Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagodowa Mama wrote:Lady, my imienia też nie mamy i na razie nawet propozycji sensownych brak... 😔.
Jagodowa, LadyDior - podrzucam wam taką listę, jest sporo i chyba faktycznie najwięcej w jednym miejscu
https://akademiaporodu.pl/przed-porodem/imiona-meskie-imiona-dla-chlopcow/
ja przekopuję tę samą bazę tylko żeńską i .. jakoś póki co nic.. takze piona.
Lady, jakie ty masz śliczne włosy! Cudowne ja mam ciągle upięte w kok, rzadko rozpuszczam..Baśka 89, Lady_Dior lubią tę wiadomość
-
Endzi łap świeże powietrze, ciesz oczy pięknymi widokami ale się nie przemęczaj zbytnio. 😉
Adu oby Nadia fiknęła zaraz do odpowiedniej pozycji bo czasem narzekamy na te kopy ale jak ich później nie czuć to strach. 😊
Annamaria upchasz jakoś, musisz skoro już je kupiłaś. 😄 Też się zastanawiałam nad takimi organicznymi właśnie ale finalnie wzięłam i wydają mi się spoko bo te belli miałam i tragedia dla mnie.
No ja dalej leżę. 🤷🏻♀️ Przed samym obchodem akurat byłam na wycieczce w kibelku i już brzuch jak skała, doktor podotykał i mówi że obserwujemy dalej. 🤷🏻♀️ Ktg miałam chwile temu i wszystko ok więc myślę, że może jutro lub poniedziałek jak będzie ok to wypełznę stąd.Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Annamaria tak są dwia siedziska spacerowe. Starszak to chyba mi nigdy na spacerze nie usnął 😅
Te podkłady najwyżej w woreczek strunowy przełożyć, to zajmą mniej miejsca niż kartonik.
Muszę je zobaczyć jak będę w sklepie kiedyś 🤔
Jagodowa a jak córcia? Bo coś Ci chyba popalić dawała ostatnio?
-
Dziewczyny, odebrałam z paczkomatu tę czarną na ramiączkach koszulę do szpitala co wklejałyście link. Jest boska i bardzo fajna, ale brzucha w 9 miesiącu moja M-ka na pewno nie pomiesci, ale do karmienia i na po porodzie, super. Dziękuję wam za inspirację, bo jak szukałam na Allegro to w ogóle jej nie widziałam!
sandrina, łeee, jak są 2 spacerówki to luz jak wam pasuje to już macie z głowy. Mi się podobają te najnowsze podwójne PhilTedsy szare, ale te ceny... trochę to jest. No nic, zostanę pewnie przy starym modelu.
I wiecie co..
Ta Basia, co mi przyszła na początku, nie wiem, czy przetrwa. Niby nic, ale wyłapałam jeszcze Lilkę, Liliana. Tak miękko i delikatnie brzmi. Fajne. No nic, szukam dalej. Przez to całe szperanie w spisach imion przypaliłam kapustę gotowaną na miękko, ochhhhh. Masakra. Nie wiem, czy się uratuje.
EDIT
i takie coś mnie korci!!! Do kosza wiklinowego na kółeczkach.. jakie słodkie!! I z muślinu ta pościel jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2021, 14:13
kredka, Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość
-
Mąż wygrzebał w genealogii jego rodziny babkę Helenę, której nigdy nie poznał i to była jego propozycja, ale ja jestem na nie. Jego rodzina ignoruje moją ciążę, udają, że nie widzą brzucha, nie pytają, nic.. Teściowa w ogóle bije rekordy nieprzyjemności, ale tu jestem przyzwyczajona, ona jawnie mnie niezbyt lubi od czasu urodzenia się pierwszego naszego dziecka, jak okazało się, że nie wszystko będziemy robić tak jak ona uważa, ubierać, karmić i w ogóle.. bo ona wie lepiej przecież. I miłe, naprawdę fajne stosunki prysły jak bańka bardzo szybko... ale to jest długa historia i ona jest w ogóle bardzo trudną osobą.
Mój M jest późną wpadką, często musiał o tym słuchać i wypominała mu wiele związanych z tym kwestii. Bardzo mi go żal, jako matka jest wobec niego bardzo... no niefajna
Reasumując - dlatego jak słyszę propozycje ze strony jego rodziny to... kurde.. od razu się spinam. To silniejsze ode mnie
-
Snowflake, co do propozycji dzieci spuśćmy kurtynę.. Mój nastolatek zaproponował Pryszczyllę. Tak. Serio.
Młodsi chcą ją nazwać Bumblebee, jak ten transformers, albo Too-Tiki, jak z Muminków.
Nie wiem, czy iść w ich AŻ TAK oryginalnym kierunku....kredka, Endzi, Lady_Dior lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Ja dziś znów w ferworze kuchennym,.wieczorem idziemy do moje siostry więc zrobiłam co ? Ciasto 🤣 Tartę cytrynową , wyszła obłędna ! I z moim brakiem smaku smakuje cudownie a co mowa z 😋
Rosół się gotuje a i kapustke młodą z koperkiem też przygotowałam
Dziewczyny piękne brzuszki ! Jakie z Was piękne babeczki Nie mogę się napatrzeć. Jak się ogarnę na wieczór to też wrzucę kawałek brzuszka i siebie bo teraz w dresie upaprana cała jestem 🥴😁
Endzi ale będziesz mieć piękną sesję brzuszkową w górach ! 😍
Kredka oby Cię szybko wypuścili 🤞
Adu przyszły mi te Bermudy co je polecałas ! Jezu jaki to jest genialny wynalazek ! Coś wspaniałego ! Dzięki za to bo męczyłam się strasznie obcierają te uda.
I jeśli chodzi o ruchy to też mam to samo ! Ten nasz syn to jest taki leniuszek, ze ojej. Mało się rusza a czasami cały dzień nic nie czuję a potem panikuje😱🥺 po czym na drugi dzień już więcej a potem znów cisza ! 🥴 Zwariować idzie.
-
Annamaria u nas miała być Lilka ale ostatecznie będzie Nelka. 😄 czy ja dobrze zrozumiałam, że Twoja teściowa wypomina Twojemu mężowi, że jest wpadką? Sorry ale co za baba, chyba wiedziała co robi. 🤦🏻♀️
Powiem Ci, że propozycje Twoich chłopaków sztosik, brałabym pod uwagę! 😂😂😂😂😂😂
Monika dawaj adres, wbijam do Ciebie pojeść. 😂 -
Kredka, obyś szybko wyszła. Ja mam tylko nadzieję, że za TO WSZYSTKO co Cię spotyka w tej ciąży, macierzyństwo będziesz miała w nagrodę bezproblemowe sielskie anielskie 😘. Należy Ci się!
Sandrina, dziękuję, że pytasz, no owszem jest ciut lepiej ze snem i jedzeniem ale za to pojawiły się napady takiej histerii i wymuszanie z rzucaniem się na podłogę, kopaniem... Czasem nawet nie wiadomo o co jej tak naprawdę chodzi 🤷.
Annamaria, znam akademię porodu, rzeczywiście wybór chyba największy. Szukam i szukam ale to co mi ewentualnie wpadnie w ucho to albo się źle mężowi kojarzy albo średnio pasuje do nazwiska albo zdrobnienie jakieś takie nie bardzo. Nawet siostra podrzuciła mi parę imion bo wie, że szukam - i takich tradycyjnych i takich ciut mniej popularnych ale dla siebie nie wypatrzyłam nic. Może Wam się przyda?
Dla miłośników imion z końcówką "Anna" - Julianna, Adrianna, Marianna. Oprócz tego Anastazja, Liwia, Lidia, Klara, Natalia, Rozalia, Matylda, Daria, Iga, Alicja. Ale mi z tego zestawienia nic do końca nie odpowiada...
Kiedyś dawno DAWNO temu miałam zajawkę na krótkie i zwięzłe imiona tak żeńskie jak i męskie i one nie są raczej zbyt popularne: Roma, Mira, wymieniona już Iga. Dla chłopca Bruno albo Wit. No ale...
Komuś doradzać jej zdecydowanie łatwiej niż samemu wybrać...
-
Anna Maria współczuję teściowej ! 😭 Co za kobieta no ale na szczęście z nią nie żyjesz ! Ufff..
Ja miałam na początku znajomości scysje z teściową ale chyba sobie potem poukładała w głowie, że nie chce dla jej syna źle ... Ja nie wiem co te teściowe takie wredne zazwyczaj !! 🤬 Ja nie chcę być wredna teściowa 😱
Kredka śmiało! Mogę podać adres 😁 starczy dla głodnej kobiety w ciąży 😘😘kredka lubi tę wiadomość
-
Snowflake wrote:Kredka, a masz jakieś miłe towarzystwo? Twoi Panowie jak sobie radzą? Dobrze, że jesteś pod obserwacją. Lepiej chuchać na zimne... A masz jeszcze kaszel?
Snowflake leży ze mną dziewczyna ale taka trochę mało gadatliwa. Przynajmniej dla mnie bo ja pierdoła jestem okrutna. 🤣 jakbym z Wami leżała to by była jazda. 😂😂😂
Moi panowie radzą sobie świetnie, młody stwierdził, że skoro mnie nie ma to się przeprowadza do taty do sypialni. 😂
Kaszel niestety nadal mam a to już miesiąc od pozytywnego testu. 🙄Snowflake lubi tę wiadomość
-
kredka wrote:czy ja dobrze zrozumiałam, że Twoja teściowa wypomina Twojemu mężowi, że jest wpadką? Sorry ale co za baba
kredko, nie tylko to. Również nie zliczę ile razy w opowieściach musiałam i ja, i on wysłuchiwać zawodu, że po porodzie okazał się chłopcem, a nie dziewczynką.. I że nie miała pokarmu od porodu.. wszystko w takim oskarżycielskim tonie.. no biedny ten mój M. Całe życie zabiega mimo wszystko o jej względy, zależy mu, żeby go z czymkolwiek pochwaliła, np zaprasza ją na obiad. Mój M gotował, starał się, ona zje, po czym opowiada co jej drugi syn ostatnio pysznego zrobił i "jakie to było DOBRE!". No. Obiad mojego M na koniec skwitowała, "No dzięki za obiad". I takich sytuacji mogłabym wam pisać setki...
Z kolei moją mamę mój M uwielbia i czasem sam do niej dzwoni, lubi jeżdzić.. także choć w tę stronę jest ok.
Monika, tarta cytrynowa??? Jadę do ciebie!!!! U mnie dzieci wyprosiły ciasto marchewkowe, i się piecze właśnie
Jagodowa, żadna zołza, wiadomo jak jest z maluchem na pokładzie, luuuzikJagodowa Mama lubi tę wiadomość
-
Monika, co i rusz jakieś pyszności robisz 😋. A ja dziś też na cukrze głównie jadę, taki dzień, co zrobić.
Annamaria 😘 luzik luzikiem, dziecko dzieckiem ale wiem, że ostatnio coraz częściej nawalam a o relacje - każde, nawet te internetowe po prostu trzeba dbać. A ja Was bardzo lubię, lubię tu się wygadać i po prostu nie jest mi wszystko jedno. A czasem może tak wygląda.
U nas z kolei babcia męża wchodzi ewidentnie w rolę teściowej i mam od lat to samo - ja i mąż na cenzurowanym a reszta cacy. No ale to co wywija Twoja teściowa to po prostu brak słów.
Snowflake 😂😂😂 no tego jeszcze nie słyszałam, żeby ktoś chciał sobie dla relaksu poleżeć w szpitalu, Ty to jesteś szalona po prostu😘😘😘! Tak w pozytywnym sensie oczywiście 😉.
Kredka, jakbyś miała takie towarzystwo jak nasze to nie wiem, skurcze ze śmiechu i zakwasy mięśni mimicznych??😂😂😂 Czy coś... no i gadulstwo do białego rana.
Wyjątkowo siedzę z telefonem w ręku bo czekam aż koleżanka w 40 tym tygodniu ciąży napisze, że to JUŻ. Taki pożytek, że chociaż z Wami będę na bieżąco 😉.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2021, 16:34
-
Ło jesu dziewczyny ale mi się ciasta zachciało przez was 😱 jeszcze dwa miesiące i sobie zrekompensuję 🥯🥞🍧🍨🥮🥧🍰🍮🎂🧁☕🍪🍭
My z imion przerobiliśmy już takie: Weronika, Adrianna, Emilia, Liwia, Karolina, Aurelia, Anastazja, Elwira, Mira, Hanna,Anita, Julita, Alicja i Zofia.
Nic staremu nie leży 🤷 Mi każde z tych w sumie pasuje 😂
Annamaria no cóż teściowe są różne. Nasza też jakaś super nie jest i ograniczyliśmy kontakt do minimum. Ja wychodzę z założenia, że jak matką była taką sobie to babcią lepszą nie będzie.
Kredka ale fajnie sobie chłopaki radzą. Gdzie ty spać będziesz po powrocie, skoro młody Cię wysiedlił 😂