X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • kredka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake parzone siano. 🤣🤣🤣🤣
    Sikam 😅😅😅😅
    Ale pomimo, że kocham różne ziółka to do yerby też się jakoś nie przekonałam. 🙄

Snowflake lubi tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo...czy was też bolą pachwiny?ja ledwo łażę już pod wieczór.
    A spojenie łonowe Was boli?kurcze mnie strasznie od kilku dni...dobrze że mam lekarza w czwartek to mu o tym powiem.Przy każdym kroku boli....ehhh

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:14

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka o bólu spojenia koniecznie powiedz- czasem jak doświadczony ginekolog, to może sprawdzić czy się nie rozchodzi. Moja koleżanka miała taki ból i szła do ortopedy na usg- na szczęście było wszystko ok. Ale trzeba to koniecznie sprawdzić, bo przy dużym rozejściu nie wskazany jest poród sn. A o bólu w pachwinach nie słyszałam, żeby czymś innym niż rozciąganie się wiązadeł był spowodowany.

Ja Cię absolutnie tym spojeniem straszyć nie chce, ale nie wszyscy o tym wiedzą i czasami ignorują. A niepotrzebnego bólu po porodzie warto sobie oszczędzić 😘

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    247a0e647900.jpg

Ze słodkisen zamawiałam - bodziaki spoko, takie grubsze, chociaż trochę śliskie w dotyku. Różowy ażurowy świetny 😍 Pajacykiem jestem trochę rozczarowana, myślałam że będzie milszy materiał.

Zamówiłam też trzy koszule i brzuch zmieścił mi się tylko w najbrzydszą 🤦 cóż w ładnych będę chodzić po ciąży 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 21:26

Snowflake, kredka lubią tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina, ale słodko! A które koszule zamawiałaś, od nich jakieś?

Baśka, ból spojenia nie jest normalny, żeby bolało cię tak, że nawet podczas chodzenia. Mojej koleżance zaczęło się rozchodzić to spojenie i musiała nosić ortezę, tak to chyba się nazywa. Mąż miał focha pamiętam, gupek jeden, bo brak seksu był zalecony, ale nosiła do końca ciąży i nie rozeszło się, a nawet cofnęło trochę.

Zapytaj gina koniecznie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 21:41

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria wrote:
    sandrina, ale słodko! A które koszule zamawiałaś, od nich jakieś?!

https://slodkisen.com.pl/pl/p/Koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-z-krotkim-rekawkiem-na-napy%2C-bordowa-Dolce-Sonno-/1339 w tą się zmieściłam i jest długa, ale mi się kolor nie podoba

https://slodkisen.com.pl/pl/p/Koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-na-napy-grafitowa-Dolce-Sonno-/2680
    Ta wygląda lepiej na żywo 😍, ale do szpitala za krótka zdecydowanie.

https://slodkisen.com.pl/pl/p/Koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-na-ramiaczkach-Granatowa-Dolce-Sonno/441
    W tą brzuch się nie zmieścił. A mam taką z poprzedniej ciąży i nie pomyślałam żeby przymierzyć przed zamówieniem 🤦🤦🤦 A jest długa i ma mniejszy dekolt niż na modelce, więc na plus.

Podsumowując nadal nie mam się w co ubrać do szpitala😂
    Ale mimo niskiej ceny uszyte są porządnie, materiał przyjemny ( ale nie będę oszukiwać, że super jakości).

Snowflake, kredka lubią tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina, ale ładne te rzeczy 🥰 lipa z koszulami, ja patrze wszystkie większe, właśnie po to żeby były dłuższe 🤣

Mam takie w koszyku na allegro:
    https://allegro.pl/oferta/koszula-do-karmienia-ciazowa-porodu-bawelniana-xxl-10504411950
    https://allegro.pl/oferta/koszula-do-karmienia-ciazowa-porodu-bawelniana-xxl-9838936381
    https://allegro.pl/oferta/koszula-ciazowa-nocna-do-karmienia-na-zamek-xxl-10243802752

Snowflake, kredka, Annamaria lubią tę wiadomość

👧 07.2021
  • adu Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz lecę na pobranie, ciekawe czy wynik będzie miarodajny w sensie moczu, bo kurcze nie mialam jalowego pojemnika tylko takie xo dają w przychodni.

👧 07.2021
  • kredka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina śliczne te bodziaki! 😍 Teraz mnie kusi żeby też zamówić ale najpierw muszę obczaić ile czego mam bo mam już sporo a nie chcę przeginać. Najwyżej zamówię większe. 😄
    Szkoda że z koszulami lipa ale tak jak mówisz z tą długością to dość istotna kwestia (na pewno dla mnie!) bo jak teraz byłam i z pracowni usg wyszła babka to prawie mi gały wyszły! Koszula opięta na maksa a jej długość kończyła się jakiś centymetr poniżej pośladka, serio! Szlafroka oczywiście nie miała żeby chociaż trochę się zakryć. Ja rozumiem, że można wychodzić z założenia niech się wstydzi ten kto widzi ale ja na bank nie czułabym się komfortowo. 🙄 chociaż ja to niska jestem wiec chyba nie będzie problemu z długością. Także czekam z niecierpliwością na moje łupy! 😄

Adu brałam właśnie od tego sprzedawcy. Zamówiłam tą ostatnią co Ty i dwie inne. 😄 dam znać jak przyjdzie.

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:14

sandrina22, Annamaria, Jagodowa Mama, Lady_Dior, Endzi lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake super wiadomości! Cieszę się, że wszystko w porządku. ☺️

Korzystając z nudy podczas inhalacji wysyłam Wam moje spostrzeżenia odnośnie koszul. 😅 Czekam tylko na tą do porodu bo idzie w osobnej paczce.

D7-BE6-B29-332-D-47-AA-9-B44-8702-E7-DF09-A6.png

Fajny krój, taki sukienkowy bo jest odcinana pod biustem, mega wygodna i fajnie leży. Materiał niby 100 % bawełna ale nie wierzę bo jest rozciągliwa więc na bank ma jakiś dodatek i taka trochę ślizgawa.

212-C090-C-CD29-49-EB-A860-8899-F3-B5-FE49.png
    Trochę babcina 😄 na plus to że to bardzo cienka i delikatna bawełna więc na upały będzie super.

2-CE3-FD4-C-EF57-4-E67-B7-B2-15657-EE75-FBD.png
    Absolutnie moja ulubiona! 😄 Cienka i miła w dotyku. Długość do kolana. Będzie ekstra nawet po domu jako sukienka na upalne dni.

Wszystkie brałam rozmiar XL - mam 158 cm wzrostu więc są mi do kolan lub troszkę za kolano. Mój spory cyc się mieści, baaa ma nawet trochę miejsca i na brzuch też sporo miejsca jeszcze jest.

Wzięłam też biustonosz, niestety zamiast rozmiaru L/XL wysłali mi M/L 🙄 nie jest tak fajny jak te z HM, czuć już bardziej sztuczny materiał, ma twardsze gąbki ale ogólnie nie jest zły jak na tą cenę, szkoda tylko że za mały. 🤣
    2540946-B-579-C-44-EA-BA4-B-96-B78-D7-FE09-B.png

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake, kilogram zdrowego dziecka, ale super niusy :) odpoczywaj u rodziców choć chwilunię :)

kredko, wycałowałabym cię, jakbyś była bliżej, takiej koszuli jak ta na ramiączkach szukałam!!! Tylko tak się zastanawiam, jak ja mam 164 cm i drobne piersi, to czy XL nie bedzie na mnie jakieś za duże? Jak myślisz?

Dziewczyny, fotelik kupiłam. MAM Z GŁOWY, uffff :) wstawiłam go w folii do piwnicy, nie pachnie żadną chemią, ani niczym, niech sobie czeka tam spokojnie :) I był czerwony , jak chciałam :) Ujęła mnie funkcja kołyski/bujania, na przystankach w podróży, że można nim lulać, no i opcja rozłożenia na dość płasko. Cieszę się :)

Teraz po tych wojażach sklepowych odpoczywam godzinkę i lecę do tego gina pomału..

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej!

Kredka, koszule bardzo fajne, tą z motylkami miałam brać ale zobaczyłam, że rozpina się na guziczki a ja szukałam tylko takich na napy - żeby rozpiąć i zapiąć jedną ręką. Babcina? E tam, śliczne motylki. Mam nadzieję, że inhalacje pomagają 😘.

Snowflake, a wiesz że moja mała bezimienna Królewna chyba wczoraj też obrocik wykonała? Serio 😁. Wcześniej była ułożona identycznie jak Jagoda - poprzecznie, główka z lewej strony brzucha, kopniaki głównie po prawej na wysokości wątroby. A wczoraj poczułam taki dziwny bardzo bolesny nieskoordynowany ruch i kopniaki czuję wyżej i bardziej na środku.

Edit. Przed chwilą znowu salto i znowu dodaje kopniaki w starym miejscu. Może tak być? W sensie, że póki ma miejse może się tak kręcić? Pytam, bo Jagódka jak się położyła w 20 tygodniu na jednym boczku tak już została do końca i ja po prostu nie wiem nawet czy te moje odczucia to rzeczywiście to.

Endzi... Zabierz mnie ze sobą w te góry, please 😍😍😍.

Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2021, 11:24

• adu Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka, ok, to biorę ta 1 na pewno :D i może faktycznie wezmę XL, jak mówisz ze masz za kolano, ja mam tyle samo wzrostu.
    Snowflake, cudnie, ze maluch zdrowy!
    Annamaria, gratuluje zakupu, dobrze, ze juz z glowy!
    Jagodowa, chyba maja jeszcze czas temu nasze dzieci wiec jeszcze miejsce na salta jest.

Ok, mocz u mnie wszystko ok, leukocyty standardowo 19 gdzie u mnie norma do 11, crp norma do 5 a ja mam 7, ale piszą, że w ciąży do można się martwić jak jest 40. 🤣 wiex xhyba wszystko ok 🤷‍♀️ Jureo wizyta z szyjka, mam nadzieje, ze będzie ok. Dziewczyny na grupach piszą, że jak maja 3 cm to pessar, a ja mam taką od początku więc liczę ze się nie skróciła. :p

👧 07.2021
  • kredka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria wydaje mi się, że powinna być dobra no bo trzeba wziąć pod uwagę rosnący brzuch a ona nie jest jakoś specjalnie wyprofilowana pod ciążowe brzuchy. Ewentualnie będziesz musiała doszyć sobie guziczek przy dekoldzie. ;)
    I superancko, że kupiłaś fotelik i masz już z głowy!
    Ja się pochwałę, że też mam z głowy bo też kupiłam i jestem mega zadowolona. U nas padło jednak na Bugaboo Turtle.

Jagodowa już nawet nie o wzór chodzi ale ja się czuje jak babuszka w koszulach bo nigdy ich nie noszę i szczerze nienawidzę. 😂 tym bardziej nie chce mi się z nimi kombinować i szukać nowych bo już szału dostaje. Mam nadzieje tylko, że ta do porodu będzie jakaś w miarę i będę miała temat z głowy. Szlafrok mam jeszcze po pierwszym porodzie biały taki wafelkowy cienki więc na lipiec będzie idealny. Chce już pozbierać te graty, wyprać i się spakować, niech ta torba stoi i czeka na swoją kolej. 😅

adu lubi tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu normalnie nosze rozmiar 38/40. Zależy w co cycki zmieszczę. 😅 Koszule wzięłam XL i powiem Ci że jest jeszcze zapasu na cyce i na brzuch chociaż ostatnio mi go dość wywaliło także myślę, że będzie git.

Lekarz rodzinny mi mówił kiedyś, że w ciąży CRP może być podwyższone i nawet jak jest 10 to nie ma co panikować bo ja miałam wtedy ponad 8 jak z nią gadałam. A ostatnio przyczaiłam na wypisie ze szpitala że w dniu przyjęcia z covidem miałam właśnie ponad 40. 😳

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi koszulkami to ja też nie kombinowałam za bardzo. Dwie zreanimowałam po wcześniejszym karmieniu a dwie zupełnie gładkie, dłuższe dokupiłam teraz i z głowy. Ze stanikami to samo - dwa te co mam doprowadze do kultury i dwa dokupuję i starczy.
    Też już bym chciała się spakować. Tygodnie uciekają mi nieziemsko szybko, denerwuje mnie fakt że jeszcze wszystko w proszku...

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu moja szyjka też ma około 3 cm i dr mówi, że to ok. Najważniejsze żeby była twarda i zamknięta.

Jagodowa moja też ostatnio jakieś King fu w brzuchu uprawia. Oby jej się nie pomyślało głową do góry ustawić 😅

Kredka też myślałam o tej pierwszej. A powiedz - jak ten zamek rozpinasz to da się tylko jednego cyca mieć odkrytego? Bo on tak po skosie idzie jakoś i już mam wizję wszystkiego na wierzchu 🤔 🤭

Dziewczyny co do długości koszul - ja mam prawie 180 wzrostu, więc siłą rzeczy wszystko będzie krótkie 🥴 Będę udźce szlafrokiem zakrywać 🤷

Gratuluję kupna fotelików. Jeden z poważniejszych zakupów z głowy .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2021, 12:53

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🙂

Kredka tą koszule na ramiączkach też mam w koszyku i muszę sobie coś zakupić właśnie. No i szlafrok taki cienki też by mi się przydał bo nie mam. Mam dwa ale takie dość grube więc na lato to słabo. Fajnie wygląda też ta pierwsza niebieska 🙂 Jak się czujesz wgl? Lepiej trochę z tym kaszlem?

Adu jeżeli chodzi o długość szyjki to moja też ma od początku 3cm. Więc myślę że jak zostanie taka długość to raczej nic złego nas nie czeka. Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę ✊

Snowflake super wiadomości 🥰 Ahh kg malucha ale te dzieciaczki rosną nasze 😍 Cieszę się że wszystko dobrze jest niech tak już zostanie 🙂

Jagodowa chętnie bym Cię zabrała 🙂 A maluch ma pewnie jeszcze trochę miejsca więc pewnie fikolki tam nieźle kręci. Moja też lata z góry na dół i dyskoteki sobie urządza🤣 miejmy nadzieję że ładnie się przekręci główką w dół.

Powiem Wam że ja jakoś jak myśle o porodzie to się nie boję. Ale jak sobie pomyślę że miałabym mieć cesarkę to już zaczynam się lękać 🙈 Naturalny poród zniosę jak najbardziej a cesarki się boję 🙈

O właśnie takie pytanie Jagodowa, Sandrina, Lady i Snowflake u Was różnica między najmłodszymi będzie +-2 lata. Po jakim czasie zaczęłyście starać się o kolejnego malucha?

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ