X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • kredka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ja to chyba miałam jakieś łatwe dziecko w obsłudze. Jaki smoczek dałam taki ssał, jaką butelkę dałam z takiej pił, jakie mleko dałam takie jadł (nawet jak dawaliśmy pepti bo było podejrzenie uczulenia na białko krowie a mleko było obrzydliwe), jaką pieluchę założyłam w taką lał. Bez żadnych wariacji i zawirowań. 😅 Oby mała też taka była. ☺️jedyne z czym mieliśmy problem to z AZS, w sumie nadal mamy. Raz jest lepiej a raz gorzej. I tu wchodzi temat używania emolientów od narodzin, które według naszej pani alergolog-dermatolog są totalnie zbędne zdrowym dzieciom a mamy kupują je na potęgę. 🤷🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 11:37

adu lubi tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka co do emolientow to się zgodzę i ja jak na razie unikam takich specyfików. Kupiłam na start do kapania płyn z hipp kiedyś czytałam i miał dobre opinie. Spróbuję na początek tego i jak zaakceptuje będę stosować. Później w razie jakby był problem to owszem można wprowadzić emolienty ale na sam początek to bez sensu bo w razie czego to co później bejbisiowi pomoże?

Adu może faktycznie tak jest z tymi pieluchami. Ja na razie kupiłam takie z Rossmanna na początek. Jak się przyjmą to zostane przy nich albo właśnie kupię dady jeszcze. Na razie kupiłam tylko jeno opakowanie. Nie szalałam z pampersami jeszcze.

Snowflake kupę roboty dzisiaj już wykonałaś a ja jak na razie zrobiłam sobie tylko śniadanie 😅 i dalej leżę w łóżku 🙈 no ale chyba czas wstawać i się rozruszać trochę 🙂

Snowflake lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nadrukowałyście ! :) no jestem w tyle :)

Z pieluszkami, najlepiej trzymać się na początku jednej firmy, bo często na początku ta pupka nie jest idealna, szczególnie od b. częstych, mokrych niemowlęcych kupek i przy zmianie firmy nie wiadomo co robić... czy to odparzenie przez kał.. czy zmiana w diecie mamy i tu coś zawiniło... czy pieluszka uczuliła..? I weź tu dojdź...

Nie ma idealnej firmy najlepszych, kazdemu dziecku służą lepiej inne, trzeba samemu popróbować, ale na pewno nie zmieniałabym tak szybko na linii szpital- i od razu w domku inne.

Wybrałam wstępnie fotelik samochodowy, jutro jadę go obejrzeć na żywo.. oby był ok, bo drugi raz tego researchu już naprawdę nieeeeeee chceeeeeeee mi się robić...

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria, a właśnie miałam Ci pisać, że moja sasiadka ma taki fotelik, który zmienia sie q wozek i on na pewno w samolotach jest dopuszczony. Wiem tylko, że waży tez jakos potężnie. :p co wybrałaś?

O tak, macie rację z tymi emolientami. Ja kupuje olej ze słodkich migdałów do kąpania 😊

Baśka 89 lubi tę wiadomość

👧 07.2021
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu, chyba ten:

https://allegro.pl/oferta/kiddy-evolution-pro-2-fotelik-0-13kg-chili-red-9428705648

tylko nie wiem jakie w sklepie są kolory, ale wolałabym czerwony właśnie.

Jutro jadę go obejrzeć na żywo. Nie jest lekki, ale to mi nie robi, bo po jednej stłuczce w jakiej braliśmy udział i pogadankach ze strażakami z pracy przyjaciółki idziemy od dawna w mocne i solidne skorupy fotelików. No i ja jestem team nie wożenia dzieci w fotelikach na stelażu wózka, jak zakupy, lekarz, czy coś, to i tak miałam zawsze wózek, albo chustę.. więc waga fotelika w ogóle mi nie robi, bo nie mam zamiaru go nigdzie targać..
    No nic, zobaczymy jak na żywo wypadnie.

A jutro mam gina, będzie wóz albo przewóz z tymi wynikami krzywej cukrowej, no i podpytam o szczepienia dla kobiet w ciaży, co on o tym myśli. Moja koleżanka z oddziału covidowego mówi, żebym zanim podejmę decyzję zrobiła sobie badania na przeciwciała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 12:40

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smoczki kupiłam lovi i butelki też lovi.
    Pieluchy Pampers premium care i pure protection - one są moim zdaniem najcieńsze i najwygodniejsze na małe pupki.
    Później chcę przejść albo na lupilu albo Bella.
    Dady śmierdzą mi przeokrutnie 🤢🤢
    Chusteczki nawilżające wzięłam jakieś przypadkowe, bo tylko w szpitalu i w razie jakiejś awarii będę używać.
    A jak chcecie kupować woreczki na pieluszki to z akuku i Tesco mają przyjemny zapach- nie będzie nimi cała torba czy szuflada walić 😂

Kredka a AZS u was mocno nasilone?
    My mieliśmy podejrzenie a w końcu wyszła niby skaza białkowa. Piszę "niby", bo się pilnujemy z mlecznymi rzeczami żeby nie dawać, a mały od wczoraj ma znowu czerwone poliki i się drapie. Jak był mniejszy to była masakra z tym i już jestem przerażona, że mamy powtórkę. Wtedy pomógł dopiero protopic :(

Adu ak kupowaliśmy starszakowi wózek, to przed nami jakąś parka właśnie ten o którym piszesz dla bobasa chciała kupić.
    I sprzedawca im odradzał, że średnio bezpieczny - a facet miał pierdolca na punkcie fotelikow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 13:07

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria, noo, czerwony lepszy niz zielony 😁 mi chodzi o lekkość jeśli chodzi o wnoszenie do domu z garażu, mieszkam na pierwszym piętrze bez windy. Nie wysoko, ale wiadomo, że czym lżej tym lepiej :) mam nadzieję, że gin powie, że po prostu masz pilnować jedzonka :)

Sandrina, kupilam te woreczki z akuku, właśnie z myślą, że jak będziemy gdzieś szli żeby wkładać te pieluszki w to. A q domu będziemy mieć kosz na pieluchy z tomee tipee, po mojej chrześnicy jeszcze, więc specjalnie tego nie kupowalam.

Faktycznie te pampersowe chusteczki są tańsze. Może kupie przed porodem jakas większą paczkę z allegro jednych i drugich. Zużyje się najwyżej do sprzątania mieszkania. 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 13:07

👧 07.2021
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:13

kredka lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria właśnie dlatego mi się tak wydawało że najlepiej wziąć ze sobą docelowe pampersy żeby nie przeskakiwać tak z kilkoma rodzajami właśnie. Bo później nie wiadomo o co chodzi 😁 Trzymam kciuki za wizytę jutro. A co do szczepienia to też rozważam to w czerwcu bo wtedy minie 3 miesiące. A moja gin mówiła żeby się zaszczepić ale o przeciwciałach nic nie wspominała.

A właśnie co do przeciwciał to moja chrześnica jest na kwarantannie bo w przedszkolu ktoś tam zachorował. No i jej robili jakiś czas temu przeciwciała i mimo że przeszła (na co wskazują przeciwciała) to powiedzieli ze takie badanie jest niemiarodajne i tak na prawdę nic nie znaczy. Bo my jako ozdrowiency już w razie czego na kwarantannę nie musimy iść a u niej jest tak że to badanie tak na prawdę nic nie wniosło i musi kwarantannę odbywać. Także nie wiem jaki jest sens robienia tego badania po za własną świadomością 😉

Czyli widzę że lovi wygrywa temat smoczków na razie 😁

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina powiem Ci że ja miałam moment kiedy załamywałam ręce. Mieszkaliśmy wtedy w irl i co poszłam do lekarza to słyszałam „łuszczyca, nie ma się czym przejmować” bo tam bardzo dużo osób choruje na łuszczycę. A że moja młodsza siostra od małego chorowała na AZS to nie dałam się tak łatwo złapać na diagnozę z łuszczycą. Odstawiliśmy na kilka miesięcy wszystkie produkty pod kątem skazy białkowej- zero poprawy, wręcz było gorzej bo na twarzy plamy aż podchodziły krwią. Pranie w bardzo delikatnych środkach na prawie 4 godzinnych programach dla alergików- zero poprawy. Zmiana kosmetyków - zero poprawy. Krótkie kąpiele tylko w przegotowanej wodzie też bez poprawy. Przerobiliśmy mnóstwo różnych emolientów i kosmetyków. W końcu w Pl poszłam do lekarki, która leczyła moją siostrę. Powiedziała że z tego co mówię wynika, że ten AZS w młodego przypadku nie ma podłoża alergicznego ale dla pewności zrobiliśmy testy z krwi (miał wtedy 2 lata, totalnie nic nie wykazały). Na ręce miał już taki stan zapalny że dostaliśmy maść triderm i pimafucort i powiedziała żeby spróbować z kosmetykami serii LIPIKAR La Roche Posay i to był strzał w dziesiątkę. Niestety nie należą do tanich ale u nas się sprawdzają jako jedyne a naprawdę przerobiliśmy już mnóstwo. Są momenty że jest spokój i miesiącami nic się nie pokazuje (latem jest super) a są chwile kiedy niestety wraca. Np teraz jak byłam w szpitalu wyszły mu plamy wokół kostki i na przedramionach, które go strasznie swędziały. Ogólnie lekarka mówiła, że w stresujących dla dziecka sytuacjach może się to pogarszać i podejrzewam, że tak właśnie było teraz bo jednak on już jest na tyle duży że widział i rozumiał że dzieje się coś niedobrego. No i musiał już wjechać triderm bo nic nie dawało rady.
    Niestety na to dziadostwo nie ma złotej rady bo to co pomaga jednemu może zaostrzyć objawy u innej osoby. Trzeba bacznie obserwować i niestety stosować metodę prób i błędów. Mówią że z wiekiem dzieci z tego wyrastają chociaż moja siostra ma 23 lata a jedyny krem do twarzy jaki może używać to ziajka dla niemowląt bo po innych zaraz ją wywala. 🙄 także ciężki temat.

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka bardzo rozumiem o czym piszesz.
    Lipkar znamy bardzo dobrze- dermatolog nam wtedy polecił.
    Ale przypomniałaś mi o jednej ważnej kwestii!! Że stres zaostrza zmiany - a u nas ostatnio tyle się dzieje 🤦

Przyszła moja paczka z ciuszkami😃 jak stary jutro odbierze z paczkomatu to obfocę...

Endzi lubi tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:14

Endzi, sandrina22 lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake to może być AZS bo to lubi sobie wybrać konkretne miejsca u danej osoby. U nas tak do 3 rż to były policzki i łokcie a potem jeszcze wokół kostek, pod kolanami i pod pośladkami. Na twarzy spokój odkąd skończył trzy latka.

Sandrina No właśnie ja też zapomniałam a jak mi mąż napisał jak byłam w szpitalu gdzie jest maść to mi się lampka zapaliła ze słowami pani doktor o tym stresie. Dzieci świetnie wyczuwają stresowe sytuacje i napięcie w domu, nawet jeśli go nie rozumieją bo są zbyt małe i później tak to może być. Jak zaczynał chodzić do przedszkola to wywaliło mu pod kolanami i pośladkami a przechodził stres straszny bo ni cholery nie chciał chodzić. Teraz widział co się dzieje, nie chcieliśmy żeby wchodził do mnie do pokoju żeby zminimalizować ryzyko i słyszał że zabiera mnie pogotowie. 🥺 oczywiście mąż mu tłumaczył i starał się jakoś to z nim przerobić ale wiecie jak jest. Praktycznie każda noc jak byłam w szpitalu to w nocy wołał tatę i prosił żeby go przytulił lub zabrał do siebie do łóżka gdzie normalnie to się nie zdarza praktycznie w ogóle. Także jestem przekonana, że to ze stresu teraz bo już długo mieliśmy spokój.

Czekamy na foty! 😍 do mnie już koszule lecą, jutro mają być więc jak chcecie to też wrzucę i dam znać które się nadają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 16:04

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria wrote:
    Baśka, ale się klaruje ładny pokoik! :) Tylko ta drabina, już widzę raczkującego bobasa jak ściąga ją na siebie.. :) Może jakiś wieszaczek na kocyki albo coś zamiast niej..?

I to łóżeczko już takie gotowe, coś pięknego :) Bardzo ładnie :)

Kochana my nie będziemy mieć drabiny.To zdjęcie bardziej poglądowe na ściany a nie na wystrój.Wystroj będzie bezpieczny dla malucha

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meble zamówione i opłacone 😍 jutro jakoś między 17 a 18 odbieramy. A w środę mąż podstawia busa siostrze aby zapakowali rzeczy dla malucha naszego. I ja w środę będę się opiekować u nich moją chrześnicą bo jest na kwarantannie.

Takze po weekendzie majowym jak wrócimy to będę i ja w końcu przebierać te małe cudeńka 😁

Zaczęłam już trochę ogarniać rzeczy na wyjazd a trochę będzie tego pakowania. 🙈 To już staje się takie bardziej realne że aby dotknąć i zaraz jedziemy. Cieszę się tym wyjazdem bardzo. To takie odświeżenie głowy będzie i co najfajniejsze nie będę musiała nic gotować przez te parę dni 😅

Snowflake dobrze ze nie ma przeciwciał przynajmniej spokojna głowa 🙂 Ja odbiorę sobie w następnym tygodniu wyniki jak będę szła na krew i mocz przed kolejną wizytą 🙂

Snowflake, Baśka 89 lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredka wrote:
    do mnie już koszule lecą, jutro mają być więc jak chcecie to też wrzucę i dam znać które się nadają.

kredko, dawaj koniecznie znać! Też czaję się na tę za 54 zł, ale poczekam na twoją opinię :)

sandrina, też czekam na foty! :) Skąd zamawiałaś, to te kwiatowe też?

Co do fotelika, on w większości crashtestów ma wszędzie wynik "dobry" a w niektórych "bardzo dobry", nie przoduje tak jak Cybex, no ale to taki kompromis, niewiele jest fotelików z homologacją dopuszczoną w samolotach, to mnie trochę ogranicza w wyborze. No nic, zobaczymy jak na żywo :)

Snowflake, a jakbyś kupiła sobie Yerba Mate i piła ją z miodem i cytryną? Jest pyszna i zdrowiej pobudza, bez tego kopa, tylko tak delikatnie stopniowo się uwalnia energia :)
    I o której masz gina jutro? Znów tak pieruńsko wcześnie? ;)

Wsadziłam na działce dziś 2 krzaczki jaśminowca, pograbiłam trochę i zaczął padać śnieg, aaaa :)
    Teraz juz tylko domek i ciepełko :)

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    Endzi, jak ja zazdroszczę tego wyjazdu! 🤩 Na jak długo jedziecie?

Kiedyś siostra dała mi posmakować yerbe i niestety jestem z tych, którym smakuje jak parzone siano 🙈 ale nie mówię nie kolejnym próbom, może to kwestia przygotowania albo przyzwyczajenia?

Piona, myślisz, że dlaczego ja ją piję właśnie z miodem lub cukrem i duża ilością soku z cytryny: ;) hi hi :)

To szybciutko, ja na 12 mam dopiero :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 18:06

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ