X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.Cukrzycy niemam.Wyniki dobre.Powiedzial że Dorian jest duzy ale nienpow ile ma i ile wazy.
    Następna wizyta 20.05
    A 19.05 mam ||| prenatalne

kredka, sandrina22, Monika87, Snowflake, Lady_Dior lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka a jakie miałaś pomiary z krzywej ? Pytam z ciekawości żeby ewentualnie porównać to do siebie potem.
    Dobrze, że z synkiem dobrze 💙

Kredka ale niefart :( znowu będziecie musieli przełożyć :(

Edit: Przyszły mi wyniki no i chyba nie mam cukrzycy

b754f84845ed.jpg

Tylko dziwi mnie różnica z palca a z krwi na czczo 😱 102 a 90,80 to różnica dla mnie kolosalna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2021, 19:17

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika87 wrote:
    Baśka a jakie miałaś pomiary z krzywej ? Pytam z ciekawości żeby ewentualnie porównać to do siebie potem.
    Dobrze, że z synkiem dobrze 💙

Kredka ale niefart :( znowu będziecie musieli przełożyć :(

Już podaje 😁
    Na czczo : 84,80
    Po 1 godzinie : 92,20
    Po 2 godzinach : 105,50

Proszę ☺️

Kredziu kochana 3maj się tam cieplutko ❤️ oby Cię po 3 dniach wypuścili ☺️ ściskam mocno 😍❤️

Monika87 lubi tę wiadomość

• Monika87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Basiu :)
    ooo to Ty masz jeszcze mniejsze niż ja ale ja też mieszczę się w normach jak czytałam na internetach :)

Baśka 89 lubi tę wiadomość

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:15

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka super, że wszystko ok i cukrzycy też nie ma. 😉

Monika No powiem Ci że różnica faktycznie duża. 😳

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika glukometry mają jakąś skalę błędu, nawet pomiary na dwóch różnych glukometrach w tym samym czasie mogą się różnić. Nie jest to zbyt precyzyjny sprzęt.

Super, że wasze wyniki ok. Jeden problem z głowy 😘

Basia a o spojeniu coś mówił?

Adu ciekawa jestem efektu końcowego.
    My będziemy dopiero za rok małej robić pokój, więc chętnie coś podpatrzę 😂

Kredka z tego co piszesz, to całkiem sensowne podejście mają w twoim szpitalu.

Annamaria ja jeszcze do Ciebie mam pytanie. Ty rodziłaś na Bielanach wszystkie dzieci?
    Bo tak mnie wątpliwości ostatnio ogarnęły i nie wiem czy gdzieś indziej nie jechać 🤔 Tu taki plus, że mam 5 min drogi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2021, 21:04

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredko ojjjj Ty to się biedna na stresujesz w tej ciąży ehh.. No ale grunt, żeby wszystko było dobrze i jeśli mus to mus. Mam nadzieję, że szyjka będzie dalej te 3cm i będą mogli Cię wypuścić do domu😘

Dziewczyny cieszę się, że nie macie cukrzycy 😊 Ja kiedyś z ciekawości w labo sobie sprawdziłam cukier glukometrem i miałam ponad 90 a z krwi żylnej niecałe 80, więc różnica duża ale właśnie glukometry mają jakąś skalę błędu.

My nadal nie mamy imienia-nawet nie szukamy, bo czytam całe księgi imion i nic mnie nie "jara" Naprawdę nie wiem co to będzie 😐

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDior nasza też bezimienna. Aż mój dr ostatnio się śmiał, że mała dopóki jej nie nazwiemy nie zapozuje do zdjęcia 😂

Lady_Dior lubi tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:

My nadal nie mamy imienia-nawet nie szukamy, bo czytam całe księgi imion i nic mnie nie "jara" Naprawdę nie wiem co to będzie 😐

Lady Dior, moja rówieśniczko ciążowa - piona! U mnie podobnie.. Na początku podobała mi się Samia, Maja.. a potem trochę też Basia, bo kojarzy mi się bardzo ciepło z uwielbianymi i czytanymi przez nas ksiażeczkami dla dzieci:

basia-i-nowy-braciszek-b-iext67439846.jpg

ale sama nie wiem.. może jeszcze coś wymyślę... póki co Basia jest u mnie awaryjnie na pierwszym miejscu, ale się zobaczy.

sandrina, ty z okolic Torunia jesteś??!!! I nic nie mówisz??? :)

Tak, wszystkich rodziłam na bielanach. Trafiałam na fajne położne, zadowolona jestem z porodówki po tamtym niedawnym remoncie, te ich kosmiczne fotele do rodzenia są mega. Mam same dobre wspomnienia.. choć nie wiem, czy to nie przez to też, że ja mam raczej szybkie i mało bolesne porody..

A ty rodziłaś tam, jak ci było? Pisz :)

Odebrałam klapki do szpitala z Aliexpress, te czarne króliczki i z serialem Friends - Friendsowe niestety za małe, chyba się załamię.. Śliczne, ładnie nawet pachną jak guma do żucia, a rozmiar jest jednak bardziej 37 niż 38 buuuu. Za to króliczki super!!!

Lady_Dior lubi tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I update koszulowy.

Przyszła ta bordowa z kieszeniami za 54 zł, jest fajna i mięciutka, ale nadaję ją dziś z powrotem paczkomatem, bo w rozmiarze M ... utonęłam.. Po porodzie w tej Mce zmieściłabym się dwukrotnie.

Zamawiam rozmiar S i będzie jeszcze miejsce na brzuch na bank, one są dość szerokie na całej długości :)

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Annamaria lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/2e8313e5c2ed4.jpg.html
    https://zapodaj.net/36b4e5fe9dccb.jpg.html

Wrzucam Wam dwie foteczki 🙂 jedna z domku od nas a druga po drodze serce od męża dla zmarłej żony.
    Dojechaliśmy wczoraj jakoś koło 21 dopiero 😉
    Dzisiaj trochę pada ale wybraliśmy się na przejażdżkę 🙂

Jak będzie coś ciekawego do sfotografowania to coś będę wrzucać.

Miłego dnia kochane Wam życzę 😘

Snowflake, kredka, sandrina22, Monika87, Annamaria, Baśka 89, Lady_Dior, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi ale klimat, czaaaad! 😍

Dziewczyny z bezimiennemu dzieciaczkami powiem Wam, że nie zazdroszczę. 😄 ta z pozoru błaha decyzja jest naprawdę trudna więc tym bardziej się cieszę, że u nas poszło to dość sprawnie. 😄

Snowflake gratuluje łupu. Macie dziewczyny talent do wyłapywania cudowności w lumpku, nie to co ja. 🤣

Życzę Wam spokojnej majówki, odpoczywajcie i się relaksujcie. 😘

Endzi lubi tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria toć Ci pisałam kiedyś że z Torunia jestem :p

Wiesz, ja przez cukrzycę byłam tydzień na patologii a potem wywoływanie. Plusy pobytu kończą się na tym, że wszyscy byli mili. I nadal utrzymuję, że miałam ogromne szczęście wyjść z tego szpitala z żywym dzieckiem. No i dlatego rozważam teraz Bydgoszcz 🤷 A byłam ciekawa, czy Ty za którymś razem miałaś jakieś wątpliwości gdzie rodzić.

Snowflake jak nic nie upolujesz do porodu, to się do mnie odezwij, bo może będę chciała swojej kółkowej się pozbyć 🤔

Endzi wypoczywaj!! Pogoda pogodą, ale nawet mimo deszczu zazdro wyrwania się z domu 😍

A i upatrzyliśmy sobie wózek dla dwójki - oyster max, stary jest zdecydowany a ja się waham bo 700 zł używany kosztuje🤔 O taki, tylko w innym kolorze:

8f5a154679a6.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2021, 12:31

Snowflake, Endzi lubią tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

My też mamy problem z imieniem niby w zanadrzu jest ten Piotr i Szymon ale jakoś nie usiedliśmy z mężem aby na 100% podjąć jakąś decyzje.
    Oczywiwcie moja propozycja to Szymon ale jak zerknelam w księgę imion to Piotr wygrywa z Szymonem i mam tu zgrzyt 🤣 mogłam nie czytać.

Endzi ale piękny widok mimo tej mgły, a w domku super klimat. Udanego pobytu zazdrość tysiąc ❤️

AnnaMaria poka te klapki - ja mam 36/37 jakbyś chciała je sprzedać to moze bym wzięła :) tylko muszę luknac jak wyglądają :) chyba że masz komu je oddać :)

Snowflake, Kredka udanego wekendziku dla Was też 😘

Ja dziś umyłam komodę i powkaldalam jeszcze nieuprane rzeczy dla synka.m, bo do tej pory w reklamówce były przechowywane 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2021, 12:40

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo 😁
    Niewiem co Wami kieruje nadanie dziecku i imienia Basia ale ja nie cierpię mojego imienia.
    Po pierwsze oklepane w moim roczniku po drugie jak słyszę w kolejnej reklamie Basia to szlak mnie trafia 🤬
    Baśka w reklamie Mediamarkt,Basia mąka,na sarny na Śląsku wola się Basia Basia Basia,każda krowa,koza,świnia i klacz na wsi to Baśka 🤦🤦🤦🤦🤦🤦 a zdrobnienia BAŚKA nie cierpię całym sercem...i każda Basia którą znam nie cierpi Baśka,Basieńko,Bacha....brrrr aż mnie oczepało.

Z imion tradycyjnych wolałabym Agnieszka,Klaudia,Ania,Emilka,Natalka,Maja ❤️
    Jak czytałam w księdze imion o imieniu Dorian to stwierdziłam że mam to gdzieś (powinien według znaczenia imienia być wredni,hamski,bez przyjaciół, odosobniony)bzduuuuryyyy!!!TO MY RODZICE WPAJAMY MU WARTOSCI I SZACUNEK ! Także mam gdzieś całe księgi imion 🤣😁😉

Zazdroszczę łupu lumpkowego Snowflake ❤️

ENDZI zazdroszczę wyjazdu i resetu ❤️ życzę pięknej pogody 👌👌👌❤️

Ja dzisiaj mam dziwny dzień...strasznie spać mi się chce...czekam na mojego aż wróci z pracy i się walne w kimono aż miło.
    Z lewej strony od dołu do wysokości pępka czuję jakieś choćby drętwienie brzucha 🤔 skóra jest taka jakby zdretwiala 🤔 miałam takie uczucie po wycięciu wyrostka,tak jakby zdretwiala tam było.Teraz niewiem co to może być 🤔 w każdym bądź razie brzusio troszkę boli na dole więc leżę non stop.

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka 89 wrote:
    Z lewej strony od dołu do wysokości pępka czuję jakieś choćby drętwienie brzucha 🤔 skóra jest taka jakby zdretwiala 🤔 miałam takie uczucie po wycięciu wyrostka,tak jakby zdretwiala tam było.Teraz niewiem co to może być 🤔 w każdym bądź razie brzusio troszkę boli na dole więc leżę non stop.

Baska, to leż, bo mi to skurczowo pachnie.. Drętwienie i jakiś ból - to w moim odczuciu coś jak twardnienie brzucha, czyli skurcz macicy. Delikatny pewnie u ciebie, ale jednak. A jak leżysz, to jest lepiej, robi się brzuch mięciutki i normalny?

Snowflake, o nieee... gorączka u dzieci to zawsze u mnie napięcie level hard. Od razu radość z weekendu pryska :/ kciuki, żeby obudziła się bez! A łup lumpkowy, no szacun! Poka! :)

Monia, obfocę klapki, jeszcze koleżankom powysłałam mmsem foty, niech się zdecydują, może ktoś stacjonarnie weźmie :) jak nie, dam znać od razu :)

Endzi, ale masz FAJOWO!! Korzystaj za nas wszystkie tu :)

sandrina, no co ty gadasz! To ja musiałam jakieś strony w wątku pominąć wtedy! A nie chcesz na naszą jogę ciążową przyjść kiedyś? Na Winnicy jest :)

Co do wózka, fajny, ale powiedz - czy można obrócić spacerówkę tyłem do gondoli? Wiesz, przodem do kierunku jazdy? Używałam kiedyś wozka podwójnego w tym układzie i powiem ci, że każdy piach z machajacych nóżek po placu zabaw, czy błotko - wszystko leci prosto do gondolki na maluszka... Jak się da obrócić, to lepiej, bo jak nie , to może szukałabym czegoś dalej. I jak mozesz, przymierzcie się do niego przed kupnem na żywo, czy nie będziesz kopać w gondolę, czy się wygodnie prowadzi. No chyba, że on ma teleskopową rączkę od wózka i może być dłuższa niż na zdjeciu?

Monika87, Baśka 89 lubią tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu mam chwilę czasu aby do Was napisać 😉

Snowflake fajny ten Twój łup lumpkowy. Fajna sprawa z taką bluzą 🙂

Co do imion to jakby nie fakt że u nas imię wybrane x lat temu to pewnie też byłby problem. A znaczenie imion to ja nie czytam tego nawet 😁 Tak jak Basia mówi wszystko tak na prawdę zależy od wychowania rodziców.

Basiu leż i wypoczywaj jak Cię boli. Ja też w wolnych chwilach się kładę od razu bo boli mnie krocze. Chodzę jak kaczka jakaś 🙈 ale to jak za długo siedzę to tak mi się robi 😔

Klimat w domku bardzo fajny. A jak się wchodzi to zapach taki jak u pradziadków kiedyś.. Ogólnie cieszę się że pojechaliśmy bo takie wybycie z domu juz jest czymś super ❤️

https://zapodaj.net/9f159c667f69c.jpg.html
    A tu przyłapani jak mąż mi robił kilka zdjęć brzuszkowy j 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2021, 17:32

Snowflake, Annamaria, sandrina22, Lady_Dior, Monika87 lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ