X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria ! Jakie Ty cuda robisz :))) piękne to :)

Martynka jaka piękna beta ❤️ rosnijcie zdrowo i koniecznie wpadaj to do nas dzielić się swoją cudna ciąża 😍

Adu ale maskara u Ciebie w robo :( z jednej strony dobrze że jesteś na zwolnieniu ale z drugiej strony okropna niepewność co dalej :( tak to jest jak się władza zmienia :( okropne to ! Mam nadzieję, że jednak się tam wszystko poukłada j jednak będziesz miała gdzie wracać.
    Dzięki za namiary na fotografa. Zerknę.

Basiu dobrze że mniej masz tego wycieku ,daj znać koniecznie po wizycie. 🤞

Sandrina Jakie słodkie ciuszki ❤️ w ogóle jak tak patrzę to tyle pięknych rzeczy dla dziewczynek jest że można przepaść !! 😌🙃
    Endzi ale wy macie przeboje z tą babcią 🤣 niezła z niej agenciara 😁😁

Ja już po shoppingu CAŁY BOŻY DZIEŃ w sklepach 🤦🤣
    Odebrałam ogrodniczki i w sumie jak już byłam w centrum handlowym to oblatalam wszystkie sklepy żeby kupić jakieś sukienki bo te co mam w szafie to albo za mocno eleganckie albo już brzuszek mi się w nich nie mieści .. albo już ledwo ledwo. ;) Te w necie ciążowe/dla karmiących to jakaś porażka ceny z kosmosu 😱
    No i znalazłam 2 a jakbym chciała to i 4 bym kupiła, które idealnie się wpasowały w klimat ciążowy 😍 ale kurde bez przesady hasju bym zostawiła,więc tylko dwie wzięłam jedna w House za 6 dyszek (ta krótka -niebieska) a druga sporo droższa w GreenPoint za 140 😱🥴 ale dobra już 😁 aaaa i bluzkę biała w Zarze taka zwykłą do ogrodniczek. :)
    https://naforum.zapodaj.net/c6846fd3de6e.jpg.html
    https://naforum.zapodaj.net/86f6c3750e1a.jpg.html
    https://naforum.zapodaj.net/cb7071e2f70e.jpg.html

W Ikei kupiłam organizer do kosmetyków do szuflady w łazience i torebki strunowe, niestety nie ma takich materiałowych organizerow do komody 😭 są jakie malutkie albo duże a mnie interesują tylko średnie . Może poszukam jakichś w necie. Kupiłam też prześcieradło do łóżeczka. Choć nie wiem czy może nie lepiej gdzieś indziej ? Gdzie kupujecie prześcieradła do łóżeczka ?

No i jak mogłabym nie móc nic kupić synkowi 😁 w 5-10-15 była promka -50 % na wszystko i kupiłam kaftanik i 2x połspiochy 💙
    https://naforum.zapodaj.net/c4cb2f211d48.jpg.html

Pójdę z torbami jak nic 😭🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2021, 17:11

Snowflake, Martyna33, Jagodowa Mama, Endzi, sandrina22 lubią tę wiadomość

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ☺️

Wkładkę wzięłam która miałam od rana.Nic na niej nie było.Zbadalmie i powiedział że nic nie wycieka,ze stanu zapalnego niema.Szyjka zamknięta i twarda,nie skraca się.Ale usłyszałam od położnej że jestem gruba 🤬🤬🤬 a jak lekarz zapytał który to tydzień a dzisiaj zaczęłam 30 czyli 29+0 to powiedział oooo wielką Pani jest 🤬🤬🤬 powiedziałam widocznie taka moja uroda i mniejsza nie będę Dorian ułożony głową w dół-tak jak myślałam.Powiedzial że następnym razem od razu na szpital.

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pikole Basiu :/ co za chamy 🤬 to wizyta na NFZ czy prywatnie ? Ludzie nie powinni w ten sposób w ogóle mówić ! Co za prostactwo ! Ja bym się wkurzyła i pewnie bym coś odpysknela :( smutne to, że teraz w większości patrzy się przez pryzmat sylwetki :( zawsze mnie to smuciło i wkurzało jednocześnie ! Nikt nie patrzy na charakter tylko na to jaki masz rozmiar ! 🤦
    To każdego indywidualna sprawa i już ! A w ciąży to już w ogóle!!! Ja sama nie należę do szczupłych i ile czasem przykrości mnie spotkało że strony uwaga ! dalszej rodziny i komentarzy na temat mojego wyglądu .. 🤬🤦
    Szkoda pisać.
    Nie przejmuj się Basiu 😘 olej temat !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2021, 17:34

Baśka 89 lubi tę wiadomość

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:21

Baśka 89 lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka 89 wrote:
    Hej kochane ☺️

Wkładkę wzięłam która miałam od rana.Nic na niej nie było.Zbadalmie i powiedział że nic nie wycieka,ze stanu zapalnego niema.Szyjka zamknięta i twarda,nie skraca się.Ale usłyszałam od położnej że jestem gruba 🤬🤬🤬 a jak lekarz zapytał który to tydzień a dzisiaj zaczęłam 30 czyli 29+0 to powiedział oooo wielką Pani jest 🤬🤬🤬 powiedziałam widocznie taka moja uroda i mniejsza nie będę Dorian ułożony głową w dół-tak jak myślałam.Powiedzial że następnym razem od razu na szpital.
    To ile masz kg na plusie?
    Z dużej wagi startowałaś?
    W rodzinie męża najwięcej jedna przytyła 20kg. Ja za to od dwóch miesięcy nic nie przytyłam i też się martwię, choć lekarz wczoraj mówił, że wszystko jest dobrze. Niestety nie sprzyja temu wszystkiemu mega anemia i słabe samopoczucie. Dziś cały dzień leżę w sypialni i dopiero teraz ogarnęłam rzeczy dla moich chorowitków

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2021, 17:48

M&M
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu a sprawdził Ci chociaż poziom wód płodowych? Ehh Ci lekarze zero empatii na prawdę. Nie każdy musi być szczupły i mieć fit figurę. Może faktycznie lepiej następnym razem od razu jechać do szpitala i się nie przejmować tym burakiem! Ja też do szczupłych nie należę i startowałam z nadwagą ale moja dr nigdy nie zwróciła uwagi na moją wagę. Ostatnio tylko mówiła o tych słodyczach żeby odstawić ale nigdy nie powiedziała że jestem za gruba czy coś takiego a sama jest szczuplutką kobietą ale z empatią do innych ludzi.

Monia super zakupy 😍 Co do tych prześcieradeł z Ikei to ja też je oglądałam ale koniec końców kupiłam na allegro niżej wstawię zdjęcie bo dzisiaj odebrałam z paczkomatu. Tak a z babcią mamy przeboje ale co zrobić trzeba z tym żyć.

https://zapodaj.net/c061b471d190a.jpg.html

Ja wróciłam niedawno ze szkoły rodzenia i położną poszła z nami zapisać nas na usg u nas w przychodni. Także za 2 tygodnie w środę idę do rodzinnego na usg. I mamy możliwość nagrania filmiku na pendrive. No i oczywiście na NFZ także fajnie wyszło. Co prawda nie będzie to aż takie dokładne usg jak u ginekologa na prenatalnych ale mówiła że on tam też wszystko może pomierzyć i zobaczyć przepływy itd. No i zapisałam się na szczepienie na covida na Pfizera. Pielęgniarka mówiła że w następnym tygodniu już po miesiącu od przechorowania można się zaszczepić ale na razie mnie zapisała sobie na kartce bo jeszcze w system mnie nie może wpisać. Ale i tak na czerwiec dopiero bo już w tym miesiącu miejsc nie będzie miała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2021, 18:38

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    To ile masz kg na plusie?
    Z dużej wagi startowałaś?
    W rodzinie męża najwięcej jedna przytyła 20kg. Ja za to od dwóch miesięcy nic nie przytyłam i też się martwię, choć lekarz wczoraj mówił, że wszystko jest dobrze. Niestety nie sprzyja temu wszystkiemu mega anemia i słabe samopoczucie. Dziś cały dzień leżę w sypialni i dopiero teraz ogarnęłam rzeczy dla moich chorowitków

Tak sprawdził.Stan wód jest w normie.Ani za dużo ani za mało.
    Mam 154cm wzrostu i niestety każdy kilogram widać u mnie.Startowalam z wagą 67 a dzisiaj waga pokazała 84 kg 🙄 tyle że ja popuchlam i podejrzewam że aż tyle nie przytyłam.Nawet dzień przed miesiączką potrafiło mnie tak wybić że koleżanka mi mówiła że wyglądam jak w ciąży.Taka moja uroda,ja jem tyle co potrzebuje,nie wpieodzam za dwóch.Jem jak jestem głodna.Slodyczy nie wpieprzam jedynie lody wodne lub świderki ale nie w niewiadomo jakich ilościach jeden dwa na dzień nie raz jeden na 3 dni...mam zapalenie tarczycy-jest powiększona i może ruszyła teraz jak hormony buzują 🤔🤔🤔 mam wrażenie że nic nie powinnam jeść 🥺 nie powiem zabolało i popłakałam sobie w domu w poduszkę z tego powodu ale byle do końca.

Wiecie to lekarz na NFZ i nie pasuje mi jak wyglądają jego wizyty,szybkie i nic nie mówi...ale byle do końca...ehhh....

Przez to po powrocie pokłóciłam się z moim 🤦🤦🤦

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • kredka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna cudowne wiadomości! ❤️ Cieszę się niesamowicie i trzymam kciuki za spokojną i zdrową ciąże.

Adu współczuje sytuacji... niby do Twojego powrotu jeszcze trochę czasu ale jednak na pewno mega Cię to stresuje. 😕 Obyś jednak miała do czego wracać.

Baśka masakra takie komentarze, też się raz z takim spotkałam od położnej. 🤦🏻‍♀️ Wal na to, najważniejsze, że nic się nie dzieje złego bo trochę nam tu stracha napędziłaś.

Endzi No wesoło macie z babcią nie ma co. To jednak prawda, że ze starszymi ludźmi gorzej niż z dziećmi.

Sandrina te płyny fairy pachną długo ale jednocześnie to taki mega delikatny zapach i przyjemny dla dzidziusia. Mój mały atopik nie reagował na nie w żaden negatywny sposób więc powinny być ok.

Martyna33 lubi tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu współczuję i rozumiem poniekąd (W mojej firmie też ciągle jakieś rewolucje, z tym że już niestety nie liczę na powrót 🤷). Skup się teraz na maluszku, on jest najważniejszy a zamartwianie się ani Tobie ani jemu nie pomoże 😘 Zanim przyjdzie czas powrotu jeszcze wszystko może się kilka razy zmienić i nie powiedziane, że na gorsze.

Baśka dobrze, że nic złego się nie dzieje, a buractwem się nie przejmuj.

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka 89 wrote:
    Tak sprawdził.Stan wód jest w normie.Ani za dużo ani za mało.
    Mam 154cm wzrostu i niestety każdy kilogram widać u mnie.Startowalam z wagą 67 a dzisiaj waga pokazała 84 kg 🙄 tyle że ja popuchlam i podejrzewam że aż tyle nie przytyłam.Nawet dzień przed miesiączką potrafiło mnie tak wybić że koleżanka mi mówiła że wyglądam jak w ciąży.Taka moja uroda,ja jem tyle co potrzebuje,nie wpieodzam za dwóch.Jem jak jestem głodna.Slodyczy nie wpieprzam jedynie lody wodne lub świderki ale nie w niewiadomo jakich ilościach jeden dwa na dzień nie raz jeden na 3 dni...mam zapalenie tarczycy-jest powiększona i może ruszyła teraz jak hormony buzują 🤔🤔🤔 mam wrażenie że nic nie powinnam jeść 🥺 nie powiem zabolało i popłakałam sobie w domu w poduszkę z tego powodu ale byle do końca.

Wiecie to lekarz na NFZ i nie pasuje mi jak wyglądają jego wizyty,szybkie i nic nie mówi...ale byle do końca...ehhh....

Przez to po powrocie pokłóciłam się z moim 🤦🤦🤦
    No trochę dużo poszło do góry. Może dietetyk by pomógł przeanalizować menu. Jeżeli zaczęłaś teraz leczyć tarczycę to mogło też to wpłynąć.
    Ja byłam szczupła przed leczeniem niedoczynności tarczycy, a gdy zaczęłam leczenie to w pół roku +18kg. Niestety zmiana leków zatrzymała jedynie wagę, a nic nie schudłam.

M&M
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam ale czy nadrobię... Wątpię 🙄.

Przez dwa dni miałam jakieś dziwne problemy z telefonem, nie wiem sama może jakiś wirus? Bo był moment, że nawet klawiatury w telefonie nie miałam 😳😳😳. Ani komunikatora ani niczego nie mogłam używać w zasadzie, bo mało, że brak klawiatury to jeszcze jakieś dziwne okienko wskoczyło na ekran, nie dało się go zamknąć ani usunąć a zasłaniało większość ikon. No nic. Chwilowo jakoś jest... Póki jest to piszę 😃.

Basia... Dobrze, że to tylko jakiś krótkotrwały dziwny wyskok z tym sączeniem czy cokolwiek to było. Oby już się nie powtórzyło. A komentarze tego typu... Bez komentarza. Zaczniesz karmić i waga zacznie szybko spadać, olej chama! Zresztą - to nie jego sprawa i tyle. Znam dziewczyny, które w ciąży po 30 kg przytyły i co z tego, pytam?! To szczególny okres i organizm nie funkcjonuje standardowo. Naprawdę, olej, nie ma sensu płakać.

Annamaria, zdolna z Ciebie bestia 👏👏👌. Ja uwielbiam wszystko co manualne i jestem (a przynajmniej byłam) kiedyś w tym dobra, szyłam i ręcznie i na maszynie, haftowałam, bardzo dużo rysowałam... Brakuje mi tego🙁. Pewnie większość rzeczy już zapomniałam...

Adu, może z robotą to jeszcze nic nie jest przesądzone?? Może się jakoś poukłada...

Monika, z tym brakiem czasu to i ja sobie jakoś nie radzę... A czy u nas lepiej? Nie bardzo, niestety ale co zrobić. Jutro też mam plan skoczyć na zakupy ciuszkowe i wstyd się przyznać ale sobie jeszcze nic ciążowego nie kupiłam - nie licząc staników do karmienia i koszul. No chodzę jak chodzę, coś tam na grzbiet zarzucę i do przodu. To siedzenie w domu z dzieckiem powoduje, że jakoś nie mam nawet parcia na to, żeby trochę lepiej o siebie zadbać. A potem dziwić się, że samoocena szoruje po dnie...

Endzi, nasza babcia to samo, toczka w toczkę. Chora i cierpiąca ale weź jej powiedz, że sąsiadka już posadziła kwiatki albo że na cmentarzu nie podlane to wyskoczy jak z procy, tak jak stoi 😆. A telefon to jej służy do tego, żeby leżał w kuchni i dzwonił do upadłego. Nigdy nie zabiera ze sobą, od lat mamy z mężem dodatkowy etat sekretarki. No i co zrobić. Starość nie radość jak to mówią.

Jestem w trakcie pakowania i jak zwykle już sto tysięcy razy zmieniłam zdanie co zabrać z ubranek 🤦. Do ostatniej chwili będę tak te ciuszki wkładać i wyjmować. Aż w końcu kolejny raz pójdą do prania i pod żelazko, bo po takiej ilość manewrów to tylko do tego się będą nadawać. Ja na pewno zabiorę głównie rozmiar 50 bo znów zapowiada się u mnie kruszynka bez fałdek. 56 to pewnie jeden komplet, góra dwa.

Jutro mam całą górę prasowania. Jagoda zapełnia pralkę w ciągu trzech dni max. Sika na potęgę i to tak, że nogawkami jej wylatuje 🤦. Bywa, że na dzień potrzebuje pięciu kompletów bo oprócz tego kupa, trawa na kolanach, masełko roztarte na bodziaku... Ja z tej góry ubranek to już się chyba nigdy nie wygrzebię...😁 A siniaki, zadrapania...? Jeszcze teraz jak buszuje w ogrodzie całymi dniami? Snowfkake, daj spokój 😁. My jesteśmy zdziwieni, jak się nie przewróci w ciągu dnia i nie poobija. Ale tak jak mówicie - nie zamula w domu (no dobra, czasem zamula jak już padam na twarz...), radzi sobie nie najgorzej. Kredka dobrze mówi - nie na dzieciństwa bez siniaków i upadków.

Sandrina, no widzisz jak szybciutko synek odnalazł się w nowej sytuacji? Ciesz się, trochę odsapniesz, złapiesz oddech zanim urodzi się drugie. A synuś i tak kocha Mamusię najbardziej na świecie 😉😚

Monika87, Endzi lubią tę wiadomość

• kredka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    No trochę dużo poszło do góry. Może dietetyk by pomógł przeanalizować menu. Jeżeli zaczęłaś teraz leczyć tarczycę to mogło też to wpłynąć.
    Ja byłam szczupła przed leczeniem niedoczynności tarczycy, a gdy zaczęłam leczenie to w pół roku +18kg. Niestety zmiana leków zatrzymała jedynie wagę, a nic nie schudłam.

Dużo, nie dużo... Nie ma co oceniać bo powody mogą być różne i może lepiej jakby się lekarz zainteresował co jest powodem bo mogą być to względy medyczne, niekoniecznie od razu objadanie się i lenistwo, a nie walił teksty w stylu „ale pani gruba” bo takie coś może wyrządzić komuś ogromną krzywdę.
    Słabe to strasznie a przede wszystkim chamskie i nie na miejscu.
    Basiu nie płacz więcej, nie warto. ❤️

Endzi lubi tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredka wrote:
    Dużo, nie dużo... Nie ma co oceniać bo powody mogą być różne i może lepiej jakby się lekarz zainteresował co jest powodem bo mogą być to względy medyczne, niekoniecznie od razu objadanie się i lenistwo, a nie walił teksty w stylu „ale pani gruba” bo takie coś może wyrządzić komuś ogromną krzywdę.
    Słabe to strasznie a przede wszystkim chamskie i nie na miejscu.
    Basiu nie płacz więcej, nie warto. ❤️
    No to wiadomo, że lekarz powinien interweniować, a nie tylko gadać takie przykre rzeczy. To wiadomo,, że to raczej nie powstało w wyniku obżarstwa tylko powody medyczne. Szkoda, że lekarz nic nie zrobił z tym.

M&M
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ! Czy tylko ja nie mogę spać ? 🤦 Młody się razem ze mną kręci w brzuchu 😁 Jakie to jest zarazem piękne i dziwne uczucie 💙
    Dobrego poranka dziewczyny :)

kredka, Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika87 wrote:
    Dzień dobry ! Czy tylko ja nie mogę spać ? 🤦 Młody się razem ze mną kręci w brzuchu 😁 Jakie to jest zarazem piękne i dziwne uczucie 💙

U mnie się w brzuchu nikt się narazie nie kręci, ale wróciły ciążowe pobudki o 6:30 🤷🏼‍♀️😂

Monika87, kredka, Endzi lubią tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika87 wrote:
    Witaj.
    Ja nie śpię od 3 i już się nie zapowiada na spanie.

M&M
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna poczekaj zaraz będziesz czuła te kopniaki 😘 ale faktycznie ja na początku ciąży też miałam bezsenność ;)

Martoszka to nieźle, pobiłaś mnie ;)

Ja zjadłam śniadanie z mężem ❤️ i zaraz spróbuję uskutecznić jakaś drzemkę bo do 21 dziś nie wytrzymam ;)

Martyna33, Endzi lubią tę wiadomość

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika to prawda to mega uczucie chociaż mnie czasem wkurza potańcówka w brzuchu w środku nocy. 😅

Martyna hehehehe jeszcze się nie kręci ale nawet się nie obejrzysz i będzie jazda na całego. 😂

Martoszka ehhh współczuje. Córka spać nie daje?

Ja dziś pospałam do 6 ale po 1 w nocy nawiedził nas starszak a że jest trochę chory to nie miałam serca go wysyłać do siebie i przez to się budziłam kilka razy. Staram się spać do niego plecami bo się wierci jak owsik i nie chce zarobić kopa w brzuch i dziś obudziłam się pare razy jak łapał mnie rękę w okolicach cyca i próbował zaciągać na mnie nogę ale ma jeszcze trochę za krótką i słabo to szło. 🤣🤣🤣🤣 zdecydowanie ma to po mnie bo ja też tak zawsze robię. 😂

Miłego dnia Wam życzę! ☀️☀️☀️

Martyna33, Endzi lubią tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie też nic kiepska. Mała nie tyle się krecilay co wypinala. Cały brzuch mnie masakrycznie boli. Dzisiaj wizyta u mojego dr, oby się nie okazało że mała fiknęła i głową w dół już nie leży 😂

Endzi lubi tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:21

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ