Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak dziewczyny, to niestety nowy dywan. Też myślałem czy by nie oddać do pralni, ale za taką powierzchnię to milion monet byśmy zapłacili 🤦
Póki co przedpołudnie na placu zabaw spędziliśmy, wiec trochę się chata wywietrzyła.
Endzi fajnie, że mebelki już będą. My czekamy nadal na koniec lockdownu z zakupami.
Z zasłonami to poczekaj jak już wszystko poustawiacie - wtedy najlepiej widać po pomieszczeniu czy gładkie/wzorzyste/jasne/ciemne.
Miłego dnia wszystkim, wypoczywajcie i relaksujcie się 😘😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2021, 12:54
Endzi lubi tę wiadomość
-
Snowflake, najpierw jeździliśmy na kontrolę bioderek i ćwiczenia na odwiedzenie, bo Jagoda leżała poprzecznie i jak zaczęły się skurcze to się pchała na świat lewym bioderkiem. Dostaliśmy zestaw ćwiczeń i pomogło. A jutro to kontrola kręgosłupa, bioder, kolan i stóp, mieliśmy się pokazać jak już będzie dobrze biegać. No biega już dawno, ale jakoś tak odkladaliśmy wizytę bo zawsze coś. Czas najwyższy.
-
Baśka, aaa, to jeszcze się okaże. Różne glukometry mają podobno do 10% marginesu błędu, może się prześlizgniesz
-
https://naforum.zapodaj.net/c6500b38d306.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/6e1f9ca2c61f.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/adf63bd36672.jpg.html
Narazie ustawione tak jak widać 😁 ubranka w torbach na komodzie czekają na pranie i ułożenie ☺️
A trzecie zdjęcie to jak będzie kolorystycznie.
Oczywiście łóżeczko będzie malowane na zielono 😍Snowflake, Annamaria, sandrina22, Lady_Dior, kredka, Endzi, Monika87 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Baśka, ale się klaruje ładny pokoik! Tylko ta drabina, już widzę raczkującego bobasa jak ściąga ją na siebie.. Może jakiś wieszaczek na kocyki albo coś zamiast niej..?
I to łóżeczko już takie gotowe, coś pięknego Bardzo ładnie -
Endzi, super te witrynki:) one bardzo ładnie wyglądają. Uwielbiam składać meble z Ikea 🤣
Baśka, u Ciebie to już takie realne miejsce, jej! Świetnie!
No u nas w czwartek w końcu malowanie 😁 a jak po majówce otworzą Ikea to kupimy komode, łóżeczko tez zamowie i wtedy będziemy kminic gdzie postawimy. geneanie maj będzie juz do ogarniania 😁
Dzis zamowilam na allegro jakieś pieluch tetrowe, katarek, woreczki na pokarm i pampersy, smoczki.. takie pierdolki.
Oczywiście nie śpię od 2, dlatego to zwolenienie teraz to już konieczność, bo ile można tak funkcjonować. 🙄 ze po porodzie nie będę spała to wiedziałam, ale ze w ciąży przespane noce będą rarytasem to się nie spodziewałam..Endzi lubi tę wiadomość
👧 07.2021 -
Cześć! 😄
Adu super, że kupiłaś już fotelik! ☺️ A jakie zamawiałaś pampersy i smoczki? Pytam z ciekawości bo ja to mam wrażenie, że w ogóle nie pamietam jak to jest mieć noworodka i też szukam podpowiedzi. 😅 zresztą to było 6 lat temu i widzę, że ilość różnych produktów na rynku jest nie do ogarnięcia po prostu, oszaleć można. 🤯
Będę dziś działać z tymi koszulami bo po wstępnej selekcji mam 5 w koszyku ale myślę, że 3 wystarczą więc muszę się zastanowić, które zostawiam. I znów te dylematy. 😅😅
Baśka super będzie wyglądał pokoik! Już się nie mogę doczekać zdjęć jak nam wyślesz. 😍 -
Kredka, smoczek kupilam lovi, bo polecany. Chciałam tego bibsa, ale on jest bardzo nie polecany. O taki kupilam:
https://allegro.pl/oferta/lovi-smoczek-dynamiczny-ortodontyczny-2-szt-0-3-m-10420431973
A pieluchy to kupilam tetrowe i muslinowe na razie pampersy kupie potem. Ale ogólnie myślę, że kupie Pampers premium care do szpitala a potem będziemy próbować z Dada złotymi, bo one są bardzo polecane. Zamowie jeszcze chusteczki waterwipes na allegro.
Czyli tak najlepiej mieć 3 koszule do karmienia + jedna do porodu? A ile staników najlepiej mieć?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 09:01
👧 07.2021 -
Adu właśnie mój starszak miał te smoczki lovi i bardzo je lubił. Teraz też myślę żeby je kupić bo co prawda te bibsy mi się podobają ale tak jak mówisz opinie średnie.
Co do chusteczek to zastanawiam się jeszcze nad tymi pampers Aqua pure. Dużo tańsze niż water wipes a skład wydaje się też spoko i mają dobre opinie. A wiadomo że dobrze mieć takie chusteczki pod ręka w razie awarii podczas jakiś wypadów.
Zdecydowałam się też na butelki dr brownsa. Pierwotnie miałam brać szklane ale z moim 6 latkiem i jego dziurawymi rękami stwierdziliśmy z mężem, że bezpieczniej jednak będzie ze zwykłymi. Wcześniej miałam tommee tippee z tym system antykolkowym i również polecam chociaż wkurzał mnie w nich trochę taki motylek na końcu rurki który lubił się luzować i źle odprowadzał powietrze.
Ja koszul przy pierwszym porodzie miałam 3. Jedna do porodu (poszła do śmieci bo nie chciałam jej nawet do domu brać takie upaćkanej w krwi i wymiotach 🙄) i 2 poporodowe- rodziłam w Irl i tam standardowo trzymali tylko 24 h po porodzie więc nie było sensu brać za dużo, chociaż mnie przytrzymali 48. No i 2 staniki w szpitalu.
Myśle właśnie żeby teraz mieć jedną do porodu i ze 3 dodatkowo bo pewnie ze trzy dni tam posiedzimy. No i 3 staniki chociaż ja raczej karmić nie będę w ogóle ale w czymś te cyce trzeba trzymać. 😂
Dziewczyny czy do Was dociera, że to już naprawdę niedługo?! 😳 ja zaczynam mieć takie poczucie, że to lada chwila. Chyba mój brzuch mi to uświadomił, który z dnia na dzień jest coraz większą kulą. 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 10:13
-
A dziewczyny ja mam takie pytanie co do pampersów. Bo tu Adu napisałaś że weźmiesz pampersa do szpitala. A później dady. A nie lepiej od razu kupić dady żeby dziecko się przyzwyczajało do danej pieluszki?
Słyszałam o takich przypadkach że jak się wzięło jakieś tam do szpitala a później inne to że dziecko dostawało alergii na te inne pieluszki. 🤔
Ja tak tylko z ciekawości nie znam się na tym. Są dzieci co im na pewno to nie przeszkadza. Chociaż w tym szpitalu co chce rodzic mają swoje pampersy i nie mam pojęcia co to za firma 🤔
Adu też mam smoczek z lovi i też zastanawiałam się nad tym bibs. Bo to chyba teraz niedawno wyszła taka nowość. A ten kauczuk to mi się kojarzy z takimi starymi butelkami z takim smoczkiem kauczukowym właśnie i łatwym do przegryzienia 😅
Co do witrynki to mi też się podoba ale to mąż stwierdził że tą weźmiemy aby pasowała do komody. I dlatego w szafie wzięłam jeszcze te uchwyty.
Basiu jak fajnie ze macie już tak ogarnięte 😍 Ahh już aby czekać tylko jak się urodzi maluch ❤️
Ja obstawiam środek czerwca z końcem remontu u nas. Mam nadzieję że jednak mile się zaskoczę i będzie to wcześniej.💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Kredka, te lovi to wiem, że są polecane. W razie jak nie podejda to kupie sauvinex, je też polecają. Butelkę Dr. Browns miała moja chrześnica, pamiętam, że to ja ratowało przed byłem brzuszka. może kupie taka i jakas jedna szklana..
Kredka właśnie przed chwilą do mnie dotarło, że za 10 tygodni mogę rodzic. Jestem przerażona. 🤣
Snowflake, no niestety 1:40 to nie był mój plan na wstawanie, ale co zrobić. 🤷♀️ nie spalam do 6:30, zdrzemnęłam się dwie godziny potem. Ciężki dzień chyba będzie, ale cieszę się, że nie muszę skupiać się na pracy. Ja to nie mam bladego pojęcia jak ona leży, kopie w tyłu miejscach i tak różnie, że chyba kręci się tam jak na karuzeli 🤣
Endzi, niee, myślę, że nie ma się co tego bać, że uczuli. Te premium care są najbardziej polecane na te małe dupki, moje siostry tak robiły i wszystko ok było. I tak kupie po małych paczkach, bo nie powiedziane, że w ogóle któreś z nich zaakceptuje. 😅
Bibs jest fajny wizualnie, ale podobno jest jednym z gorszych dla zgryzow. Dzieci je lubią, ale są bardzo nie polecane. Podobno pracują nad jakas lepsza wersja.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 10:36
Baśka 89 lubi tę wiadomość
👧 07.2021