X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie kredka, znowu szpital 🤦
    Ale dobrze, ze miałaś tą wizytę i udało się wyłapać skracającą szyjkę - oby dla bezpieczeństwa ci jakiś szew czy pessar założyli. 2,5 cm to na szczęście jeszcze kawał szyjki, więc będą mogli coś profilaktycznie zadziałać!!
    A mała to już kawał bobasa 😍

Bardzo trzymam kciuki żebyś jak najkrócej była w szpitalu 😘😘😘

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredeczko, wiadomo, szpital to nie dom, i pewnie jesteś smutna.. ale ty chyba wyprawkę masz już no nie?

Będziesz z nami pisać sobie, może jakoś nie będzie źle.. No jak liczę mocno na ten pessar, ze cie puszcza jednak po tygodniu np..

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredzia o nie :( znów szpital :( ale jeśli to ma pomóc to lepiej może zeby tam poleżeć, ewentualnie tak jak dziewczyny piszą założą ten pessar i może będzie lepiej.
    Dobrze, że z kruszyna wszytsko ok i że rośnie ❤️

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówił, że ewidentnie się skraca bo po atakach kaszlu strasznie mi twardnieje brzuch a biorę dużo magnezu i luteinę cały czas 2 razy dziennie i on się boi mnie puścić do domu i wolałby żebym jednak pojechała do szpitala ze skierowaniem żeby to sprawdzili, może zostawili na obserwacje a jak coś to założyli szew. No nic, zobaczymy co powiedzą. Może mnie w ogóle nie przyjmą.
    A właśnie dziś pisałam, że mam już prawie wszystko dla siebie, tylko poprać i spakować.

Powiem Wam, że nawet już się nie denerwuje bo nie mam na to siły. Będzie co ma być.

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka, noo, oszuściki z tymi biustonoszami, dlatego poczekam :)

Annamaria, o jaki fajny lumpek online :D mi z vinted przuszla sukienka ciazowa z hm jeansowa za 35 zł, ideolo 😊

Monika, aaa rozumiem z tym szpitalem. Ja musze wybrać jakas alternatywę, w razie wu. Najbliżej Solca to chyba Madalińskiego tez jest. Mualam tam w 2018 usuwanego polipa, no było ok. Ale w sumie równie blisko jest Szpital Orłowskiego i tam było lepiej.. a patrze na mapie, że nawet bliżej. IMiD rez niedaleko :D do wyboru do koloru hahahaha

Baśka, dobrze, ze taki przypływ energii u Ciebie :)

Kredka, o nie, doczytałam o szpitalu! Eh kochana, mam nadzieję, że to tylko chwilowe, może faktycznie ten szew Ci założą.. Kurcze, racja, jak kaszlesz to tak się człowiek spina.. ehhh biedluko Ty nasza, trzymaj się tam!

Ja już oficjalnie na zwolenieniu:) wizyta ok, słuchaliśmy serduszka, szyjka nadal 3 cm. Lekarz zaleca szczepienie w ciąży jest będę miała taka możliwość.

Dobrze, ze zapisałam się prywatnie na te prenatalne, bo okazuje się, że w medixover usg 28-32 to jest już zwykle.. 🙄 więc przynajmniej dokładnie mnie przebadają tutaj prywatnie.

U nas już dziś malowanko będzie, wczoraj zamowilam łóżeczko - dobrze, że to zrobilam, bo okazuje sie, ze miesiąc czekania.
    Tp kupiliśmy, wahałam się pomiędzy bialo-drewnianym, ale stwierdziliśmy, że będzie biale a dodatkowo drewniane. :)https://projectbyalice.eu/meble/lozeczko-60x120-z-szuflada-bialy-dominik?gclid=CjwKCAjwj6SEBhAOEiwAvFRuKGG8kuumAGk_qbY7uwCo-2FAwWCjD1_R9j2AtD10idhs8aK1jnc7cBoC6CoQAvD_BwE

👧 07.2021
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:15

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo !
    Ja dziś od 4:30 nie śpię - chyba że stresu przed tym wszystkim.
    Teraz już jestem w przychodni wypiłam glukozę 🥴 miały swoją cytrynowa ❤️ słodka bardzo ale do wypicia/przeżycia :)
    Ale przeraziłam się tym, że glukometrem mi zmierzyła i mam 102 😭😭😭😭 czyli cukrzyca murowana 😭😭😭😭

Teraz siedzę i czekam do 9. Oby tylko słabo mi się nie zrobiło. A głodna jestem jak pies 🐶🥺

Adu piękne łóżeczko 💙 my takiego też szukamy z szufladą żeby zagospodarować miejsce.
    Nooo tych szpitalu blisko siebie w sumie jest pełno więc w razie co mozna pojeździć oby tylko się poród w samochodzie nie zaczął 🤣🤣

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, ojć, to wysoki ten cukier! Kurde.

kredko, daj znać nam co i jak ,czy cię przyjęli, co lekarz na wstępie mówił... :/

adu, piękne to łóżeczko, proste, ale zgrabne z tymi wycięciami w szufladzie :) Podoba mi się :)

Z tych moich nocnych bóli, kłuć i pieczenia po boku, wczoraj zaczęło mnie boleć chwilę po tym jak się położyłam już :/ wzięłam od razu Nospę, bo aż się przestraszyłam. Albo się za bardzo porozciągałam na jodze, albo mam fatalne łóżko, albo to po prostu dziecko uciska na coś, no serio nie wiem.

Od rana wszystko ok. Wyczaiłam lampę podłogową taniutką, żeby postawić przy fotelu do karmienia, ale była w zapowiedziach dopiero, idę po herbatkę i zaraz lecę do kompa ją namierzać, czy już jest :)

A jak u was dziewczyny poranek? Niby miało lać, a całkiem ładny dzień dziś :)

Snowflake, o której Piernik wstał? :)

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, o kurde jak z palca taka, ro juz na pewno murowana :( właśnie ja się uparłam na lozeczko z szufladą, żeby ram powkładać chusteczki czy pampersy, czy pościel.. Ja uwielbiam wszelkie miejsca do włożenia rzeczy 🤣 a w Ikea niestety nie ma łóżeczek z szufladami, prócz jednego które jest piękne ale potwornie drogie 🤷‍♀️

Snowflake, Ty zawsze rano na posterunku jak i ja 😁😅

Annamaria, kurcze, ale masz się z tymi bólami:/
    Fajny pomysł taka lampa!

Snowflake lubi tę wiadomość

👧 07.2021
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka jesteś dzielna najważniejsze że z małą wszystko dobrze. A szyjka no to niestety przypadłość ciężarnych taka. Miejmy nadzieję że długo nie będą Cię trzymać w tym szpitalu.

Monika trzymam kciuki za pozytywne wyniki z krwi. Miejmy nadzieję że cukrzycy nie będzie.

Annamaria fajny pomysł z tą lampą powiem Ci. W sumie przydatna rzecz. Co do bólów to właśnie powiem Ci ze mi po tym rozciąganiu się na jodze tez się tak zaczęło. Ale teraz już nie ćwiczę i dalej są bóle więc nie wiem czy to przez to było...

Miłego dnia wszystkim życzę ja lecę jeść śniadanie i pakować się dalej. No i ogarnąć trochę w domku jeszcze. Zyby jak wrócimy było w miarę czysto 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2021, 09:30

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    My też rano dziś wstaliśmy, bo mały miał szczepienie. Teraz padł i ja chyba też oko przymknę😒
    Miłego dnia dziewczyny, trzymajcie się zdrowo 😘

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake, a weź nic nie mów z tymi warzywami.. Ja i mój M i najstarszy syn jesteśmy wege od dawna, jeden młodszy czasem je mięso, czasem nie, ale warzyw i ciekawej naprawdę różnorodnej kuchni u nas nie brakuje, a i tak dla dwójki dzieci niektóre warzywa są TRUJĄCE i obrzydliwe...! Nie jesteś sama!
    No wszystkiego probówałam. Ignaś, ten 4 klasista, jadłby najchętniej tylko jajka, kotlety z piersi kurczaka i smażonego łososia, z warzyw toleruje surówkę z jabłka i marchewki, mógłby jeść codziennie, ziemniaki, pomidory, ogórki i fasolkę szparagową.. Z kolei z rosołku marchew już wyławia, bo jest BLE. No i co mu zrobię, nic.

Lekcja pokory taka, liczę na to, że mu przejdzie moze do 18-tki.... ;)

kredeczko i jak tam u ciebie?

Sandrina, zazdro drzemki!!

Co do lampki, to lampa z Ikei, i dupa, nadal nie mają jej na magazynie, jest aż taką nowością od kilku tygodni, że aż nie można jej kupić. To po co ja sie pytam, można dodać ją do koszyka? Jak i tak przy końcówce zamówienia ją wywala, bo stan: 0 produktów. Grrrrr.

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. 😘
    No mnie jednak przytrzymali. Mówią, że szyjka dziś podczas badania 3 cm (wczoraj była 2.5) ale mówią że przy takich napadach kaszlu może tak być, że ona się skraca chwilami i że zostawią mnie na obserwacji żeby się nic nie zadziało. Plus taki że jest uformowana i zamknięta. Na ktg nic niepokojącego się nie pisze, z małą ok wiec leżymy i czekamy.
    Oczywiście już dwóch lekarzy i dwie położne mnie skojarzyło „aaaa to pani ostatnio u nas leżała w tej izolatce” 😅

Snowflake lubi tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka, czyli jest w miarę ok, ale trzeba kontrolować. No dobrze, najważniejsze, żeby wszystko z wami było dobrze :)

Przyszły mi koszule, są super, najmniej podoba mi się ta na ramiaczka, ma wielki dekolt. :P ale ogólnie super, ta z suwakiem bajka.
    Pokoj Nadii pomalowany, wyschnie to umyje podłogę, okno i będzie czekał na mebelki, tzn na komode i potem łóżeczko 😊

Snowflake, Annamaria, Monika87, kredka, Endzi lubią tę wiadomość

👧 07.2021
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu, super :) zadowolona jesteś z kolory farby po położeniu?

kredko, łeee, to coś mi się wydaje, że nie poleżysz tam super długo :)

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria, bardzo! Mieliśmy na początku wziąć inny i cieszę się, że wzięliśmy ten :) jest jaśniutko, cudnie 😊 Zamowie zasłony, wybrałam dywan, zamowilam rolety. Powoli dk przodu :)

Nie wiem czy nie będzie za różowo jeśli wezmę różowe zaslony, czy może tych zasłon nie wziąć miętowych/turkusowych.. dywan taki bym chciqla:
    https://allegro.pl/oferta/dywan-lazur-160x220-mlodziezowy-fryz-dzieci-v73l-9666207553

Takie będą obrazki: https://allegro.pl/oferta/zestaw-3-plakatow-obrazkow-a3-kroliczki-rozowe-9694540619

👧 07.2021
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie odcięło po krzywej, jak wróciłam to położyłam się spać. Godzine temu się ogarnęłam żeby zrobić coś na obiad.

Noo już sobie patrzę w necie jadłospisy na cukrzycę 😭 malinowe chmurki żegnajcie 🤣 a najbardziej mi żal lodów ... 😭 No ale cóż..

Snowflake hormony nadal działają ja czasem tez tak mam - zły dzień niewidomo czemu 😘

AnnaMaria zazdroszczę tej różnorodnosci wege. Ja odkąd nie mam smaku i zapachu (albo jest zaburzony) nie jem mięsa prawie w ogóle (śmierdzi mi przeokrutnie) i dumam myślę co jeść :( czasem już mi się coś mega nudzi. Skąd bierzesz jakieś przepisy ? Może bym podpatrzyła coś ?

Kredka ufff dobrze że tylko obserwacja i myślę że zaraz puszcza Cię do domku :) i teraz szpital to już niech będzie tylko przy porodzie najwczesniej 37 tydzień :)

Adu śliczny dywanik i te obłędne obrazki z króliczkami ale będzie przepięknie miała Wasza królewna ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2021, 17:08

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu super, że malowanie ogarnięte!
    Koniecznie się pochwał efektem końcowym. ☺️

Badał mnie ordynator i mówi, że conajmniej trzy dni obserwacji zrobimy a potem będziemy decydować czy do domu czy trza działać z jakimś szwem czy coś. Mam nadzieje że będzie git i będę mogła spadać stąd do poniedziałku.

Ogólnie to nawet nie jestem już wkurzona ani nic tylko jest mi najzwyczajniej w świecie przykro, że ciągle coś się dzieje. Dodatkowo mój starszak miał urodziny jak leżałam z covidem i byli na kwarantannie więc odwołaliśmy jego imprezę urodzinową. We wtorek zdecydowaliśmy, że zrobimy mu obiecaną imprezę w sobotę. Mały zadzwonił do babci z zaproszeniem, do mojej siostry i szwagra żeby ich zaprosić, zamówiłam mu dekoracje i balony i znów klops... 🤦🏻‍♀️
    Biedne to moje dziecko.

klz9jw4z9obz7e1d.png
‹‹ 313 314 315 316 317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ