Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • adu Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, jak będę miała liczyć ruchy to osiwieje. Mój mąż praktycznie nigdy pod ręką nie czuje, naprawde mocno musi kopnąć, ale on ma ultra gruba skórę. A oddzielna suszarkę polecam, to był nasz najlepszy zakup w domu! Najważniejsza rzecz, naprawdę. Nigdy nie rozkładam tej suszarki.

Annamaria, ja mam tylko te kilka par co na zdjęciu, więc xhyba musze dokupić jeszcze:)

Sandrina, no pewnie, że lepiej mniejsza niż większą:) tak, sam róż, bo tylko to pralam. To pelen przekrój, rozmiary 50-74, wiec to nie tak, że same różowe mamy 🤣

Snowflake, ufff, czyli to takie dzieci po prostu są. Ale mam nadzieję, że nie będzie aż tak turbo ruchliwa po porodzie 🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2021, 19:54

Endzi, Snowflake lubią tę wiadomość

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 15 maja 2021, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    Annamaria, ja mam tylko te kilka par co na zdjęciu, więc xhyba musze dokupić jeszcze:)

Wczoraj usiadła i szukałam nawet w necie, najbardziej spodobały mi sie skarpetusie z Kappahl, ale jakie ceny.. Kurcze, no drogo. Jednak chyba najlepiej będzie stacjonarnie, bo wtedy zobaczę jaki faktycznie rozmiar jest, czy nie za duże.

sandrina, jak z Bydgoszczy, to tylko u jednego w Citomedzie byłam kiedyś :) I wcale nie taka mała jak na ten tydzień ciaży, spoko waga! :)

Co do ruchów, mam łożysko na przedniej ścianie, ale od tygodnia, dwóch ruchy czuję bardzo mocno. Były nawet dwa takie nagłe kopniaki w okolice pępka, że aż zgieło mnie w pół i tylko zastygłam - jest dziura w brzuchu, czy nie ma?! Normalnie jakby nogę wypięła na zewnątrz :)

Wieczorami i po obiedzie są najmocniejsze wiercenia się.. Uwielbiam to.. :) tak się cieszę zawsze z każdego przewalania się tam i kotłowania... :) Rano też zawsze czekam na takie powitanie, jakieś leniwe, ale jest przewracanie się z boku na bok.. :)

Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 15 maja 2021, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria, ja kupowałam w hm na promocji i byly za jakieś 15 zł czy nawet mniej za 5 par, trzeba polowC. :) cudne są ruchy, dlatego ja tak przeżywam. :( moja po posiłkach Plewa, naprawdę mało się kręci.

W związku z tym jak wcześniej nie używałam detektora tetna to teraz chyba go kupie. Czy jego można używać na tym etapie? Trafiła mi się indywidualistka, która łaskawie obdarza kilkoma richami na dzień. Już nawet po kąpieli nie chce się kręcić, a mnie to strasznie stresuje.

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 15 maja 2021, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu, och, ja nie wyobrażam sobie tej ciąży bez niego! Mam ten:

detektor-tetna-plodu-sonoline-b.jpg

http://detektorytetnaplodu.pl/produkt/jpd-100s6-pink-w/

kupiłam używany na Olx, dużo taniej. Po wyskości tętna widać, czy trafiłaś na swoje tętno, czy płodu, różnią się wysokością nie można tego pomylić. Wiem, kiedy maluch śpi i tętno jest niższe, kiedy bryka jest wyższe.
    I co najważniejsze, to bzdura, że NIE da się znaleźć tętna dziecka i będzie niepotrzebna panika, i że to tylko gadżet co będzie stresował mamę. ZAWSZE da się znaleźć tętno, takie dziecko powyżej 12 tc to już nie są milimetry tylko kawał ciałka i ja zawsze znalazłam.
    Teraz o wiele rzadziej używam, ale do tego 22 tc to codziennie, dzięki niemu byłam bardzo bardzo spokojna..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2021, 08:42

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu ja mam taki sam detektor jak Annamaria i używam go od 10tc. Chociaż teraz jak się codziennie wierci to raczej leży ale też kupiłam używany na fb na grupie takiej. Warto poszukać na takich mamuskowych grupach może akurat ktoś ma na sprzedaż albo na olx. Może jeszcze trochę i się mała bardziej rozkręci. Albo po prostu ma taki tryb że bardziej w nocy się kręci niż w dzień 🤷‍♀️

Ja dzisiaj na ploteczki do koleżanki jadę 😁 Także dzień zleci.
    Miłego dnia wszystkim i nie przesadzajcie ze sprzątaniem przy sobocie 🥰

Edit: Wróciłam od koleżanki i takie rzeczy przywiozłam dla małej 🙈 Ja na pogaduchy a ta z prezentami 🙂
    https://zapodaj.net/3b6105ef94faf.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2021, 17:46

Annamaria, Baśka 89 lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 15 maja 2021, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria, Endzi, dzięki. Popatrzę, bo już sama nie wiem. No cholera taka z niej, że ehhh.

Endzi, ale cudne rzeczy! Piekne 🥰 mnie maz zabrał do Primarka, bo chcial zobaczyc co i jak tam. Akurat nie było dużo ludzi i kolejki jak my byliśmy. Kupilam kilka body, 2 pizamki i sukienkę dla niej. :) i teraz już z 56 mam wszystko, a z 62 to jeszcze z długim rękawem body mi brakuje, ale pajace, rampersy, wszystko mam. 😊

A powiedzcie mi, doświadczone mamy - czy kupujecie jakieś bluzki takie małe? Nie czy po prostu body i spodenki jak się gdzieś idzie, a dopiero większe z bluzeczka czy coś. Nie ogarniam tego ubierania 🤣

Endzi lubi tę wiadomość

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2021, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu ja bluzeczek nie kupuję i nawet po starszaku nie mam chyba aż do rozmiaru 74/80. Przy maluchu wydają mi się nie praktycznie. Lepiej sweterek/bluzę/cokolwiek co można rozpiąć jak jest zbyt ciepło.

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo ☺️ remont skończony 😍 zostało skręcić meble do końca i ogarnąć ten burdel 😜🤣🤦
    Po całym posprzątaniu będę prac ubranka w końcu 🙏
    No i pakować torbę 👌 przyszły mi koszule do karmienia z allegro,zamówiłam rozm L i ma szczęście nie zamówiłam większych bo te są idealne.Sa na guziki ale tak naprawdę jest mi to obojętne .

Annamaria, Endzi, sandrina22, Snowflake lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baska, to krok milowy - skończony remont, wyobrażam sobie tę satysfakcję :) Miłego prania! :)
    A jakie koszule brałaś? :)

Ja odhaczyłam dziś rano z kawusią kolejny brakujący podpunkt, skarpetki.. :) potrzebowałam 3 małych koszy na zabawki, takich które sami dadzą radę przenieść pomiędzy pokojami, znalazłam fajne czarno-białe i przy okazji zamówiłam takie skarpetusie :

8143C-30X-001.jpg

3096E-01X-001_4.jpg

Rozmiar był tylko 13/15, brałam w ciemno i zobaczę jak przyjdą, nie wiem, czy to nie za duże..

Endzi, sandrina22, Snowflake lubią tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu zazdroszczę tego skończonego remontu 🥰
    Teraz już ostatnie szlify i wszystko gotowe na przyjście małego 😍

Annamaria piękne te skarpetuncie🥰 Takie słodkie 😁 Gdzie zamawiałaś pudełka?

Mi od wczoraj noga daje popalić 🙄 Piecze skubana i mnie denerwuje bo i spać ciężko... Wczoraj byłam na chwilę u mamy i troszkę zaczęła mi plecy rozmasowywać i to było takie fajne uczucie. A wieczorem poprosiłam męża to on znowu jakby worek ziemniaków masował 🙈 Muszę się do fizjo umówić bo to nic z tego nie będzie 🙄

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, kosze brałam takie:

https://www.sinsay.com/media/catalog/product/6/7/6775E-99X-050_3.jpg

z Sinsay.

a na tę nogę może jakiś Altacet w żelu, wiesz, taki chłodzący..?

Endzi lubi tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria fajne te kosze podobają mi się 🙂
    A co do nogi to już tam raczej nic nie pomoże do czasu aż nie urodzę. Już się z tym pogodziłam że tak piecze a często na zmianę pogody jakoś bardziej daje o sobie znać 🤷‍♀️

Na razie leżę w łóżku od rana ale trzeba się będzie zaraz podnieść chociaż zmywarkę opróżnić bo stoi od wczoraj 🙈 Mąż w pracy na nadgodzinach a ja się bycze i nic nie robie 🙄
    Chciałabym aby już ten remont był skończony to jakoś czyściej byłoby w tym domu a tak nawet nie chce mi się sprzątać bo zaraz znowu jest bałagan i kurz wszędzie 🤨

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane 😘
    Jak Wam mija weekend ?
    My u teściów i Babci. Wczoraj był grill i polecam Wam taki przepisik http://zwegowani.pl/grillowany-baklazan-z-warzywna-salsa/ sztosik :) i jeszcze taki https://www.jadlonomia.com/przepisy/saatka-z-arbuza-z-oliwkami-i-bazylia/
    Ja nie jem mięsa więc musiałam sobie coś wymyślić a i tak moje wege dania rodzinka wpierdzielała 🤣

Sandrina, "duża" ta Twoja dziecinka 😍 dobrze, że wszystko ok ❤️

W ogóle wy już pierzecie a ja jeszcze wszytskiego nie mam ;) ale dobrze, że mówicie w jakich temperaturach pierzecie bo ja się wybieram w czerwcu na kilka dni do moich rodziców, tam wszystko popiore i na dworzu wyschnie raz dwa a potem uskutecznie prasowanie :) tylko muszę jeszcze te organizery sobie kupić do szuflady :)

W ogole przeglądając znalazłam taka lampę ścienna ale jest trochę droga ale ma te super funkcje włączania i wyłączania na ruch
    https://patiimaks.pl/produkt/lampka-scienna-fay-rex-otis-zazu.html?utm_source=ceneo.pl&utm_medium=porownywarka&utm_campaign=standard
    Co myślicie ?

Jeszcze Wam jedną akcję opiszę ale to odrębnym postem, w wolnej chwiluni bo krew mi się wczoraj zagrzała 🤬 i jestem ciekawa Waszej opinii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2021, 11:37

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka, gratuluje skoncoznego remontu! Kurcze, już pakować torbę.. to dla mnie taki kosmos, że jesteśmy już tak blisko tego końca!
    Annamaria, są i skarpetki 😁 super kosze 😊
    Endzi, współczuję bólu. Mnie z kolei bardzo bola lydki, ja bez ciąży tez zawsze na nie cierpię, ale mniej, a w ciąży szkoda gadać. A mój mąż i masowanie to komedia, bo po 2 ruchach już mu się nie chce 🙄
    Monika, piekna tą lampka! Ja tak sobie myślę, że nie wszystko musi być tanie, a jeśli coś ma nam się podobać i dłużej z trgo będziemy korzystać to czemu sobie odmawiać. ;)

My pojechaliśmy pojechaliśmy kościoła i wróciliśmy, bo się okazało, że dziś komunie j 1638272 milionów ludzi. Nie było mowy, żeby gdzieś na luzie stać, a co dopiero usiąść.

Baśka 89 lubi tę wiadomość

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, lampka śliczna! I na pewno posłuży długo, nie jest aż tak droga, weź jak cię zachwyciła :)

Kto tam cię zagotował, co się stało?

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby remont skończony ale weź to sprzątaj 🤦🤦🤦 meble dzisiaj do końca skręcimy więc burdel będzie ogarnięty jako tako po japońsku 🙏🙏🙏
    Bliżej jak dalej do końca 😉
    W środę mam prenatalne 😍 i do mamy na cmentarz przy okazji a w czwartek bierzmowanie.

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu i sprzątaniu to mi nic nie mów 🙈 U mnie jeszcze trochę roboty zostało ale później to sprzątanie mnie przeraża jakoś. Dzisiaj też ogarnęłam trochę dom.

Jutro o 9 przyjeżdża do mnie fizjo i mam nadzieję że mnie trochę rozmasuje aczkolwiek mówiła że w 3 trymestrze to takie delikatne te masaże tylko.
    Mój poszedł teraz jeździć motocyklem w pole a ja znowu sama siedzę 🤨 Ale jak wróci to mamy gdzieś pojechać na jakąś pizze czy coś 🙃 Dom w miarę ogarnięty jak wróci stary to jeszcze go pogonię żeby podłogę pozamiatał i umył 😁

Monia lampka bardzo ładna 😍 Ale tak jak mówi Annamaria na pewno na długo posłuży.

Ja to pójdę sposobem Snowflake i sobie na dole cottonbalsy powieszę na łóżeczku.

Adu łydki też dokuczają niestety i magnez jakoś niekoniecznie pomaga niestety 🙄 Może powinnam kawę odstawić ale jak funkcjonować bez kawy? Hahhaha z tym masowaniem to te chłopy chyba tak mają. Nie dość że byle jak to jeszcze często jedną ręką bo w drugiej telefon i ogląda jakieś głupie filmiki 😡

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:21

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry moje drogie! ☀️
    Witam się z Wami po weekendzie w który się nie odzywałam bo wreszcie udało nam się zorganizować zaległą imprezkę urodzinową starszaka. Był zachwycony a ja się wreszcie zobaczyłam z mamą i siostrą. Cudowny weekend, jestem zmęczona ale naładowana pozytywną energią, której tak bardzo było mi trzeba.

Dziewczyny czy Wy odczuwacie już Braxton-Hicksy? Mnie od jakiegoś tygodnia łapią codziennie rano po przebudzeniu (w pierwszej ciąży były zawsze wieczorem) w lędźwiach i są trochę bolesne ale nie trwają dłużej niż jakieś 30-45 sek. Przed pierwszym porodem też się pojawiły mniej więcej w tym czasie. To mnie uświadamia, że naprawdę jesteśmy coraz bliżej. 😄

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim 🙃

Snowflake co do Cottonballs to mam w domu takie okrągłe na baterie ale mam jeszcze takie jakby choinkowe światełka. Też na baterie ale one są dość długie i fajnie będzie można obwinąć łóżeczko nawet ze dwa razy nimi. A te Twoje też fajne bo można przypiąć normalnie.

Kredka super ze impreza się udała i że mały zadowolony. No i w końcu zobaczyłas się z rodzinką 😍 Fajnie że baterie naładowane niech już tak będzie cały czas. Kredka co do skorczow to ja nie wiem czy to to ale mi czasem tak brzuch twardnieje i później przestaje. Ale tak szczerze to nie wiem ile to trwa 🤔 Gin mówiła że do 10 razy na dzień to normalne a jak powyżej to wtedy do szpitala.

A ja jestem już po spotkaniu z fizjo 😍 Fajnie jak tak ktoś pomasuje. Dodatkowo nałożyła mi tejpy na tą moją nieszczęsną nogę i pod brzuch aby trochę to krocze wspomoc. Także w sumie jestem zadowolona i umówiłyśmy się jeszcze wstępnie za tydzień. Tak sobie pomyślałam że muszę zacząć trochę sobie dogadzać puki jeszcze mogę. No i może akurat mi to bardziej pomoże na te moje bóle.

Mąż poszedł kosić trawę i wrócił niedawno z kwiatkami polnymi dla mnie 🥰 Taki mały gest a cieszy ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2021, 10:45

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
‹‹ 331 332 333 334 335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ