. Ja myślę, że jedynie gin poprzygladać się doradzi, czy to się utrzymuje/ powtarza ale jakoś jestem przekonana, że to jednorazowy wybryk.

Sandrina, taki smród nowego dywanu jest straszny, współczuję 😔. A może odkurzaczem piorącym go potraktować? Wiem, że kawa neutralizuje dobrze zapachy ale nie mam pojęcia jak by to wykorzystać w tej sytuacji 😁.

Wczoraj prawie cały dzień miałam gości, dziś też będą... Zmykam wstawić obiad.

Miłej niedzieli 😘

• Endzi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria witrynka i komoda będą z hemnes wrzucam linka.
    https://www.ikea.com/pl/pl/p/hemnes-witryna-z-3-szufladami-biala-bejca-50371772/
    https://www.ikea.com/pl/pl/p/hemnes-komoda-6-szuflad-bialy-20374277/

Z początku miałam wziąć niższą żeby przewijak położyć ale będę go miała na łóżeczku więc komoda będzie ta. A do tego jeszcze tą szafę co jakiś czas temu wstawiałam. No i łóżeczko będzie biało szare więc kolorystycznie będzie ok. No i narożnik tam będzie szary. A ścianę chciałam o kolorze butelkowej zieleni a reszta biała. No i pytanie jakie zasłony będą pasować? Mam w tamtym pokoju dwa okna no i nie mam pojęcia jaki kolor zasłon by pasował 🙈

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ