Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Annamaria, o właśnie, jeszcze to krwawienie, pocenie, hormony.. nie powiem, sama mialam pomysł, że może byśmy chrzcili 3.09 - w nasza 5 rocznicę ślubu, ale tak jak szybko o tym pomyślałam, tak to odrzuciłam, bo to za wcześnie, ja się pewnie będę jeszcze niekomfortowo czuła w swoim ciele. Tyle nowości na raz, to karmienie, hormony, maluszek.. no nie. Myślę, że też co innego jak ktoś już ma dziecko, ale dla mnie na przykład wydaje się to kosmosem i zamierzam sobie pozwolić na przeżywanie tego w 100% po swojemu i jak będę chciała, to również będę się użalać na siebie. Tak jak teraz w ciąży, niektórzy latają latają motorki, a ja tam się ze sobą cackam - bo mogę i nigdy już nie będę pierwszy raz w ciąży!
Co do tych płytek, to większość nam pasowała, tylko te pod drzwiami już nie i mój mąż je ciał, jeśli dobrze pamiętam to zwykła ręczna piłka. one są łączone takim plastikiem i to poszło nornlanie. -
adu wrote:tylko te pod drzwiami już nie i mój mąż je ciał, jeśli dobrze pamiętam to zwykła ręczna piłka. one są łączone takim plastikiem i to poszło nornlanie.
Ooo, dziękuję bardzo Może nie będzie tak źle, gorzej, że jedną ścianę mamy pod ukosem, no ale cóż, jakoś trzeba będzie je położyć
-
Monika oni mają prawo robić imprezę jak im się podoba, Ty masz prawo na nią nie iść jeśli nie chcesz.
Ja osobiście nie wyobrażam sobie iść ( obojętnie czy z dzieckiem czy bez) w duże skupiska ludzi w pierwszych tyg życia dziecka. I nie chodzi o połóg i moje samopoczucie, ale ochronę bobasa przed chorobami. Ale ja jestem w tej kwestii przeczulona, a każdy powinien robić jak uważa😘
A co do rozejścia mięśni brzucha - tejpy podobno rozleniwiają mięśnie i nie każdy fizjo jest ich zwolennikiem w ciąży. Są ćwiczenia, które można w ciąży wykonywać.
A po porodzie, jak tylko samopoczucie pozwoli, jak najszybciej do fizjo- w tym czasie ćwiczenia najlepsze efekty dają. (takie mam info od fizjo jak byłam w pierwszej ciąży).
Mi po porodzie ładnie wszystko wróciło do normy, ale teraz mam dużo gorzej, więc ciekawa jestem jak będzie później.
Pisałyście o mm.
My używaliśmy Nan Optipro plus ( jak dla mnie najlepszy skład z łatwo dostępnych) a potem Nan Optipro ( bo tańsze).
Potem Bebilon pepti bo alergia, a w przerwach Bebilon zwykły - i tego nie polecam- trudno się rozpuszcza.
Teraz kupiłam Bebiko, bo chciałam coś taniego w razie gdyby się nie przydało 😂
Bardzo dobry skład ma Capri care - kozie, nie krowie. Ale jest trudniej dostępne stacjonarnie i droższe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2021, 21:24
Monika87 lubi tę wiadomość
-
Kredka udusze Cię za te braxtony 😂 ledwo przeczytałam a ja od rana ból w kroku,pachwin,spojenia...pod wieczór miałam skurcze braxtona... do teraz ból podbrzusza...w ogóle dzisiaj się czuje jak niewiem...okropnie źle...boli mnie cały dzień wszystko w środku,na dole...cały dzień w łóżku praktycznie leze[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Dziewczyny beta 14dpo 467, 18dpo 2523 😘 wizyta 31 maja
Basiu, jak brzuch ?Snowflake, kredka, Monika87, sandrina22, Endzi lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna już zaglądałam wczoraj z niecierpliwością! 😄😍 Cudowna wiadomość! Trzymam mocno kciuki za dobre wiadomości po wizycie!
Basia, kurczę nie dobrze. Lepiej to sprawdź i daj znać. Mam nadzieje, że to nic poważnego.
U mnie równe 2 miesiące do terminu, czad! 😄
Muszę dotrzymać do końca czerwca ale naprawdę marzę już o końcu chodzenia w ciąży. 🤦🏻♀️
Plan na dziś: zebrać z suszarki ostatnią część prania małej i spakować chociaż swoją część walizki. Zobaczymy co z tego zrealizuje. 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2021, 07:10
Snowflake, Martyna33, Endzi lubią tę wiadomość
-
Snowflake wrote:
Kredka! Zrobiłam wczoraj pierwsze pranko polecanym przez Ciebie Fairy 🙈 zagości u nas na dłużej napewno!!! 👍😀
Cieszę się ogromnie, że jesteś zadowolona! ☺️
Wiesz jak to jest z poleceniem czegoś, to że ja jestem zadowolona to nie zawsze ktoś inny będzie podzielał zachwyt. Z tym, że ja jestem w tym zapachu zakochana nieustannie od 6 lat i przypomina mi małego bobaska w domu i jakoś tak mnie to nastraja na nadchodzący czas. 🙈😄 Nawet swoją pościel w nim uprałam i planuje założyć jak mała zagości w naszej sypialni. 😅
Miłego dnia dziewczyny, chociaż u mnie pogoda nie ułatwia bo leje non stop od wczorajszego poranka. A i widoków na poprawę brak. 🤦🏻♀️ -
Dzień dobry Mamusie
Martynka piękny suwaczek ❤️ i piękna beta.
Dziękuję dziewczyny za te opinię, bo sama biłam się z myślami czy ja sobie to jakos utrudniam i ja jestem dziwna że nie chce iść na chrzciny czy co .. 😭
Fakt tak jak napisałaś Sandrina oni mają prawo zrobić chrzciny kiedy chcą a ja mam prawo na nie nie iść. Gorzej właśnie z tymi chrzestnym, jak pojedziemy do Kościoła to mój mąż i reszta powie,że jak do kościoła to i na imprezę bo to 100 km od nas. Ja wolałabym nie iść wcale bo tylko by na mnie psy powiesili że mogła przyjść do kościola a na imprezę to już nie ? Powiem Wam że osiwieje jeszcze do tego września z 5 razy z nerwów Gdyby tesciowa była mądra to corce by powiedziała żeby się zastanowiła nad tym temrinem że względu właśnie na nas.
I tak to jest jej pierwsze dziecko i zobaczymy jak się będzie czuła po porodzie. Swoją drogą ona nie narzeka jest jej cudnie w tej ciąży i w ogóle, i w ogóle... Czasami mam wrażenie że tak wszystko specjalnie robią/mówią żeby tylko nie było gorzej od nas... 🤦🤦🤦 Jej nic nie dolega, nie tyje, wspaniałe się czuje itp. itd.
Strasznie niekomfortowo się czuje jak u nich jestem .. z rozgadanej Moniki robi się cicha mysz.
Basiu mam nadzieję, że Ci to przejdzie a jak nie to zapisuj się do lekarza 😘 -
Martyna piękna beta😘
Baśka dobrze, że już lepiej. Uważaj na siebie!
Snowflake, Kredka ja też bym się chętnie rozpakowała w pierwszym bezpiecznym terminie 😂 czuję się jakbym miała pęknąć za chwilę 🤦
U nas też pada. Chciałam jakieś warzywa dla młodego kupić na ryneczku i lipa, bo w deszcz nie stoją 🤷 więc poleguję i piję kawkę 😁
Miłego dnia wszystkim😘
Endzi lubi tę wiadomość
-
U nas jak na razie piękna pogoda od wczoraj ale z tego co sprawdzałam to dzisiaj ma już padać.
Kurcze zamówiłam tą walizkę 12 i dostałam SMS że została nadana i nie wiem gdzie ona do tego czasu utknęła 🙈 Mialabyc w piątek 🙄
Basiu kochana mam nadzieję że już tylko lepiej będzie i żadnych przebojów z brzuchem nie będziesz miała.
Martyna ja już wczoraj podejrzałam w pingwinkowym Twój piękny wynik ❤️ Zdrowo rośnijcie 🥰🤰
Monika no faktycznie jak macie 100km do kościoła to bez sensu nawet tam się pchać. Ewentualnie jak mąż ma być chrzestnym to niech jedzie sam. Ty będziesz świeżo po porodzie także nie ma co pchać Ciebie i maluszka w tłum ludzi. My to naszą małą chyba dopiero na wiosnę będziemy chrzcić. Jak był ksiądz u babci to mówił żebyśmy na jesień chrzcili ale szczerze jakoś sobie tego nie wyobrażam.
Jagodowa to pewnie znowu przepadła w domowych obowiązkach i porządkach 😁
Lady też gdzieś nam zaginęła od przyjazdu do Polski 😁
Snowflake i kredka chyba każda już by chciała być w takim bezpiecznym tygodniu i móc urodzić 🙈 Ja już czekam z niecierpliwością 😅💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Baśka, dobrze, ze juz się brzuch uspokoił 🥰
Martyna, piekna beta! Teraz juz musi być tylko dobrze!
Kredka, ambitny plan na dziś masz 😁 na 2 miesiące di terminu.. brr.. chce Twój entuzjqzm 🤣 ja jestem przerażona 🤣 nie wiem jak się rodzi, nie wiem jak się karmi 🤣 No aaale jakoś to będzie
Ja też czekam na 37 tydzień i niech Mała wychodzi, skorzystajmy trochę z lata 🥰 tak bym chciała w pierwszej połowie lipca najlepiej urodzić
Monia, w kościele możesz być na dworze, a na sali 100 tysięcy ludzi. a tam, nie przejmuj się napraede. Tamta tez nie wie jak się będzie czuła. Ja też na ciążę nie narzekam, naprawde wszystko jest super, ale nie planowałabym tak grubo jak ona
U nas dzis to już na pewno będzie padać, bo zimniej i cirmniej.
Przyszły mi staniki z HM, te co kredka ma i są super. Mierzyłam w sklepie L, ale nie podobało mi się jak sie zwijał pod biustem i wzielam XL. Miseczka duza jest naprawdę, ale przynjqmniej się nie zwija. Jeszcze czekam na dwa usztywniane z formommy, licze, ze tez będą ok i temat będzie z głowy. Wrzuciłam do prania z małej ciuchami swoje koszule i szlafrok do szpitala i te staniki. akurat piorę jolejna porcje to stwierdziłam, że mogę wyprac w jej płynie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2021, 10:21
Martyna33 lubi tę wiadomość
-
Przyszły mi te biustonosze. Chyba zwroce, a zamowie miseczke E, bo F wydaje się wielka. Ale ogólnie szok! Za 55 zł usztywniany biustonosz do karmienia a naprawde bardzo porządny.
https://allegro.pl/oferta/biustonosz-do-karmienia-ciazowy-usztywniany-90f-10145616824
Wstawie zdjęcie. Jak widać wielka ta miseczka, mi z wymiarów wychodziło, że F, ale no E będzie lepsze.
https://naforum.zapodaj.net/34528acc2252.jpg.html
I właśnie się uśmiałam, bo przeczytałam, że biustonosz nazywa się Nadia 🤣 ewdidetnie córka mnie prześladuje 🤷♀️🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2021, 11:43
Annamaria, kredka, Monika87 lubią tę wiadomość
-
adu, na bank E miseczka powinna być lepsza! Choć i tak bardzo ładnie na tobie leży, ale w rozmiarze E będzie ideolo
kredka, no to pakuj
Dziewczyny, jak zniknę dziś czy jutro to się nie dziwcie.. przytargałam 3 ikeowskie torby niemowlęcych ubranek.. od noworodzia do niecałego roczku, ale w sumie pomieszane, rózne.
Plan by to ogarnąć jest, ale zobaczę jak z realizacją.. Najmłodszy ze mną, wczoraj w żłobku wymiotował, dziś biegunka, obstawiam jakiegoś rotawirusa..
Także jedną ręką dziś na podłodze bawimy się stertą Duplo, a drugą ręką będę pomaluśku coś tam układać.. Unisexy które zostawiam i chłopięce na wrzucenie na Vinted/Allegro i wydanie...
Ma. Sa. Kra.
Może za 2 tygodnie wrócę na forum.... hi hi