Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny ile Wy skrobiecie ale to dobrze😁
Snowflake kilogram bobaska to już cos☺️ Super, że wszystko w porządku. Pytałaś jak z obostrzeniami dla przyjezdnych-no jeśli nas zatrzymają na granicy do kontroli, to bez testu będzie niby narzucona kwarantanna. Nie wiem jak to rzeczywiście wygląda ale ja też mogę rzec, że jadę do Czech😜 Auto mam na holenderskich tablicach, w Pl nie jestem zameldowana, więc jak mi udowodnią. Dwie przyjaciółki ostatnio jechały do Pl i kontroli nie miały ale nie wiem czy dla świętego spokoju nie zrobimy testów...
Endzi udanej majówki 😁 Będę wypatrywać fotek 😁 Co do starań o drugie, to zaczęliśmy jak skończyłam kpi, bo przez 15m. nawet okresu nie miałam. W październiku nie wyszło, w listopadzie biochem i w grudniu pykło😊 Zawsze chciałam małą różnicę wieku między rodzeństwem i marzy mi się już 3cie😂😂😂😂 ale nie wiem, czy zdążę...
Annamaria mam nadzieję, że dzięki tym regularnym posiłkom-cukier na czczo spadnie 🙂
Widziałam, że była mowa o expres ach do kawy 😊 Ja uwielbiam kawę i marzy mi się taki expres z prawdziwego zdarzenia a obecnie mam dolce gusto.
Mi się marzy poród SN w wodzie a cc się boję ale wiadomo, że jeśli jest taka potrzeba, to nic nie poradzimy. Mam jednak nadzieję, że uda mi się urodzić sn🙏🏻
Wy już jesteście tak wysoko z ciążą aż lekko zazdroszczę 😜 U mnie jak widać dopiero 22tc a mam tak ściśnięte narządy (zwłaszcza żołądek i jelita), że ledwo daję radę. Najeść do syta człowiek się nie może, basior jak dorodny balon-ja nie wiem co to będzie po 30tyg.😐
Córka była cały czas ułożona główkowo-ciekawe jak syn. Ja nie czuję, żeby się odwrócił, więc zapewne dalej głowkowo i uciska mi trochę na pęcherz ajjjjjjjj. Chciałabym już sierpień 😁😂
Kredka bardzo się cieszę, że trochę lepiej z samopoczuciem-obyś z dnia na dzień odzyskiwała siły. Ja też jestem niska (157) i lubię sukienki/spódnice, czy też koszule nocne zakrywające kolana.Nienawidzę swoich kolan-są obrzydliwe niestety...
No i się pogubiłam i nie wiem co miałam jeszcze pisać 🙈🙈🙈 -
Dzień dobry wszystkim ja już u chrześnicy ale ona sobie jeszcze słodko śpi 😉 Jeszcze się szwagier szykuje do pracy a szwagierka pojechała z młodsza do żłobka i do pracy. Także dzisiaj robię za nianie ale mnie coś na spanie bierze.
Pol nocy spać nie mogłam bo mnie tak te pachwiny bolą przy przekręcaniu się i chodzeniu tak samo 🤨 Coś czuję że ja będę na tej majówce siedzieć na dupce. Ewentualnie jakieś delikatne spacery. Nie dość że noga zdrętwiała to jeszcze czuje się jak by mnie przeleciało stado chlopow 🙈 loli ❤️A sexow nie było żadnych od dawna...
Meble już w garażu czekają sobie na lepsze czasy.
Dzisiaj mam jeszcze spotkanie z położną o 17:30 bodajże to może coś ciekawego powie. I od razu zapytam się o te pachwiny 🙈
Materacyki to chyba temat rzeka jest tak na prawdę. Ja to nie mam pojęcia co my wybierzemy. Ale jeszcze chwila czasu do zastanowienia się jest. Malowanie łóżeczka też przed nami 😉
Kredka cieszę się że już coraz lepiej z Tobą. Zbieraj siły kochana 😘
Widzę że przeróżne opcje starania były o kolejnego malucha. Zobaczymy jak to będzie u nas no i też wszystko zależy jaki będzie poród.Baśka 89 lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Hej dziewczyny 😘
Czytam Was i podziwiam właśnie jak macie tak mała różnice wieku pomiędzy dzieciakami. My też już gdzieś tam z tyłu głowy chcemy drugie w sumie ale ja nie wiem czy dam radę .. chciałabym popracować trochę ale jak tu pracować jak trzeba się już starać 🤣 ale niech no się urodzi ten młodzieniec wtedy zobaczymy. Choć bardzo bym chciała dla niego rodzeństwo ❤️ bo z jedynaka to wiecie co
Co do materacykow to właśnie czytam i niby polecają lateks pianka i jakas firmę Havea Baby ale nie wiem jakie są ceny bo na stronie nie ma.
Dziewczyny pytanko za 100 pktow jeszcze mamy na oku właśnie wózek x-landera ale on ma kubełkowe siedzisko w spacerówce .. nie wiem czy ono jest ok ? Tak sobie daliśmy te 2500 zł na wózek ale jak się wkurze to kupie za 3 tys i będzie taki do którego nie będę mieć wątpliwości .. normalnie im dalej w las tym gorzej ..
A i wiecie co jeszcze kupiłam na limango w promce ? Taki śpiworek 0-6 miesięcy do spania ❤️ za 8 dyszek. Więc już więc w czym moje dziecię będzie spało w łóżeczku. Fajny, bo z dołu ma odsuwane na zmianę pieluszki więc nie rzeba dzidzi budzić za bardzo
Adu skąd te majtochy masz pod sukienkę ja też mam ten sam problem i chce kupić sobie bo inaczej obetre udka strasznie. Miałaś super pomysł z tym
Adu co do szkoły rodzenia online to ja polecam mimo wszystko szkole rodzenia w nawet takiej formie. Jeśli chodzi o ćwiczenia to są takie sobie ale wykłady dają naprawdę dużo fajnej wiedzy ❤️ mój mąż ze mną siedzi tez i słucha i siedzimy i czasem się wzruszamy Ja "chodzę" na szkołę do instytutu matki i dziecka tam gdzie będę rodzić . Już jestem po kilku zajęciach. Jak to jest za darmo to dlaczego z tego nie skorzystać
Sandrina fajna ta torba właśnie u mnie w szpitalu powiedzieli jedna duża walizka na salę poporodowa (Tatuś z nią wchodzi na poród) i mniejsza torba na salę porodową (ciuszki dla mnie i dla malucha)
Ja za chwilę idę prasować bo się uzbierała sterta 🥴😱🤦 że też nie wymyślili jeszcze takiego sprzętu że wkładasz wykładasz i już wyprasowane 🤣
-
Monika, ja je noszę tez bez ciąży, a teraz kupilam ciążowe po prostu. https://julimex.pl/pl/p/Bermudy-Flexi-one-MAMA%2C-bezowe/1804
Co do wózka to niestety ja nie wiem ale wiem, że pewnie spacerówka i tak nie posłuży za bardzo. :p
Super z tym spiworkiem! Ja dziś na limango kupilam sobie sandałki crocsa. 😁
A Ty się już gdzieś tam zapisywałaś z góry do tego szpitala, jak to jest? 🤣
Endzi, nic nie mów o tym spaniu, mi się nawet komentować tego nie xhce u mnie ehhh..
Lady Dior, zleci szybko, to leci niewiadomo kiedy 😁
Sandrina, fajny pomysł z torba.
Ja wezmę xhyba moja walizkę na kółkach plus jakas mniwjsza torbę sportową dla małej. Chyba że wszystko wsadze w moja.
Jak dobrze pójdzie to mój mąż się będzie szczepił na początku maja, qiec może to xos da jeśli chodzi o kwestie wspólnych porodów.Monika87 lubi tę wiadomość
👧 07.2021 -
Hej! ☺️
Ja to pisałam już wiele razy ale będę powtarzać na amen- podziwiam mamy, które mają tak małą różnice wieku między dzieciaczkami! Dla mnie jesteście superbohaterki! Bo ogarnianie malucha w domu będąc w ciąży na pewno nie jest łatwe a później dwójka małych dzieci w domu w czasie połogu to też mega wyzwanie! Także uwielbiam was kobiety i podziwiam z całego serca! 💪🏻😍
Sandrina ja się dałam namówić na materac kokos-gryka... Jezuuuuusie! Dbałam żeby nie było żadnych przecieków, w mieszkaniu nie było wilgoci a się okazało że coś się tam zalęgło 😳 i w minucie lądował na śmietniku! A wcale nie był tani j używaliśmy go tylko 3 miesiące! Nigdy więcej! Fuuuuuuj!
Endzi nawet jakbyś nie dawała rady z dłuższymi spacerami to i tak fajnie zmienić otoczenie i miejsce na parę dni. Mam nadzieje że nawet to da Ci pozytywnego kopniaka i naładuje dobrą energią. ☺️
Monika87 ja też mam wózek z kubełkowym siedzeniem w spacerówce. Ogólnie jak ze wszystkim możesz znaleźć opinie że super bo dobre dla kręgosłupa dziecka a stronę dalej że gówno i do niczego się nie nadaje. Jak byłam z małym u fizjo jak miał problemy z siadaniem to pytała właśnie czy mamy kubełek w spacerówce bo ona rekomenduje ale wtedy nie mieliśmy.
Aaaa No i przyszła mi ostatnia koszula- ta najważniejsza do porodu! 😂
Ogólnie to nie doczytałam w opisie aukcji ale to nie bawełna tylko wiskoza z dodatkiem elastyny. Gdyby nie materiał to jest po prostu super! Mogłaby być krótsza troszkę bo jest mi za kolano ale ja jestem krasnal więc nie ma co. Kolor ma piękny taki malinowy, napy wydają się być porządne i dobrze trzymać. Kieszonki sztos, będą na szminkę czy jakieś chusteczki, albo snickersa 🤣🤣🤣🤣
Tak myślałam czy nie będzie ciepło w tym materiale ale przypomniało mi się że mam taką sukienkę na lato i bardzo ją lubię. Plusem tego materiału jest to że się nie gniecie tak brzydko jak bawełna i fajnie tak leżąco układa. A co do pocenia to stwierdziłam, że i tak się upocę jak mops przy porodzie więc mam to w nosie i ją zostawiam. Mam XL i jest super bo na cyckach się nie opina mega i ma jeszcze sporo miejsca na brzuch więc mogę śmiało wcinać i rosnąć. 😄
Także ja z koszulami jestem załatwiona! Huuuura! W ogóle to moja część wyprawki szpitalnej jest już zdaje się gotowa, tylko poprać i zapakować. 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2021, 17:48
Monika87, Lady_Dior lubią tę wiadomość
-
adu wrote:Kredka, ta koszula jest świetna! Te kieszenie! 😍 dla linka 😁
Bierzcie i korzystajcie z tego wszyscy! 😄
https://allegro.pl/oferta/koszula-do-porodu-i-karmienia-1029-9480967808?fromVariant=8717946473Snowflake, Monika87 lubią tę wiadomość
-
adu wrote:Kredka, właśnie chciałam zamówić biustonosze, ale są za 129 teraz niby, więc po promocji 110 także poczekam aż wrócą do ceny 99 :p
Faktycznie! 😳😳😳
O jakie dziady... ja brałam po 99 zł... ale zalecieli w kulki!
Wstyd! Powinny być za 85 zł dlatego napisałam bo wiem, że się nad nimi zastanawiałaś a dobre i pare zł mniej a tu takie coś. 🙄 -
kredka, koszula do porodu kupiona, ta z kieszeniami ofkors i druga czarna, ta na ramiączkach też. No to mam z głowy Dziekuję za polecenie!
Nie zapisałam, teraz będę musiała cofać się iks stron, któraś z was kupiła takie śliczne staniki do karmienia chyba szary z koronką u góry? Coś mi się tak zapamiętało.. Jak kojarzycie, rzućcie proszę nazwą sklepu..
No i tyle posiedziałam przed kompem, dopiero co wróciłam z jogi, i już muszę lecieć do żłobka!
chociaż pogodę mamy piękną, to aż się chcekredka lubi tę wiadomość
-
Kocham Was dziewczyny jesteście skarbnica wiedzy i internetów !!! ❤️
Przerwa w prasowaniu, została mi jedna koszula ! Netflix się grzeje jak prasuje 🤣
Kredzia dzięki za info dot. Kubełkowego siedziska no właśnie na jednych piszą że ok na drugich, że niedobre ... Zglupieć idzie ....kredka lubi tę wiadomość
-
Annamaria czy to o tych stanikach mówisz?
Jeśli o tych to HM jest tak genialny, że zrobił super promkę -15% i Adu pisze, że dziady podniosły ich cenę do 129 zł a przed promką były po 99 zł. 🙄
Monika87 ja się przekonałam do tych kubełkowych po tym właśnie jak mój mały tak siedział dziwnie i mi ciągle zjeżdżał w normalnej spacerówce. Poza tym gadałam wtedy z tą babeczką fizjo i innymi mamami, które miały kubełki i zdecydowałam, że biorę. A nad jakim modelem xlandera myślisz? ☺️ -
Kredka myśleliśmy o x-pulse z normalnym siedziskiem w spacerówce ale Pan że sklepu w niedzielę doradził nam że lepszą opcja jest x-cite właśnie w tym kubełkowym siedziskiem i lepsza opcja składania tej spacerówki. Faktycznie jak nam pokazał to jest różnica w składaniu a cena ta sama więc rozważamy.
Moja koleżanka ma Mutsy Nio czy jakoś tak i tam też widzę w spacerówce kubełkowe siedzisko ale jeszcze jej nie pytałam. Tylko że ten Mutsy jest droższy o 5 stówek a wygląda podobnie jak X-lander x-cite.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2021, 14:46
-
Adu niechcący pominęłam Twoje pytanie co do szpitala.
Jestem na tej grupie na fb Hallo gdzie rodzić Warszawa i tam dużo czytałam, czytałam dziewczyny dzieliły się swoimi opiniami i mam kumpele która rodziła w styczniu w Instytucie. Duzo mi opowiedziała i polecała ogólnie też szpital.
Na stronie rodzić po ludzku w sumie jest na 3 chyba miejscu bo prym wiedzie Żelazna ale stwierdziłam, że spróbuję tam no i też umówiłam się tam na opiekę prywatnej położnej, która również polecały dziewczyny z tej grupy.
Oczywiście mam plan B w razie co gdyby tam mnie nie przyjęli jednak i to może szpital św. Rodziny na Madalińskiego. Zobaczymy jak będzie -
Hej dziewczyny ☺️
Dzisiaj jakoś dziwnie czuję się rewelacyjnie 😁 mam dużo siły ale młody też jakiś spokojniejszy,mniej się rusza ale rusza.Moze znów ma te swoje cichsze dni 🤔 ja to nazywam skokiem rozwojowym heheh 😅
Wczoraj bolało trochę spojenie i ogolnie pobolewa ale niema źle co nie zmienia faktu że nie omieszkam powiedzieć o tym ginowi jutro bo mam wizytę.
Kurde zapytam Go o wagę młodego 🤔 ciekawe czy udzieli mi tej informacji.
Koszula do porodu już w obserwowanych 😅
Jutro również koło 9 ma przyjechać kanapa takze trzeba ogarnąć miejsce dzisiaj na nia.
Fajnie że chociaż pogoda znośna i jutro nie muszę ubierać się jak na cebulkę dj lekarza 😁😁😁
Dowiem się w końcu co z tym moim cukrem.
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Basiu, to czekamy jutro na twojego gina, co z tym cukrem! Dawaj znać koniecznie!
kredko, chyba te, ale nie wiem czemu kojarzył mi się jakiś szary stanik z czarną koronką, kurcze nie wiem..
Tylko tyle kasy wydałam w tym miesiacu na pierdoły do szpitala i ten fotelik, że na razie włączam tryb oszczędny. Kupiłam dwa nowe staniki na Vinted z metkami, i jeden używany. Czarny w kropki, czerwony w kropeczki z koronką, i pudrowy róż z koronką - wszystkie do karmienia.
i ten, pdobno nietrafiony rozmiar, bez metki już, więc sprzedawany jako używany
normalnie czuję się, jakbym siedząc przed kompem była na chwilę w lumpku Za wszystkie zapłaciłam 70 zł, zobaczymy jak przyjdą, może jak trafiłam z rozmiarówką, to wystarczy
Monika, ja nigdy nie miałam kubełkowego wózka, nic nie wiem z doświadczenia..Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2021, 18:49
-
Ale się rozpisałyście 🙈 człowiek nie nadąża 🙃
Ja dzisiaj jakaś padnięta jestem pewnie przez tą ciężka noc...
Na szkole rodzenia miałam dzisiaj zajęcia z pielęgnacji i kąpieli malucha. Całkiem spoko tłumaczyła położna ale jak powiedziała o emolientach że można sobie o tak o dodać do kąpieli to tak się zastanawiałam co ona gada 🙈
No ja nie jestem jakimś specjalista tym bardziej że to moje pierwsze dziecko. No ale o tym żeby je stosować przy problematycznej skurze dopiero to nawet ja to wiem. A jak przychodzą takie młodziutkie dziewczyny które będą miały taką szkołę to one wezmą i kupią te emolienty dla zdrowego malucha 😁
No i w czerwcu będziemy mogli się z mężem zaszczepić. I na wizycie będę się pytała mojej Pani dr czy po szczepieniu będą wpuszczać partnerów do szpitala np. Już nawet nie mówię o samym porodzie bo on nie za bardzo chce przy nim być ale sam fakt że mógłby mi towarzyszyć przed i później byłoby dla mnie super opcją 🙂 No i jak to stwierdził że fajnie byłoby zobaczyć od razu co zmajstrował 🤣
Annamaria z wydatkami doskonale Cię rozumiem. Ja w tym miesiącu kupiłam kilka pierdół i jeszcze odłożyłam trochę kasy na wyjazd plus do mebli się dołożyłam. Bo kupiliśmy jednak za gotówkę. Więc też jeszcze po powrocie jakieś zakupy trzeba będzie zrobić a 10 mam wizytę mam nadzieję że wypłata będzie rano.💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Kredko, o kurde. Mówił na jak długo?
Tzn czy miał na myśli założenie pessara, obserwacja i do domu? Czy on chce cie położyć na długo? Bo tak myślę i kminię, czy nie do samego końca....?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2021, 21:16